τελικά δεν χρειάζεται subwoofer αρκεί ένας ενισχυτής που να παίζει τα ηχεία σου

Μηνύματα
7.257
Reaction score
11.800
Μπορει καποιος επισης να παει σε μαγαζια (για Αθηνα μιλαω) που εχουν στημενο χωρο με διαχυση - απορροφηση, να δει, να παρει πληροφοριες και να ακουσει. 8-)
Η μαγκιά πιστεύω δεν είναι να πας απλά να ακούσεις καλοστημένο χώρο, αλλά να τον ακούς καθώς αποδομείται η φροντίδα. Να ακούς δηλαδή πόσο κομμάτι το κομμάτι θα χαλάει ο ήχος. Εμένα εκεί μου έφυγε μαγκιά.
 

Μηνύματα
544
Reaction score
1.205
Το ιδιο, απο την αναποδη, βιωσα στο σπιτι μου.
Ποσο αλλαζει ο ηχος και ησυχαζει ο χωρος οταν αρχισαν να μπαινουν τα πανελ.
 

Μηνύματα
7.257
Reaction score
11.800
Το ιδιο, απο την αναποδη, βιωσα στο σπιτι μου.
Ποσο αλλαζει ο ηχος και ησυχαζει ο χωρος οταν αρχισαν να μπαινουν τα πανελ.
Respect! Ειδικά στα πλαίσια μιας ανακαίνισης, αξίζει τον κόπο να ενταχθεί στο budget και η προσαρμογή του χώρου στις δικές μας ανάγκες.
 

Μηνύματα
954
Reaction score
518
Δε το καταλαβαίνεις, αλλά μόνος σου λες τα λάθη σου.

Πάμε λοιπόν ένα μάθημα στα γρήγορα:

Εφόσον το ηχείο σου φτάνει μέχρι 35-40 κύκλους, οφείλεις να το κροσαρεις ακριβώς στο διπλάσιο, ώστε στην πτώση πέριξ του σημείου κρος να βγάζει επαρκές άουτπουτ για ισορροπία στην απόκριση με το σαμπ.

Δηλαδή πρέπει να εφαρμόσεις κρος στα 70-80 χερτζ με αυτό το ηχείο, ώστε στο σημείο κρος να έχει σωστή απόκριση με το σαμπ.

Δηλαδή πρέπει να δηλώσεις small το ηχείο στον av, και να βάλεις κρος 70-80.

Μετά πρέπει να κάνεις το σαμπ και το ηχείο να παίζουν στην ίδια στάθμη, κι αυτό θα το κάνεις με ένα ντεσιμπελομετρο με τόνο στο σημείο κρος. Δηλαδή, θα πρέπει και τα δύο, από μόνα τους, να βγάζουν ας πούμε 85 ντεσιμπέλ στη θέση ακρόασης με τον ίδιο τόνο.

Μετά πρέπει να τα φέρεις σε φάση μεταξύ τους, με τόνο στο σημείο κρος με τη μέθοδο που έχω περιγράψει, μεταβάλλοντας τη φάση του σαμπ μέχρι να μετρήσεις την ελάχιστη στάθμη (μέγιστη ακύρωση) και μετά να αντιστρέψεις τη φάση.

Μετά θα χρειαστεί ισοστάθμιση χώρου. Χωρίς την ισοστάθμιση χώρου, είναι καταδικασμένη η όλη προσπάθεια, απλώς δεν δουλεύει.

Αν τυχόν διαθέτεις απλή ισοστάθμιση, θα φέρεις ισορροπημένο αποτέλεσμα στο πλάτος, δηλαδή στην "απόκριση συχνότητας" στο φάσμα. Αν έχεις πιο εξελιγμένη ισοστάθμιση, θα φέρεις και συγχρονισμό των μεγαφώνων, δηλαδή ισοστάθμιση στο πεδίο του χρόνου, δηλαδή σωστό στεπ ρισπονς, άρα ατάκα και έλεγχο και παλμό και ανάλυση, πράγματα που δεν εμπεριέχονται στην ισοστάθμιση απόκρισης συχνότητας (πλάτους). Γι'αυτό σας λέμε ντιρακ. Αλλά που μυαλό...

Υπόψιν, πως σε εξελιγμένη ισοστάθμιση, θα είναι αναγκαία συνθήκη το κλείσιμο της οπής μπας ριφλεξ του δορυφόρου, για λόγους που βαργιεμαι να αναλύσω.

Προφανώς, εξ'αρχής θα πρέπει να τοποθετηθεί το σαμπ σε σημείο που να εμφανίζει την πιο ισορροπημένη απόκριση στο εύρος λειτουργίας του.

Η τοποθέτηση είναι η σημαντικότερη παράμετρος. Εφόσον έχεις ένα σαμπ, η θέση που προβλέπεται, είναι ανάμεσα στα κυρίως ηχεία. Θα πρέπει να πειραματιστείς με μετακινήσεις μπρος πίσω και λίγο δεξιά αριστερά. Δεν έχεις όμως άλλες επιλογές τοποθέτησης για 1 σαμπ.

Μετά από αυτά, μπορείς να ακούσεις με σαμπ.

Πριν από αυτά, δεν ακούτε πως ενσωματώνεται ένα σαμπ στο ηχοσύστημα, αλλά απλώς παίζετε το πουλάκι. :lol:
ωραια....αλλα το ντιρακ μας εχει κανει την ζωη πατινι. Για macos μιλαω....πολυ κακη υποστηριξη....Καταρχην απο περσυ λενε θα βγαλουν το ντιρακ για pc και ακομα δεν. Υστερα οποιος φιλος εκανε αναβαθμιση σε macos catalina δεν μπορει ουτε την ντεμο εκδοση να παιξει. Βεβαια δεν ξερω για τις συσκευες που εχουν ντιρακ εαν υποστηριζονται σε καταλινα...Τελος μονο το shd αξιζει απο οσα διαβαζω,μου ειπαν και ακουσα. Τα αλλα δεν λενε κατι σαν κατασκευες απλα υποστηριζουν ντιρακ που οπως λες ειναι βασικο. Σορρυ για το οφτοπικ.
 
Last edited:


Μηνύματα
22.268
Reaction score
15.543
Αυτο ρε γμτ. Γιατι ολοι το προσπερνανε ετσι στο ντουκου. Θα ερθει ο αλλος σπουδαγμενος και θα κανει πραγματα σε 2-3 ωρες που εσυ θα παιδευεσαι γι αρκετο καιρο, θα εχεις παντα ανασφαλειες αν το εκανες σωστα.
Ο αλλος θα σου δωσει και καποιες πληροφοριες συμβουλες που θα βοηθησουν επισης παρα πολυ. Θα ειναι εξειδικευμενος για το χωρο σου και το συστημα σου.

Δεν χρειαζεται ολοι να το παιζουμε επιστημονες.
στο δικο σου ηρθε καποιος επαγγελματιας και σου εφτιαξε τον ηχο ?
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.588
Μηνύματα
2.866.586
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top