24/96 vs Vinyl

Reaction score
4
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Οβερόλ.. έχει πλάκα το θέμα.. :137:
Οι περισσότεροι παίξατε ρέστα στα περί "Ψυχής" :138:κτλ και μετά μίλησε ο themiloc για παραγωγή και χάσατε... :137:

Reaction score
2.248

Σας παρακαλώ..... ξαναμαζεύτε τους να γράψουν σε 24/96

[youtube]JLgWizzXREY[/youtube]

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960

Σας παρακαλώ..... ξαναμαζεύτε τους να γράψουν σε 24/96

[youtube]JLgWizzXREY[/youtube]
Έκανα ένα κόπο να σου προτείνω κάποια CD, αλλά με τέτοια επιχειρηματολογία...

Reaction score
2.248

πολύ σωστή στάση. λογική. ομοίως κι εγώ, μόνο που αντί για σκρατς σκρουτς, παίζω τους Doors με φλακ 16/44 (αν και κυκλοφόρησαν και κάτι χα-ντε), και ολίγο με απασχολεί το πως ακούγεται.

Είναι όμως γεγονός πως σε κλασσική μουσική υπάρχει μπόλικο πλέον υλικό υψηλής ανάλυσης, και σιγά σιγά εμφανίζονται όλο και περισσότερα, όπως του κέιθ τζάρετ, που παίζουν απίστευτα καλύτερα από το γνωστό μας ασημένιο δισκάκι με την τρύπα. μάλλον όλα αυτά (τα ασημένια δισκάκια) πρόκειται λίαν συντόμως να γίνουν σουβέρ. Τα δε μαύρα πλαστικά χαραγμένα, είναι ιδανικά για ρολόγια τοίχου....
Τι να κάνουμε; Προτιμώ το πλαστικό χαραγμένο ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ από το αόρατο 24/96 που δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΞΙΑ :105:

Δες το και σαν επένδυση :126:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Τώρα ειλικρινά, θέλω να μου πείτε, πόσες φορές ακούσατε από το PC σας, ένα κομμάτι 24/96, απ΄την αρχή μέχρι το τέλος... :143:

Reaction score
2.248

Και όταν λέω επένδυση μπορώ να σου στείλω έναν σκληρό με μερικά τερα να μου γράψεις μερικές χιλιάδες άσματα. Να τα έχω να λέω ότι έχω και συλλογή και άμα βαρεθώ να κάνω και ένα format.

Μπορεί να μου στείλει κάποιος 100 βινύλια; Χωρίς αξία.... από αυτά που κάνουν σκρατ σκρουτς.... από αυτά που θα τα κάνετε ρολόγια του τοίχου..... από αυτά που δεν ακούγονται καλά.... που τα απαξιώνετε.

Ενας; Κανένας;

Reaction score
2.248

Τώρα ειλικρινά, θέλω να μου πείτε, πόσες φορές ακούσατε από το PC σας, ένα κομμάτι 24/96, απ΄την αρχή μέχρι το τέλος... :143:
Ζαππινγ κάνουν :105:

Reaction score
4

Και όταν λέω επένδυση μπορώ να σου στείλω έναν σκληρό με μερικά τερα να μου γράψεις μερικές χιλιάδες άσματα. Να τα έχω να λέω ότι έχω και συλλογή και άμα βαρεθώ να κάνω και ένα format.

Μπορεί να μου στείλει κάποιος 100 βινύλια; Χωρίς αξία.... από αυτά που κάνουν σκρατ σκρουτς.... από αυτά που θα τα κάνετε ρολόγια του τοίχου..... από αυτά που δεν ακούγονται καλά.... που τα απαξιώνετε.

Ενας; Κανένας;
Μην ξεχνάμε ότι παρόμοια κατασκευή με CD και μπετονιές κάνουν ωραιότατο εφέ για το ταβάνι :p Αν και λίγο ξεπερασμένο.... :139:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Τέλος πάντων, καλά να 'μαστε κι όπως τη βρίσκει ο καθένας... :127:

Reaction score
70
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Αυτό δεν λέει κάτι για το μέσο!!! Και στην τελική γιατί άμα το τραγούδι είναι χάλια να το υπομένω μέχρι να τελειώσει όπως στον δίσκο βινυλίου. Σαν βασανιστήριο μου ακούγεται...:138:

Reaction score
70

Τέλος πάντων, καλά να 'μαστε κι όπως τη βρίσκει ο καθένας... :127:
Άλλο πως την βρίσκει και άλλο ποιο είναι πιο κοντά στην υψηλή πιστότητα!!!Αυτά τα επιχειρήματα που έχουν οι βινυλιάδες μου θυμίζουν την Θρησκεία. Πίστευε, και μη ερεύνα!!!

Reaction score
2.248

Μην ξεχνάμε ότι παρόμοια κατασκευή με CD και μπετονιές κάνουν ωραιότατο εφέ για το ταβάνι :p Αν και λίγο ξεπερασμένο.... :139:
Τα CD δεν έχουν ζωή δυστυχώς. Τα cd μου της δεκαετίας του 80 (είμουν και από τους πρώτους τρομάρα μου :105:) ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ, έχουν ξεφλουδίσει. Τα βινυλιά μου της δεκαετίας του 60 ακόμα πάιζουν και θα παίζουν και για τον υιό μου.

Το βινύλιο έχει δώσει δείγματα γραφής εδώ και 60 χρόνια. Οσο η μουσική βιομηχανία θα βγάζει "πατάτες" που θα διακινούνται παράνομα από χέρι σε χέρι το βινύλιο θα ζεί και θα βλέπει να έρχονται και να παρέρχονται φορμα και φορμα.

Reaction score
70

Τα CD δεν έχουν ζωή δυστυχώς. Τα cd μου της δεκαετίας του 80 (είμουν και από τους πρώτους τρομάρα μου :105:) ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ, έχουν ξεφλουδίσει. Τα βινυλιά μου της δεκαετίας του 60 ακόμα πάιζουν και θα παίζουν και για τον υιό μου.

Το βινύλιο έχει δώσει δείγματα γραφής εδώ και 60 χρόνια. Οσο η μουσική βιομηχανία θα βγάζει "πατάτες" που θα διακινούνται παράνομα από χέρι σε χέρι το βινύλιο θα ζεί και θα βλέπει να έρχονται και να παρέρχονται φορμα και φορμα.
Αυτό με την διάρκεια ζωής του δίσκου είναι κατά των βινυλιάδων στην συζήτηση που κάνουμε. Άντε τα cd δεν αντέχουν. Τα αρχεία hd μπορούν να αντιγράφονται συνεχώς και να αντέξουν πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυ καιρό με την ίδια ποιότητα....Την έφερες στον εαυτό σου:136:

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Αυτό με την διάρκεια ζωής του δίσκου είναι κατά των βινυλιάδων στην συζήτηση που κάνουμε. Άντε τα cd δεν αντέχουν. Τα αρχεία hd μπορούν να αντιγράφονται συνεχώς και να αντέξουν πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυ καιρό....
Και εγώ θέλω να κρατήσω σε συλλογή την ποιοτική δισκογραφία των τελευταίων 10 ετών :105:

Κανένα δισκάκι έχεις να μου χαρίσεις; Να σου στείλω την αντρεσα μου και τα έξοδα δικά μου :105:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Λάκισαν ΟΛΟΙ Χρήστο :143:
Βρες μου ένα σύστημα που να μπορέσει να περάσει ό,τι έχω απο βινύλιο χωρίς απώλειες και σου δίνω κάτι special δίσκους(200γρ κτλ..).

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Σπάνια αλλάζω κομμάτι στα μισά.

Να πει τώρα και ένας ροκάς βινυλιάκιας την αλήθεια...
Πόσες φορές γούσταρε να ακούσει καπάκι Pink Floyd μετά τους Doors και να βάλει και λίγο Deep Purple μετά και βαρέθηκε τη διαδικασία οπότε άραξε και το άφησε να παίζει.... :142:

Ενας; Κανένας;
Άκυρο το επιχείρημα.
Έχεις τρόπο να τα αντιγράψεις χωρίς να τα φθείρεις και να μου τα ξαναστείλεις πίσω;

Γιατί και τα αρχεία μου αν τα είχα από τον παππού μου ή/και έπρεπε να τα χάσω εγώ για να στα δώσω εσένα, να είσαι σίγουρος δεν θα στα έδινα να τα αντιγράψεις.

Τώρα αν κάποιοι ξενερώνουν που μπορεί κάποιος με το πάτημα ενός κουμπιού να αποκτήσει την ίδια δισκοθήκη με εκείνους (οπότε χάνεται το ownership pride) ή/και γουστάρουν ιεροτελεστίες κατά την αναπαραγωγή μουσικής, δικαίωμά τους.. Απλά μην προσπαθούν να μας πείσουν ότι κύριο μέλημά τους είναι η μουσική...

Reaction score
2.248

Βρες μου ένα σύστημα που να μπορέσει να περάσει ό,τι έχω απο βινύλιο χωρίς απώλειες και σου δίνω κάτι special δίσκους(200γρ κτλ..).
Σε ένα μελλοντικό φόρμα χωρίς δειγματοληψία :105:
Εως τότε κράτα τα βινυλιά σου που θα αξίζουν πολααααά weiss και amara

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Σπάνια αλλάζω κομμάτι στα μισά.

Να πει τώρα και ένας ροκάς βινυλιάκιας την αλήθεια...
Πόσες φορές γούσταρε να ακούσει καπάκι Pink Floyd μετά τους Doors και να βάλει και λίγο Deep Purple μετά και βαρέθηκε τη διαδικασία οπότε άραξε και το άφησε να παίζει.... :142:

Άκυρο το επιχείρημα.
Έχεις τρόπο να τα αντιγράψεις χωρίς να τα φθείρεις και να μου τα ξαναστείλεις πίσω
;
Φθορά; ε και τι έγινε;
Εχεις αγοράσει ποτέ σου βινύλιο μεταχειρισμένο 250 ευρά επειδή είναι πρώτης κυκλοφορίας;

Εσύ που μπορείς να τα αντιγράψεις σε hd κάντο να τα έχεις για πάντα (κάνε και μερικά back up να έχεις) και στείλε μου τα μεταχειρισμένα σε ΟΠΟΙΑ κατάσταση και να είναι και φυσικά με το αζημίωτο.
(ότι έχεις στο αγοράζω με 2 ευρό το κομμάτι)

Reaction score
59

....γιατί άμα το τραγούδι είναι χάλια να το υπομένω μέχρι να τελειώσει όπως στον δίσκο βινυλίου. Σαν βασανιστήριο μου ακούγεται...:138:
Δυστυχώς μόνο από αυτό καταλαβαίνει κανείς το τί είναι μουσική για σένα. Ένα τραγούδι που διαρκεί λίγα λεπτά και ενώ δεν σου αρέσει είσαι υποχρεωμένος από τον δίσκο βινυλίου να το υπομείνεις και να το ακούσεις!!
Αν θες βγάζεις τον δίσκο, δεν σε υποχρεώνει κανένας.
Απλά αυτό που θέλεις να πεις [και καθρεπτίζει το πως ακούς μουσιοκή] είναι ότι με τα ψηφιακά γενικά μπορείς να μην ακούς μουσική πηγαίνοντας εύκολα στο επόμενο και επόμενο και ....
Ό Roberty Harley αρχισυντάκτης του The Absolute Sound έγραφε πρόσφατα ότι "οι πλεόν σοβαροί φιλόμουσοι είναι διατεθημένοι να πληρώσουν για την μουσική παρά να την κλέψουν. Αν ήμουν καλλιτέχνης θα προτιμούσα το κοινό μου να ακούει τη δουλιά μου από LP". Επίσης ότι "ακούει κανείς αν όχι ολόκληρο τον δίσκο βινυλίου τουλάχιστον μια ολόκληρη πλευρά", "σε αντίθεση με εκείνον που ακούει αρχεία MP3 από φτηνά ακουστικά, ενώ είναι ταυτόχρονα απασχολημένος με κάποια άλλη δραστηριότητα".
"Σας ικετεύω να βιώσετε την μουσικότητα και την τεράστια εμπειρία την οποία τα αναλογικά αναμενόμενα προσφέρουν" Λ.Σ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss