... και του μπογιατζή ο κόπανος!

Reaction score
0
K.Κογια εγω θα το θεσω διαφορετικα...

Τα ΣΑΙΝΙΑ του high end ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΑΚΟΗ..σε αντιθεση με καποιους αλλους ονοματα δεν λεμε..

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: ... και του μπογιατζή ο κόπανος!

K.Κογια εγω θα το θεσω διαφορετικα...

Τα ΣΑΙΝΙΑ του high end ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΑΚΟΗ..σε αντιθεση με καποιους αλλους ονοματα δεν λεμε..

αχχχ κουφάθηκα...

Το έχω ξαναπεί ότι με αυτά που λέτε απαξιώνεται το εμπόρευμά σας. Καλύτερα να μην μιλάτε λοιπόν...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτή κουβέντα άρχισε να γίνεται παραμύθι για μωρά προσχολικής ηλικίας.
Αυτό το "τι να την κάνεις την επιστήμη όταν έχεις τα αυτιά σου", είναι τόσο γελοίο που δεν μπορώ να το παρακολουθήσω άλλο. Πρόκειται για άλλο ένα νεοελληνικό κόμπλεξ που αποδεικνύει πόσο απαίδευτοι, (όχι αμόρφωτοι αλλά απαίδευτοι), είμαστε. Κοινοί αρπακολλατζήδες που προτιμούν να ζούνε στον κόσμο τους απαξιώνοντας ότι δεν γνωρίζουν, παρά να ρίξουν τον εγωισμό τους. Όλη η ζωή μας έτσι είναι το high end θα ξέφευγε?

...

Reaction score
0
Απάντηση: ... και του μπογιατζή ο κόπανος!

Και μαλλον επειδη δεν εχετε ιδεα για αυτο που λεω για την ΕΤ3, οι "επιστημονες" οπως τους αποκαλειτε ειναι καθηγητες αστροφυσικης στο Αριστοτελειο πανεπιστημιο Θεσσαλονικης. Εσεις τι "επιστημη" κατεχετε κ.Κjohn??
Aν εννοειτε τους Θεοδοσιου και Δανεζη, ειναι καθηγητες στο πανεπιστημιο Αθηνων. Τον Θεοδοσιου τον εχω γνωρισει ελαχιστα, αλλα για τον Δανεζη εχω να πω πως ειναι απο τους πιο καταρτισμενους και low profile καθηγητες και απο τους καλυτερους ανθρωπους που εχω γνωρισει στη ζωη μου. Μακαρι η εκπομπη τους να ειχε την τηλεθεαση του Λαζοπουλου.

Reaction score
70
Λοιπόν ακούστε πλάκα τώρα.Κατάλαβα πολύ καλά ποια εκπομπή λέγατε (με τον Σαββίδη)και γι'αυτό είπα όσα είπα.Είχα ρίξει πολύ γέλιο σε εκείνη την εκπομπή.Το Κ.Λαζαρίδη(που δεν κατέχει έδρα αστροφυσικής άλλα είναι καθηγητής του Γενικού τμήματος του Πολυτεχνείου του Α.Π.Θ) ήταν καθηγητής μου στο πολυτεχνείο.Σαν φυσικός ,που ασχολείται με την μηχανική και όχι με την αστροφυσική,καλός είναι.Άλλα τι σχέση έχει η φυσική με την θεολογία μόνο ένας Σαββίδης το ξέρει...Κάλεσε φυσικό να συζητήσει με παπάδες.Και μόνο η σύνθεση της εκπομπής ήταν αστεία.Μην μπερδεύετε την επιστήμη με τι θεολογία είναι λάθος.Η επιστήμη προχωράει με την παρατήρηση και το πείραμα ενώ η θρησκεία έχει δόγματα.Είναι πράγματα που δεν συναντιούνται.Αφήστε δε που ο Κ.Λαζαρίδης δεν εκφράζει την επιστημονική κοινότητα άλλα μόνο τον εαυτό του.

Και τέλος δεν κατάλαβα γιατί εκνευριστήκατε.Δεν είναι κακό να είναι κάποιος άνθρωπος σε κάτι άσχετος.Εγώ είμαι άσχετος στην Αρχαία ελληνική ιστορία για παράδειγμα.Δεν είναι κακό να παραδέχεσαι ότι δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα.Τι σας πείραξε που σας είπα ότι δεν γνωρίζετε.Τόσο κακό είναι??Σαν έμπορος δεν αμφισβητώ ότι έχετε γνώσεις που αφορούν το αντικείμενο σας.Άλλα τεχνικός επιστήμονας είναι άλλο πράγμα.Καλές γιορτές.

Και μαλλον επειδη δεν εχετε ιδεα για αυτο που λεω για την ΕΤ3, οι "επιστημονες" οπως τους αποκαλειτε ειναι καθηγητες αστροφυσικης στο Αριστοτελειο πανεπιστημιο Θεσσαλονικης. Εσεις τι "επιστημη" κατεχετε κ.Κjohn??

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: ... και του μπογιατζή ο κόπανος!

Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Μπλάτσιο.:bravo:

αχχχ κουφάθηκα...

Το έχω ξαναπεί ότι με αυτά που λέτε απαξιώνεται το εμπόρευμά σας. Καλύτερα να μην μιλάτε λοιπόν...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
...
Οπως ξερετε ολο το συμπαν δημιουργηθηκε απο ενα big bang μια αρχικη εκρηξη που...
ΔΕΝ το ξέρετε. Εσάς εδώ, σ' αυτόν τον πλανήτη, σας έχουμε επιτρέψει να ξέρετε κάποια πράγματα, αλλά την προέλευση του χώρου που σας περιβάλλει όχι.

Reaction score
81
ΔΕΝ το ξέρετε. Εσάς εδώ, σ' αυτόν τον πλανήτη, σας έχουμε επιτρέψει να ξέρετε κάποια πράγματα, αλλά την προέλευση του χώρου που σας περιβάλλει όχι.

Κώστα μου, με τρομάζεις...

Ανησυχώ......

Ποιός είσαι στην πραγματικότητα ; :shock:

ΥΣΤ.
συγνώμη για την - εκτός θέματος - παρέμβαση αλλά δεν κρατήθηκα.. :cool_11:

Reaction score
0
K.KJohn,

Δεν εννοω την συγκεκριμενη εκπομπη αν και την ειδα και αυτη. Εννοω μια εξαιρετικη σειρα επιμορφωτικων εκπομπων με θεμα την αστροφυσικη που εχει η ΕΤ3 στην οποια ομιλητες ειναι καθηγητες αστροφυσικης του Αριστοτελειου πανεπιστημιου.

Τωρα να σας πω με τι εκνευριστηκα. Εκνευριστηκα με τις συμβουλες σας με τις οποιες επιχειρητε να πατροναρετε τις θεσεις μου. Δεν ειμαστε παιδακια του δημοτικου, ειμαστε ενηλικες υπευθυνοι για τις πραξεις μας και στην περιπτωση μου σε αντιθεση με εσας, γραφω και επωνυμως! Τις συμβουλες σας κρατηστε τες για τον εαυτο σας. Ο γραφοντας δεν τις εχει αναγκη διοτι ΔΕΝ απευθυνεται και δεν τον απασχολει ο δικος σας χωρος και οι αποψεις σας. Τωρα θα μου πειτε γιατι γραφω εδω και κανω τον συνηγορο ολων των χαιενταδων? Απλα γιατι τα γραφομενα μας τα παρακολουθει πολυς κοσμος και φυσικα δεν θα αφησω τους μηδενιστες να περασουν την προπαγανδα τους τοσο ευκολα!

Τωρα οσον αφορα τον κ.Μπλατσιο για τα περι κουφαμαρας θα του αντιταξω οτι ΟΙ ΚΟΥΦΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΦΑΘΟΥΝ!

Με τον Ν.Τσαρουχα ειναι γνωστο οτι δεν συμφωνουμε, αλλα δεν επιθυμω την αντιπαραθεση μαζι του γιατι ειμαστε κι οι δυο νευρικοι και ισχυρογνωμονες και θα εχουμε παλι...τα ιδια.

Reaction score
0
Τωρα θα πω και κατι αλλο πολυ σημαντικο.

Σε περιπτωση που καποιος εχει διπλο κωδικο και μπαινει και ριχνει εν ριπη τα post για να κανει προβοκατσια στην συζητηση και να αυξησει τεχνητα την αντιπαραθεση με τα λεγομενα του υποφαινομενου να ξερει οτι ειναι ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ και ΑΝΑΝΔΡΟΣ!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτό ελέγχεται Γιώργο, δεν τίθεται θέμα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βρίσκεις παράξενο να είναι πολλοί τελικά οι οπαδοί του λεγόμενου "ορθολογισμού"? Για χόμπι τεχνολογίας μιλάμε όχι για καφεμαντεία.

