τεχνολογίες που ...μας αποχαιρετούν!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965
Απάντηση: Re: Απάντηση: τεχνολογίες που ...μας αποχαιρετούν!

Εξαρτάται πώς το βλέπεις. Εσύ γιατί δηλαδή να μην είσαι τεχνολολάγνος; Λ.Σ.
Γιατί είμαι απλά πρακτικός! Και δε φοβάμαι νέες τεχνολογίες. Τις χρησιμοποιώ σαν εργαλεία για να κάνω πιο εύκολα τη δουλειά μου.:126:

Γειά σου Λουκά!:140:

Reaction score
59
Άλλο τι κάνεις εσύ ή εγώ κι άλλο αν έσβησε το μέσο. Το ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν τυπώνεται πλέον σύγχρονη μουσική σε αυτό το μέσο, αποδεικνύει ότι έσβησε, πέθανε... RIP, πάμε γι άλλα.

Βέβαια ο καθένας, όπως την βρίσκει. :126:

...
Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Εξαρτάται ποιος έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Τα ψηφιακά επιβλήθηκαν εκ των άνω με την ταυτόχρονη πλήση εγκεφάλου από τρανταχτά ονόματα και με την με το έτσι θέλω κατάργηση των δίσκων βινυλίου. Η αντικατάσταση του δίσκου γραμμοφώνου από τον κατά πολύ ποιοτικότερο στερεοφωνικό δίσκο βινυλίου έγινε από τα κάτω προς τα πάνω και οι εταιρείες δίσκων αναγκάστηκαν μεσα σε λίγα χρόνια να σταματήσουν την παραγωγή δίσκων γραμμοφώνου, λόγω δραματικής πτώσεις στις πωλήσεις. Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τεχνολογίες που ...μας αποχαιρετούν!

Γιατί είμαι απλά πρακτικός! Και δε φοβάμαι νέες τεχνολογίες. Τις χρησιμοποιώ σαν εργαλεία για να κάνω πιο εύκολα τη δουλειά μου.:126:

Γειά σου Λουκά!:140:
Γεια σου Κώστα. Έτσι με αυτή τη λογική είναι λιγότερο πρακτικό να ακούμε και ζωντανά γιατί θα πρέπει να βγούμε από τον άνετο χωρο του σπιτιού μας και να πάμε αλλού κλπ...
Εδώ δεν μπαίνει θέμα πρακτικότητας που σε άλλα θέματα ισχύει, αλλά να ακούμε καλύτερα με το Α ή Β μέσο, αν μας φερνει πιο κοντά στο πραγματικό. Και αυτό για να το κρίνει κάποιος θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες ακρόασης ζωντανής ακουστικής μουσικής αλλά και καλών συστημάτων αναπαραγωγής. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λουκά ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ, βασικά δεν ψάχνω συνωμοσίες για να δικαιολογήσω μια εξέλιξη. Τα πάντα εξελίσσονται, έτσι εξελίχθηκε κι αυτό. Αργά ή γρήγορα θα γινόταν με κάποιο έναυσμα, μια αφορμή. Αν ήταν αυτό που λες ή όχι, λίγη σημασία έχει. Το αποτέλεσμα με ενδιαφέρει και ξέρεις καλά ποιό είναι.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965
Απάντηση: τεχνολογίες που ...μας αποχαιρετούν!

πάντως, γενικά μιλώντας, το "παλιό" παραγκωνίζεται από το "καινούριο" εκ των πραγμάτων.

διότι, ναι μεν το "παλιό" είχε τις δόξες του, αλλά πλέον φαίνονται τα "χρονάκια" του,:

ενώ αντίθετα το "νέο" είναι κι αυτό ωραίο, φρέσκο, γεμάτο υποσχέσεις, δυνατότητες, προοπτικές, σύγχρονης αισθητικής και ...έλκει το άτιμο!:

Αλήθεια, ποιός χρησιμοποιεί ακόμα κασέτες?

Πόσοι από σας εμφανίζουν φιλμ? Τους βολεύει αυτή η κατάσταση ή απλά χρησιμοποιούν εξοπλισμό που τους έχει "μείνει" και αρνούνται να μεταβούν στον "νέο"?

Πόσοι κατασκευαστές βγάζουν διακοπτικά ενισαχυτικά? Πόσοι ήταν πριν 5 χρόνια? Πριν 10? Πριν 15 υπήρχαν?

Πόσα ντακ βγαίνουν πλέον με δυνατότητες αναπαραγωγής υλικού υψηλής δειγματοληψίας?

Πόσα κορυφαία ντακ βγαίνουν με δυνατότητες σύνδεσης σε PC?

Σε ποιό απλό cd-player μπορείς να αναπαράγεις τα υψηλής δειγματοληψίας αρχεία μουσικής που τόσος κόσμος απολαμβάνει από μεγάλες εταιρίες με παράδοση στο χώρο του ήχου? Ακόμα και αυτά που μας μοίρασε ο Θέμης από την τελευταία του ηχογράφηση?

:126:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Εγώ πάντως από όλα αυτά, νοσταλγώ το φιλμ.

...
Κι εγω το νοσταλγω...πολυ...

Αλλα μονο τη στιγμη που το εβαζα στην πλατη της μηχανης και τη στιγμη που το μαζευα....παλια με το χερι γυρω γυρω κ μετα αυτο ματα...

Δε νοσταλγω ομως καθολου τις ΠΟΛΛΕΣ στιγμες που προσπαθουσαμε να ΣΩΣΟΥΜΕ τις φωτο η να τις τυπωσουμε σωστα.

Με τις νεες ψηφιακες, η ευκολια ειναι αφανταστη, αλλα το να βγαλεις σωστη φωτογραφια ειναι λιιιιιιγο δυσκολοτερο κ απαιτει περισσοτερη προσπαθεια...

Οσο για τ αγαπημενα μου βινυλια...:136:

Μαλλον δυσκολα θα τους πω αντιο..
Και τωρα με τη νεα κεφαλη ...:142::142::142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τεχνολογίες που ...μας αποχαιρετούν!

Γεια σου Κώστα. Έτσι με αυτή τη λογική είναι λιγότερο πρακτικό να ακούμε και ζωντανά γιατί θα πρέπει να βγούμε από τον άνετο χωρο του σπιτιού μας και να πάμε αλλού κλπ...
Εδώ δεν μπαίνει θέμα πρακτικότητας που σε άλλα θέματα ισχύει, αλλά να ακούμε καλύτερα με το Α ή Β μέσο, αν μας φερνει πιο κοντά στο πραγματικό. Και αυτό για να το κρίνει κάποιος θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες ακρόασης ζωντανής ακουστικής μουσικής αλλά και καλών συστημάτων αναπαραγωγής. Λ.Σ.
Λουκά μου, άλλαξε πλευρά.

Δεν μιλάμε για το ποιός ξέρει να ακούει μουσική και τι προσόντα χρειάζεται.

Ούτε για ποιο μέσο είναι πιο καλό και πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Το θέμα μας διαπραγματεύεται ποιες τεχνολογίες φαίνονται να εγκαταλείπονται, ποιες εγκαταλήφθηκαν δια παντός, και ποιες βλέπουμε στον ορίζοντα να έρχονται, καθώς και ποιες θα αντικαταστήσουν.

Μην μπλέκουμε πάλι σε αναλογικό vs ψηφιακού...

Πχ η τηλεόραση καθοδικού σωλήνα πέθανε. Πάει. Εγκαταλήφθηκε.

Το ίδιο ισχύει και για τα monitors υπολογιστών.

Ωστόσο υπάρχουν νομίζω καναδυό εξαιρέσεις, σε επαγγελματικό εξοπλισμό, που ακόμα παράγονται αν δε κάνω λάθος δηλαδή.

Στην τηλεόραση το Plasma και το lcd έχει επιβληθεί.

Αλλά κι αυτά στο μέλλον τα βλέπω να χλωμιάζουν...

Στους προβολείς φαίνεται να έχουν πεθάνει οριστικά οι λαμπάτοι.
Αλλά και σχεδόν όλοι όσοι κυκλοφορούν τώρα, νιώθουν το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια τους από τους led-laser.

έρχονται νέα "κόλπα" παντού.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: τεχνολογίες που ...μας αποχαιρετούν!

Κι εγω το νοσταλγω...πολυ...
Αλλα μονο τη στιγμη που το εβαζα στην πλατη της μηχανης και τη στιγμη που το μαζευα....παλια με το χερι γυρω γυρω κ μετα αυτο ματα...
Δε νοσταλγω ομως καθολου τις ΠΟΛΛΕΣ στιγμες που προσπαθουσαμε να ΣΩΣΟΥΜΕ τις φωτο η να τις τυπωσουμε σωστα. Με τις νεες ψηφιακες, η ευκολια ειναι αφανταστη, αλλα το να βγαλεις σωστη φωτογραφια ειναι λιιιιιιγο δυσκολοτερο κ απαιτει περισσοτερη προσπαθεια...:136:
Βρε συ John, ποσο χρονών είσαι που νοσταλγείς αυτά? :139: :142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965

αυτό το καταραμένο το πικάπ πάντως, δε λέει να τα τινάξει ρε παιδάκι μου!:143::135::143:

Πάντως η Panasonic έβαλε τέλος στο "mkII", σημαδιακό για μένα!:126:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Re: Απάντηση: Re: τεχνολογίες που ...μας αποχαιρετούν!

Βρε συ John, ποσο χρονών είσαι που νοσταλγείς αυτά? :139: :142:

Aριστερα , κατω απο το ονομα μου λεει...

Δε ρωτησες ομως, ποσα φιλμ μπορει να εχω τραβηξει - τυλιξει - εμφανισει και να εχω τυπωσει???

:142::142:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Re: Απάντηση: τεχνολογίες που ...μας αποχαιρετούν!

αυτό το καταραμένο το πικάπ πάντως, δε λέει να τα τινάξει ρε παιδάκι μου!:143::135::143:

http://www.youtube.com/watch?v=TeNZ6tPYjjA

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

αυτό το καταραμένο το πικάπ πάντως, δε λέει να τα τινάξει ρε παιδάκι μου!
Πάντως η Panasonic έβαλε τέλος στο "mkII", σημαδιακό για μένα!
Βρε σε "κατηραμένε όφι"...
Δεν έχεις καταλάβει ότι αν δεν υπήρχε πικάπ, δεν θα βελτιώνοτανε το ψηφιακό?

Αν πεθάνει το πικάπ, θα μείνει στάσιμο το ψηφιακό και θα μαραζώσει από τη μοναξιά...

(αν δεν υπήρχα εγώ... θα υπήρχες εσύ? )

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018

Eφιάλτης στο δρόμο με τα...Direct Drive:142:

Επι τη ευκαιρία,στην ακρόαση ζωντανής μουσικής δεν είναι και όλα...ρόδινα:612:

m_v

Reaction score
24
Είτε λόγω πραγματικής εξέλιξης, είτε λόγω μάρκετινγκ, είναι γεγονός πως κάποιες τεχνολογίες μας αφήσανε, κάποιες άλλες είναι στο μεταίχμιο, ενώ φαίνεται στον ορίζοντα πως και κάποιες ακόμα θα αρχίσουν σύντομα να μας κουνάν το μαντήλι...:137:

Σε κάποιες περιπτώσεις όπως το film, οι κασέτες και το VHS, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Το film για κάθε είδους απεικονήσεις, ήταν καταδικασμένο από την στιγμή που οι φθηνές μηχανές περάσαν το όριο των 8,8Mp, βέβαια μία ολιγομελής ομάδα θα συνεχίσει για καθαρά καλλιτεχνικούς λόγους να χρησιμοποιεί ασπρόμαυρα ilford (υπάρχει ακόμα αυτή?).
Οι κασσέτες προσφέραν ευκολία σε εποχές που δεν υπήρχαν άλλα μέσα. Το VHS ήταν προβληματικό και υποδεέστερο από ανταγωνιστικές του τεχνολογίες από την εμφάνισή του και η μικρή αντοχή του στο χρόνο ήταν προκαθορισμένη.
Όσον αφορά τους δίσκους βινυλίου (ορθώτερα πολυ-βινυλοχλωριδίου ή PVC) τα πράματα είναι κάπως διαφορετικά καθόσον την τελευταία δεκαετία υπάρχει συνεχής άνοδος των πωλήσεων τους και ήδη έχουν επανακάμψει στα επίπεδα του 1998.

Reaction score
4.305

Το πικαπ παιζει αμυνα καντενατσιο εδω και αρκετα χρονια. Μαλιστα στα γκολποστ εχει δυο τερματοφυλακες που δεν αφηνουν να περασει μυγα. Στο αριστερο δοκαρι καθεται ο Λουκας και στο δεξι φυσικα ο Χρηστος. :143::142::135:
Αντε μετα να βαλεις γκολ.

m_v

Reaction score
24
Re: Απάντηση: τεχνολογίες που ...μας αποχαιρετούν!

Η δική μου σχετική εμπειρία ήταν η εξής.
κάπου στην δεκαετία του 90 αγόρασα CD, με μεγάλη χαρά αφού δεν θα ήμουν αναγκασμένος να καθαρίζω δίσκους, κεφαλές, να ρυθμίζω το pick up, να έχω χαλασμένους από το παίξιμο ή θερμοκρασία δίσκους και να ακούω όλα αυτά τα ενοχλητικά χρατς χρουτς.
Η απόσταση στην χρηστικότητα ήταν τόσο μεγάλη που γρήγορα εγκατέλειψα τους δίσκους, το δε DIY pick up, πήρε την άγουσα για την χωματερή.
Πριν περίπου 6-7, ένας συνάδελφος μου έφερε το pick up του για φτιάξιμο, η επισκευή ήταν εύκολη (κομμένος ιμάντας και ένας χαλασμένος διακόπτης προσέγγισης) και αφού αλλάχθηκε η κεφαλή με μία φθηνή (130€ standon από την ΡΑ-ΤΗΛ), έβαλα ένα LP να δω αν παίζει, έπαιζε αλλά προς μεγάλη έκπληξη μου άρεσε περισσότερο από τα διάφορα ψηφιακά που άκουγα.
Σαν αποτέλεσμα των ανωτέρα πήρα 2 pick up (Β790, CS630Q), έκανα τις απαραίτητες (κουραστικές και βαρετές) ρυθμίσεις καθώς και το απαιτούμενο φρεσκάρισμα και η ήχος που βγάζουν με ικανοποιεί περισσότερο από άλλες πηγές.
Περιτό να πω ότι κυρίως ακούω από το PC ή CD για να μήν ασχολούμαι με καθαρίσματα, αλλαγές δίσκου κλπ, όταν όμως έχω χρόνο και διάθεση απολαμβάνω το άκουσμα των δίσκων.

Το κυριώτερο πρόβλημα στην συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ότι η παραγωγή του PVC έχει σαν αποτέλεσμα και την παραγωγή ποσότητας τοξικών παραγώγων αλλά και ότι η αποδόμησή του επίσης οδηγεί σε όχι επιθυμητά παράγωγα (πχ διοξίνες).

Υστερόγραφο: Αν κάποιος εγκαταλείψει οριστικά το βινύλιο, είιμαι πρόθυμος να τον απαλλάξω από την περιττή πλέον δισκοθήκη του!

Reaction score
59
"Στην ακρόαση ζωντανής μουσικής δεν είναι και όλα ... ρόδινα"

Κάτι μας είπες τώρα!!!
Ξερουμε τί κάνει νιαόυ. Λες και μπούχτισε ο κόσμος από ζωντανές εμπειριες και τώρα φτάσαμε στο σημείο να τις κριτικάρουμε και να μιλάμε και για το πόσο ρόδινη είναι ή δεν είναι η ζωντανή ακρόαση!! Έλεος!!! Λ.Σ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.136