... και του μπογιατζή ο κόπανος!

Reaction score
1.844
Re: Απάντηση: Re: ... και του μπογιατζή ο κόπανος!

.... Anyway, τα έχουμε ξαναπει... Οι μετρήσεις δείχνουν ένα μέρος της αλήθειας αλλά αρκούν για να αποκλείσουμε κάποιες συσκευές και να ξεσκεπαστούν οι απατεώνες κατασκευαστές που τις λανσάρουν ως HiEnd. Επίσης είναι άριστο εργαλείο φιλτραρίσματος των υποκειμενικών (ακουστικών) εκτιμήσεων του review που τις συνοδεύει. Όλα αυτά με την προϋπόθεση οι μετρήσεις να είναι σωστές και αξιόπιστες.
Ακριβώς αυτό. :cool_4:
Το ίδιο είπα 7 μηνύματα πιο πάνω, μόνο που εσύ το περιέγραψες καλύτερα.
Ωστόσο, για τις 2 συσκευές που γίνεται ο λόγος, προσέξτε το "δοντάκι" που κάνει ο Halcro dm10 στην ευαίσθητη περιοχή των 2Khz, και τη μικρή πτώση κάτω απ' τα 40Hz. Το δικό μου αυτί βέβαια δεν ακούει αυτές τις διαφορές, αλλά δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για όλα τα αυτιά του κόσμου.

Reaction score
250
Απάντηση: ... και του μπογιατζή ο κόπανος!

Κύριοι γνωρίζετε ότι σπάνια χρησιμοποιώ αφορισμούς και υποστηρίζω

φανατικά θέσεις-εκτιμήσεις-απόψεις σε αυτό το περίεργο και χαοτικό

hobby !

Θα μου επιτρέψετε όμως να πώ ότι οι περισσότεροι έχετε πλήρη

άγνοια για τον (πραγματικό) τρόπο που οι περισσότεροι

κατασκευαστές-σχεδιαστές ηχητικών high end μηχανών υλοποιούν

τα προϊόντα τους !

Ειδικά το μεγάλο παραμύθι είναι στο λεγόμενο ηχητικό tuning

των προϊόντων !(που υποτίθεται 'οτι δίνει τον ιδιαίτερο

ήχο (;;;;;) μιας μεγάλης εταιρίας)

Έτυχε να επισκεφτώ "μεγάλες" εταιρίες στο εξωτερικό

και να γνωρίσω από κοντά χώρους,πρόσωπα,διαδικασίες !

Έτυχε να γνωρίσω από κοντά και να φάω μαζί με τους

αρχιμηχανικούς της VIFA και της SEAS.Η κουβέντα επεκτάθηκε

σε σχόλια για τους περισσότερους κατασκευαστές στον κόσμο

(με τους οποίους είχαν διαρκείς επαφές ).

Έτυχε στον χώρο δοκιμών του Bebo Moroni να γνωρίσω

από κοντά ένα Αμερικάνο κατασκευαστή "super-ντούπερ"

ενισχυτικών και ενός ιταλού κατασκευαστή πολύ γνωστών

ηχείων!

Δεν ξέρω αν θα κάνω καλά να μιλήσω και να χαλάσω τους

μύθους που βρίσκονται στο μυαλό κάποιων φίλων που

έχουν το ίδιο hobby με εμένα !!!!!

Reaction score
1.844
Re: Απάντηση: ... και του μπογιατζή ο κόπανος!

.... Θα μου επιτρέψετε όμως να πώ ότι οι περισσότεροι έχετε πλήρη άγνοια για τον (πραγματικό) τρόπο που οι περισσότεροι κατασκευαστές-σχεδιαστές ηχητικών high end μηχανών υλοποιούν τα προϊόντα τους !

Ειδικά το μεγάλο παραμύθι είναι στο λεγόμενο ηχητικό tuning των προϊόντων !(που υποτίθεται 'οτι δίνει τον ιδιαίτερο ήχο (;;;;;) μιας μεγάλης εταιρίας)
Δεν ξέρω αν θα κάνω καλά να μιλήσω και να χαλάσω τους μύθους που βρίσκονται στο μυαλό κάποιων φίλων που έχουν το ίδιο hobby με εμένα !!!!!
Νομίζω πως τέτοιες ακραίες εκφράσεις σε κάνουν αντιπαθητικό και δεν το θέλεις. Κάτι πιο μετριοπαθές θα ακουγόταν καλύτερα. Εκτός που μένει να αποδειχθεί ο ισχυρισμός. Που εμπεριέχει αρκετό ρίσκο, γιατί με τόσα μέλη, όλο και κάποιος κάτι θα ξέρει. :happy_6:
Το παραμύθι με το tuning είναι γνωστό, ιδιαίτερα για κάποιους κατασκευαστές που δίνουν τις πλακέτες φασόν και απλά τις μοντάρουν στα κουτιά, αν το κάνουν κι' αυτό.
Νομίζω πως νοιώθεις την ανάγκη να τα μοιραστείς μαζί μας. Είμαι όλο αυτιά. :crazy_4:
:cool_11:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Βασίλη, κομμάτι βραχνιασμένο σε ακούω σήμερις. Μήπως χρειάζεσαι λίγο voicing;

Reaction score
0
O anemelos μιλαει για προενισχυτες.....Για πες μας και για τις μετρησεις του Music First που βρισκεται σε αλλο thread.....?

Εδω μιλαμε για ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ.

Γιατι δεν βγαζεις συγκριτικα τις μετρησεις των τελικων ενισχυτων τους αντιστοιχα?

Οι παραμορφωσεις των τελικων της Halcro ειναι τοσο χαμηλες που καθιστανται μη μετρησιμες!

Και δεν το λεω εγω αυτο, το λεει ο τεχνοκρατης John Atkinson στο Stereophile.

Πραγματι τα Levinson μετρανε καλα αλλα τα Halcro ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΝ!

Τωρα οσον αφορα τον ηχο τους δεν εχετε παρα να πατε να τα ακουσετε....

Ψυχρα και αμουσα

Reaction score
1
Νικ, μου έχει στείλει εμένα το όνομά του ο μεσιέ ανέμελος, δεν μπορούμε να τον υποχρεώσουμε να μας το πει δημοσίως. Εδώ επαγγελματίες και δεν υπογράφουν με το όνομά τους τα γραπτά τους... Πάντως δεν τον ξέρεις δεν σε ξέρει σ' αγαπάει και υποφέρεις... :happy_9:
...
Μου το έστειλε και εμένα και χάρηκα πολύ για την γνωριμία. :cool_4:

Reaction score
1.844
Κύριε Γιώργο μας, έβαλα αυτά γιατί τα βρήκα πρόσφορα. Δεν έχω δικά μου μηχανήματα μετρήσεων, ούτε όποια συσκευή θέλω στα χέρια μου, ούτε ξέρω το σωστό τρόπο μετρήσεων, για να μπορώ να σε ικανοποιήσω.
Έβαλα πάντως διαγράμματα, που όποιος θέλει ανοίγει τα μάτια του και μορφώνεται, χωρίς να χρειάζεται κάποιος John Atkinson ή Johnnie Walker να μας πει τι βλέπουμε. Εξήγησα μάλιστα τι βλέπω εγώ, με τις φτωχές μου γνώσεις.
Δεν έχω καταλάβει γιατί αντιδράς στην επιστημονική (αν μπορεί κανείς να την πει κι' έτσι) τεκμηρίωση. Αν δεχτείς την αλήθεια που λέω, θα γίνεις και καλύτερος έμπορος, πίστεψέ με. Δεν έχεις να φοβηθείς κάτι, αφού οι συσκευές που εμπορεύεσαι είναι καλές, αντίθετα θα είσαι σε θέση να κλείνεις τα στόματα των ανταγωνιστών σου, ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ! Ως επίσης και να φέρεις ακόμα καλύτερες συσκευές, ενδεχομένως.
Ελπίζω τώρα με τις διακοπές να χαλαρώσεις αρκετά και να δεις την αλήθεια. Που είναι πως το διαδίκτυο, με τη μεγάλη ευχέρεια παροχής πληροφορίας που έχει, αλλάζει καταστάσεις και κρίσεις σε όποιον νοιάζεται να μάθει, απο έμπορο π.χ. μέχρι πελάτη.

Φιλικά Δημήτρης.

Reaction score
0
Μα φιλε Δημητρη ΑΥΤΟ προσπαθω να σου εξηγησω!

Οτι η επιστημονικη τεκμηριωση οπως την χαρακτηριζεις, με βαση τα σημερινα δεδομενα, ειναι ΕΛΛΕΙΠΗΣ πανω στον συγκεκριμενο τομεα που μιλαμε, και μας δειχνει μονο την κορυφη του παγοβουνου...

(Κι αυτο φυσικα δεν ισχυει μονο στον χωρο μας. Εδω οι αστροφυσικοι εχουν αρχισει να πιστευουν παλι στον Θεο...δες λιγο ΕΤ3, εχει κατι πολυ ενδιαφεροντα κι επιμορφωτικα ντοκυμαντερ).

ΜΑΚΑΡΙ να μπορουσαμε να πουλαμε με τις μετρησεις! Αλλα θα πρεπει να γνωριζετε οτι τα σαινια του high end που εχουμε για πελατες, ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ απο τις μετρησεις εδω και δεκαετιες γιατι το εχουν ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ηδη!

Οι μετρησεις απλα παιζουν ενα συμβουλευτικο ρολο και δεν ακυρωνουν ουτε εγκρινουν μια ενδεχομενη αγορα απο μονες τους.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

Οτι η επιστημονικη τεκμηριωση οπως την χαρακτηριζεις, με βαση τα σημερινα δεδομενα, ειναι ΕΛΛΕΙΠΗΣ πανω στον συγκεκριμενο τομεα που μιλαμε, και μας δειχνει μονο την κορυφη του παγοβουνου...

(Κι αυτο φυσικα δεν ισχυει μονο στον χωρο μας. Εδω οι αστροφυσικοι εχουν αρχισει να πιστευουν παλι στον Θεο...δες λιγο ΕΤ3, εχει κατι πολυ ενδιαφεροντα κι επιμορφωτικα ντοκυμαντερ).

ΜΑΚΑΡΙ να μπορουσαμε να πουλαμε με τις μετρησεις! Αλλα θα πρεπει να γνωριζετε οτι τα σαινια του high end που εχουμε για πελατες, ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ απο τις μετρησεις εδω και δεκαετιες γιατι το εχουν ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ηδη!

Οι μετρησεις απλα παιζουν ενα συμβουλευτικο ρολο και δεν ακυρωνουν ουτε εγκρινουν μια ενδεχομενη αγορα απο μονες τους.
Για να μασήσει κανείς από μετρήσεις, πρέπει να είναι γνώστης. Τα "σαΐνια" που δε μασάνε από μετρήσεις είναι απλώς "σαΐνια του high end", κάτι τελείως διαφορετικό από τα πραγματικά σαΐνια, όπως αυτά της AES ας πούμε. Κακά τα ψέμματα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κακά τα ψέμματα...
Κακά δεν λες τίποτα. Βασικά όμως αυτό:
...η επιστημονικη τεκμηριωση οπως την χαρακτηριζεις, με βαση τα σημερινα δεδομενα, ειναι ΕΛΛΕΙΠΗΣ πανω στον συγκεκριμενο τομεα που μιλαμε...
...είναι η αντιμετώπιση όχι όσων δεν είναι πραγματικά σε θέση να έχουν άποψη περί επιστημονικής τεκμηρίωσης, αλλά όσων αρνούνται και να αποκτήσουν, τρομάζοντας στην ιδέα ότι πρέπει να κοπιάσουν λιγάκι γι αυτήν, να προσπαθήσουν με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουν συνηθίσει. Μετά από αυτό, η τάση απαξίωσης της ίδιας της επιστημονικής γνώσης, όσων την κατέχουν και των απόψεών τους, είναι μόνο ένα φυσικό επακόλουθο της ανθρώπινης φύσης.

Άσχετο αλλά να σημειώσω ότι διαβάζοντας μερικές θέσεις του Γιώργου και βλέποντας την γενικότερη αντιμετώπισή του, νιώθω ένα deja vou συναίσθημα, διότι είναι σαν να διαβάζω τον Μαρίνο, (καλή του ώρα του μπανιαρισμένου του παιδιού). :crazy_10:

- Ρε μπας και είστε τίποτα ξαδέρφια? :happy_9:

...

Reaction score
1
Άσχετο αλλά να σημειώσω ότι διαβάζοντας μερικές θέσεις του Γιώργου και βλέποντας την γενικότερη αντιμετώπισή του, νιώθω ένα deja vou συναίσθημα, διότι είναι σαν να διαβάζω τον Μαρίνο, (καλή του ώρα του μπανιαρισμένου του παιδιού). :crazy_10: ...
Eμένα η αντίδραση του Γιώργου μου θυμίζει τις αντιδράσεις όλων όσων πρωτοεμφανίζονταν στα forums και έβρισκαν το 95% των συμμετεχόντων εναντίον τους.

Δεν θα εξετάσω αν ο Γιώργος έχει δίκαιο ή άδικο, γιατί έχετε συζητήσει τόσα πολλά που έχω χάσει την μπάλα και δεν ξέρω από πού να αρχίσω και που να τελειώσω. Για εμένα πάντως ο Γιώργος είναι άλλος ένας μάγκας που τα έβαλε με τους πολλούς.

Θυμάμαι και άλλους που έχουν κάνει το ίδιο και αυτό που θυμάμαι επίσης είναι ότι ποτέ κανείς και από καμία πλευρά δεν ήταν 100% σωστός. Όλοι κάπου έσφαλαν, αλλά συνήθως κέρδιζε ο όχλος, εκτός μερικών περιπτώσεων που ο λιθοβολημένος είχε γερό τσερβέλο και κατάφερνε να αντέξεις τις πλευρικές επιθέσεις μερικών σφουγκοκωλάριων που έμπαιναν σφήνα στην κουβέντα για να αποδυναμώσουν την θέση του με ύπουλες διατυπώσεις και παραποιήσεις των γραπτών του.

Βλέπετε, η οθόνη είναι μεγάλη πουt@ν@, αλλά οφείλω να αποδώσω και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Καφάτο και την ομάδα του AV Site που έχει και έχουν καταφέρει να περιορίσουν αυτά τα φαινόμενα και οι συζητήσεις να γίνονται σε πολύ πιο πολιτισμένα πλαίσια από ότι τότε επί AV Forum.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν υπάρχει (και νομίζω δεν υπήρχε ποτέ) θέμα αντιπαράθεσης με την έννοια που το θέτεις ρε Νικόλα. Παράθεση απόψεων υπάρχει μόνο, αρκεί να έχει κάποιος άποψη...
- Όσον αφορά στα φορουμίστικα δρώμενα, ξέρεις καλά ότι it takes two to tango. Οι εκατέρωθεν κακές αντιδράσεις οφείλονται μόνο στην έλλειψη ωριμότητας. Αν κάποιος δεν είναι σε θέση να ακούσει μια αντίθετη άποψη, ακόμη και μια αυστηρή κριτική, τότε προφανώς δεν είναι ικανός για να συμμετέχει σε ένα τραπέζι συζήτησης, έστω και διαδικτυακό.

...

Reaction score
1
Δεν υπάρχει (και νομίζω δεν υπήρχε ποτέ) θέμα αντιπαράθεσης με την έννοια που το θέτεις ρε Νικόλα. Παράθεση απόψεων υπάρχει μόνο, αρκεί να έχει κάποιος άποψη...
Αυτό που λες... μόνο εδώ. Γιατί στο AV Forum εγώ άλλα έζησα.

Όσον αφορά στα φορουμίστικα δρώμενα, ξέρεις καλά ότι it takes two to tango. Οι εκατέρωθεν κακές αντιδράσεις οφείλονται μόνο στην έλλειψη ωριμότητας. Αν κάποιος δεν είναι σε θέση να ακούσει μια αντίθετη άποψη, ακόμη και μια αυστηρή κριτική, τότε προφανώς δεν είναι ικανός για να συμμετέχει σε ένα τραπέζι συζήτησης, έστω και διαδικτυακό.
Σαφώς. Συμφωνούμε απόλυτα.

Reaction score
70
Επειδή το είπαν οι "επιστήμονες" στην ERT-3 πάει να πεί ότι υπάρχει θεός.Τι άλλο θα ακούσω......wall_1

Reaction score
70
Επίσης κύριε Musiclover να σας δώσω μία εντελώς φιλική συμβουλή.Μην συνεχίσετε να αναπτύσετε τις απόψεις σας για την τεχνική επιστήμη ανοιχτά.Είναι πασιφανές ότι δεν γνωρίζετε και εκτίθεστε συνεχεια.....

GF

Reaction score
27
Με τους πασης φυσεως κριτικους, για εμενα, ισχυει εδω και πολυ καιρο το μακρυα και αγαπημενοι!!

Reaction score
0
Κ.ΚJohn,

Μαλλον εσεις ειστε ο ασχετος...

Εν οιδα ουτε ουδεν οιδα ειπε ο Σωκρατης κι εχει απολυτο δικιο!

ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Επιστημονικη τεκμηριωση του Κωλου!

Οπως ξερετε ολο το συμπαν δημιουργηθηκε απο ενα big bang μια αρχικη εκρηξη που οδηγησε στο συνεχες διαστελλομενο συμπαν.

ΠΟΙΟΣ ομως δημιουργησε τις συνθηκες για την αρχικη αυτη εκρηξη?

Δεν θα μαθουμε ποτε κυριοι. Μονο θεωριες εχουμε εμεις οι ανθρωποι για ΟΛΑ! Οι λεγομενοι ΞΕΡΟΛΕΣ!

Οπως ειπε κι ο Dirty Harry : Opinions are like assholes! Everybody has one!

Το θεμα ομως ειναι να ξερεις μεχρι που φτανει η καρκαλα σου...Ο Ξερολας ειναι και Βλακας

Reaction score
0
Και μαλλον επειδη δεν εχετε ιδεα για αυτο που λεω για την ΕΤ3, οι "επιστημονες" οπως τους αποκαλειτε ειναι καθηγητες αστροφυσικης στο Αριστοτελειο πανεπιστημιο Θεσσαλονικης. Εσεις τι "επιστημη" κατεχετε κ.Κjohn??

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.526
Νεότερο μέλος
Vaslamp