2Χ2500 watt rms.

Reaction score
1.772
Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

αυτο το ενισχυτακι που βλεπεται δεν ζυγιζη πανω απο 8-9 κιλα.

την εποχη που φτιαχτηκε δεν υπηρχε smps τροφοδοτικο 2.kw οποτε

ειχα τη φαεινη ιδεα αντι για +-90 volt να βαλω δυο +-45volt ενα στο καθε rail:107:

τα τροφοδοτικα ειναι rated 800watt συνεχομενα και 1300watt peak.

παρολο που ο κατασκευαστης λεει οτι ενα ειναι αρκετο και οτι ειναι πολυ underated εγω εβαλα δυο.

Reaction score
1.772

να προσθεσω οτι αυτος ο ενισχυτης ειναι του platon και οδηγη με αυτον ενα jbl 18in cinema series.

δεν εννοω για home cinema αλλα για κινηματογραφους:116:

Reaction score
1.772

αυτος εδω ειναι δικος μου.

εχει 1000va μετασχηματιστη και 80.000uf.

οταν τραβηχτηκαν οι φωτο ειχε 40.000uf.

βεβαια δεν αποδιδη 2.5kw αλλα τα συμεπρασμα τα μου τα εβγαλα.

δυστυχως δεν εχω φωτογραφικη μηχανη να ανεβαζα φωτο απο τα 700αρια

και οι φωτο που εχω δεν εχουν καμμια σχεση με οπως ειναι τωρα.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Η υψηλη ισχυς που προτεινουν σε σχεση με το ενεργο οφειλεται εν μερη στην καταβοθρα ισχυος που ειναι το παθητικο κρος

Πόσο δηλαδή τρώει το κρός?Το 50% της ενέργειας?

Reaction score
7

Ανετα(Αναλογως την περιπτωση βεβαια)...

Με το καλημερα ενα PADακι να βαλεις στο tweeter και στο mid για να τα φερεις πχ στα -3db και να τα ισιωσεις με το λιγο πιο αναισθητο woofer εχεις χασει ηδη τη μιση ισχυ που θα πηγαινε σε αυτα τα μεγαφωνα πανω στις αντιστασεις.(Για -6db βαλε -75% :418: πραγμα δυσκολο σε οικιακα tweeter αλλα συμβαινει συχνα σε επαγγελματικα compression υψηλης ευαισθησιας).

Θα μου πεις μικρη η ενεργεια στα μεσο υψηλα ,που θελουν συνηθως την εξασθενιση,αρα μικρη και η χασουρα , αλλα ακομα δεν εχουμε καν βαλει στο παιχνιδι τα πηνια και τους πυκνωτες και τις αρκετα μεγαλες απωλειες τους που ανεβαινουν οσο παμε σε βαρβατες κλισεις και προσθετουμε εξαρτηματα....

Και για να γινουν ακομα χειροτερα τα πραγματα η ολισθηση φασης τασης ρευματος(συνθετης αντιστασης) που προκαλουν τα υλικα του cross (και σε μικρο βαθμο η αυτεπαγωγη του μεγαφωνου) προκαλει αεργο ισχυ που καταναλωνεται πανω στον ενισχυτη.

Δεν θυμαμαι ουτε τον τυπο ουτε τα νουμερα αλλα καπου ειχε παρει το ματι μου (ή στο sound westhost ή εδω) πως για μια τυπικη ολισθηση φασης αντιστασης ενος παθητικου ηχειου ο ενισχυτης επρεπε να ειναι κατα 25% μεγαλυτερος για να αντισταθμισει την αεργο ισχυ....

Ολα αυτα λυνονται με μια ντουζινα τελεστικους ή με dsp:116:

Reaction score
7

To back:

Αν καταλαβα καλα ειναι μονομπλοκια?
Αν ναι ποιες ειναι οι διαφορες μεταξυ του ενος με το γραμμικο και του αλλου με το smps?

Reaction score
1.772

ναι ειναι.

αν εννοεις ηχητικα αυτο με το smps ακουγεται καλυτερα.

δεν ξερω αν φταιη η μεγαλυτερη ισχυς, η σταθεροποιημενη τροφοδοσια

η κατι αλλο.

ειναι και δυσκολο να κρινης ακουγοντας μονο ενα ηχειο.

αλεξη χονδρικα πιστευω οτι το 70-75% καταναλωνεται στα κρος σε ενα τριδρομο.

σε διδρομο τα πραγματα ειναι καπως καλυτερα.

Reaction score
777
Πάντως βρε παιδιά μου φαίνεται περίεργο το 75% να καταναλώνεται ως θερμότητα στο cross.

Reaction score
7

back:
Ο λογος που ρωταω οπως σου ειχα πει ειναι γιατι ζαχαρωνω ζευγος 2K για sub και εχω βρει ενα 5Kva σιδερο σε καλη τιμη απο Αγγλια και δεν μπορω να βγαλω ακρη τι θα κανει συγκριτικα με 2 smps απο connex

teachertza:
Ενταξει 75% μπορει να ειναι απο μια ακραια τιμη εως και φυσιολογικη, αναλογως και το ηχειο παντα ,ας μην μενουμε στα νουμερα.

Aυτο που εχει σημασια ειναι πως παντα οι απωλειες του cross ειναι συγκρισιμες με την ισχυ που καταναλωνεται στο μεγαφωνο
και αυτο σε αναγκαζει να παιζεις μπαλα σε αρκετα μεγαλυτερους ενισχυτες.

Επισης οι απωλειες αυτες του cross κανουν και αλλο κακο καθως σπρωχνουν τα υλικα σε περιοχες λειτουργιας υψηλων θερμοκρασιων-μη γραμμικες, τα γνωριζω γιατι αυτα ειναι εντονο προβλημα στα επαγγελματικα οπου τα ρευματα ειναι μεγαλα.

Reaction score
1.772

οσο καλη τιμη και να εχει θελεις ενα τσουβαλι πυκνωτες μεταφορικα κλπ.
ειδικα για sub δεν θα το σκεφτομουν.
θα πηγαινα στα smps.
αμαρτια παντως αυτα τα εργαλεια να παιζουν sub.
θα καταλαβης οταν τους ακουσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.984

πιο μεγάλη αμαρτία είναι σε σαμπ να μη βάζεις τέτχια εργαλεία.

D

Deleted member 23222

Guest

Θα αγόραζες έναν ενισχυτή 2 x 2.5KW, ύψους 8 εκατοστών και βάρους 10 κιλών;
Δεν τραβάω τέτοια ζόρια...φυσικά και θα αγόραζα...αρκεί να μου... καθότανε καλά!!!
Αααα και να μη κόστιζε σαν ύψους 50 εκ και βάρους 90κιλ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.984

η αλήθεια είναι πως 10 κιλά είναι πολλά. απορώ δηλαδή, τη μέση μας δε τη σκέφτονται? :138:

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Δηλαδή τί εννοείς?

Δέν κατασκευάζει σε επίπεδο ισχύος ή σε επίπεδο τεχνολογίας?

Γιατί σε επίπεδο ισχύος θα δείς οτι τα σοβαρά ενεργά ηχεία έχουν αρκετή ισχύ σε σχέση με την ισχύ που δίνουν οι κάτοχοι στα αντίστοιχα παθητικά.
Που θεωρητικά τουλάχιστον το ενεργό είναι ένα έτοιμο πακέτο προς κατανάλωση.

Τώρα οτι το grande utopia το ακούς και με 10 watt το ακούς.Άλλο αν αυτό είναι άρτιο και βέλτιστο.Αν τελικά ακούς το ηχείο ή ένα ποσοστό του.

Σε επίπεδο τεχνολογίας η b&o που είναι μία απο τις μεγαλύτερες εταιρείες σε r&d ενισχυτών έχει επενδύσει τα μέγιστα στα ice.Ποιός λοιπόν δέν ασχολείται?

Επίσης μήν ξεχνάς οτι τα ηλεκτρονικά υψηλής ισχύος(igbt trantsistors) ήκμασαν την τελευταία δεκαετία λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας και δή του ελέγχου των ηλεκτρικών μηχανών(βλ.toyota prius,αιολικά πάρκα κ.τ.λ.).Γιατί το πρόβλημα δέν είναι να περάσει μόνο μεγάλη ισχύ(της τάξεως των MW) αλλα συγκεκριμένα στον ήχο το βασικό πρόβλημα είναι να λειτουργήσει ο "διακόπτης" με μεγάλη συχνότητα.Αν δείς την μέθοδο pwm τότε εύκολα θα καταλάβεις οτι απαιτείται τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερη συχνότητα απο το φέρον σήμα.Δηλαδή αν θεωρήσω οτι το μέγιστο ημίτονο στον ήχο είναι 20khz τότε ο διακόπτης πρέπει να έχει 16*20khz συχνότητα λειτουργίας και μάλιστα να περνάει και μεγάλη ισχύ.
Γι αυτό και θα δείς οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ψηφιακών ήταν στα μεσουψηλά και όχι π.χ. στα μπάσα οπου εκεί υπήρχε άνεση.

Γι αυτό και η μόδα τώρα τελευταία των καλών ψηφιακών.Έχει ιστορία το παραμύθι πίσω του.
Κατ αρχήν η μόδα έχει ηλικία λίγων ετών...εγώ έγραψα για την ανάγκη ισχυρών ενιχυτών στην αγορά...
Εγώ γνωρίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των PWM δεν είναι η συχνότητα του switch αλλά το "δέσιμο" της εμπέδησης των ηχείων με τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά των φίλτρων...

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Κατ αρχήν η μόδα έχει ηλικία λίγων ετών...εγώ έγραψα για την ανάγκη ισχυρών ενιχυτών στην αγορά...
Εγώ γνωρίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των PWM δεν είναι η συχνότητα του switch αλλά το "δέσιμο" της εμπέδησης των ηχείων με τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά των φίλτρων...
υπαρχουν ισχυροι ενισχυτες στην αγορα αλλα αν δεν ειναι pwm κοστιζουν εξωφρενικα ποσα.

τι εννοεις το δεσιμο της εμπεδηση των ηχειων με τα κατσκευαστικα χαρακτηριστικα των φιλτρων;

Reaction score
1.772

πιο μεγάλη αμαρτία είναι σε σαμπ να μη βάζεις τέτχια εργαλεία.
ναι βρε κωστα αλλα εχει κατι επαγγελματικους classd κινεζιες που κοστιζουν οσο το ενα module

και διατεινται αυτη την ισχυ χ2.

δεν κανουν αυτοι την ιδια δουλεια;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.984

ίδια, όχι. (προφανώς δηλαδή). Αλλά εντάξει, το βλέπεις και λίγο χαλαρά, κι αυτό δεν είναι "αμαρτία".
Το θέμα είναι πως για να κάνεις ίδια δουλειά με τάξη αβ, θες ενισχυτές πολλών κιλών, κι αυτή είναι η "αμαρτία".

Reaction score
1.772

ίδια, όχι. (προφανώς δηλαδή). Αλλά εντάξει, το βλέπεις και λίγο χαλαρά, κι αυτό δεν είναι "αμαρτία".
Το θέμα είναι πως για να κάνεις ίδια δουλειά με τάξη αβ, θες ενισχυτές πολλών κιλών, κι αυτή είναι η "αμαρτία".
καλα αυτο ειναι σιγουρο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound