2010 – Προσεχώς 3D

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Pioneer... εεεε συγγνώμη panasonic vt25. Αν κατάλαβα καλά θα είναι η πρώτη 3d που θα δούμε στην αγορά.
Η samsung έχει τρελό design και χειριστήριο, αλλά αυτή που φαίνεται να δίνει ρέστα σε εξοπλισμό, πάνελ και δυνατότητες είναι η toshiba cell. Μιλάμε για πάνελ 4κ Χ 2κ, local dimming σε 512 ζώνες και 400hz στη κίνηση;(καλά στην ουσία 200 είναι)

Reaction score
3
Απάντηση: 2010 – Προσεχώς 3D

Επειδή έτρεξες να μου την πείς με το στυλάκι που απαντάς..
1) τόνισα πως ρωτάω αυτούς που ξέρουν.. άμα ήξερα εγώ δεν θα ρώταγα ..
2) δεν μίλησα για frame rate (έγραψα ξεκάθαρα μετά πως τι θα γινόταν αμα είχα tv 200+ hz οπότε που μπερδεύεσαι?) μιλάω σε αυτό που καθαρά απάντησε η panasonic όταν την ρώτησαν γιατί δεν υποστηρίζουν τα τωρινά μοντέλα με μεγάλα frame rates το 3d, πως τα panel είναι τόσο αργά που
θα άφηναν trails το ένα frame στο άλλο... αν κατάλαβα λάθος sorry
3) Για το ps3 δεν χρειάζεται να μου λες εμένα να περιμένω ή αν έχω λάθος, η sony και η sky έβγαλαν την ανακοίνωση όχι εγώ.. το απλά να αμφισβητίσουμε τις επίσημες ανακοινώσεις είναι εύκολο και πιθανόν τελικά και να αποδειχθεί και σωστό.. αλλά απάντηση δεν είναι :p
4) Δεν μίλησα για καμιά έκπληξη .. αυτό κατάλαβες εσύ? μίλησα για τα κόλπα μαρκετινγκ για να σε έχουν στην τσίτα να αλλάζεις συσκευή κάθε 1-2 χρόνια.. διάβαζε καλύτερα τι γράφω.
5) τι δεν υπάρχει? το led και το full led? ε αφού το λες εσύ τότε τυφλός θα είμαι και εγώ που τις περισσότερες led της προηγούμενης σοδιάς οι περισσότεροι τις χαρακτήριζαν "μαιμού led" ..
6) το "να ξερα απο που τα βγάζεις αυτά" δεν το πολυκατάλαβα.. εσύ δηλαδή θεωρείς πως ξαφνικά απο δω και πέρα όλα θα βγαίνουν ξαφνικά ώριμα και όχι ένα ένα όπως γινόταν τώρα.. δηλαδή πχ δεν θα βγεί 3d με γυαλιά και αφού τα χεις σκάσει θα σου πουν "πάρε το νέο μοντέλο χωρίς γυαλιά" το οποίο φυσικά θα μπορούσαν να το είχαν ετοιμάσει πρώτο ή τις συσκευές με 1.3 που ετοιμάζοντε να χαρακτηρίσουν 3d ready ενώ είναι αμφίβολο αν θα είναι τελικά.. ε αν δουλευόμαστε και μεταξύ μας... :)

Άλλο πράγμα η ανταπόκριση του panel και άλλο πραγμα η δυνατότητα πολλαπλάσιου frame rate για να μπορούν να μεταδοθούν παράλληλα frames.
Σχετικά με το ps3 και το αν η αναβάθμιση του θα του δίνει δυνατοτητα για 3D χωρις HDMI 1,4 περίμενε πρώτα να γίνει…

Εξ αρχης ηταν γνωστό ότι θα κυκλοφορούσαν τηλεοράσεις και προβολείς με αυτές τις αναλύσεις (720 και 1080) …
Δεν υπηρχε εκπληξη με την έλευση του 1080..

Δεν υπαρχει τέτοιο πράγμα

Να ξερα από πού τα βγάζεις αυτά;;

Reaction score
6

Έκανες μια ερώτηση, ειδα πως δεν σου απάντησε κανεις και απλως προσφέρθηκα ..
Αν νομίζεις πως σου την ειπα η ότι εχω κάποιο στυλακι τοτε από δω και μπρος θα κοιτάξω να μη ξανα ασχοληθώ..

Ελεος ..