...

Reaction score
0
Βρε Νικολα μου,

Δεν ειναι ΜΟΝΟ τεχνολογιας...Με την Μουσικη και τον Ηχο της εχει να κανει..και σε μεγαλυτερο βαθμο νομιζω.

Reaction score
1.213
Ένας καθολικής αποδοχής και διαχρονικής ισχύος ορισμός της μουσικής δεν έχει δοθεί έως τώρα- μέσα από τις εκάστοτε απόπειρες ορισμού και τις προκύπτουσες εκδοχές παρακολουθεί κανείς την εξέλιξη των αντιλήψεων για την ουσία και τη λειτουργία του φαινομένου που ονομάζεται μουσική.Η λέξη μουσική έχει την ίδια ρίζα με τη λέξη μούσα, που προέρχεται από τη σύνδεση δύο λέξεων μονθ (= βουνό) και jα (=θεά). Στη δωρική διάλεκτο η λέξη "μούσα" απαντάται με τη μορφή "μώσα", που προέρχεται από το ρήμα "μω" (=ζητώ, ερευνώ). Οι Μούσες λατρεύονταν κυρίως στον Ελικώνα, από όπου πήραν και την ονομασία Ελικωνιάδες. Σύμφωνα με τον Πλούταρχο, η πρώτη Σίβυλλα είχε τραφεί από τις Μούσες. Οι Σίβυλλες πιστευόταν ότι εμπνέονταν από τον Απόλλωνα και γι' αυτό αποκτούσαν την ικανότητα να μαντεύουν τα μέλλοντα. Ο Απόλλωνας, ηγέτης των Μουσών (Απόλλων Μουσηγέτης), ήταν Θεός της μουσικής και της μαντικής. Ο Όμηρος, αναφερόμενος στις Μούσες γράφει: "Υμείς γαρ θεαί εστέ, πάρεστέ τε, ίστε τε πάντα" η πανσοφία δηλαδή αποτελεί μία από τις κύριες ιδιότητες των Μουσών. Σύμφωνα με τον Ησίοδο ("Θεογονία"), οι Μούσες ήταν κόρες του Δία και της Μνημοσύνης. Όσον αφορά τον αριθμό τους, δεν έλειψαν οι τοπικές παραλλαγές: στη Λέσβο επτά, κατά τους Πυθαγόρειους οκτώ.

E μα τον Απολλωνα .....τωρα εξηγουνται ολα ....:cool_11: :cool_11: :cool_11:

Attachments

Reaction score
1
Άντε πάλι. Ρε σεις... τι λέτε δεν τις βγάζουμε έξω να τις μετρήσουμε.

Μα καλά... όρεξη έχετε γιορτιάρες ημέρες. Ρε παιδιά, τα πράγματα είναι απλά.

Ένας ηλεκτρονικός έχει τις γνώσεις για:
- να κατασκευάσει,
- να επισκευάσει,
- να μετρήσει,
- να ελέγξει,
- να ακούσει, και
- να αξιολογήσει ένα μηχάνημα από τεχνικής πλευράς

Τώρα, όσον αφορά την αξιολόγηση ενός μηχανήματος από ηχητικής πλευράς... αυτό μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε, με πρώτη και καλύτερη την γιαγιά μου.

Βέβαια, αυτός που θα πέσει "πιο μέσα", αυτός που θα κάνει την καλύτερη αξιολόγηση και γενικώς αυτός που θα μπορέσει να μας πει ποιο μηχάνημα είναι καλύτερο από το άλλο και ποιο προσεγγίζει περισσότερο τον αληθινό ήχο, είναι αυτός που αν μη τι άλλο έχει σημαντική τριβή με ζωντανές μουσικές ερμηνείες από μη-ενισχυόμενα όργανα, έχει εργαστεί ως ηχολήπτης ανάλογων μουσικών παραγωγών και φυσικά είχε συμβιώσει με έναν τεράστιο αριθμό συσκευών audio, έτσι ώστε να έχει και κάποιο συγκριτικό μέγεθος του ανταγωνισμού.

Αυτά τα τρία είναι απαραίτητα για κάποιον που θέλει να βγαίνει παραέξω ως "αξιολογητής" των ηχητικών δυνατοτήτων κάποιων συσκευών. Και μην μου πείτε πάλι για τα ανθρώπινα όργανα της ακοής και ότι ο κάθε ένας ακούει διαφορετικά, γιατί αυτό είναι όντως ένα γεγονός, αλλά δεν στέκει ως επιχείρημα, αφού ο κάθε αξιολογητής θα συγκρίνει τα πάντα βάσει του δικού του αυτιού ή αν θέλετε βάσει του δικού του ακουστικού μέσου αξιολόγησης.

1ο Δυστύχημα
Δυστυχώς στην χώρα μας, οι reviewers που έχω γνωρίσει ως σήμερα οι οποίοι κατέχουν πτυχία ηλεκτρονικών, δεν έχουν μπει ποτέ τους στο μέγαρο μουσικής, έχουν ανύπαρκτες δισκοθήκες, δεν έχουν μπει ποτέ τους σε studio, δεν έχουν υπάρξει ποτέ καταναλωτές συσκευών audio (γιατί συνήθως τις φτιάχνουν μόνοι τους και δεν παραδέχονται τον "ξένο" κατασκευαστή), δεν είχαν καμία σχέση με την μουσική και αυτό που κάνουν είναι γιατί αυτό βρήκαν να κάνουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εκφέρουν μονόπλευρες.

2ο Δυστύχημα
Δυστυχώς, οι περισσότεροι reviewers που έχω γνωρίσει ως τώρα που δεν έχουν γνώσεις ηλεκτρονικών, ούτε αυτοί έχουν μπει ποτέ τους στο μέγαρο μουσικής, ούτε αυτοί έχουν αξιόλογες δισκοθήκες, ούτε αυτοί έχουν μπει ποτέ τους σε studio, ούτε αυτοί έχουν υπάρξει ποτέ καταναλωτές συσκευών audio, ούτε αυτοί είχαν καμία σχέση με την μουσική και αυτό που κάνουν είναι γιατί αυτό βρήκαν να κάνουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα... κλοτσοπατινάδα.

Γι' αυτό, καλό είναι να μην βάζουμε παρωπίδες και να είμαστε προσεκτικοί όταν διαβάζουμε μια κρητική από κάποιον. Επίσης, καλό είναι να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να έχουμε επίγνωση των γνώσεων μας, για να μην γινόμαστε μαλάκες και να μην κάνουμε κακό στην αγορά.

Αυτά τα ολίγα από έναν ρομαντικό λάτρη της μουσικής και του αναπαραγόμενου ήχου, που προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει τον ήχο του συστήματος του και να μοιράζεται τις εμπειρίες του με τους υπόλοιπους, είτε μέσω του forum, είτε μέσω της παρέας, είτε μέσω των περιοδικών (που τον τελευταίο καιρό τον έχουν ξενερώσει αφάνταστα).

Reaction score
0
Άντε πάλι. Ρε σεις... τι λέτε δεν τις βγάζουμε έξω να τις μετρήσουμε.

Μα καλά... όρεξη έχετε γιορτιάρες ημέρες. Ρε παιδιά, τα πράγματα είναι απλά.

Ένας ηλεκτρονικός έχει τις γνώσεις για:
- να κατασκευάσει,
- να επισκευάσει,
- να μετρήσει,
- να ελέγξει,
- να ακούσει, και
- να αξιολογήσει ένα μηχάνημα από τεχνικής πλευράς

Τώρα, όσον αφορά την αξιολόγηση ενός μηχανήματος από ηχητικής πλευράς... αυτό μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε, με πρώτη και καλύτερη την γιαγιά μου.

Βέβαια, αυτός που θα πέσει "πιο μέσα", αυτός που θα κάνει την καλύτερη αξιολόγηση και γενικώς αυτός που θα μπορέσει να μας πει ποιο μηχάνημα είναι καλύτερο από το άλλο και ποιο προσεγγίζει περισσότερο τον αληθινό ήχο, είναι αυτός που αν μη τι άλλο έχει σημαντική τριβή με ζωντανές μουσικές ερμηνείες από μη-ενισχυόμενα όργανα, έχει εργαστεί ως ηχολήπτης ανάλογων μουσικών παραγωγών και φυσικά είχε συμβιώσει με έναν τεράστιο αριθμό συσκευών audio, έτσι ώστε να έχει και κάποιο συγκριτικό μέγεθος του ανταγωνισμού.

Αυτά τα τρία είναι απαραίτητα για κάποιον που θέλει να βγαίνει παραέξω ως "αξιολογητής" των ηχητικών δυνατοτήτων κάποιων συσκευών. Και μην μου πείτε πάλι για τα ανθρώπινα όργανα της ακοής και ότι ο κάθε ένας ακούει διαφορετικά, γιατί αυτό είναι όντως ένα γεγονός, αλλά δεν στέκει ως επιχείρημα, αφού ο κάθε αξιολογητής θα συγκρίνει τα πάντα βάσει του δικού του αυτιού ή αν θέλετε βάσει του δικού του ακουστικού μέσου αξιολόγησης.

1ο Δυστύχημα
Δυστυχώς στην χώρα μας, οι reviewers που έχω γνωρίσει ως σήμερα οι οποίοι κατέχουν πτυχία ηλεκτρονικών, δεν έχουν μπει ποτέ τους στο μέγαρο μουσικής, έχουν ανύπαρκτες δισκοθήκες, δεν έχουν μπει ποτέ τους σε studio, δεν έχουν υπάρξει ποτέ καταναλωτές συσκευών audio (γιατί συνήθως τις φτιάχνουν μόνοι τους και δεν παραδέχονται τον "ξένο" κατασκευαστή), δεν είχαν καμία σχέση με την μουσική και αυτό που κάνουν είναι γιατί αυτό βρήκαν να κάνουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εκφέρουν μονόπλευρες.

2ο Δυστύχημα
Δυστυχώς, οι περισσότεροι reviewers που έχω γνωρίσει ως τώρα που δεν έχουν γνώσεις ηλεκτρονικών, ούτε αυτοί έχουν μπει ποτέ τους στο μέγαρο μουσικής, ούτε αυτοί έχουν αξιόλογες δισκοθήκες, ούτε αυτοί έχουν μπει ποτέ τους σε studio, ούτε αυτοί έχουν υπάρξει ποτέ καταναλωτές συσκευών audio, ούτε αυτοί είχαν καμία σχέση με την μουσική και αυτό που κάνουν είναι γιατί αυτό βρήκαν να κάνουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα... κλοτσοπατινάδα.

Γι' αυτό, καλό είναι να μην βάζουμε παρωπίδες και να είμαστε προσεκτικοί όταν διαβάζουμε μια κρητική από κάποιον. Επίσης, καλό είναι να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να έχουμε επίγνωση των γνώσεων μας, για να μην γινόμαστε μαλάκες και να μην κάνουμε κακό στην αγορά.

Αυτά τα ολίγα από έναν ρομαντικό λάτρη της μουσικής και του αναπαραγόμενου ήχου, που προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει τον ήχο του συστήματος του και να μοιράζεται τις εμπειρίες του με τους υπόλοιπους, είτε μέσω του forum, είτε μέσω της παρέας, είτε μέσω των περιοδικών (που τον τελευταίο καιρό τον έχουν ξενερώσει αφάνταστα).
Συμφωνω απολυτα με τον Νικο Κορακακη. Για αλλη μια φορα ο ανθρωπος κανει μπαμ, οτι ειναι αγνος μουσικοφιλος και εξαιρετος σαν χομπιστας χαιεντας. Κι αυτα τα λογια τα πιστευω ακραδαντα και δεν εχουν ιχνος κολακειας.

Reaction score
0
Εν μερει βεβαια διατηρω ακομη την ελπιδα και την αποψη οτι υπαρχουν 1-2 επιπλεον αξιολογοι reviewers. Ας μην ειμαστε απολυτοι.

Reaction score
1
Εν μερει βεβαια διατηρω ακομη την ελπιδα και την αποψη οτι υπαρχουν 1-2 επιπλεον αξιολογοι reviewers. Ας μην ειμαστε απολυτοι.
Σαφώς και υπάρχουν. Ο Κατσένης, ο Παναγόπουλος και ένα-δύο άλλοι είναι πολύ σοβαροί και αξιόλογοι δοκιμαστές. Μακάρι να έγραφε και ο Κούμπας κανένα αρθράκι. Προσωπικά, εγώ αυτούς ξεχωρίζω. Οι άλλοι είτε κολλάνε στα τεχνικά θέματα και “πέφτουν” πολύ έξω στον παράγοντα αναπαραγωγή, είτε ασχολούνται μονάχα με το πώς παίζει το μηχάνημα, χωρίς να έχουν ακούσει ποτέ ζωντανή μουσική και γενικώς ρίχνουν ζαριά και αν κάτσει… έκατσε.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.524