24/96 vs Vinyl

Reaction score
2.218
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Μετά την ψηφιακή πηγή σου.

Μιά επίσκεψη στο Χρήστο θα σε φωτίσει σε πολλά!:121:
Αν είναι έτσι τσάμπα κόπος είναι! Να το πάρει με το ενσωματωμένο φόνο, και να παίξει εκεί το πικάπ του, με τη ψηφιακή ριαα. Τι, μισές δουλειές;

Reaction score
59

μα βρε φιλε εδω μιλα αυτος που κανει master, αυτος που "φτιαχνει" τα cd/βινυλια.... δεν εχει σχεση το συστημα...
Υπάρχουν και άλλοι που κάνουν "master" και λεν ακριβώς το αντίθετο. Επομένως το επιχείρημα "αυτός που κάνει master" νομίζω κρίνεται ανεπαρκές. Λ.Σ.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.155

Υπάρχουν και άλλοι που κάνουν "master" και λεν ακριβώς το αντίθετο. Επομένως το επιχείρημα "αυτός που κάνει master" νομίζω κρίνεται ανεπαρκές. Λ.Σ.
Σ αυτο συμφωνω κι εγω...
Αν κ δεν τον ξερω προσωπικα τον ανθρωπο , μπορει να ειναι υπεροχος..

Αλλα εχει μαστερ κ μαστερ..οπως βινυλια κ βινυλια, cd και cd...:126:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Αλήθεια, ο Μεταξάς τι λέει για όλα αυτά? Κάτι σκαμπάζει κι αυτός... :126:

D

deleted user 10898

Guest

D

deleted user 10898

Guest

στοιχεια... λινκ... κατι...
ε?
αλλιως.....

Reaction score
777
Ακριβώς , και αν το remaster γίνει σήμερα απο καλοδιατηρημένο tape master και σοβαρό mastering engineer σε υψηλή ανάλυση θα ακουστεί καλύτερα απο κάθε βινύλιο ever.

.
μπορείς να μου πείς κάποια μέθοδο που διατηρεί τέλεια το μαγνητικό tape για 40 χρόνια?
γιατί νομίζω οτι φυσικώς είναι αδύνατο...

Όχι κατ' ανάγκη. Το καλύτερο Dark Side ever είναι το remastering του Doug Sax πρίν 6-7 χρόνια σε SACD , CD και βινύλιο.

Δεν έχω ακούσει το βινύλιο αλλά το CD είναι κλάσεις καλύτερο απο το παλιό βινύλιο.
ούτε και εγώ έχω κάνει το συγκριτικό.απλά γνωρίζω οτι κάποιοι κάνουν τέστ cd vs vinyl χρησιμοποιώντας αυτό το παράδειγμα.νικητής σε αυτό τους το τέστ, πάντα το βινύλιο...

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Τα ρέστα μου. :144:

Θα έχουμε.
Το βινύλιο είναι σαν το ΚΚΕ. Πάντα θα υπάρχει μία μειοψηφία τυφλά προσκολλημένη σε αυτό.
:143::143:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Άντε και πάλι μερικά για τον αέναο «Πελοπονησιακό πόλεμο» και τους αειθαλείς πολεμιστές και ζηλωτές των δύο στρατοπέδων.

Για να καταλάβει κάποιος άμεσα τι συμβαίνει με την αναλογική ιστορία και το βινύλιο σαν μέσο, θα έπρεπε να είχε τη δυνατότητα να ακούσει συγκρίνωντας μία μητρική ταινία και το αντίστοιχο βινύλιο από αυτήν ή να έχει ηχογραφήσει αναλογικά και να έχει και το αντίστοιχο δίσκο.
Και αρχίζω να απαριθμώ τους παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η ποιότητα και οι τυχόν ανακρίβειες του αναλογικού μέσου στην παραγωγή και αναπαραγωγή:
1. Μαγνητόφωνο και άμεση εξάρτηση της ποιότητας ηχογράφησης από την ποιότητα των κυκλωμάτων του, την ρύθμιση κεφαλών και την καθαριότητα τους, την κατάσταση τυχόν λαμπάτων σταδίων εισόδου-εξόδου.
2. Ταχύτητα εγγραφής και πάχος πίστας.
3. Προενισχυτικά στάδια, ισοσταθμιστές και κομπρέσορες κοπτικού.
4. RIAA ποιότητα και ανακρίβειες
5. Ακρίβεια κοπής και εκτύπωσης
6. Κοπή σχεδόν πάντα από αναλογικό αντίγραφο της μητρικής ταινίας για τον φόβο του ξεκολλήματος σε κάποιο σημείο μοντάζ.
Ακόμη και λογικά παραδεχόμενοι οτι όλα τα παραπάνω είναι άψογα στις σοβαρές εταιρίες, δεν παύουν να παίζουν σοβαρό ρόλο στην τελική φυσιογνωμία του ήχου και γενικά την ακρίβειά του.

Σημειώνω οτι για μία ψηφιακή ηχογράφηση οι μόνοι αντίστοιχοι παράγοντες είναι η ποιότητα του αναλογικοψηφιακού μετατροπέα καθώς και το βάθος λέξης /συχνότητα δειγματοληψίας.
Για την μεταφορά σε CD από HD ηχογράφηση σοβαρό ρόλο θα παίξει ο μετατροπέας συχνότητας και το dither.

Και πάμε στην αναπαραγωγή:
1. ΠΛΑΤΩ: Ποιότητα, σταθερότητα, αδράνεια σε κραδασμούς κλπ, καλή ρύθμιση
2. ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ: Ποιότητα, καταλληλότητα μάζας με ενδοτικότητα κεφαλής, καλή ρύθμιση.
3. ΚΕΦΑΛΗ: Ποιότητα, κατάσταση και καθαριότητα βελόνας
4. PHONO: Ποιότητα κυκλωμάτων είσόδου/εξόδου και ακρίβεια της RIAA.
5. ΔΙΣΚΟΙ: Ποιότητα βινυλίου, εκτύπωσης και κατάστασή τους.

Σημειώνω ότι όταν μιλάμε εδώ για ποιότητα και ρυθμίσεις όλων αυτών, εννοούμε οτι η ποιότητα αναπαραγωγής μπορεί να είναι από απαράδεκτη μέχρι άριστη ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ.

Και επίσης σημειώνω οτι οι περισσότεροι δίσκοι, εκτός των παλιών Α’ κοπής, των αμέσου κοπής, και κάποιων μικρών audiophile εταιριών, προέρχονται από ψηφιακά remastering, πολύ καλά ή λιγώτερο, ανάλογα με την κατάσταση της μητρικής ταινίας και την ικανότητα αλλά και τον σεβασμό του μηχανικού στην φυσιογνωμία του πρωτογενούς υλικού.

Τελειώνοντας να θυμίσω την βασική αιτία που, από το ’90 και μετά, ήταν προτιμητέα τα βινύλια που προερχόντουσαν από ψηφιακές μήτρες σε σχέση με το αντίστοιχο CD:
Τα βινύλια κοβόντουσαν από 24 bit υλικό ενώ τα CD είχαν κατέβει σε 16/44.1.

Συνοψίζοντας θέλω να σας βεβαιώσω, έχοντας δουλέψει με όλα τα μέσα από το 1980, οτι το υψηλής ανάλυσης υλικό είναι καλύτερο από οποιδήποτε βινύλιο μόνο λόγω των εγγενών περιορισμών του τελευταίου που έχω αναφέρει. Αν συγκρίναμε το HD με μία -νέα-αναλογική ταινία μισής ίντσας σε 30 ταχύτητα, τότε και μόνον τότε, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για παραπλήσια ποιότητα.
Τελευταίο αφήνω το κόστος μηχανημάτων αναπαραγωγής και μουσικής που σήμερα είναι πια κατά πολύ φθηνότερο στο ψηφιακό φορμά.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Διακρίνω πάντως ένα come back, όχι μόνον του βινυλίου - αυτό είναι δεδομένο - αλλά και των αναλογικών νέων ηχογραφήσεων...

Correct me, if I am wrong...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.835

you are uncorrectable, so, what's the point?:136::142::138:

anyway, in the year 2010, if you really chase the "cream de la creme" of sound quality, go for hi-res material man! it's as good as it gets! And by the way, it is cheaper than vinyl!:126:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

you are uncorrectable, so, what's the point?
anyway, in the year 2010, if you really chase the "cream de la creme" of sound quality, go for hi-res material man! it's as good as it gets! And by the way, it is cheaper than vinyl!
Still waiting for you to fill up the gap... :136:

Γιατι ρε φούστη μου όλοι με φοβούνται ότι θα τους βγάλω άχρηστο το HD και κανένας δεν μου προτείνει κάτι συγκεκριμένο? :139:

Να ο προενισχυτής μου, να τα ηχεία μου, να ο ενισχυτής μου, να και η λεκάνη μου, δώστε μου το χαρτι υγειας που ταιριάζει, γ@μω τη πουτ@ν@ μου... :143:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Ο εικονοζόμενος δεν είναι ο Μεταξάς αλλά ο Τοντόρ που μένει Θεσ/νίκη και αντιπροσωπεύει τις ταινίες του Μεταξά.
Ο Μεταξάς είναι ο γεματούλης στην αφίσα δεξιά... :126:

Reaction score
59
Το sacd/cd και βινύλιο 180 γρ. του Dag Sax επιτρέψτε μου να πω ότι απέχει έτη φωτός από το παλιό βινύλιο. Έχω περιγράψει αρκετές φορές το τί απεκόμισα από την εντελώς τυχαία σύγκριση που μου ζήτησε φίλος και επι μακρόν συνακροατής μου. Λ.Σ.

Reaction score
777
μιας και το έθιξε ο Θέμης...

τα προσωπικά μου ακούσματα δείχνουν οτι το καλό ψηφιακό master είναι καλύτερο απο το καλό αναλογικό.
με ότι συνεπάγεται αυτό και για το μέσο...:126:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members