24/96 vs Vinyl

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

τι ερωτηση. μα φυσικα στα τεραστια περιθωρια κερδους που εχουν. οταν μια κεφαλη κανει 5 χιλιαρικα και οι φτηνες ενα χιλιαρικο, ε τι να πεις...
δε τα αφήνεις αυτά καλύτερα και να ανοίξεις ένα θρεντ περί ψηφιακής ρία, μπας και βοηθηθεί κανένας αναλογικάριος? (μπας και γλυτώσει κανα φράγκο δηλαδή, εν μέσω ΔΝΤ το βλέπω άκρως χρήσιμο...)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

δε τα αφήνεις αυτά καλύτερα και να ανοίξεις ένα θρεντ περί ψηφιακής ρία, μπας και βοηθηθεί κανένας αναλογικάριος? (μπας και γλυτώσει κανα φράγκο δηλαδή, εν μέσω ΔΝΤ το βλέπω άκρως χρήσιμο...)
Για πες για πες, γι' αυτή την Ρία... :136::142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

είδες που στά'λεγα? ακούν για ρία και νομίζουν πως είναι καμιά ξανθιά μπροσθόβαρη...:143::138::137::135:

(ντίαρ ινκόγκνιτε, ξέρω πως δε μασάς, και πως ευχαρίστως θα δοκίμαζες ψηφιακή ρία, έστω και με ελάχιστες πιθανότητες να παίξει καλύτερα από το ιδιαιτέρως προσεγμένο στα σημεία κι εξαιρετικό έτσι κι αλλιώς φόνο σου..., δυστυχώς όμως χρειάζεσαι καινούριο ντακ, ε, πες το θέμη να σου δανείσει ένα 202 για τεστ-ντράιβ! - άσε που άλλο A/D θα σου προτείνει, αλλά ...αυτή είναι η μαγεία, η διαδρομή! σκέψου μόνο πως μπορείς να γλυτώσεις μια αρμαθιά καλώδια, να συνδεθεί η κεφαλή κατευθείαν πάνω στο μετατροπέα! απίθανο, ε?)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Ένα καλοστημένο σύστημα (μην ακούσω κανένα χαζό σχόλιο για τα περί στησίματος...) μπορεί να έχει εξίσου καλή απόδοση και στο αναλογικό και στο ψηφιακό του σκέλος .
Χαίρω πολύ, Χαιρόπουλος.. :136:

Εγώ τα λέω και στους γραφικούς που λένε ότι τα ψηφιακά "τεμαχίζουν" τον ήχο και δεν ακούγονται "φυσικά", αλλά δεν με ακούνε. Ελπίζω τώρα που το επιβεβαιώνεις κι εσύ, να μπουν σε σκέψεις.

Το θέμα, βέβαια, είναι τι κόστος, τι κόπο και τι θυσίες (πέρα από τις οικονομικές, στον τομέα της ευχρηστίας και της προσβασιμότητας στην μουσική σου συλλογή) αναγκάζεσαι να υποστείς όταν ασχολείσαι με το αναλογικό σκέλος του "καλοστημένου" συστήματός σου.
Κατ'επέκταση, θα ρωτούσε κάποιος λογικός άνθρωπος, γιατί να μπεις καν σε αυτή τη διαδικασία αν δεν διαθέτεις ήδη σοβαρή δισκοθήκη, πέρα από λόγους φετίχ, μόδας και "πρέπει" (για να είσαι "in" χομπίστας) - που κι αυτοί βεβαίως είναι σεβαστοί.

Reaction score
777

Το θέμα, βέβαια, είναι τι κόστος, τι κόπο και τι θυσίες (πέρα από τις οικονομικές, στον τομέα της ευχρηστίας και της προσβασιμότητας στην μουσική σου συλλογή) αναγκάζεσαι να υποστείς όταν ασχολείσαι με το αναλογικό σκέλος του "καλοστημένου" συστήματός σου.
Κατ'επέκταση, θα ρωτούσε κάποιος λογικός άνθρωπος, γιατί να μπεις καν σε αυτή τη διαδικασία αν δεν διαθέτεις ήδη σοβαρή δισκοθήκη, πέρα από λόγους φετίχ, μόδας και "πρέπει" (για να είσαι "in" χομπίστας) - που κι αυτοί βεβαίως είναι σεβαστοί.
πράγματι, αν δέν διαθέτεις δισκοθήκη το ταξίδι είναι μεγάλο, δύσκολο και μάλλον ασύμφορο.

όμως οι διαφορές βινυλίων(όπως είπα παλαιών πρίν το 80) με το αντίστοιχο σι ντι δικαιώνουν το ταξίδι.
είναι σαν να ακούς άλλο σύστημα.και το λέω χωρίς να υπερβάλω..:126:

Reaction score
10

πράγματι, αν δέν διαθέτεις δισκοθήκη το ταξίδι είναι μεγάλο, δύσκολο και μάλλον ασύμφορο.

όμως οι διαφορές βινυλίων(όπως είπα παλαιών πρίν το 80) με το αντίστοιχο σι ντι δικαιώνουν το ταξίδι.
είναι σαν να ακούς άλλο σύστημα.και το λέω χωρίς να υπερβάλω..:126:
Σε ποιο σύστημα, με τι κριτήρια, πως είσαι σίγουρος ότι ακούς τον ίδιο δίσκο?

Σου φτάνουν αυτά η θες και άλλα?

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Σε ποιο σύστημα, με τι κριτήρια, πως είσαι σίγουρος ότι ακούς τον ίδιο δίσκο?

Σου φτάνουν αυτά η θες και άλλα?
καλα καλα....

θα παρεις πικαπ και θα αλλαξοπιστησεις και συ...

τωρα που βρεθηκες με super phono stage απο το πουθενα δεν υπαρχει διαφυγη....

Reaction score
59
Παραπάνω έχει δοθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι τα βινύλια κόβονται από ψηφιακά μάστερ 24/96. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι όταν μιλάμε για βινύλια ΔΕΝ εννοούμε κάτι τέτοιο!!!
Ας μην προσπαθούν ορισμένοι φίλοι να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα δημιουργώντας απλώς εντυπώσεις που απέχουν από την σωστή πληροφόρηση στην οποία αποσκοπεί η συζήτηση και η ύπαρξη του avsite.
Μπορεί να υπάρχουν και ελάχιστα χοντρά βινύλια/απάτη που βγαίνουν από τέτοια μάστερ ή μάλιστα που βγαίνουν και από cd [ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ!]. Αυτά κοστίζουν λιγότερο, από 18, 25 έως και 30 ευρώ. Πρόκειται για φρούτο της ψηφιακής εποχής που προσβάλλει και δισφημίζει όλο το ένδοξο παρελθόν αλλά και τις πραγματικά audiophile εκδόσεις state of the art των τελευταίων 16 ετών.
Ας μην μπερδευόμαστε παρακαλώ!
Όταν μιλάμε για βινύλια δεν αναφερόμαστε απλά στό υλικό κατασκευής τους. Λ.Σ.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

καλα καλα....

ειναι καλο το φονο του director? το εχουμε ακουσει?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Και αμα θες Καλλας ας πουμε σε τι την αγοραζεις?
Απο ποια μητρα ειναι κομμενο?Απο master tape του 58 η του 62 η απο ψηφιακο remaster?

και τις πραγματικά audiophile εκδόσεις state of the art
που κοστιζουν ενα τσουβαλι λεφτα και ειναι γαι τους ελαχιστους και εκλεκτους..........
Οταν αγοραζα το 70κατι δισκακια απο το Record house-Ν.Σμυρνη κοστιζαν οσο και οι κασσετες

Το μεσο ειναι για να διαδιδεται η μουσικη και οχι για να πλουτισουν καποιες εταιρειες πουλωντας την μουσικη σα ναναι χρυσαφι

Reaction score
4.250

Λουκα να σε ρωτησω κατι.

Πιστευεις οτι υπαρχει τροπος σημερα με την τεχνολογια εκει που εχει φτασει, να παρουμε εναν δισκο βινυλιου (ανεξαρτητως του πως ειναι γραμμενος) και να τον αντιγραψουμε αυτουσιο στον υπολογιστη χωρις να χαθει ιχνος πληροφοριας?

Γιατι το μετα ειναι πολυ ευκολο να το υποθεσουμε, αλλα ας το αφησουμε για ...μετα.

Περιμενω.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

καλα καλα....

Πικαπ θα πάρω, ένα εισαγωγικό, να παίζω τους δίσκους του πατέρα μου. Από κει και πέρα τα συμπεράσματα μου τα έχω βγάλει - και τα δύο μέσα είναι εξαιρετικά!

Αν ένα σύστημα ευνοεί το ένα ή το άλλο δεν φταίει το μέσο αλλά το σύστημα. Το λέω χρόνια τώρα...

Reaction score
777
ο κόσμος εσφαλμένα πιστεύει οτι για να ακούσει καλά βινύλιο πρέπει να αγοράσει audiophile βινύλια.

τα τέστ που έχω κάνει δέν περιλαμβάνουν audiophle και καλές κοπές.
απλά είναι ένα τυπικό τέστ με βινύλιο απο το πανέρι vs το αντίστοιχο cd το οποίο πολλές φορές τυγχάνει να είναι και καλής κοπής(dcc κ.τ.λ).

το μυστικό βρίσκεται στο αναλογικό μάστερ.

τα περισσότερα βινύλια που παράγονται σήμερα είναι ψηφιακά.σε Α/Β τέστ το αποτέλεσμα είναι ίδιο και χειρότερο με το ψηφιακό(π.χ.cd).
αλλα αφού έστω και στο ελάχιστο αμφισβητείτε τα τέστ που έχω κάνει....μπορείτε να μου πείτε τα δικά σας με τί υλικό τα κάνατε?όταν εννοώ υλικό δέν εννοώ τί σύστημα αλλα τί cd,δίσκους κ.τ.λ.
γιατί θα μου πείτε κανα pink floyd και θα σας βαρέσω:142:
είναι λογικό οτι το βινύλιο του dark side of the moon θα παίξει καλύτερα απο το cd.επίσης μπορεί κάποιος να μου αναφέρει τί υλικό έχει σε 24/96?

πάντως συνολικά...θεωρώ οτι οι καθαρά ψηφιακές παραγωγές είναι καλύτερες απο τις καθαρά αναλογικές στο σύνολο...το λάθος είναι να τα μπλέξουμε αυτά μεταξύ τους και να τα συγκρίνουμε...

δέν μου λές Μάικ!!!πήρες φόνο?????????:131:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Πικαπ θα πάρω, ένα εισαγωγικό, να παίζω τους δίσκους του πατέρα μου. Από κει και πέρα τα συμπεράσματα μου τα έχω βγάλει - και τα δύο μέσα είναι εξαιρετικά!

Αν ένα σύστημα ευνοεί το ένα ή το άλλο δεν φταίει το μέσο αλλά το σύστημα. Το λέω χρόνια τώρα...
Να σε δω να αγοραζεις ενα Debut-Projectακι ...........κι ας πεθανω:137::137::137:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

[kogias on]

Ετσι μούρχεται να γράψω κάτι αλλά... άσε καλύτερα...

[kogias off]

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Να σε δω να αγοραζεις ενα Debut-Projectακι ...........κι ας πεθανω:137::137::137:
Α δεν ξέρω εγώ από αυτά, εσάς περιμένω, θέλω το Benchmark των πικάπ! :143:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

θέλω το Benchmark των πικάπ!
ετοιμασου μαζι με κεφαλη για ενα πεντοχιλιαρο...............χαλαρααααααααααααααααααααα

Και μη ακουσω τιποτα για technics...........γιατι θα σου καταραστω τα Tidal:116::116:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας