1η Αναβάθμιση Firmware για την ΑΜΟΙ LCD 37'' !

Reaction score
0
unforgiven said:
Μιχάλης Κορ. said:
Μεταξύ των 2 ρυθμίσεων, με το δικό μου φυσικά setup μηχανημάτων, οι διαφορές ήταν μεγάλες, τεράστιες θα έλεγα.
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα: Τη ρύθμιση στα δικά σου μηχανήματα με τις γενικές ρυθμίσεις που έδωσε ο Βαγγέλης, βασιζόμενος σε άλλο firmware και σε άλλη συσκευή.
Δεν έκανα καμία σύγκριση φίλε μου. Απλά είπα ότι με τις ρυθμίσεις του κου. Λάμπρου ο συνδυασμός μου ήταν πάρα πολύ καλός αλλά μετά την αναβάθμιση τα πράγματα ήταν μέτρια, οπότε με την βοήθεια του κου. Καστρουνή το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό.
Πότε όμως δεν αμφέβαλα για τις ρυθμίσεις του κου. Λάμπρου κ αν δεν ήταν η αναβάθμιση τότε με αυτές θα είχα μείνει.

NLS

Reaction score
1
Βαγγέλη κανείς δεν θίγει την δουλειά σου. Καλά κάνεις και ξεκαθαρίζεις κάποια πράγματα, αλλά όλοι εδώ μέσα ξέρουμε ότι η δουλειά σου είναι προσεκτική, με μεράκι και εννοείται "σωστή".

Εγώ πάντως με το νέο panel και το νέο firmware (από την αρχή), με την ATI 9800XT/256, δεν πάω καλά με τις default ρυθμίσεις σου και όπως σου είπα και από κοντά, έχω σηκώσει το gamma της κάρτας (η TV δεν μπορούσε όσο και αν την "ανέβασα") ώστε να καταφέρω να διαχωρίσω τα τελευταία σκοτεινά. Δεν φταίνε οι ρυθμίσεις σου σε αυτό, φταίει φυσικά ο δικός μου συνδιασμός μηχανημάτων, ενώ ούτε το να έχω εγώ gamma 1.45 (!) είναι σωστό πιστεύω.

Όμως δεν το ψάχνω επιπλέον, γιατί... έχω τους λόγους μου. ;)

Reaction score
0
Βαγγέλης Λάμπρου said:
Μιχάλη,
οι ρυθμίσεις που δημοσίευσα για την 37άρα έγιναν κατόπιν συντοσνισμού της τηλεόρασης με τη γεννήτρια της Sencore VP401. Θεωρητικά πάντα, η γεννήτρια βγάζει το "τέλειο σήμα" αφού τα Patterns της είναι δημιουργημένα σε εργαστήριο με αυστηρές προδιαγραφές τόσο ως προς τη χρωματικότητα αλλά και το επιπεδο φωτισμού που εκπέμπουν ανα IRE.

Η μεγάλη διαφορα είναι οτι ο κ.Καστρουνής που αναφέρεσαι έκανε ρύθμιση αποκλειστικά στο δικό σου σύστημα με συνέπεια όλες τις μικροατέλειες του DVDp που έχεις πιθανότατα να τις έχει αφομοιώσει και εξαλείψει στην οπτική σου αλυσίδα, όπως κανονικά θα έπρεπε. Αυτός ο κύκλος εργασίας είναι και ο σωστός. Τα έχουμε ξαναπεί και μπραβο σου που διαθεσες ένα ποσό για να φτάσεις τη τηλέοραση σε κάποιο καλύτερο επόπεδο.

Οι ρυθμίσεις που δημοσίευσα εγώ όμως, είναι φτιαγμένες πάνω σε ένα γενικό καλούπι, που αν κάποιος είχε ένα αριστο DVDp πιθανότατα να ήταν και ακριβώς, just όπως λέμε!
Το θετικό της ιστορίας με αυτο το καλούπι είναι οτι ταιριάζει με τα περισσότερα Setup και αφήνει μικρές διαφορές από ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Σου άρεσε η εικόνα της Amoi όπως βγήκε από το κουτί;
Ηταν οι ρυθμίσεις που δημοσίευσα μια σημαντική βελτιώση ή κινηθηκαν αντιθετα;

Να αναφερθώ σε όλους τώρα και οχι μόνο στο φίλο Μιχάλη,
για μένα είναι πολύ δύσκολο και αντιεμπορικό συνάμα να βγάζω τις ρυθμίσεις "στον άερα" για 2 και μόνο λόγους που αρκούν και περισσεύουν.
Πρώτος είναι οτι πολύ ευκολα δημιουργούνται εντυπώσεις, λάθος εντυπώσεις. Καμία δουλεία επί του συστήματος του ενδιαφερόμενου δεν μπορεί να είναι χειρότερη από καμία τηλεφωνική ή γενική με γεννήτρια όπως αυτη που έδωσα δωρεάν.
Δεύτερος λόγος είναι οτι δημιοργώ μια βάση που κάποιος ξεκινάει δωρέαν (τσάμπα καλύτερα) και αν δεν του κάθετε σωστά, θεωρεί οτι αυτο έιναι το επίπεδο της δικής μου εργασίας και φωνάζει κάποιον άλλο να ολοκληρώσει, σωστά πλέον.
Κε. Λάμπρου εκτιμώ βαθύτατα την δωρεάν ρύθμιση της τηλ που κάνατε κ δημοσιεύσατε στο φόρουμ για όλους τους κατόχους της ΑΜΟΙ αυτής.
Απλά, όπως αναφέρω νωρίτερα, έκανα την αναβάθμιση κ το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο με τις δικές σας ρυθμίσεις όπως πριν την αναβάθμιση.
Για αυτόν κ μόνο τον λόγο επέλεξα να κάνω ένα βήμα παραπάνω κ να την ρυθμίση ο κος. Καστρουνής.
Όπως βγήκε από το κουτί ήταν το κόκκινο πάρα πολύ έντονο ενώ το λευκό θα το χαρακτήριζα καμμένο, υπερφωτισμένο. Με τις δικές σας ρυθμίσεις κε. Λάμπρου το αποτέλεσμα ήταν εξαίσιο.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Μολις μιλησα με τον Βαγγελη και δεν σας κρυβω πως ειναι αρκετα σκεπτικος ως προς το εαν θα πρεπει να προσφερει τις ΔΩΡΕΑΝ γενικες ρυθμισεις για την 42'' ΑΜΟΙ.Οxi πως δεν θα τον πεισω τελικα αλλα γιατι να δημιουργουνται τετοιες παρεξηγησεις? :wink:

Reaction score
0
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Μολις μιλησα με τον Βαγγελη και δεν σας κρυβω πως ειναι αρκετα σκεπτικος ως προς το εαν θα πρεπει να προσφερει τις ΔΩΡΕΑΝ γενικες ρυθμισεις για την 42'' ΑΜΟΙ.Οxi πως δεν θα τον πεισω τελικα αλλα γιατι να δημιουργουνται τετοιες παρεξηγησεις? :wink:
Συγνώμη αλλά ποια είναι η παρεξήγηση που έγινε ?
Απλά είπα κ το ξαναλέω για πολλοστή φορά ότι μετά την αναβάθμιση οι ρυθμίσεις του κου.Λάμπρου με τον δικό μου συνδυασμό μηχανημάτων δεν ήταν καλή. Οπότε έκανα 2η ρύθμιση αυτή την φορά πάνω στα μηχανηματά μου. Δεν βρίσκω ποιό είναι το κακό σε αυτό.

Reaction score
0
για την Αναβάθμιση Firmware για την ΑΜΟΙ LCD 37 εδώ sto νησί (Kύπρος)
θέλουν 45 λίρες. (78 Euro)

Σας ζηλεύω που έχετε την Telectron εκεί πέρα

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
kiteman said:
για την Αναβάθμιση Firmware για την ΑΜΟΙ LCD 37 εδώ sto νησί (Kύπρος)
θέλουν 45 λίρες. (78 Euro)

Σας ζηλεύω που έχετε την Telectron εκεί πέρα
Νομίζω και στην Κύπρο είναι δωρεάν...

Πάρε ένα τηλέφωνο την Αντιπροσωπεία στην Αθήνα...

Reaction score
0
για να διευκρινίσω, η υπεύθυνη εταιρία εδώ είναι η BEST LEAD LTD
ΣΟΡΌΤΟΣ & ΣΑΠΑΡΙΛΛΑΣ, η οποία παίρνει τις τηλεοράσεις από TELECTRON.
Η τιμή που ζητάνε είναι αν ο τεχνικός έρθει στο σπίτι.
Στα γραφεία τους το κάνουν δωρεάν.

Πιστεύω 78 Euro είναι πολλά για να γίνει στο σπίτι

NLS

Reaction score
1
Από ότι ξέρω η Best Deal είναι στη Λεμεσό. Μήπως είσαι σε άλλη πόλη και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το έξοδο του trip;

NLS

Reaction score
1
Λοιπόν να πούμε κάποια πράγματα ως τρίτοι.

Από όσο ξέρω, η Best Deal έχει πρόσφατα αναλάβει την αντιπροσώπευση, λογικά την TV την έχεις από παράλληλη εισαγωγή.

Η εκεί η εταιρία λογικά έχει συζητήσει την πολιτική της, με την εδώ κεντρική αντιπροσωπεία.

Υποθέτω ότι το όποιο ποσό σου είπε (που δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν 45 λίρες...), είναι ενιαίο. Όπως ο τύπος στην Αγ. Νάπα θα έλεγε "δεν με ενδιαφέρει που είναι η έδρα σου", έτσι και η εταιρία για κάποιον που είναι στην ίδια πόλη μπορεί να πει το αντίστοιχο.

Άσε που ξέρω πολύ καλά και το εξής. Το πως μας ακούγονται εδώ 45 λίρες (=78 ευρώ), δεν είναι το ίδιο όπως ακούγεται σε εσάς. Ξέρουμε καλά και οι δυο, ότι σχεδόν όλα, ότι είναι εδώ Χ ευρώ, είναι εκεί Χ λίρες (συμπεριλβανόμενων των μισθών σας, αλλά άλλο θέμα αυτό).

Νομίζω θα μπορέσετε να τα βρείτε. Στο κάτω κάτω που ακούστηκαν στο παρελθόν αναβαθμίσεις στα... σπίτια μας σε τηλεοράσεις;

Πες μας νεώτερα.

Reaction score
0
NLS said:
Πες μας νεώτερα.
Η τελική τιμή για την αναβάθμιση τις Amoi στην Κύπρο (σε οποιαδήποτε περιοχή) είναι 35 λίρες (60 Euro)

στα γραφεία τους (Best Deal) είναι δωρεάν

Reaction score
2
Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις τον τροπο να αλλαξεις (αν υπαρχει) την backlight ή power savving ρυθμιση
στην Amoi.
Φιλος μου που πηρε την Αμοι 37' με το powerbuy, και ειναι λατρης (οπως κι εγω) του crt black,
ψαχνει την λυση στο προβλημα με την υψηλη φωτεινοτητα- black level.
Σε μερικες τηλ. (οπως Σονυ lcd) υπαρχει αντιστοιχη ρυθμιση στο μενου της.
Ξερει κανεις τιποτα ?

NLS

Reaction score
1
στην ΑΜΟΙ όπως γράφει και στο μακρύ thread που υπάρχει για αυτήν, ΔΕΝ ρυθμίζεται το backlight

και ναι και σε εμάς ήταν το παράπονο μας

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.874
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.