Reaction score
6
Απάντηση: Re: 2010 – Προσεχώς 3D

αλλά αυτή που φαίνεται να δίνει ρέστα σε εξοπλισμό, πάνελ και δυνατότητες είναι η toshiba cell. Μιλάμε για πάνελ 4κ Χ 2κ, local dimming σε 512 ζώνες και 400hz στη κίνηση;(καλά στην ουσία 200 είναι)
Θα την βγάλουν όμως ποτέ;
Το παραπάνω κειμενο από το full HD αφήνει αμφιβολίες…
Χώρια ότι η ανάλυση του πανελ θα μείνει για πολύ καιρό ( άγνωστο πόσο) χωρις υλικό (4κ Χ 2κ από πού;)

Reaction score
6
Pioneer... εεεε συγγνώμη panasonic vt25. Αν κατάλαβα καλά θα είναι η πρώτη 3d που θα δούμε στην αγορά.
Η samsung έχει τρελό design και χειριστήριο, αλλά αυτή που φαίνεται να δίνει ρέστα σε εξοπλισμό, πάνελ και δυνατότητες είναι η toshiba cell. Μιλάμε για πάνελ 4κ Χ 2κ, local dimming σε 512 ζώνες και 400hz στη κίνηση;(καλά στην ουσία 200 είναι)
Και στην ουσία 400/480 είναι αφού μιλάμε για διαφορετικές εικόνες μεταξύ τους στο πεδίο του χρόνου.

Μη σας πείθουν διάφοροι που λένε για ψεύτικα Hz. Ας πάνε να το πούνε στην Toshiba και την LG ότι είναι ψεύτικα τα Hz.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Και στην ουσία 400/480 είναι αφού μιλάμε για διαφορετικές εικόνες μεταξύ τους στο πεδίο του χρόνου.

Μη σας πείθουν διάφοροι που λένε για ψεύτικα Hz. Ας πάνε να το πούνε στην Toshiba και την LG ότι είναι ψεύτικα τα Hz.
Pleo μιλάμε για πραγματικό τετραπλασιασμό των καρέ σε 2 εικόνες ταυτόχρονα (για 3d);
Φαντάζομαι ως 2d θα είναι στα 200hz;

Reaction score
3

Έκανες μια ερώτηση, ειδα πως δεν σου απάντησε κανεις και απλως προσφέρθηκα ..
Αν νομίζεις πως σου την ειπα η ότι εχω κάποιο στυλακι τοτε από δω και μπρος θα κοιτάξω να μη ξανα ασχοληθώ..

Ελεος ..
Εγώ γιατί δεν είδα ΚΑΜΙΑ απάντηση σε αυτό που ρώτησα? μου έγραψες κάτι άσχετο για το frame rate και στην ερώτηση δεν υπήρξε καμιά απάντηση παρά μόνο κριτική για την γνώμη μου περί marketing.. τέσπα... να σαι καλά για την απάντηση όπως και να χει :)

Κάποιος άλλος να μπορεί να μου απαντήσει σχετικά στο γιατί μια tv με μεγάλο frame rate, γρήγορο πάνελ να μην μπορεί να παίξει 3d περιεχόμενο? (πέρα απ το hdmi που δεν έχει ξεκαθαρίσει) ?..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: 2010 – Προσεχώς 3D

Κάποιος άλλος να μπορεί να μου απαντήσει σχετικά στο γιατί μια tv με μεγάλο frame rate, γρήγορο πάνελ να μην μπορεί να παίξει 3d περιεχόμενο? (πέρα απ το hdmi που δεν έχει ξεκαθαρίσει) ?..
Γιατί δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς χρειάζεται για να υπάρχει απροβλημάτιστο 3d.Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε και πιθανόν να γίνεται,αλλά αυτό το ξέρουν σίγουρα οι μηχανικοί των εταιριών.Εξάλλου δεν ξέρουμε αν τα πανελ είναι τα ίδια.
Παράδειγμα:Η benq παρουσίασε οικονομικό 3d προβολέα αλλά με υλικό 480i(ούτε καν p) και με χάλια αποτελέσματα.
Βέβαια δεν έχω δεί κάπου να αναφέρονται τι ακριβώς διαφορές έχουν οι νέες 3d τηλεοράσεις.
Πάντως για να γίνει χωρίς γυαλιά μάλλον χρειάζεται και νέα πάνελ.

Reaction score
6
Pleo μιλάμε για πραγματικό τετραπλασιασμό των καρέ σε 2 εικόνες ταυτόχρονα (για 3d);
Φαντάζομαι ως 2d θα είναι στα 200hz;
Καλή ερώτηση, δεν γνωρίζω την απάντηση. :105:

Εγώ αναφερόμουν περισσότερο στο σύστημα με το άναμα και σβήσιμο του οπίσθιου φωτισμού, όπου κάποιοι επιμένουν να λένε ότι είναι ψεύτικο και άλλα διάφορα. Κούνια που τους κούναγε βεβαίως. :116:

Αν δε δούμε με ποια τεχνολογία θα έρθει το 3d, είναι πολυ δύσκολο να πούμε ακόμα.

Για δείτε τι λέει εδώ:
3D technology is evolving rapidly, with several competing approaches under development, so the HDMI 1.4 specification establishes protocols for a number of popular 3D display methods, including:
  • Frame, line, or field alternative methods
  • Side by side methods (full and half)
  • 2D plus depth methods
http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/3d.aspx

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: 2010 – Προσεχώς 3D

Γιατί δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς χρειάζεται για να υπάρχει απροβλημάτιστο 3d.Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε και πιθανόν να γίνεται,αλλά αυτό το ξέρουν σίγουρα οι μηχανικοί των εταιριών.Εξάλλου δεν ξέρουμε αν τα πανελ είναι τα ίδια.
Παράδειγμα:Η benq παρουσίασε οικονομικό 3d προβολέα αλλά με υλικό 480i(ούτε καν p) και με χάλια αποτελέσματα.
Βέβαια δεν έχω δεί κάπου να αναφέρονται τι ακριβώς διαφορές έχουν οι νέες 3d τηλεοράσεις.
Πάντως για να γίνει χωρίς γυαλιά μάλλον χρειάζεται και νέα πάνελ.
Ακριβώς και εμένα εκεί είναι που με ψίλιασε το πράγμα στο ότι κανένα κατασκευαστής δεν αναφέρει ξεκάθαρα τις διαφορές απ τις υπάρχουσες tv (που έχουν πάντα τις απαραίτητες προυποθέσεις) όπως και το ότι ενώ η panasonic τα μάσαγε στο ότι οι 2 βασικές διαφορές είνα η ταχύτητα στο panel (που αν μη τι άλλο υπάρχoυν ταχύτατα panels ήδη) και το hdmi 1.4 (για το καλώδιο μίλησε νομίζω) έρχεται η sky και η sony και λένε οι συσκευές μας θα είναι 3d ready .. συσκευές 2-3 χρόνων.. οπότε πέρα απ τα active συστήματα όπου όντως θες νέα tv, για τα passive πχ γυαλιά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατι να μην δουλεύει πχ η b750 ή η z5500 με τα πραγματικά 200hz έστω και οριακά.. υπάρχουν πουθενά specs για το τι θα πρέπει να έχει μια tv σύμφωνα πχ με την reald ώστε να είναι συμβατή?

Για το θέμα του 3d χωρίς γυαλιά.. έχεις απόλυτο δίκιο σίγουρα χρειάζεται νέο panel..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
υπάρχουν πουθενά specs για το τι θα πρέπει να έχει μια tv σύμφωνα πχ με την reald ώστε να είναι συμβατή?
Για tv δεν ξέρω.
Πάντως στην wiki έχει το παρακάτω:
RealD 3D cinema technology uses circularly polarized light to produce stereoscopic image projection. Circular polarization technology has the advantage over linear polarization methods in that viewers are able to tilt their head and look about the theater naturally with no loss of 3D perception, whereas linear polarization projection requires viewers to keep their head orientation aligned within a narrow range of tilt for effective 3D perception; otherwise they may see double or darkened images.[6]
The projector alternately projects right-eye frames and left-eye frames 144 times per second. [6] It circularly polarizes these frames, clockwise for the right eye and counterclockwise for the left eye. A push-pull electro-optical liquid crystal modulator called a ZScreen is placed immediately in front of the projector lens to switch polarization. The audience wears spectacles with oppositely circularly polarized lenses to ensure each eye sees only its designated frame, even if the head is tilted. In RealD Cinema, each frame is projected three times to reduce flicker, a system called triple flash. The source video is usually produced at 24 frames per second per eye (total 48 frames/s), which may result in subtle ghosting and stuttering on horizontal camera movements. A silver screen is used to maintain the light polarization upon reflection and to reduce reflection loss to counter the inherent losses by the polarization filters. The result is a 3D picture that seems to extend behind and in front of the screen itself.[7]
Οπότε πιθανόν για ένα καλό αποτέλεσμα να χρειαστούν και νέα πάνελ.Αν είναι με το 3d ready να εννοούν αυτό με τα χρωματικά γυαλιά,ευχαριστώ δεν θα πάρω.

JL_

Reaction score
19
Οι σημερινές τηλεοράσεις, από τις απλές 50Hz μέχρι τις 240Ηz, στην είσοδό τους αναγνωρίζουν σήματα μόνο 24, 50 ή 60Hz. Η προδιαγραφή BluRay 3D, μας φέρνει τα 100/120Hz και κάποιο, άγνωστο προς το παρόν, πολλαπλάσιο των 24.

Τα γυαλιά δεν είναι παθητικά, αλλά με ενεργά κλείστρα υγρών κρυστάλλων και χρειάζεται κάποιος τρόπος επικοινωνίας με την τηλεόραση για τον σωστό μεταξύ τους συγχρονισμό, κάτι που επίσης απουσιάζει από τις σημερινές τηλεοράσεις...

Reaction score
3

Καλά τα χρωματικά δεν εννοούν σίγουρα... αυτά υπάρχουν απ το 50 .. αυτό και αν θα ήταν κοροϊδία :) ..
Όπως το καταλαβαίνω με το φτωχό μου μυαλό σύμφωνα με αυτά που παρέθεσες, πιθανόν μια tv με 200hz να μπορούσε να δείξει 3d περιεχόμενο ΑΛΛΆ με την πιθανότητα του περιορισμού πχ στα 720p λόγο bandwidth (μήπως εκεί είναι το μυστικό στο ps3 και sky που δεν μας λένε?) όπως και ίσως με κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως κάποιο υποτυπώδες ghosting σε κάποιες σκηνές κτλ με τα passive γυαλιά αφού θα λείπει το ασημί φίλτρο μπροστά.. εκτός αν βγεί ένα ωραιότατο addon ανάμεσα στο br (ή στο htpc) και στην tv για να στέλνει σήμα σε active γυαλιά ;)

Reaction score
3

Αυτό με το input signal μου είχε διαφύγει μπορώ να πω και όντως αν δεν μπορεί να αλλάξει με κάποιο τρόπο τότε είναι ένας λόγος να μην μπορεί να παίξει το 3d..

exs

Reaction score
3

Η τηλεόραση σχεδόν σε όλα τα σπίτια είναι πολλές ώρες ανοιχτή, και ας υποθέσουμε οτι όλα τα προγράμματα μεταδίδονται(σε 10 χρόνια κι αν...)σε 3D, είναι ποτέ δυνατόν να παρακολουθούμε για ώρες ΧΩΡΙΣ να μας πιάνει ζαλάδα/πονοκέφαλος...

Reaction score
3

Σε 10 χρόνια έτσι όπως προχωράει η τεχνολογία, το 3d (αν έχουμε μείνει στην σημερινή έννοια και δεν εχουμε περάσει σε πιό πραγματική έννοια πχ ολογράμματα) σίγουρα δεν θα θέλει γυαλιά.. όπως και να χει και για λιγότερα χρόνια με την σημερινή μορφή του 3d να μιλάμε, οι ταινίες ή και κάποιες εκπομπες (αγώνες, ντοκυμαντέρ κτλ) έχουν νόημα να είναι 3d... το μεσημεριανάδικο ή το πρωινάδικο (αφού μιλάς για κάποιον που παρακολουθεί με τις ώρες) γιατί να είναι? και ακόμα και αν είναι.. γιατί να επιλέξεις εσύ να το δεις σε 3d? (αφού φαντάζομαι ότι έχεις αυτή την επιλογή να διαλέξεις το format που θα δεις κάτι)

JL_

Reaction score
19
Πέρα από το δραματικά αυξημένο crosstalk της Samsung (αν και Panny δεν είναι και αυτή τελείως απαλαγμένη), μπορούσαν να είχαν καθαρίσει τα γυαλιά πριν βγάλουν τις φωτογραφίες... :143: :143:

Reaction score
0

Philips 58PFL9955 Cinema 21:9 θα ειναι αραγε αυτη η πιο ολοκληρωμενη τηλεοραση για ταινιες και gaming (3D ή μη) ? Την εχει..επεξεργαστει καποιος? Δεν εχω δει να μιλανε πουθενα για αυτην (η εστω για το προγηγουμενο μοντελο).. :117:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.