2018: Το τέλος της πειρατείας


A

AKARL

Guest
Για ποιον λόγο ψάχνετε ελ. υποτίτλους; Θέλω να πω δηλαδή, το φτυχίο των αγγλικώνε να πούμε γιατί το πήρατε;
Μήπως επειδή μας αρέζουν πσαγμένοι και φεβ-γάτοι σκηνοθέτες όπως, λ.χ., ο Τζάρμουζς; Στο Νάϊτ ον Έρθ ομιλούνται πέντε γλώσσαι (English | French | Finnish | Italian | German) και πες ότι κουτσοπαλέβουμε τσι τέσσερις από αφτές, αλλά τα Φινλανδικά;;;; Επίσης, στο Λίμιτς οφ Κοντρόλ ομιλούνται πέντε γλώσσαι (English | Spanish | Arabic | French | Japanese) ... χρειάζεται να συνεχίσω;

Δηλαδή, θα περιμένετε τον τάδε ή τον δείνα αγράμματο ελληνοπαπάρα να κατεβάσει το εγγλέζικο srt και να το μεταφράσει, διότι αλλιώς δεν;
Όχι μρε ημίθεε, αλλά καμνιά φορά έχει τρελή πλάκα με τσι ελληνικοί υπότιτλοι. Π.χ. έχω κατεβαζμένο όλο το Χάου Αϊ Μετ Γιώρ Μάδερ καθώς και αρκετά σήζονς του Ιτς Ώλγουεηζ Σάννυ ιν Φιλαδέλφεια ... μιλάμε κλαίω από τα γέλια με τσι υπότιτλοι... :roflmao::roflmao::roflmao:
 

Μηνύματα
1.895
Reaction score
786
Γιατί κλείνουν το Pirate Bay και δεκάδες ιστοσελίδες με ταινίες στην Ελλάδα - Πώς πάρθηκε η απόφαση

«Ήταν ένα σημαντικό βήμα και κάτι που έπρεπε να γίνει. Επί δέκα χρόνια γινόταν προσπάθεια να γίνει. Είναι τεράστιο το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς από την «πειρατεία» στη χώρα μας, τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Γιάννης Αντωνιάδης.

Ο κ. Αντωνιάδης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας να πέσει «μαύρο» τις επόμενες ώρες σε μια σειρά σάιτ με ταινίες, σειρές, υπότιτλους και σχετικό περιεχόμενο. «Υπάρχουν μελέτες από ιδιωτικούς φορείς που εκπροσωπούν τα στούντιο, τους παραγωγούς ή τους σκηνοθέτες. Δεν είναι μόνο η ζημιά στους σκηνοθέτες, τους παραγωγούς και τα έσοδα που χάνονται.»

«Όλα αυτά έχουν και διαφημίσεις και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς μπαίνουν διαφημίσεις σε παράνομα σάιτ; Δίνονται οι διαφημίσεις στην Ιρλανδία και όπου αλλού βρίσκεται το κάθε σάιτ και δεν δίνονται στις νόμιμες προβολές στην Ελλάδα», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Αντωνιάδης.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση της Επιτροπής για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 3 Σεπτεμβρίου του 2018. Η απόφαση αυτή, που εκδόθηκε στις 6 Νοεμβρίου, εντάσσεται στο πλαίσιο καταπολέμησης της «πειρατείας», με την ΕΔΠΠΙ να ζητάει μέσα σε διάστημα 48 ωρών από τη λήψη της, από τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε 38 domain names.

Μάλιστα, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης το πρόστιμο φτάνει τα 850 ευρώ ημερησίως, ενώ η διάρκεια της διακοπής της πρόσβασης ορίστηκε στα τρία χρόνια.

«Ήταν ένα σημαντικό βήμα και κάτι που έπρεπε να γίνει. Επί δέκα χρόνια γινόταν προσπάθεια να γίνει. Μόλις το 2017 πέρασε η διάταξη και ξεκινήσαμε 3 Σεπτέμβρη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνιάδης, διευκρινίζοντας ότι «η πρώτη καταγγελία ήταν για σάιτ με οπτικοακουστικά έργα, ταινίες κυρίως. Στο μέλλον, αν θα υπάρξουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, σίγουρα θα υπάρχει και συνέχεια». Στην επιτροπή, όπως εξήγησε ο κ. Αντωνιάδης, «μπορεί να προσφύγει όποιος θεωρεί ότι προσβάλλεται το έργο του, είτε είναι δικαιούχος καλλιτέχνης, είτε δημιουργός ή οργανισμός που προστατεύει δημιουργούς» και «εφόσον διαπιστωθεί ότι όντως προσβάλλεται, η επιτροπή έχει το δικαίωμα να ζητήσει από παρόχους ίντερνετ να διακόψουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα σάιτς».

Διευκρίνισε ακόμα πως «μόνο με προσφυγή ενδιαφερομένων, η επιτροπή έχει αρμοδιότητα να απευθυνθεί στους παρόχους ίντερνετ και όχι στον τελικό χρήστη, δεν μπορεί, δηλαδή, να βγάλει μια απόφαση για κάποιον που το βράδυ στο σπίτι του "κατεβάζει" μια ταινία ή ακούει μουσική».

Στον αντίποδα, στη Γερμανία, σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, «έρχεται χαρτάκι στο σπίτι με πρόστιμο σε όποιον κατεβάζει παράνομα ταινίες ή μουσική».

«Αυτό που έχουμε ως αρμοδιότητα είναι μονάχα μετά από καταγγελίες και συγκεκριμένες προσφυγές. Δεν κινούμαστε αυτοβούλως γιατί μπορεί κάποιος καλλιτέχνης να θέλει το έργο του να μοιράζεται ελεύθερα. Δεν μπορούμε εμείς ως Επιτροπή με πρωτοβουλία μας να παρέμβουμε.»

«Πρέπει να γίνει καταγγελία, να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, να αποδειχθεί ότι είναι δικαιούχος και να αποδειχθεί ότι υπάρχει προσβολή», υπογράμμισε ο κ. Αντωνιάδης, επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας είναι διοικητική επιτροπή και δεν έχει δικαστική εξουσία.

Πηγή: www.lifo.gr
(Τα bold δικα μου)
 

Μηνύματα
2.064
Reaction score
1.467
Ρε παιδιά, καλά όλ' αυτά να πούμε, αλλά για πείτε με κάτι. Ας πούμε ότι είστε βουτηγμένοι στη λάσπη της παρανομίας μέχρι το λαιμό και δε σας σώζει ούτε ο άγιος Παΐσιος. Εντάξει; Ωραία!

Για ποιον λόγο ψάχνετε ελ. υποτίτλους; Θέλω να πω δηλαδή, το φτυχίο των αγγλικώνε να πούμε γιατί το πήρατε; Και συγγνώμη δηλαδής, τώρα μιλάμε ανοιχτά έτσι; Ας πούμε ότι βρήκατε έναν τρόπο και τελοσπάντωνε κατεβάσατε κάτι φρέσκο ρε παιδί μου, ας πούμε το Fallout. Και δε σας έπιασε η αστυνομία. Δηλαδή, θα περιμένετε τον τάδε ή τον δείνα αγράμματο ελληνοπαπάρα να κατεβάσει το εγγλέζικο srt και να το μεταφράσει, διότι αλλιώς δεν; Εντάξει, να πρόκειται για κάτι δύσκολο ή άγνωστο, να πω εντάξει. Αλλά τα συνήθη αγγλόφωνα; Κάθομαι και διαβάζω, greeksubs και ξερω 'γώ. Τ' είν' αυτά ρε!
Ελληναρας παπαρας οσοι Μεταφράζουν ελληνικούς υπότιτλους?
:D:D

Επιτέλους βρέθηκε ενας τιτανας της αγγλικής γλώσσας αλλα και αμεμπτος εκφραστης της ηθικής να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Δοξα τω θεω....
Θερμά ευχαριστούμε

:lolsign:
 

Μηνύματα
1.842
Reaction score
3.438
Δεν έχουμε εδώ μέσα κανα ηθοποιό η σκηνοθέτη να μας πει πόσα είναι τα δικαιώματα τα οποία λαμβάνει από μια φορά που προβάλλεται κάτι στην τηλεόραση???
[DOUBLEPOST=1541862862][/DOUBLEPOST]Είτε τον δει κάποιος είτε τον δουν 10 εκατομμύρια Έλληνες περνάει το ίδιο δικαίωμα πλην την αμοιβή τις εταιριας προστασίας δικαιωμάτων πλην των φόρων .
 

Μηνύματα
12.864
Reaction score
10.078
Και ένας άλλος να μας πει αν τα ραδιόφωνα που παίζουν μουσική αποδίδουν τα δέοντα στους δημιουργούς της;
 

Μηνύματα
1.842
Reaction score
3.438
Και ένας άλλος να μας πει αν τα ραδιόφωνα που παίζουν μουσική αποδίδουν τα δέοντα στους δημιουργούς της;
Μιας και το γνωρίζω το θέμα.
Με κομμάτι να παίζει στο ράδιο,να παίζει 3 φορές την ημέρα στο mad για ένα διάστημα το χρόνο εκκαθαριστικό από την αεεπι μάξιμουμ 10 ευρώ.
Όχι σε επίπεδο προβολής πρώτου ονόματος αλλά μιας μικρής μπάντας.
Γενικά όχι δεν ζεις από τα δικαιώματα,αλλά ούτε τις βενζίνες σου δεν βγάζεις.
Χαρτζιλικη για καφέδες
 

Μηνύματα
2.064
Reaction score
1.467
Μιας και το γνωρίζω το θέμα.
Με κομμάτι να παίζει στο ράδιο,να παίζει 3 φορές την ημέρα στο mad για ένα διάστημα το χρόνο εκκαθαριστικό από την αεεπι μάξιμουμ 10 ευρώ.
Όχι σε επίπεδο προβολής πρώτου ονόματος αλλά μιας μικρής μπάντας.
Γενικά όχι δεν ζεις από τα δικαιώματα,αλλά ούτε τις βενζίνες σου δεν βγάζεις.
Χαρτζιλικη για καφέδες
οχι μονο τις βενζινες αλλα ουτε dvd απο club και μετα πεφτεις στην παρανομια torrent downloading και γενικα οτι απευχεται μ καθε μανα για το παιδι της :D:D
 

Μηνύματα
1.842
Reaction score
3.438
οχι μονο τις βενζινες αλλα ουτε dvd απο club και μετα πεφτεις στην παρανομια torrent downloading και γενικα οτι απευχεται μ καθε μανα για το παιδι της :D:D
Και να συμπληρώσω ότι όλες οι προβολές που κάνεις στο ράδιο και στην τηλεόραση τις πληρώνεις.
[DOUBLEPOST=1541865633][/DOUBLEPOST]Και τα 7 ευρώ του spotify είναι ληστεία.
 

Μηνύματα
1.842
Reaction score
3.438
Νομίζω ότι την λύση θα την έδινε ένας παγκόσμιος οργανισμός δικαιωμάτων .
Ανεβάστε μια πλατφόρμα για download σε άριστη ποιοτητα χρεωσε με 10,12 ευρώ και χωστα όλα μέσα.
Δεν γίνεται το free youtube να έχει κέρδη και εσύ με αστεία συνδρομή 10 ευρώ επί πόσα εκατομμύρια χρήστες το μηνα να μην βγαίνεις.
Δώσε στους καλλιτέχνες αυτά που τους αναλογούν και όλα τέλεια .
Τι θα πουν οι μεσάζοντες και οι νταβατζιδες?
Άλλο αυτό.
 

Μηνύματα
2.064
Reaction score
1.467
Ολα καλα ειναι να υπάρχουν

Τίποτα δεν είναι ληστεία γιατί είναι θέμα επιλογής

Το spotify αναβαθμίζει αυτό τον καιρό την δωρεάν υπηρεσία της σε ολες τις συσκευές που την υποστηριζουν είναι δηλ spotify connect ώστε να μην χρειάζεται να είσαι συνδρομητης για να παίξεις μουσική στον ενισχυτη σου παράδειγμα

Το Netflix ξεκινάει επίσης αυτό το καιρό επένδυση υψους πάνω απο 1 δις δολάρια για νέο υλικό παραγωγής του

Μιλαμε για σοβαρές εταιρείες οχι βλακειες

Και αν θες γίνεσαι συνδρομητής

Πάντως το μεγαλύτερο κοινο στον κόσμο κάνει sharing downloading μεσω torrent κτλ
Και είναι και η μέθοδος με το περισσοτερο υλικό
Βρισκεις ΤΑ ΠΆΝΤΑ
 
Last edited:





gid

Μηνύματα
7.443
Reaction score
8.672
Κάθομαι και διαβάζω, greeksubs και ξερω 'γώ. Τ' είν' αυτά ρε!
Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο ή παράδοξο ή παλαβό. Πέρα από όσους δεν πιάνουν τα αγγλικά όσο θα έπρεπε για να καταλάβουν τα πάντα σε μια ταινία (παρότι έχουν "διπλώματα"), υπάρχουν συχνά ιδιαίτερες συνθήκες:

1. κάποιος που μιλάει αγγλικά με ιδιωματική προφορά
2. κάποιος που μιλάει πάρα πολύ γρήγορα ή πολύ σιγά γιατί αυτό απαιτεί το σενάριο/σκηνοθέτης
3. κάποιος που μιλάει ενώ υπάρχει θόρυβος περιβάλλοντος (μέσα στην ταιτνία)
4. κάποιος που μιλάει ενώ μιλάει 2ος και σκόπιμο είναι να πιάσεις και τα δύο λεχθέντα
5. οι διάλογοι είναι ομαλοί αλλά για να καταλάβεις τα πάντα πρέπει να ανεβάσεις την ένταση και δεν μπορείς γιατί θα ενοχλήσεις άλλο άτομο στο σπίτι

Στις παραπάνω περιπτώσεις το 100% θα το πιάσει μόνο ο native speaker.

Χέβινγκ σεντ δατ, ποτέ δεν αναζητώ ελληνικούς υποτίτλους, μόνο αγγλικούς, για προφανείς λόγους.
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.958
Reaction score
41.256
Το apple tv κατεβάζεις τα κομμάτια ή streamaρεις?
Και πόσο κοστίζει??
apple tv δεν έχω, νομίζω στριμάρεις.
Apple music έχω. Εκεί κατεβάζεις τα albums αν θέλεις και τα έχεις στην τοπική βιβλιοθήκη σου σε κινητό, ταμπλέτα, υπολογιστή, icloud.
Νομίζω έχει 7 ευρώ το χρόνο η ατομική άδεια και 11 η οικογενειακή που δίνεις πρόσβαση σε ακόμη 5 άτομα, που τα έχεις ορίσει ως οκογένεια σου, και έχει ο καθένας τη δική του ξεχωριστή πρόσβαση και βιβλιοθήκη στη μουσική (και μουσικά βίντεο πλέον).
 

Μηνύματα
1.842
Reaction score
3.438
Για να καταλάβω λίγο.
Το apple music πληρώνεις 7 ευρώ τον μήνα και μπορείς να στριμαρεις ελεύθερα να κατεβάσεις από 100000 τραγούδια και φυσικά ότι κατεβάσεις δεν μπορείς να το διαχειριστείς όπως θες?
Θέλω να το βάλω σε στικάκι να το πάω στο αμάξι.
Μπορώ???
Θέλω εφόσον το κατεβάζω να το κάνω ότι θέλω .
Πρέπει να δικτυωθω παντού ,στο μπάνιο στην κρεβατοκάμαρα στη κουζίνα στο αμάξι με συσκευές apple για να μπορώ να περνώ μαζί μου τις μουσικές μου ?
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.958
Reaction score
41.256
Για να καταλάβω λίγο.
Το apple music πληρώνεις 7 ευρώ τον μήνα και μπορείς να στριμαρεις ελεύθερα να κατεβάσεις από 100000 τραγούδια και φυσικά ότι κατεβάσεις δεν μπορείς να το διαχειριστείς όπως θες?
Θέλω να το βάλω σε στικάκι να το πάω στο αμάξι.
Μπορώ???
Θέλω εφόσον το κατεβάζω να το κάνω ότι θέλω .
Πρέπει να δικτυωθω παντού ,στο μπάνιο στην κρεβατοκάμαρα στη κουζίνα στο αμάξι με συσκευές apple για να μπορώ να περνώ μαζί μου τις μουσικές μου ?
Ότι κατεβάσεις για παράδειγμα στο κινητό σου δεν χρειάζεται να είσαι δικτυωμένος για να το ακούσεις. Τώρα για να τα βάλεις σε ένα στικάκι και να τα παίξεις από αλλού δεν είναι τόσο απλό. Θα πρέπει να τα μετατρέψεις σε mp3. Κάποια στιγμή που το δοκίμασα γίνεται, αν το θυμάμαι καλά, δεν έχω ασχοληθεί και πολύ. Η μορφή που τα κατεβάζεις από το apple music είναι AAC αν και νομίζω ότι το ορίζεις εσύ, δεν είμαι σίγουρος δεν το έχω ψάξει. Έχει και συνδρομή για κάτοχους android.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.688
Μηνύματα
2.869.982
Members
37.945
Νεότερο μέλος
belg1960
Top