2Χ2500 watt rms.

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

υπαρχουν ισχυροι ενισχυτες στην αγορα αλλα αν δεν ειναι pwm κοστιζουν εξωφρενικα ποσα.

τι εννοεις το δεσιμο της εμπεδηση των ηχειων με τα κατσκευαστικα χαρακτηριστικα των φιλτρων;
.............................................If you are playing a bass note, for example, the loudspeaker impedance is anywhere from 2 Ohms to 30 Ohms! This is quite a swing. What’s a poor output filter on a digital power amp to do? Remember, its performance is dependant on the load being constant.

The results can range from a dull muddy sound to a hard and bright sound all from the same amplifier. It is very dependant on the type of speaker you have. Beware of Class D amplifiers and their interaction with speakers!

Αυτά αναφέρονται στο site της ps audio...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Κατ αρχήν η μόδα έχει ηλικία λίγων ετών...εγώ έγραψα για την ανάγκη ισχυρών ενιχυτών στην αγορά...
Εγώ γνωρίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των PWM δεν είναι η συχνότητα του switch αλλά το "δέσιμο" της εμπέδησης των ηχείων με τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά των φίλτρων...
Νομίζω οτι πολλά βάτ και καλά υπήρχαν και υπάρχουν αλλα κοστίζουν ακριβά και καίνε πολύ.Σκέψου οτι ένας απλός τρατζιστοράτος ενισχυτής έχει απόδοση 50% ενώ ο διακοπτικός με διακοπτικο τροφοδοτικό 90%(θεωρητικά έστω).
Επίσης δέν σου είπα σκέτο συχνότητα.Σου ανέφερα συνδυασμό συχνότητας και ισχύος.

Αυτό το δεύτερο που λές το έχω ακούσει και εγώ αλλα δέν το γνωρίζω ετσι ώστε να στο απαντήσω.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

.............................................If you are playing a bass note, for example, the loudspeaker impedance is anywhere from 2 Ohms to 30 Ohms! This is quite a swing. What’s a poor output filter on a digital power amp to do? Remember, its performance is dependant on the load being constant.

The results can range from a dull muddy sound to a hard and bright sound all from the same amplifier. It is very dependant on the type of speaker you have. Beware of Class D amplifiers and their interaction with speakers!

Αυτά αναφέρονται στο site της ps audio...
τωρα καταλαβα τη εννοεις.

στην αρχη νομισα οτι εννοεις τα φιλτρα των ηχειων αλλα τελικα εννοεις τα φιλτρα

εξοδου των ενισχυτων.

σου εχω νεα λοιπον.

η hypex το εχει λυση το θεμα βαζοντας μεσα στην feedback loop και το φιλτρο

εξοδου.

μαλιστα ο μεγαλος που θα φτιαξω τωρα προχωραη ενα βημα παραπερα.

εχει ενα sensor που συνδεεις δυο καλωδιακια και και τα πας μεχρι τις μπορνες

των ηχειων.

με αυτο των τροπο μπαινουν και τα καλωδια ηχειων μεσα στη λουπα.

και η αποκριση συχνοτητας ειναι ανεξαρτητη της εμπεδησης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.973
Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

αυτά δεν είναι Hi-End βρε, αφού ξέρεις καλά πως ο κόσμος τρέχει κι αγοράζει ότι γράφει πάνω "χωρίς ανάδραση"...

Reaction score
1.772

αυτά δεν είναι Hi-End βρε, αφού ξέρεις καλά πως ο κόσμος τρέχει κι αγοράζει ότι γράφει πάνω "χωρίς ανάδραση"...

δεν πειραζει εγω ειμαι αναποδος.

αφου με ξερεις:107:

Reaction score
1.772

σκεψου να εχεις πληρωση πανακριβα καλωδια και να ερθη ο κυριος bruno με ενα απλο κολπακι να
σου τα βγαλη αχρηστα.:116:

Reaction score
11.802
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

σου εχω νεα λοιπον.

η hypex το εχει λυση το θεμα βαζοντας μεσα στην feedback loop και το φιλτρο

εξοδου.

μαλιστα ο μεγαλος που θα φτιαξω τωρα προχωραη ενα βημα παραπερα.

εχει ενα sensor που συνδεεις δυο καλωδιακια και και τα πας μεχρι τις μπορνες

των ηχειων.

με αυτο των τροπο μπαινουν και τα καλωδια ηχειων μεσα στη λουπα.

και η αποκριση συχνοτητας ειναι ανεξαρτητη της εμπεδησης.
Χαίρομαι που τα διαβάζω αυτά! Η τεχνολογία προχωράει!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αδιάβαστοι Πέτρος και marydaughter. Αυτά έχουν αναφέρθεί και σε παλαιότερα thread. :621:

Εγώ πάντως με τέτοιο ψόφο που έχει αυτές τις μέρες, εύχομαι να ήταν τάξη Α τα Watt του τελικού μου.. Άλλωστε τη ΔΕΗ την πληρώνει άλλος. :612:

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: 2Χ2500 watt rms.

Αδιάβαστοι Πέτρος και marydaughter. Αυτά έχουν αναφέρθεί και σε παλαιότερα thread. :621:

Εγώ πάντως με τέτοιο ψόφο που έχει αυτές τις μέρες, εύχομαι να ήταν τάξη Α τα Watt του τελικού μου.. Άλλωστε τη ΔΕΗ την πληρώνει άλλος. :612:
Επειδή το ακούω συχνά αυτό...
Υπάρχει ένας χομπίστας που να απέρριψε την τάξη Α από τη κατανάλωση ?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: Re: 2Χ2500 watt rms.

Ο πτωχευσας Χαϊφιντελας
:116::137::116:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: 2Χ2500 watt rms.

Επειδή το ακούω συχνά αυτό...
Yπάρχει ένας ελληνάρας που να πούλησε τη τζιπάρα ή τη Μερτσεντέ γιατί δεν είχε χρήματα για τις βενζίνες και τα service (και να το παραδέχεται)?

Επίσης με "τάξη Α" εννοείς τους ενισχυτές που βγάζουν 3-10W συνολικά, όλα σε τάξη Α;...
Ή εκείνους που βγάζουν 5W σε τάξη Α και 195W σε ΑΒ και δηλώνονται ως "200W Class A";

Κι όταν λες "χομπίστες" εννοείς εκείνους που ακούνε μουσική 2 ώρες τη βδομάδα (οπότε δεν καταλαβαίνουν διαφορά στην κατανάλωση έτσι κι αλλιώς);
Ή τους άλλους που βγάζουν 10 χιλιάρικα το μήνα (και καλά κάνουν, αρκεί να τα δηλώνουν και στην Εφορία), οπότε πάλι δεν ασχολούνται με τη ΔΕΗ;
Ή τους παρ-άλλους (που μπορεί να είναι και οι ίδιοι με τους προηγούμενους) που νομίζουν ότι σε normal τρίδρομο ηλεκτροδυναμικό ηχείο "τα 30Watt αρκούν";

Εκτός αν κάποιος νομίζει ότι με τα λεφτά που έχω δώσει εγώ, ο back ή ο CostasEAR (ειδικά αυτός) για τους ενισχυτές-ιδιοκατασκευές μας, δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φτιάξει (ΑΝΕΤΑ) άλλους ενισχυτές, σε τάξη Α...
Δόξα τον Αλλάχ, σχέδια υπάρχουν άπειρα και δοκιμασμένα.
Αλλά τα 50 ή 80 ή 100 watt είναι πολύ λίγα για τα ηχεία μας (δυστυχώς ή ευτυχώς). Οτιδήποτε παραπάνω, π.χ. 200W σε τάξη Α απλά δεν είναι εφικτό - για την ακρίβεια είναι τρελό (δυστυχώς).
[Αυτά για εμάς τους άσχετους που πιστεύουμε ότι το χόμπυ είναι κατά βάση τεχνικό, δεν έχουμε εμπειρία από ζωντανή μουσική και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τις ιδιαίτερες χροιές της υποοδήγησης των ηχείων μας]

Επίσης, προσωπικά, επειδή δουλεύω αρκετά στο σπίτι ακούω μουσική πολλές ώρες την ημέρα (ευτυχώς) και ο ενισχυτής δεν κλείνει παρά μόνο όταν κοιμάμαι. Μένω και Νότια οπότε δε θέλω σόμπα στο σαλόνι μου 12 ώρες τη μέρα (πάλι ευτυχώς).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.973
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 2Χ2500 watt rms.

...ο ενισχυτής δεν κλείνει παρά μόνο όταν κοιμάμαι.
γιατί τους κλείνεις?

προσωπικά τους έκλεισα 1 φορά ως τώρα, όταν μετακόμισα στο νέο μου σπίτι (3 χρόνια πριν) και από το τότε πάντα ανοιχτοί είναι, ακόμα και το καλοκαίρι που λείπω 1 μήνα από το σπίτι (πάνω σε UPS είναι, ούτε σε διακοπή ρεύματος δε κλείνουν). άλλωστε, δεν έχω διακόπτη on/off... Που να τραβάς μπρίζες...

ακόμα κι όταν αλλάζω καμιά σύνδεση, πχ στην είσοδο κανα μετασχηματιστόνιο ή και στην έξοδο κανα ζόμπελ, μόνο το mute κομβίο πατάω, δε κλείνω τους τελικούς ποτέ (καμιά φορά θυμάμαι και τσεκάρω το input bias τότε).

ομοίως κι ο μικρός κινεζάκος (αυτός που είχε ακούσει κι ο βλασούκος της μπογιόχο) που ανέλαβε πλέον να οδηγεί τα πίσω ηχεία του 5.1 μου (χοχοχο), είναι στην μπρίζα από πέρσι, από τότε που επέστρεψε από κόρινθο. Και δε θα βγει από την μπρίζα. Επίσης, δεν έχει on/off διακόπτη (τελικά πρέπει να έχω "θέμα" με τους on/off διακόπτες, δεν εξηγείται αλλιώς....)

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Το έχω μετανοιώσει που το κουμπί μπροστά δεν το έκανα mute αντί power αλλά βαριέμαι να το αλλάζω τώρα... Κανένα Σ/Κ θα κάτσω να ασχοληθώ.

Reaction score
914

Λοιπών εδω και καιρό είμαι περίεργος πως θα οδηγήσουν τα 10" ATC των proac μου οι τελικοί απο τα sunfire hrs8 (2 x 1000w).

Reaction score
1.772

Λοιπών εδω και καιρό είμαι περίεργος πως θα οδηγήσουν τα 10" ATC των proac μου οι τελικοί απο τα sunfire hrs8 (2 x 1000w).
ξερεις τι ενισχυτες εχουν μεσα;

μηπως δεν ειναι πληρους φασματος;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Να με συγχωρείς, :116: από 'βδομάδα θα κάνω επανάληψη! :109:
Δεν πειράζει βρε..
Εδώ είναι αδιάβαστοι οι της PS Audio (ή κάνουν τους αδιάβαστους γιατί έτσι τους συμφέρει), οι της MSB και τόσοι άλλοι που ζητάνε τα λεφτάκια μας...
Βέβαια, αν ήθελα να γίνω κακός, θα έλεγα ότι όποιος είναι τόσο αφελής/τεμπέλης/whatever ώστε, τη σήμερον ημέρα που όλη η γνώση είναι "εκεί έξω", να περιορίζει την "ενημέρωσή" του από site κατασκευαστών και τα διαφημιστικά φυλλάδια (εδώ μπαίνει και ο "ειδικός τύπος"), καλά του κάνουν και του τρώνε τα λεφτά.
Αλλά είναι Παρασκευή και τις Παρασκευές δε γίνομαι κακός! :116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.152
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound