καθαρισμος βινυλιου

Reaction score
1
Γειας σας,Το τελευταιο διαστημα ακοω ολο και περισσοτερο βινυλιο με αποτελεσμα να εχει γινει και πιο επιτακτικη η αναγκη για την καθαριοτητα του.
οποτε Τιθεται το ερωτημα μου>

Ποιος ειναι ενας απλος κ ευκολος τροπος για καθαρισμο απο σκονες στατικο ηλεκτρισμο και βωμιες?
προσωπικα μεχρι στιγμης χρησιμοποιω σφουγγαρακι,χωρις υγρο(εχει τελιωσει εδω και χρονια).
Να αγορασω καποιο αντιστοιχο υγρο, η καλυτερα να το γυρισω στη λαντζα με αβα?

Reaction score
0
Απάντηση: καθαρισμος βινυλιου

μπανιο σε λεκανη με αβα απεσταγμενο νερο και τριψιμο κυκλικα με μαλακο πινελο και καλο ξεπλυμα με απεσταγμενο νερο.

Reaction score
2

και εγω μετά από πολύ ψάξιμο και αφραγκιές εκεί κατέληξα..λεκανίτσα και σαπουνάκι.Παράπονο δεν έχω και τα βυνίλια μου δεν ειναι δα και τπτ το εξαιρετικό..ο,τι πάρεις 3ευρώ:615:

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
715

Το πρόβλημα μου δεν είναι πως τα πλένουν, είναι πως τα στεγνώνουν.
Δέχομαι, τα αφήνω να στεγνώσουν κάθετα σε ένα σημείο, ωσότου στεγνώσουν δε θα καθίσει επάνω τους ότι κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα?
Ουσιαστικά, μετά τόσο κόπο, δε θα έχω κάνει μισή δουλειά?

Reaction score
11.810
Εγώ την περασμένη εβδομάδα που έπλυνα 2, κρατούσα το καθένα μέχρι να στεγνώσει και το κοίταγα. Μετά βαρέθηκα και έβαλα το πιστολάκι για τα μαλλιά στο κρύο και το φύσαγε.

Reaction score
968
Δυστυχώς, δεν υπάρχει φθηνός τρόπος καθαρισμού βινυλίων, που να μην αφήνει υπολείμματα. Ο μοναδικός αποδεκτός τρόπος και με ακουστικό αποτέλεσμα στους παλιούς δίσκους, είναι πλυντήριο με αναρόφηση. Και οπωσδήποτε ειδικό καθαριστικό βουρτσάκι κεφαλής.

Reaction score
715

Μου μετέφεραν γνωστοί και φίλοι ότι ο εν'λόγω καθαρισμός-πλύσιμο του βινυλίου σε λεκάνη με ελαφρύ τριψημο με το ειδικό δερμάτινο σφουγγάρι που χρησιμοποιούμε στο παμπρίζ των αυτοκινήτων, έχει καλύτερα αποτελέσματα (περισότερη απομάκρυνση βρωμιάς, καθαρότερα αυλάκια,λιγότερα υπολείμματα...) αν αντί αποσταγμένο νερό και ava βάλουμε εκείνο το υγρό που χρησιμοποιούναι οι φωτογράφοι για εμφάνιση φιλμ.

Reaction score
1.294
Re: Απάντηση: καθαρισμος βινυλιου

Μου μετέφεραν γνωστοί και φίλοι ότι ο εν'λόγω καθαρισμός-πλύσιμο του βινυλίου σε λεκάνη με ελαφρύ τριψημο με το ειδικό δερμάτινο σφουγγάρι που χρησιμοποιούμε στο παμπρίζ των αυτοκινήτων, έχει καλύτερα αποτελέσματα (περισότερη απομάκρυνση βρωμιάς, καθαρότερα αυλάκια,λιγότερα υπολείμματα...) αν αντί αποσταγμένο νερό και ava βάλουμε εκείνο το υγρό που χρησιμοποιούναι οι φωτογράφοι για εμφάνιση φιλμ.

OOOOOOOXXXIIIIIII

ΝΑ βάλεις developer Στο δίσκο ????

ΟΟΟΟΟΧΧΧΙΙΙΙΙΙ

στο τέλος να ρίξεις λίγο Photoflo για να μην σχηματίζει σταγόνες το νερό ΝΑΙ αλλά να καθαρίσεις με ΕΜΦΑΝΙΣΤΗ το δίσκο ΟΧΙ ....

Reaction score
11.810
Μάλλον αυτό το Photoflo θα εννοούσε, όχι τον εμφανιστή. Διότι ως γνωστό, όταν βάλουμε εμφανιστή στο μαύρο βινύλιο, μπορούμε να εμφανίσουμε εμπριμέ ρίγες και να τον μετατρέψουμε σε laserdisk. Ενίοτε εμφανίζεται και η εικόνα από τους μουσικούς στο στούντιο, καθιστώντας το δίσκο άχρηστο για ακρόαση, αλλά για κρέμασμα στο τοίχο ως κάδρο.

:105:

Reaction score
181

μπανιο σε λεκανη με αβα απεσταγμενο νερο και τριψιμο κυκλικα με μαλακο πινελο και καλο ξεπλυμα με απεσταγμενο νερο.
Έτσι και γω.
Χρησιμοποιώ πινέλο για σαπουνάδα ξυρίσματος...
Κάνει το ελπί μπερεκέτ!

vag

Reaction score
0

...αντί για AVA, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το διαχρονικό πράσινο σαπούνι; ή το "ΑΡΚΑΔΙ"; τα ίδια είναι!:112:

Reaction score
1
ποικιλες οι αποψεις,προκειμενου τωρα να το δω και στη πραξη θα κανω μια δοκιμη,με σβελτο!αβα δεν εχω,θα βρω κ ενα μαλακο πινελο και ενα πανι/υφασμα.
Αν και νομιζω οτι στα πολυ παλια βινυλια δεν θα επιφερει πολυ καλο αποτελεσμα,καθως μια δοκιμη που εκανα(με βινυλιο 40+ χρονων) δεν ειχε πολυ σημαντικες διαφορες, θα το ξαναεπιχηρησω με πιο σοβαρους ορους και θα μεταφερω οποια αποτελεσματα κ παρατηρησεις

Reaction score
0

Γειας σας,Το τελευταιο διαστημα ακοω ολο και περισσοτερο βινυλιο με αποτελεσμα να εχει γινει και πιο επιτακτικη η αναγκη για την καθαριοτητα του.
οποτε Τιθεται το ερωτημα μου>

Ποιος ειναι ενας απλος κ ευκολος τροπος για καθαρισμο απο σκονες στατικο ηλεκτρισμο και βωμιες?
προσωπικα μεχρι στιγμης χρησιμοποιω σφουγγαρακι,χωρις υγρο(εχει τελιωσει εδω και χρονια).
Να αγορασω καποιο αντιστοιχο υγρο, η καλυτερα να το γυρισω στη λαντζα με αβα?
Θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα, το χειροκίνητο πλυντήριο της Γερμανικής KNOSTI - Disko.antistst Mixture. Κοστίζει 45 Euro στο κατάστημα ΡΙΤΣΟΣ ΕΥAΓΓΕΛΟΣ (Γερανίου 41-Ομόνοια/τηλ.210-5243038) ή στο www.thomann.de -- Προτείνω τον αρχικό καθαρισμό με πλύσιμο όπως σου υποδεικνύουν άλλοι φίλοι, ιδιαίτερα αν οι δίσκοι είναι πολύ βρώμικοι.Για το αρχικό στέγνωμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ δέρμα, σαν αυτά που πωλούνται στα καταστήματα αξεσουάρ αυτοκινήτων. Αφού στεγνώσουν, χρησιμοποίησε το πλυντήριο. Ο καθαρισμός είναι πανεύκολος. Υπάρχει και βάση στήριξης για το στέγνωμα των δίσκων. -- Οι δίσκοι μου ήταν σε πολύ κακή κατάσταση εξαιτίας της χρήσης τους σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, συν το ότι ήταν παραπεταμένοι για πολλά χρόνια σε κάποιο πατάρι. Πρόσφατα ... επανήλθα στον ''χώρο'' του βινυλίου. Ο απλός καθαρισμός (πλύσιμο) δεν με ικανοποίησε. Με την χρήση όμως του πλυντηρίου, τα αποτελέσματα με εξέπληξαν.--

Reaction score
2

περιμενω απο μερα σε μερα καμια 300αρια δισκους σε αθλιοτάτη κατάσταση απο ντισκο-ελληνάδικο που έκλεισε πριν καμια 10ετία..το αφεντικο καθαρίζει το χώρο που εχει γεμίσει νερά πόσες φορές..εχει γατες πουλιά κλπ κλπ και μου είπε να μην περιμένω και πολλά..εξώφυλλα ίσως κανένα σώο..άντε να δούμε..θα βγάλω και φώτο. Εκεί να δούμε συμβουλες...

Reaction score
1.294

περιμενω απο μερα σε μερα καμια 300αρια δισκους σε αθλιοτάτη κατάσταση απο ντισκο-ελληνάδικο που έκλεισε πριν καμια 10ετία..το αφεντικο καθαρίζει το χώρο που εχει γεμίσει νερά πόσες φορές..εχει γατες πουλιά κλπ κλπ και μου είπε να μην περιμένω και πολλά..εξώφυλλα ίσως κανένα σώο..άντε να δούμε..θα βγάλω και φώτο. Εκεί να δούμε συμβουλες...
Μια χαρά σε κόβω....

Έστω και 50 να είναι καλοί !

Μια χαρά είσαι ! ! !

Reaction score
11.810
Έλα ρε συ, σίγουρα παραπάνω θα είναι καλοί. Μόνο αν είναι σπασμένοι θα υπάρχει πρόβλημα. αλλιώς καθαρίζονται.

Reaction score
2

και εγω αυτό ελπίζω απλά με προβληματίζει το οτι μάλλον δεν θα έχω εξώφυλλα. Οκ αγοράζω λευκά ή μαυρά αλλά μετά τι; θα εκτυπώνω από το νετ εξώφυλλα μικρά; Πάντως έχει συναισθηματική αξία το όλο θέμα γιατί σε εκείνο το μαγαζί "μεγάλωσα" γυμνάσιο-λύκειο..

Reaction score
1.294
Χτές παρέλαβα τα εξής :
http://www.cosmo-market.gr/default.aspx?p=11&id=CMBAM10101
http://www.cosmo-market.gr/default.aspx?p=11&id=CMBAM25101
http://www.cosmo-market.gr/default.aspx?p=11&id=CMBAM25104
Απο το Online Κατάστημά τους !
Βασικά καθιστέρησε η παραγγελία γιατί δεν είχαν ετοιμοπαράδοτο το υγρό ! Όμως , περίμενα και αυτό άξιζε καθώς το πουλάνε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΑ !
Είναι ένα Starter kit καθαρισμού !
Θα το δοκιμάσω στα Living Stereo του '59 και θα σας πωωω....

Reaction score
2

τέλειαααααααααααα αν και γιαυτό που με περιμένει αύριο...σχεδιάζω να γεμίσω μπανιέρα και να ρίξω 3 σταγόνες fairy ultra!!!

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.312
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale