24/96 vs Vinyl

Reaction score
4.249
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Λουκα εχεις κανει ποτε συγκριση βινυλιου με 24/96 και με ντακ αντιστοιχου οικονομικου επιπεδου με το πικαπ σου?

Reaction score
4.249

Αντε και για να σε διευκολυνω, το ντακ να κοστιζει τουλαχιστον οσο κοστιζει η κεφαλη του πικαπ σου?:142:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Λουκα εχεις κανει ποτε συγκριση βινυλιου με 24/96 και με ντακ αντιστοιχου οικονομικου επιπεδου με το πικαπ σου?
Όχι ακριβώς, αλλά δεν νομίζω ένα εφάμιλλο ακριβό θα κάνει τον ψηφιακό ήχο να αποκτήσει τόση ψυχή όσο το αναλογικό. Η 'ψυχή'
είναι αισθητή και σε ένα ικονομικό σύστημα αναλογικής αναπαραγωγής. Λ.Σ.

Reaction score
59
Επίσης εξαρτάται για τον καθένα τί εστί ήχος, αν γνωρίζει πώς ακούγονται τα μουσικά όργανα, πιο είναι το μέτρο σύγκρισης του καθενός και τί έχει ως αναφορά.
Το τί ευχαριστεί κάποιον είναι άλλο ζήτημα.
Τα ψηφιακά είναι καλά για μουσική υπόκρουση, να μην *ακούς* μουσική, να πηδάς από το ένα κομμάτι στο άλλο, είναι για τον αγχωμένο άνθρωπο της εποχής μας. Το βινύλιο δεν έχει αυτή την ευκολία και τουλάχιστον ακούς μια ολόκληρη πλευρά αν όχι ολόκληρο τον δίσκο.
Σεβαστό το τί επιθυμεί ο καθένας από εμάς. Λ.Σ.

Reaction score
4.249

Λουκα εχω κανει συγκρισεις με φτηνο ντακ (ματζικ) και πικαπ κατηγοριας χιλιαρικου (αλλα αν προσθεσεις κεφαλη και φονο πας παραπανω απο 2.000). Δεν εβγαλα τα ιδια συμπερασματα με σενα.

Να πω την αληθεια η καινουρια κεφαλη αναβαθμισε σημαντικα το πικαπ μου. Ωστοσο το σιντιπλαιυερ ειναι στο δικο μου συστημα ο καθαρος νικητης (βεβαια οικονομικα ειναι σε αλλη κατηγορια), το ντακ ματζικ ομως με το πικαπ μια χαρα τα παει (δηλαδη τα πηγαινε, γιατι εχει κανα μηνα που το εδωσα ψαχνοντας την αναβαθμιση).

Αντε να βρουμε κανα καλο ντακ και να οργανωσουμε κανα συγκριτικο. Αυτα τα μπουφαλο πολυ νοτια λημναζουν, κανα βεις 202 ισως ομως βρουμε. Για DSC κομματακι δυσκολο το κοβω. Θα βαλουμε ομως κομματια που τα masterr tape εχουν γινει σε 24/96.

Βεβαια να επαναλαβω οτι η ποιοτητα για μενα δεν εχει να κανει σε καμμια περιπτωση με το μελλον του βινυλιου η του 24/96. Θα ελεγα οτι ειναι το τελευταιο που επηρεαζει την αγορα.

Αλλωστε το γεγονος οτι η συντριπτικη πλειοψηφια της νεολαιας ακουει συμπιεσμενη απωλεσθητικη μουσικη τα λεει ολα.

Reaction score
59
Συμπέρασμα σωστό βγαίνει μόνο με ακριβώς ίδιας ποιότητας υλικό, όπως το είπα παραπάνω.
Το τί ακούει η πλειοψηφία της νεολαίας είναι λυπηρό!!! Βέβαια συμβαδίζει με την εποχή της *φτήνιας*. Κι' εμείς έτσι θα ήμασταν.Λ.Σ.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.194

Ναι ρε παιδιά επειδή δλδ η νεολαία που δεν ξέρει τι της γίνεται ακούει απο μινι ακουστικά και iphone , πρέπει και εμείς να καούμε το ίδιο? δλδ είναι μέτρο σύγκρισης το τι ακούει ο κάθε πιτσιρικάς απο το Iphone του?
Μη τρελλαθούμε τελείως.
Δεν με νοιάζει τι ακούει ο κάθε νεολαίος στα ακουστικάκια του. Οπως και αυτόν δεν τον νοιάζει τι ακούω εγω στα ηχεία μου.Τέλος.
Δεν είναι ρυθμιστικός παράγοντας κανείς απο τους δυό μας , αλλά θα έλεγα οτι εν δυνάμει είμαι εγω και οι όμοιοί μου κυρίως λόγω οικονομικής ευρωστίας , που τα πιτσιρίκια δεν έχουν.Και πάλι σχετικό αυτό.

D

deleted user 10898

Guest
Μέχρι στιγμής το βινύλιο και το αναλογικό δεν μπορεί τίποτε να το φτάσει. Έχω εκδόσεις της ίδιας ηχογράφησης σε βινύλιο 200 γρ. cd, dvd, dvd-a. Όλα φτιαγμένα από την ίδια πηγή από τον ίδιο μηχανικό στο ίδιο στούντιο ταυτόχρονα. Νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγάλει κανείς συμπεράσματα με συγκριτικό τεστ, φτάνει μόνο τα μηχανήματα να μην αδικούν κανένα μέσο αναπαραγωγής. Φυσικά σε αυτά που διαθέτω μπορεί κανείς να φέρει την ίδια ηχογράφηση σε φλάκ ή download μορφή για μια πιο εξαντλητική σύγκριση.
Οι δικές μου συγκρίσεις έδειξαν την υπεροχή του αναλογικού βινυλίου.
Προσωπικά δεν τη βρίσκω με τα ψηφιακά όχι εξ αιτίας κάποιας προκατάληψης, απλώς δεν με ικανοποιούν τα ψηφιακά και με αφήνουν αδιάφορο, μου κλείνουν την πόρτα και βρίσκομαι έξω στο φουαγιέ και όχι μέσα στην αίθουσα. Λ.Σ.
Όχι ακριβώς, αλλά δεν νομίζω ένα εφάμιλλο ακριβό θα κάνει τον ψηφιακό ήχο να αποκτήσει τόση ψυχή όσο το αναλογικό. Η 'ψυχή'
είναι αισθητή και σε ένα ικονομικό σύστημα αναλογικής αναπαραγωγής. Λ.Σ.
τυπικη περιπτωση...
δεν εχω ακουσει αλλα δεν νομιζω γιατι το βινυλιο εχει ψυχη....
καλημερα...

D

deleted user 10898

Guest
λοιπον...
ολο το σκ ακουγα την 9η του Beethoven απο το βινυλιο του 77.
την επαιζα ψηφιοποιημενη σε 24/96 με ψηφιακη RIAA.
ερωτησεις...

α)επαιζε καλυτερα απο το cd?
b)ειχε μαγεια? (ψυχη?)
c)ηταν ο ηχος ψηφιακος η ειχε την ζεστασια του αναλογικού?

Reaction score
4.249

Ναι ρε παιδιά επειδή δλδ η νεολαία που δεν ξέρει τι της γίνεται ακούει απο μινι ακουστικά και iphone , πρέπει και εμείς να καούμε το ίδιο? δλδ είναι μέτρο σύγκρισης το τι ακούει ο κάθε πιτσιρικάς απο το Iphone του?
Μη τρελλαθούμε τελείως.
Δεν με νοιάζει τι ακούει ο κάθε νεολαίος στα ακουστικάκια του. Οπως και αυτόν δεν τον νοιάζει τι ακούω εγω στα ηχεία μου.Τέλος.
Δεν είναι ρυθμιστικός παράγοντας κανείς απο τους δυό μας , αλλά θα έλεγα οτι εν δυνάμει είμαι εγω και οι όμοιοί μου κυρίως λόγω οικονομικής ευρωστίας , που τα πιτσιρίκια δεν έχουν.Και πάλι σχετικό αυτό.

Γιαννη εισαι εκτος θεματος,

Reaction score
4.249

Για την ακριβεια ο Μανος ρωταει αν με την ελευση του 24/96 πεθαινει το βινυλιο (το ηδη πεθαμενο δηλαδη).

Για μενα αν το ποσοστο που ακουγε βινυλιο πριν 3-4 χρονια ηταν 1/1000 και σημερα ειναι 3/1000 δεν αλλαζει η ουσια του πραγματος, οτι δηλαδη το βινυλιο στην κοινωνια ειναι πεθαμενο. Και οπως ξαναεγραψα αυτο δεν εχει να κανει με την ποιοτητα η οχι του μεσου.

Αν αυριο βγει μια λατερνα η ενας φωνογραφος που να παιζει αποδεδειγμενα καλλυτερα απο το πικαπ η το σιντι η το 24/96, δεν σημαινει οτι θα επελθει εξαιτιας αυτου ο θανατος του σιντι η του φλακ. Απο την αλλη ενα πολυ μικρο ποσοστο σιγουρα θα τρεξει να το παρει.

Το θεμα του ποιο παιζει καλλυτερα ειναι κατι ξεχωριστο το εχουμε κανει σκονη στο παρελθον και δεν ξερω αν εχει νοημα να ξαναξεκινησουμε παλι να τρωγομαστε για τα ιδια πραγματα.

Reaction score
10
Για μένα και τα δύο μέσα παίζουν υπέροχα, μιλάω για το 16/44 και το βινύλιο, θα έλεγα ότι έχουν και τα δύο τις ίδιες περίπου δυνατότητες. Τώρα για το 24/96 δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το συζητήσουμε περαιτέρω...

Reaction score
59
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Για την ακριβεια ο Μανος ρωταει αν με την ελευση του 24/96 πεθαινει το βινυλιο (το ηδη πεθαμενο δηλαδη).

Για μενα αν το ποσοστο που ακουγε βινυλιο πριν 3-4 χρονια ηταν 1/1000 και σημερα ειναι 3/1000 δεν αλλαζει η ουσια του πραγματος, οτι δηλαδη το βινυλιο στην κοινωνια ειναι πεθαμενο. Και οπως ξαναεγραψα αυτο δεν εχει να κανει με την ποιοτητα η οχι του μεσου.

Αν αυριο βγει μια λατερνα η ενας φωνογραφος που να παιζει αποδεδειγμενα καλλυτερα απο το πικαπ η το σιντι η το 24/96, δεν σημαινει οτι θα επελθει εξαιτιας αυτου ο θανατος του σιντι η του φλακ. Απο την αλλη ενα πολυ μικρο ποσοστο σιγουρα θα τρεξει να το παρει.

Το θεμα του ποιο παιζει καλλυτερα ειναι κατι ξεχωριστο το εχουμε κανει σκονη στο παρελθον και δεν ξερω αν εχει νοημα να ξαναξεκινησουμε παλι να τρωγομαστε για τα ιδια πραγματα.
Το βινύλιο δεν πέθανε παρά τα αθέμητα μέσα που επέβαλαν τον θάνατό του, τα μεγάλα συμφέροντα και την πανστρατιά στην οποία συμμετείχαν και χτυπητά ονόματα καλλιτεχνών για να πείσουν. Παρά την κατασηκοφάντηση των δίσκων βινυλίου, το σαμποτάζ των δισκοπωλών, παρά την ταύτιση των ψηφιακών με τέλειο ήχο για πάντα, παρά ταύτα, μετά από 28 χρόνια το βινύλιο υπάρχει και δεν μπορεί κανείς να το εκτοπίσει. Το προτιμά κατά κανόνα ο πλέον απαιτητικός φιλόμουσος.
Τί συνέβη με τους δίσκους γραμμοφώνου;;;;
Μετά την κυκλοφορία των στερεοφωνικών δίσκων βινυλίου, τον Οκτώβριο του 1958, οι δισκογραφικές εταιρείες *αναγκάστηκαν* λόγω τρομαχτικής πτώσης στις πωλήσεις των δίσκων γραμμοφώνου, να τους αποσύρουν και να τους καταργήσουν. Η ΕΜΙ μέσα σε διάστημα 3,5 ετών τους κατήργησε.
Πρόκειται για μία πτώση [του δίσκου γραμμοφώνου] που επιβλήθηκε από τα κάτω και όχι εκ των άνω δια της βίας όπως έγινε το 1983 με τα cd.
Εδώ βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά. Αξίζει να το δούμε σοβαρά.
Δεν θα πάμε πίσω στην λατέρνα ούτε στο γραμμόφωνο. Ουδεμία σίγκριση ή συσχέτιση. Λ.Σ.

Reaction score
4.249
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Το βινύλιο δεν πέθανε παρά τα αθέμητα μέσα που επέβαλαν τον θάνατό του, τα μεγάλα συμφέροντα και την πανστρατιά στην οποία συμμετείχαν και χτυπητά ονόματα καλλιτεχνών για να πείσουν. Παρά την κατασηκοφάντηση των δίσκων βινυλίου, το σαμποτάζ των δισκοπωλών, παρά την ταύτιση των ψηφιακών με τέλειο ήχο για πάντα, παρά ταύτα, μετά από 28 χρόνια το βινύλιο υπάρχει και δεν μπορεί κανείς να το εκτοπίσει. Το προτιμά κατά κανόνα ο πλέον απαιτητικός φιλόμουσος.
Τί συνέβη με τους δίσκους γραμμοφώνου;;;;
Μετά την κυκλοφορία των στερεοφωνικών δίσκων βινυλίου, τον Οκτώβριο του 1958, οι δισκογραφικές εταιρείες *αναγκάστηκαν* λόγω τρομαχτικής πτώσης στις πωλήσεις των δίσκων γραμμοφώνου, να τους αποσύρουν και να τους καταργήσουν. Η ΕΜΙ μέσα σε διάστημα 3,5 ετών τους κατήργησε.
Πρόκειται για μία πτώση [του δίσκου γραμμοφώνου] που επιβλήθηκε από τα κάτω και όχι εκ των άνω δια της βίας όπως έγινε το 1983 με τα cd.
Εδώ βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά. Αξίζει να το δούμε σοβαρά.
Δεν θα πάμε πίσω στην λατέρνα ούτε στο γραμμόφωνο. Ουδεμία σίγκριση ή συσχέτιση. Λ.Σ.
Λουκα παιζεις με τις λεξεις. Το απο που επιβληθηκε η πτωση βινυλιου η γραμοφωνου η σιντι ενδιαφερει μονο τους ιστορικους. Τους ακροατες δεν τους νοιαζει.

Σημερα αυτοι που συκοφαντουσαν το βινυλιο συκοφαντουν και το σιντι (για τους ιδιους ακριβως λογους - πωλησεις - κερδος).

Το θεμα ειναι οτι οι εποχες που ειχαμε τις πωλησεις δισκων του 1970-1980 περασαν ανεπιστρεπτι. Ενα ειναι σιγουρο απο την αλλη. Ναι μεν επαισαν οι πωλησεις, ο κοσμος ομως εξακολουθει και ακουει μουσικη (ισως και περισσοτερο). Ποιοτητα εχουμε και σημερα.

Πιστευω οσο και να μην σ αρεσει οτι ΕΧΟΥΜΕ και ΕΞΕΛΙΞΗ. Και εξελιξη εχουμε απο την βαση, δηλαδη σ αυτο που προοριζεται στον απλο κοσμο. Το πικαπ υπηρχε σ ολα τα σπιτια γιατι ηταν μεσα στις δυνατοτητες του κοσμου. Και η βασικη συγκριση ξεκιναει απ εδω και οχι απο ενα πικαπ των 100.000 ευρω με ενα σιντι πλαυερ των 100.000 ευρω η ενα αντιστοιχο ντακ που ενδιαφερει ενα ποσοστο 1/1.000.000!

Σημερα με ενα Vdac των 180 ευρω (εχει αντιστοιχα και αρκετα ακομη) και ενα λαπτοπ η πισι που υπαρχει σ ολα τα σπιτια και μουσικη απο σκληρο σε φλακ εχεις τετοια ποιοτητα που σε βινυλιο πρεπει να ξοδεψεις πολυ πολυ περισσοτερο. Και αυτο ειναι που ενδιαφερει ενα ποσοστο που βρισκεται πολυ πιο πανω απο το 90%

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Λουκα παιζεις με τις λεξεις. Το απο που επιβληθηκε η πτωση βινυλιου η γραμοφωνου η σιντι ενδιαφερει μονο τους ιστορικους. Τους ακροατες δεν τους νοιαζει.

Σημερα αυτοι που συκοφαντουσαν το βινυλιο συκοφαντουν και το σιντι (για τους ιδιους ακριβως λογους - πωλησεις - κερδος).

Το θεμα ειναι οτι οι εποχες που ειχαμε τις πωλησεις δισκων του 1970-1980 περασαν ανεπιστρεπτι. Ενα ειναι σιγουρο απο την αλλη. Ναι μεν επαισαν οι πωλησεις, ο κοσμος ομως εξακολουθει και ακουει μουσικη (ισως και περισσοτερο). Ποιοτητα εχουμε και σημερα.

Πιστευω οσο και να μην σ αρεσει οτι ΕΧΟΥΜΕ και ΕΞΕΛΙΞΗ. Και εξελιξη εχουμε απο την βαση, δηλαδη σ αυτο που προοριζεται στον απλο κοσμο. Το πικαπ υπηρχε σ ολα τα σπιτια γιατι ηταν μεσα στις δυνατοτητες του κοσμου. Και η βασικη συγκριση ξεκιναει απ εδω και οχι απο ενα πικαπ των 100.000 ευρω με ενα σιντι πλαυερ των 100.000 ευρω η ενα αντιστοιχο ντακ που ενδιαφερει ενα ποσοστο 1/1.000.000!

Σημερα με ενα Vdac των 180 ευρω (εχει αντιστοιχα και αρκετα ακομη) και ενα λαπτοπ η πισι που υπαρχει σ ολα τα σπιτια και μουσικη απο σκληρο σε φλακ εχεις τετοια ποιοτητα που σε βινυλιο πρεπει να ξοδεψεις πολυ πολυ περισσοτερο. Και αυτο ειναι που ενδιαφερει ενα ποσοστο που βρισκεται πολυ πιο πανω απο το 90%
Ναι, αλλά εμείς που γράφουμε εδώ, θέλω να πιστεύω ότι είμαστε στο 10% (μάλλον λιγότερο), πάντως στη Βουλή μπαίνουμε... :143:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.589

Παραμένοντας στην αρχική ερώτηση του Μανώλη, ο φωνογραφικός δίσκος και τα ψηφιακά αρχεία υψηλής ανάλυσης είναι δύο καταναλωτικά προϊόντα διαφορετικά μεταξύ τους, που στις σημερινές και αυριανές συνθήκες αγοράς προορίζονται να αποτελέσουν αντικείμενα καταναλωτικής συμπεριφοράς με κριτήρια εξόχως διαφορετικά. Επομένως, στο μέτρο που είμαι σε θέση να προβλέψω εύστοχα, τα αρχεία υψηλής ανάλυσης δεν θα επιφέρουν το θάνατο του βινυλίου. Περισσότερα, όταν θα έχω κάτι γεγραμμένο και επαρκώς αναλελυμένο.

Πάντως - συγχωρήστε μου το β' πρόσωπο, θα ήταν προς όφελός της να προσπαθήσετε να αποσαφηνίσετε το γεγονός, ότι οι μετέχοντες της συζήτησης αντιμετωπίζουν το θέμα υπό δύο βασικά πρίσματα, της πίστεως και του ορθολογισμού, και επομένως, οι μεν ουδέποτε θα πεισθούν από τους δε.

Reaction score
4.249

Ναι, αλλά εμείς που γράφουμε εδώ, θέλω να πιστεύω ότι είμαστε στο 10% (μάλλον λιγότερο), πάντως στη Βουλή μπαίνουμε... :143:

Χρηστο στο φορουμ υπαρχουν αυτοι που μονο διαβαζουν (σπανια μπορει και να γραφουν) και αυτοι που γραφουν (οχι απαραιτητα και να διαβαζουν:143:). Απ αυτους που γραφουν στο οντιο, εχω την εντυπωση οτι η πλειοψηφια εχουν πικαπ. Μαλιστα σ αυτο το φορουμ το 90% εχει το ιδιο ακριβως μοντελο της Τεχνικς.

Reaction score
283

Aκριβως μας το επιβαλανε απο πανω,και σε αυτο συμβαλανε οι Ιαπωνες οι οποιοι βγαζανε ολα αυτα τα αθλια κατασκευασματα με κατι λαμπακια χρωματιστα,ξερετε τα mini sustem με σκοπο να μπει το cd με καθε τροπο στα σπιτια απαξιωνοντας ετσι εν μερη και το vinyl.Και ακουγα ανθρωπους να πουλανε ολα τους τα βυνιλια για να παρουν αυτη την αθλιοτητα.Αλλα και στο hifi το σοβαρο τα πραγματα δεν ηταν και τιποτα σπουδαια περα απο καλες κατασκευες,και δεν βοηθαγαν οι ηχογραφησεις τις οποιες αν τις ακουσεις τωρα φρικαρεις και απορεις πως καταφερε αυτο το μεσο να περασει στην καταναλωση.ΟΚ οι ευκολιες ειναι πολλες και σιγουρα επαιξαν ρολο και η δυνατοτητα να διαδοθουν σπανιες ηχογραφησεις ,και αυτο βοηθησε.Και τωρα που εφτασε σε ενα επιπεδο καλο το cdplayer οι ηχογραφησεις και τα remastered γενικως ειναι για τα σκουπιδια πλην καποιων εξαιρεσεων.Σκεφτητε ποσα λεφτα χαλασαμε για cdplayers τα τελευταια 20 χρονια.Η πλακα ειναι οτι οταν αρχισε να καταρεει το βυνιλιο εγω τοτε αρχισα να μαζευω δισκους πηγαινα αντιθετα με το ρευμα χωρις να σημαινει οτι δεν ειχα γινει και θαυμαστης αυτης της νεας τεχνολογιας οπως και ολοι μας.Σημερα ολοι εχουμε πεσει με τα μουτρα σε κατι ακομη πιο ευκολο και γρηγορο το κατεβασμα των αρχειων μουσικης flac το οποιο ολοι μας κανουμε,και αυτο εφερε την απαξιωση του cd οχι ομως του βυνιλιου,αυτο θα μεινει ΑΘΑΝΑΤΟ.Τελειωνοντας πιστευω οτι ολα αυτα τα μεσα πρεπει να συνυπαρχουν σε καθε μουσικοφιλο και οχι να ανταγωνιζονται μεταξυ τους διοτι το καθενα εξυπηρετει το σκοπο του προσφεροντας μουσικη με το δικο του τροπο,για αυτο και ειμαι εναντιων οσους προσπαθουν να επιβαλουν τα dac και το κατεβασμα των αρχειων μουσικης ως η καλυτερη επιλογη.Το βυνιλιο ειναι εργο τεχνης,και το καλυτερο μεσο που μπορει καποιος να απολαυσει μουσικη στον υπερτατο βαθμο περα απο καθε αλλο μεσο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.550

Παραμένοντας στην αρχική ερώτηση του Μανώλη, ο φωνογραφικός δίσκος και τα ψηφιακά αρχεία υψηλής ανάλυσης είναι δύο καταναλωτικά προϊόντα διαφορετικά μεταξύ τους, που στις σημερινές και αυριανές συνθήκες αγοράς προορίζονται να αποτελέσουν αντικείμενα καταναλωτικής συμπεριφοράς με κριτήρια εξόχως διαφορετικά. Επομένως, στο μέτρο που είμαι σε θέση να προβλέψω εύστοχα, τα αρχεία υψηλής ανάλυσης δεν θα επιφέρουν το θάνατο του βινυλίου. Περισσότερα, όταν θα έχω κάτι γεγραμμένο και επαρκώς αναλελυμένο.
Πάντως - συγχωρήστε μου το β' πρόσωπο, θα ήταν προς όφελός της να προσπαθήσετε να αποσαφηνίσετε το γεγονός, ότι οι μετέχοντες της συζήτησης αντιμετωπίζουν το θέμα υπό δύο βασικά πρίσματα, της πίστεως και του ορθολογισμού, και επομένως, οι μεν ουδέποτε θα πεισθούν από τους δε.
Διότι υποσυνείδητα η γοητευτικότερη ψευδαίσθηση τείνει να θεωρείται ως έχουσα υψηλότερη πιστότητα...:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.457
Members
38.456
Νεότερο μέλος
Seeyou