24/96 vs Vinyl

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Σπάνια αλλάζω κομμάτι στα μισά.

Να πει τώρα και ένας ροκάς βινυλιάκιας την αλήθεια...
Πόσες φορές γούσταρε να ακούσει καπάκι Pink Floyd μετά τους Doors και να βάλει και λίγο Deep Purple μετά και βαρέθηκε τη διαδικασία οπότε άραξε και το άφησε να παίζει.... :142:

Άκυρο το επιχείρημα.
Έχεις τρόπο να τα αντιγράψεις χωρίς να τα φθείρεις και να μου τα ξαναστείλεις πίσω;

Γιατί και τα αρχεία μου αν τα είχα από τον παππού μου ή/και έπρεπε να τα χάσω εγώ για να στα δώσω εσένα, να είσαι σίγουρος δεν θα στα έδινα να τα αντιγράψεις.

Τώρα αν κάποιοι ξενερώνουν που μπορεί κάποιος με το πάτημα ενός κουμπιού να αποκτήσει την ίδια δισκοθήκη με εκείνους (οπότε χάνεται το ownership pride) ή/και γουστάρουν ιεροτελεστίες κατά την αναπαραγωγή μουσικής, δικαίωμά τους.. Απλά μην προσπαθούν να μας πείσουν ότι κύριο μέλημά τους είναι η μουσική...
Η ψηφιακή δισκοθήκη είναι ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ. Πως μπορεί να έχει αξία κάτι το οποίο δεν υφίσταται;
Δεν κατεβήκαμε από τον Αρη, έχουμε και εμείς κλεμένα μερικά άσματα σε σκληρό από φίλους.
Παρόλα αυτά η προτασή μου ισχύει και δώρο ένας σκληρός τις αρεσκείας σου. :105:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Σε ένα μελλοντικό φόρμα χωρίς δειγματοληψία :105:
Εως τότε κράτα τα βινυλιά σου που θα αξίζουν πολααααά weiss και amara
Μπα και τώρα μπορεί να γίνει αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα με μηχανήματα που να μπορούν να το κάνουν..
(Ίσως να μπορεί να γίνει σε κάποιο mastering studio αλλά:
1)Δεν το έχω ψάξει
2)Το πιθανότερο είναι αυτό θα γραφτεί στον σκληρό δίσκο να είναι ο χαρακτήρας του αναλογικού συστήματος παρά η ίδια η πληροφορία του δίσκου)

Reaction score
2.248

Δυστυχώς μόνο από αυτό καταλαβαίνει κανείς το τί είναι μουσική για σένα. Ένα τραγούδι που διαρκεί λίγα λεπτά και ενώ δεν σου αρέσει είσαι υποχρεωμένος από τον δίσκο βινυλίου να το υπομείνεις και να το ακούσεις!!
Αν θες βγάζεις τον δίσκο, δεν σε υποχρεώνει κανένας.
Απλά αυτό που θέλεις να πεις [και καθρεπτίζει το πως ακούς μουσιοκή] είναι ότι με τα ψηφιακά γενικά μπορείς να μην ακούς μουσική πηγαίνοντας εύκολα στο επόμενο και επόμενο και ....
Ό Roberty Harley αρχισυντάκτης του The Absolute Sound έγραφε πρόσφατα ότι "οι πλεόν σοβαροί φιλόμουσοι είναι διατεθημένοι να πληρώσουν για την μουσική παρά να την κλέψουν. Αν ήμουν καλλιτέχνης θα προτιμούσα το κοινό μου να ακούει τη δουλιά μου από LP". Επίσης ότι "ακούει κανείς αν όχι ολόκληρο τον δίσκο βινυλίου τουλάχιστον μια ολόκληρη πλευρά", "σε αντίθεση με εκείνον που ακούει αρχεία MP3 από φτηνά ακουστικά, ενώ είναι ταυτόχρονα απασχολημένος με κάποια άλλη δραστηριότητα".
"Σας ικετεύω να βιώσετε την μουσικότητα και την τεράστια εμπειρία την οποία τα αναλογικά αναμενόμενα προσφέρουν" Λ.Σ.
Μπράβο κε Στεφανίδη +1

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Η ψηφιακή δισκοθήκη είναι ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ. Πως μπορεί να έχει αξία κάτι το οποίο δεν υφίσταται;
Δεν κατεβήκαμε από τον Αρη, έχουμε και εμείς κλεμένα μερικά άσματα σε σκληρό από φίλους.
Παρόλα αυτά η προτασή μου ισχύει και δώρο ένας σκληρός τις αρεσκείας σου. :105:
Δλδ 2000 τεμάχια απ το itunes είναι ανευ αξίας;
Για υπολόγισε τα..

Reaction score
70
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Δυστυχώς μόνο από αυτό καταλαβαίνει κανείς το τί είναι μουσική για σένα. Ένα τραγούδι που διαρκεί λίγα λεπτά και ενώ δεν σου αρέσει είσαι υποχρεωμένος από τον δίσκο βινυλίου να το υπομείνεις και να το ακούσεις!!
Αν θες βγάζεις τον δίσκο, δεν σε υποχρεώνει κανένας.
Απλά αυτό που θέλεις να πεις [και καθρεπτίζει το πως ακούς μουσιοκή] είναι ότι με τα ψηφιακά γενικά μπορείς να μην ακούς μουσική πηγαίνοντας εύκολα στο επόμενο και επόμενο και ....
Ό Roberty Harley αρχισυντάκτης του The Absolute Sound έγραφε πρόσφατα ότι "οι πλεόν σοβαροί φιλόμουσοι είναι διατεθημένοι να πληρώσουν για την μουσική παρά να την κλέψουν. Αν ήμουν καλλιτέχνης θα προτιμούσα το κοινό μου να ακούει τη δουλιά μου από LP". Επίσης ότι "ακούει κανείς αν όχι ολόκληρο τον δίσκο βινυλίου τουλάχιστον μια ολόκληρη πλευρά", "σε αντίθεση με εκείνον που ακούει αρχεία MP3 από φτηνά ακουστικά, ενώ είναι ταυτόχρονα απασχολημένος με κάποια άλλη δραστηριότητα".
"Σας ικετεύω να βιώσετε την μουσικότητα και την τεράστια εμπειρία την οποία τα αναλογικά αναμενόμενα προσφέρουν" Λ.Σ.
Δηλαδή συγγνώμη τώρα είναι αυτά επιχειρήματα???Επειδή μπορεί να μην μου αρέσει ένα τραγούδι και να το σταματήσω(ναι να το σταματήσω) βγαίνει το συμπέρασμα ότι το βινύλιο υπηρετεί καλύτερα την μουσική γιατί ακούς όλον τον δίσκο??? Ε άμα είναι να κάνουν τα αρχεία hd έτσι ώστε να μην σταματάνε πριν τελειώσει ο δίσκος για να λυθεί και αυτό το "πρόβλημα":142::143:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Λάκισαν ΟΛΟΙ Χρήστο :143:
Δεν είναι λάθος το τραίνο GeoVaz, παλιό σταματημένο είναι, μπορείτε να ανέβετε, αφού σας αρέσει, αλλά εκεί θα είστε πάντα, δεν θα πάτε παραπέρα. Οι καιροί αλλάζουν, προχωράνε, νέοι καλλιτέχνες γεννήθηκαν και δημιουργούν και ερμηνεύουν και μετά το 1980. Αυτούς για να τους ζήσετε και να τους απολαύσετε, μια και για σας ασκούν την τέχνη τους, δεν θα τους βρείτε στο βινύλιο, αλλά σε άυλες πρωτότυπες ψηφιακές μήτρες, δυστυχώς για σας, ευτυχώς για μας τους υπόλοιπους.

Reaction score
2.248

Δλδ 2000 τεμάχια απ το itunes είναι ανευ αξίας;
Για υπολόγισε τα..
Ελάτε τώρα κε Γιώργο. Μην τα λέτε αυτά..... είσαστε και της τεχνολογίας..... Πείτε μου ότι δεν μπορείτε να βρείτε ΤΣΑΜΠΑ οποιοδήποτε LP να κατεβάσετε. Τα itunes μας μάραναν

Reaction score
59

Δηλαδή συγγνώμη τώρα είναι αυτά επιχειρήματα???Επειδή μπορεί να μην μου αρέσει ένα τραγούδι και να το σταματήσω(ναι να το σταματήσω) βγαίνει το συμπέρασμα ότι το βινύλιο υπηρετεί καλύτερα την μουσική γιατί ακούς όλον τον δίσκο??? Ε άμα είναι να κάνουν τα αρχεία hd έτσι ώστε να μην σταματάνε πριν τελειώσει ο δίσκος για να λυθεί και αυτό το "πρόβλημα":142::143:
Όχι δεν κατάλαβες, γιατί δεν παίζεις δίσκους βινυλίου, δεν έχεις την 'ψυχολογία', την 'κουλτούρα', επέτρεψέ μου, θα έλεγα που έχει ο άνθρωπος που ακούει βινύλιο. Αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη συζήτηση.
Τον άνθρωπο που ακούει βινύλιο δεν το κάνει το ίδιο το βινύλιο αυτό καθ'εαυτό από μόνο του. Υπήρχαν και παλιότερα, συγκριτικά πολύ λίγοι, που άλλαζαν δίσκο αμέσως ή έπαιζαν μόνο ένα εντυπωσιακό κομμάτι από ένα δίσκο βινυλίου. Τώρα αυτοί έχουν πληθύνει και η ψηφιακή ευχρηστία είναι μεγάλη ευκολία. Λ.Σ.

Reaction score
2.248

Δεν είναι λάθος το τραίνο GeoVaz, παλιό σταματημένο είναι, μπορείτε να ανέβετε, αφού σας αρέσει, αλλά εκεί θα είστε πάντα, δεν θα πάτε παραπέρα. Οι καιροί αλλάζουν, προχωράνε, νέοι καλλιτέχνες γεννήθηκαν και δημιουργούν και ερμηνεύουν και μετά το 1980. Αυτούς για να τους ζήσετε και να τους απολαύσετε, μια και για σας ασκούν την τέχνη τους, δεν θα τους βρείτε στο βινύλιο, αλλά σε άυλες πρωτότυπες ψηφιακές μήτρες, δυστυχώς για σας, ευτυχώς για μας τους υπόλοιπους.
Ευτυχώς για εσάς.
Παρεμπιπτόντως εάν έχετε στην κατοχή σας κανένα βινύλιο για το σταματημένο τραίνο ευχαρίστως να σας απαλάξω από την παρουσία του. :105:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ελάτε τώρα κε Γιώργο. Μην τα λέτε αυτά..... είσαστε και της τεχνολογίας..... Πείτε μου ότι δεν μπορείτε να βρείτε ΤΣΑΜΠΑ οποιοδήποτε LP να κατεβάσετε. Τα itunes μας μάραναν
Συνονόματε πρίν σου απαντήσω θα σε παρακαλούσα να μην μου απαντάς στον πλυθηντικό.Αισθάνομαι άσχημα και γέρος:120:.
Ελπίζω φυσικά να επιτρέπεις και εκ μέρους μου τον ενικό(έχασα και την ευκαιρία να γνωριστούμε απο κοντά στην Κόρινθο..)

Φυσικά και μπορώ να βρώ οποιοδήποτε LP τσάμπα.
Τι σχέση όμως έχει αυτό και ποιός είπε ότι το κάνω;:121:
Και όσο και αν φαίνεται απίστευτο τα έχω τα 2000 τεμάχια απ το itubes,νομίμως,και με έχουν βολέψει απίστευτα!
Δεν αναγκάστικά να αγοράσω ολόκληρο το album για ένα ή δυό τραγούδια και τα έχω εύκολα και γρήγορα στην διάθεση μου.

Reaction score
70
Α κάτι ακόμα να μην το ξεχάσω. Όποιος αντιλαμβάνεται την μουσική ως επένδυση καλά θα κάνει αντί αυτής να αγοράσει κανένα οικόπεδο!!Σίγουρη επένδυση:138:

Reaction score
2.248

Εχουμε και τα δύο.... Το τερπνόν μετά του οφελίμου :105:

Reaction score
70

Όχι δεν κατάλαβες, γιατί δεν παίζεις δίσκους βινυλίου, δεν έχεις την 'ψυχολογία', την 'κουλτούρα', επέτρεψέ μου, θα έλεγα που έχει ο άνθρωπος που ακούει βινύλιο. Αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη συζήτηση.
Τον άνθρωπο που ακούει βινύλιο δεν το κάνει το ίδιο το βινύλιο αυτό καθ'εαυτό από μόνο του. Υπήρχαν και παλιότερα, συγκριτικά πολύ λίγοι, που άλλαζαν δίσκο αμέσως ή έπαιζαν μόνο ένα εντυπωσιακό κομμάτι από ένα δίσκο βινυλίου. Τώρα αυτοί έχουν πληθύνει και η ψηφιακή ευχρηστία είναι μεγάλη ευκολία. Λ.Σ.
Όντως χαίρομαι που δεν έχω αυτήν την κουλτούρα και την ψυχολογία καθώς και ο περισσότερος κόσμος. Θα είχαμε ακόμα κάρα και θα πετούσαμε με τα φτερά του ίκαρου.:142::143:

D

Deleted member 23222

Guest

Εμένα πάλι μου φαίνεται τόσο ναρκισιστικό όλο αυτό...
και μια και μιλάμε για μουσική...δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν ποτέ τίτλοι σε βινύλιο όσοι σε cd...παράγοντας ικανός να αποθαρρύνει τους μουσικόφιλους.

Reaction score
59

Εντάξει Θέμη άσε μας στο σταματημένο τραίνο και συνέχισε εσύ.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι χάνω και τίποτε αν δεν ακούσω τις νερόβραστες ερμηνείες νέων καλλιτεχνών συμφωνικής μουσικής, ούτε κάποιους Τζαζίστες που δεν με αγγίζουν καν. Νομίζω ότι η χρυσή εποχή έφυγε αλλά άφησε πίσω της πραγματικούς θησαυρούς που διατίθενται για *κορόϊδα* σαν εμάς. Αν θέλω να ακούσω κάτι καινούργιο θα το αποκτήσω με το μέσο που υπάρχει. Δεν χάλασε ο κόσμος. Νομίζω αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Λ.Σ.

Reaction score
70

Πάντως σοβαρά τώρα μιας και το έθισες το θέμα όσον αφορά την ψυχολογία των ακροατών θέλω να ρωτήσω τι σχέση έχει η κουλτούρα και η ποιότητα του ανθρώπου που ακούει το βινύλιο με την ποιότητα αναπαραγωγής του hd αρχείου? Μήπως για να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι για να ακούν "μορφωμένοι" άνθρωποι το βινύλιο πάει να πει ότι είναι ανώτερο ως μέσο?

Reaction score
2.248

Συνονόματε πρίν σου απαντήσω θα σε παρακαλούσα να μην μου απαντάς στον πλυθηντικό.Αισθάνομαι άσχημα και γέρος:120:.
Ελπίζω φυσικά να επιτρέπεις και εκ μέρους μου τον ενικό(έχασα και την ευκαιρία να γνωριστούμε απο κοντά στην Κόρινθο..)

Φυσικά και μπορώ να βρώ οποιοδήποτε LP τσάμπα.
Τι σχέση όμως έχει αυτό και ποιός είπε ότι το κάνω;:121:
Και όσο και αν φαίνεται απίστευτο τα έχω τα 2000 τεμάχια απ το itubes,νομίμως,και με έχουν βολέψει απίστευτα!
Δεν αναγκάστικά να αγοράσω ολόκληρο το album για ένα ή δυό τραγούδια και τα έχω εύκολα και γρήγορα στην διάθεση μου.
Γιώργο αυτό το κάνεις ΕΣΥ και μερικοί ελάχιστοι σαν συνειδητοποιημένοι πολίτες. Οι υπόλοιποι ανταλλάσουν δισκοθήκες και είναι γνωστό.
Το παραδειγμά σου σε τιμά αλλά είναι εξαίρεση στον κανόνα.

Reaction score
59

Τώρα αν κάποιοι ξενερώνουν που μπορεί κάποιος με το πάτημα ενός κουμπιού να αποκτήσει την ίδια δισκοθήκη με εκείνους (οπότε χάνεται το ownership pride) ή/και γουστάρουν ιεροτελεστίες κατά την αναπαραγωγή μουσικής, δικαίωμά τους.. Απλά μην προσπαθούν να μας πείσουν ότι κύριο μέλημά τους είναι η μουσική...
Και που το ξέρεις ότι κύριο μέλημά τους δεν είναι η μουσική. Και γιατί να πιστέψει κανείς ότι το δικό σου κύριο μέλημα είναι η μουσική;
Γιατί κάποιοι να ξενερώνουν από το πάτημα ενός κουμπιού που εσύ κάνεις;
Για ποια ιεροτελεστία;
Πώς βγάζεις έτσι αυθαίρετα το συμπέραμσα ότι με ενδιαφέρει να σε πείσω; Ποσώς με ενδιαφέρει.
Συζήτηση κάνουμε και ανταλλαγή πληροφοριών. Λ.Σ.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Ευτυχώς για εσάς.
Παρεμπιπτόντως εάν έχετε στην κατοχή σας κανένα βινύλιο για το σταματημένο τραίνο ευχαρίστως να σας απαλάξω από την παρουσία του. :105:
Αγαπητέ αν ήξερες τι βινύλια έχω στην κατοχή μου μπορεί και να με σκότωνες για να τα αποκτήσεις. Αυτά είναι μια ολόκληρη εποχή μου όταν γυρίζουν πάνω σε ένα LINN και κάτω από μία KOETSU και δεν τα αποχωρίζομαι. Επειδή όμως άνω θρώσκουμε, προχωρούμε γιατί έτσι πρέπει.

Reaction score
59

Πάντως σοβαρά τώρα μιας και το έθισες το θέμα όσον αφορά την ψυχολογία των ακροατών θέλω να ρωτήσω τι σχέση έχει η κουλτούρα και η ποιότητα του ανθρώπου που ακούει το βινύλιο με την ποιότητα αναπαραγωγής του hd αρχείου? Μήπως για να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι για να ακούν "μορφωμένοι" άνθρωποι το βινύλιο πάει να πει ότι είναι ανώτερο ως μέσο?
Πριν σου απαντήσω, ίσως να μην χρειαστεί, ερωτώ:
Έχεις ακούσει βινύλιο; Γνωρίζεις τί εστί αναλογικός ήχος;
Αν όχι, καλό είναι να το κάνεις σε φίλους και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις μόνος σου την απάντηση. Προϋπόθεση πάντα είναι για όλους μας να ακούμε χωρίς προκατάληψη οποιοδήποτε μέσο και αυτό ισχύει και για μένα.
Αν αγαπάς τη μουσική, για μένα ήταν κάτι σαν τον αέρα που αναπνέω, θα βγάλεις συμπέρασμα. Λ.Σ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef