24/96 vs Vinyl

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

ειναι καλο το φονο του director? το εχουμε ακουσει?
επιεικως σκοτωνει....

το Lehmann Black Cube SE που ειχα παλιοτερα ειναι ενα ανεκδοτο μπροστα του...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Α δεν ξέρω εγώ από αυτά, εσάς περιμένω, θέλω το Benchmark των πικάπ! :143:
νομίζω οτι είναι technics mk2+dact.Νομίζω πάντα...:137:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

με τι πικαπ και ποια κεφαλη το ακουσατε?

το Lehmann Black Cube SE που ειχα παλιοτερα ειναι ενα ανεκδοτο μπροστα του...
Επειδη ειπες βαρεια κουβεντα ,γι αυτο ρωταω

Reaction score
10
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

ετοιμασου μαζι με κεφαλη για ενα πεντοχιλιαρο...............χαλαρααααααααααααααααααααα

Και μη ακουσω τιποτα για technics...........γιατι θα σου καταραστω τα Tidal:116::116:

χεχεχε, όταν λέω το benckmark των πικαπ, εννοώ ένα σετ πικαπ-βραχίονα-κεφαλή που να πιάνει το 80% του θεωρητικά απόλυτου σε μία λογική τιμή.

Δίσκους δεν θα αγοράσω άλλους, οπότε δεν θέλω κάτι καλύτερο.

νομίζω οτι είναι technics mk2+dact.Νομίζω πάντα...:137:
:142:

Reaction score
684

με τι πικαπ και ποια κεφαλη το ακουσατε?

Επειδη ειπες βαρεια κουβεντα ,γι αυτο ρωταω
με δυο διαφορετικα

ενα Mitchell Mycro με modified Rega RB 300 και κεφαλη Dynavector Karat MK2

και με το τωρινο μου που ειναι ενα DIY μαζας (πρωην Pioneer direct drive) και βραχιονα Kuzma Stogi και κεφαλη την ιδια Dynavector Karat.

Μιλαμε για μερα με τη νυχτα....

Πιστευω το DACT θα τα βρει πολυ σκουρα σε ενα πιθανο συγκριτικο.... Κατι ετοιμαζεται παντως....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Απο project του 2χιλιαρου (μαζυ με βραχιονα) + 500 για κεφαλη και ανεβαινουμε........

Αλλοιως ειναι σαν να πας στην Mεγαλη Βρεττανια και να παραγγειλεις 2 πιτα γυρο με μπολικο τζατζικι.......:414:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Βαλτε το συστημα στις Ηχητικες αποδρασεις να τα πουμε εκει.Θελω να ρωτησω διαφορα αλλα ειμαστε off topic

Reaction score
59
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Και αμα θες Καλλας ας πουμε σε τι την αγοραζεις?
Απο ποια μητρα ειναι κομμενο?Απο master tape του 58 η του 62 η απο ψηφιακο remaster?

που κοστιζουν ενα τσουβαλι λεφτα και ειναι γαι τους ελαχιστους και εκλεκτους..........
Οταν αγοραζα το 70κατι δισκακια απο το Record house-Ν.Σμυρνη κοστιζαν οσο και οι κασσετες

Το μεσο ειναι για να διαδιδεται η μουσικη και οχι για να πλουτισουν καποιες εταιρειες πουλωντας την μουσικη σα ναναι χρυσαφι
Κάνεις μέγα λάθος αν νομίζεις ότι πλουτίζουν οι μικρές audiophile εταιρείες χομπίστων από τα βινύλια που παράγουν. Δεν γνωρίζεις το κόστος αυτών των δίσκων και την αγωνία για το αν θα μπούν μέσα και μπαίνουν τις περισσότερες φορές. Απαιτείται το λιγότερο, σεβασμός, σε αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά τί λέω, στη φτήνια της εποχής όλα μετριούνται με το χρήμα. Φυσικά και δεν θα μπορούσες να φανταστείς να ανήκεις και εσύ αλλά και όλος ο κόσμος στους "εκλεκτούς". Αυτό προϋποθέτει διαφορετική κουλτούρα που όλο και λιγοστεύει στην εποχή της φτήνιας.
Τι πιο ωραία διάδοση της μουσικής από ζωντανές συναυλίες προσιτές σε όλους!!! Είναι καλό να αναπτύξουμε λίγο την φαντασία μας και να ξεφύγουμε από την φτήνια. Υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από τα στενά όρια που μας έχουν επιβάλει. Δεν μπορούμε καν να το σκεφτούμε[!!!;;;]΄
Ρωτάς για το ποια μήτρα και ίσως αυτό να σε μπέρδεψε και κατέληξες στα ψηφιακά. Όποια κιαν είναι η μήτρα από το 1958 μέχρι το 1978 θα είναι καλύτερη από ένα cd. Λ.Σ.

Reaction score
684

Βαλτε το συστημα στις Ηχητικες αποδρασεις να τα πουμε εκει.Θελω να ρωτησω διαφορα αλλα ειμαστε off topic
αυτη η εικονα δειχνει το κυκλωμα ενος phono stage το οποιο βασιζεται στο phono stage που εχει ο προενισχυτης μου και του Houston....

http://cybwiz.zenfolio.com/img/v8/p419550216-4.jpg

οι πυκνωτες ειναι οι πανακριβοι Stealth Caps της WonderCap και εαν δε κανω λαθος δε βλεπω πουθενα τελεστικους....

Reaction score
4

(για να επιστρέψουμε στο θέμα..)

Τελικά ποιος κέρδισε ?? :138:

Reaction score
4
Απάντηση: που οφείλεται...

Απευθύνομαι σε αυτούς που πιστεύουν ότι η ψηφιακή (αναλογική)* αναπαραγωγή του ηχου, από το 1981 που εμφανίστηκε, παρουσίασε μεγάλη βελτίωση (μαλλον οι περισσότεροι αυτό πιστεύουν)

Ρωτώ λοιπόν:
Που οφείλεται αυτή η μεγάλη βελτίωση, ποιό ήταν το κίνητρο, ποιό ήταν το "φόβητρο", ποιός ήταν ο ανταγωνιστής?
Ωραία ερώτηση :126:
Κοίτα πως μπορεί να απαντηθεί εύκολα, αλλάζοντας μια μόνο λέξη . (*)
(Τα βινύλια βελτιώθηκαν καθόλου στο πέρασμα του χρόνου ?)

Πολλά έχουν αλλάξει (παραγωγή μουσικής-τεχνολογία) και έχουμε έρθει πιο κοντά σε αυτό που εσείς οι... χομπίστες ψάχνετε. (πιστή αναπαραγωγή).
Ότι αφορά αυτό το κομμάτι (τεχνικά χαρακτ.)..., πιο 'πιστά' παίζει το 24/96 αλλά και ακούγεται έτσι !!! Λες και είσαι μέσα στα όργανα είναι ! αλλά από την άλλη, δεν υπάρχει στα αλήθεια αυτός ο χώρος που προσομοιάζουν.. οπότε δεν είναι πια ωραίο και 'φυσικό' :137:

Έχω να ρωτήσω κάτι τους φίλους του 24/96 :
Αφού "βλέπετε" το μουσικό γεγονός 'ζωντανά', μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα φυσικό όργανο από ένα ψηφιακό ?

Όπως και για τους αναλογικούς..
Το βινύλιο που ακούς (στο πιστό+καλοστημένο=σύστημα), μπορείς να ξεχωρίσεις αν προέρχεται από αναλογικό ή ψηφιακό master ?

Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις..., δεν είστε χομπίστες :414:

Τα δυνατά σημεία του πικάπ είναι άλλα και κυρίως το τι μουσική αναπαράγει.... - μπορεί να μεταφερθεί όμως (το ίδιο άκουσμα), σε ψηφιακή μορφή. Το να γίνει σε 24/96 είναι άσκοπο γιατί αρκεί και το 16/44..., άντε μια και είμαι χομπίστας να βάλω 24/48...:137:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: που οφείλεται...

Έχω να ρωτήσω όμως κάτι τους φίλους του 24/96 :
Αφού "βλέπετε" το μουσικό γεγονός 'ζωντανά', μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα φυσικό όργανο από ένα ψηφιακό ?
Για ξήγα το ολίγον τι παραπάνω αυτό. Σαμπλάκια οργάνων ως επί το πλείστον ψηφιακά ηχογραφημένα δεν είναι; Ασχέτως ακουστικού ή ψηφιακού οργάνου.

Εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο που δεν πάει ο μυαλός μου.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: που οφείλεται...

Για ξήγα το ολίγον τι παραπάνω αυτό. Σαμπλάκια οργάνων ως επί το πλείστον ψηφιακά ηχογραφημένα δεν είναι; Ασχέτως ακουστικού ή ψηφιακού οργάνου.

..
Όχι το ίδιο εννοώ :126:

Οι 'λούπες' παίζουν το ίδιο με το 'φυσικό' ?

τιπ.
πρόσεξε το: 'παίζουν' και όχι 'ακούγονται'

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: που οφείλεται...

... Ότι αφορά αυτό τοΤο βινύλιο που ακούς (στο πιστό+καλοστημένο=σύστημα), μπορείς να ξεχωρίσεις αν προέρχεται από αναλογικό ή ψηφιακό master ?
Αμέσως και από την κουζίνα μου...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Βρε Χρηστο,τοσο ωραιο και μεγαλο σπιτι και εχεις ενιαια την κουζινα με το living room?:405:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: που οφείλεται...

Όχι το ίδιο εννοώ :126:

Οι 'λούπες' παίζουν το ίδιο με το 'φυσικό' ?

τιπ.
πρόσεξε το: 'παίζουν' και όχι 'ακούγονται'
Ναι παίζουν.

Αν έχει κάνει το ίδιο λάθος ο ηχολήπτης... :138:

Παλιο κουαντάιζ να 'ουμ! :142:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Δεν γνωρίζεις το κόστος αυτών των δίσκων και την αγωνία για το αν θα μπούν μέσα και μπαίνουν τις περισσότερες φορές.
:411:

Ειναι κακοι επιχειρηματιες.Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει εμεις να γινουμε κοροϊδα καταναλωτες

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.777
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili