24/96 vs Vinyl

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Τώρα ειλικρινά, θέλω να μου πείτε, πόσες φορές ακούσατε από το PC σας, ένα κομμάτι 24/96, απ΄την αρχή μέχρι το τέλος... :143:
Έχει μια δώση αλήθειας αυτή η παρατήρηση, αλλά με το βινύλιο βαριέμε να αλλάζω κομμάτια ειδικά αν έχω καθήσει στην θέση ακρόασης, με το ποντίκι η το remote είναι πιο εύκολο.

Για να τελειώνει αυτή η βαρετή συζήτηση ας πούμε πως το βινύλιο
είναι μια Aston Martin του '65 και τα ψηφιακά φορμά HD μια DB9.

Με εμπειρίες παιδικές απο ταινίες του Σον μου αρέσει σπίτι να οδηγάω μια παλία Aston Martin "oops" να ακούω εννοώ βινύλια,
με θορύβους σκληρές αναρτήσεις, "ψυχή" και στύλ.

Όταν σταματάνε οι αναμνήσεις και αυτή η γλυκειά θαλπωρή που μας συνδέει με το παρελθόν, ας πάρουμε την DB9 να δούμε πως πρέπει να είναι ένα αμάξι σήμερα. Τράινο στις στροφές, αθόρυβο, υγιές, υπέροχο με ακόμα μεγαλύτερο στύλ.

Reaction score
70
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Έχει μια δώση αλήθειας αυτή η παρατήρηση, αλλά με το βινύλιο βαριέμε να αλλάζω κομμάτια ειδικά αν έχω καθήσει στην θέση ακρόασης, με το ποντίκι η το remote είναι πιο εύκολο.

Για να τελειώνει αυτή η βαρετή συζήτηση ας πούμε πως το βινύλιο
είναι μια Aston Martin του '65 και τα ψηφιακά φορμά HD μια DB9.

Με εμπειρίες παιδικές απο ταινίες του Σον μου αρέσει σπίτι να οδηγάω μια παλία Aston Martin "oops" να ακούω εννοώ βινύλια,
με θορύβους σκληρές αναρτήσεις, "ψυχή" και στύλ.

Όταν σταματάνε οι αναμνήσεις και αυτή η γλυκειά θαλπωρή που μας συνδέει με το παρελθόν, ας πάρουμε την DB9 να δούμε πως πρέπει να είναι ένα αμάξι σήμερα. Τράινο στις στροφές, αθόρυβο, υγιές, υπέροχο με ακόμα μεγαλύτερο στύλ.

Τα ρέστα μου για την παρομοίωση,είναι πολύ πετυχημένη. Αφήνει ευχαριστημένους και τους μεν και τους δε. Και καληνύχτα:144:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
MERCURY LIVING PRESENCE

Και με την διαφωνία μεταξύ αγνών χομπιστών και επαγγελματιών του είδους, ας τελειώσει εδώ αυτή η συζήτηση.

Οσο για συγκρίσεις που έχουν συμβεί (και θα συμβούν και στο μέλλον με 24/96) σας παραπέμπω εδώ να γελάσετε και λίγο... :114: Προσέξτε το υφος του αγαπητού Θέμη στην αρχή του βιντεο... :143:

Μολις έχει τελειώσει η ακρόαση reprint βινυλίου από αναλογικο μαστερ 40ετίας της MERCURY LIVING PRESENCE, ενώ λίγο πριν, το είχαμε ακούσει από CD...

- http://www.dailymotion.com/swf/k5jGr2n6oAIfidLDix
- http://www.dailymotion.com/swf/k2tVjBALntjZPvLDjz
- http://www.dailymotion.com/swf/k7tZbyKjEq8bnDLBrr
- http://www.dailymotion.com/swf/k5CJVWM1d6vltRLDkt

ΥΓ: Τα βιντεο τα βάζω, για το αληθές του πράγματος, και όχι για να τα εκτιμήσετε... ηχητικά... :137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: MERCURY LIVING PRESENCE

Και με την διαφωνία μεταξύ αγνών χομπιστών και επαγγελματιών του είδους, ας τελειώσει εδώ αυτή η συζήτηση.
Αγνών χομπιστών και πωλητών δίσκων βινυλίου, (ξεδιάντροπα ακριβών), θες να πεις.

...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Η ψηφιακή δισκοθήκη είναι ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ. Πως μπορεί να έχει αξία κάτι το οποίο δεν υφίσταται;
Δεν κατεβήκαμε από τον Αρη, έχουμε και εμείς κλεμένα μερικά άσματα σε σκληρό από φίλους.
Παρόλα αυτά η προτασή μου ισχύει και δώρο ένας σκληρός τις αρεσκείας σου. :105:
Άνευ αξίας επειδή είναι άυλο;
Δηλαδή στα site που πουλάνε digital downloads (λογισμικού και μουσικής) εσύ πας και απαιτείς να στα δώσουν δωρεάν;! :142:

Μην μπερδεύεις το ότι μπορεί να τα πήρες έτοιμα ή/και το ότι μπορούν να αντιγραφούν χωρίς ο κάτοχός τους να τα χάσει με την αξία που έχουν ή δεν έχουν.
Τα δικά μου, btw, δε μου τα κόπιαρε φίλος.. Είναι δικές μου επιλογές και μου πήρε χρόνια να τα μαζέψω (ναι, τότε που όλοι νομίζανε ακόμα ότι το καλύτερο transport είναι το βαρύ transport της Philips ή δεν ξέρω κι εγώ ποιό..). Το ότι στα δίνω και τα αποκτάς κι εσύ άμα θέλουμε είναι θετικό. Δεν είναι αρνητικό.
Εκτός, είπαμε, αν κατά βάθος η αξία που δίνεις στη δισκοθήκη σου έχει να κάνει όχι με το μουσικό περιεχόμενο αλλά με το ότι τα έχεις εσύ και δε τα έχει ο γείτονας.

Φθορά; ε και τι έγινε;
Εχεις αγοράσει ποτέ σου βινύλιο μεταχειρισμένο 250 ευρά επειδή είναι πρώτης κυκλοφορίας;

Εσύ που μπορείς να τα αντιγράψεις σε hd κάντο να τα έχεις για πάντα (κάνε και μερικά back up να έχεις) και στείλε μου τα μεταχειρισμένα σε ΟΠΟΙΑ κατάσταση και να είναι και φυσικά με το αζημίωτο.
(ότι έχεις στο αγοράζω με 2 ευρό το κομμάτι)
Δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά ή κάνεις ότι δεν την καταλαβαίνεις επειδή δε σε συμφέρει;

Ξαναλέω, σου στέλνω όλα μου τα βινύλια με την προϋπόθεση να βρεις τρόπο να τα αντιγράψεις και να μη μου φθείρεις και τους δίσκους. Μετά μου τα στέλνεις πίσω. Έτσι όπως γίνεται με τους "σκληρούς που δεν έχουν αξία".
Αν υπήρχε τέτοιος τρόπος να δεις για πότε θα έχαναν την αξία τους τα βινύλια (με τη δική σου λογική πάντα).

Ή αν τα FLACs δεν αντιγράφονταν και έπρεπε να στα χαρίσω ή να τα πουλήσω, εκεί να δεις τη "αξία" θα αποκτούσε η συλλογή μου ή η συλλογή του Κωσταυτιά.
Αλλά τέτοια αξία δε μας ενδιαφέρει εμάς. Αυτά είναι για εσάς τους συλλέκτες φυσικών αντικειμένων (βινυλίο στην περίπτωσή μας).

D

Deleted member 23222

Guest

Yπάρχει κι ένα ζήτημα που θέλει σχολιασμό.
Έχει να κάνει με το πως ψωνίζουμε μουσική.Για παράδειγμα στη jazz ο μοναδικός τρόπος να ψωνίζεις είναι με πειράματα και ακροάσεις σε δισκάδικα(άμα είσαι γνωστός).
Με το downloading δεν έχεις τη πολυτέλεια του ψαξίματος...σπάνια αγοράζω-παραγγέλνω κάτι...τις περισσότερες φορές πάω για ψώνια και γυρίζω με ότι προκύψει...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Τελειώνοντας, μία παράκληση προς τον Λουκά.
Λουκά σε παρακαλώ μπες στο site "High definition tape transfers" και πες μου αν έχεις κάποια από αυτά σε βινύλιο. Σ' ευχαριστώ πολύ.
Θ.

Υ.Γ. Το βιβλίο σου το βρήκα τελικά δεν το είχαν πάρει.

Reaction score
4.250

Τι να κάνουμε; Προτιμώ το πλαστικό χαραγμένο ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ από το αόρατο 24/96 που δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΞΙΑ :105:

Δες το και σαν επένδυση :126:

Ποια ειναι η χρηματιη του αξια? Που στα καταστηματα βρισκεις βινυλια με 3-4 ευρω? Που πουληθηκαν (η χαριστηκαν) στην ξεφτηλα χιλιαδες δισκων βινυλιων γιατι οι κατοχοι τους προτιμησαν ν ακουν απο καποιο αλλο μεσο μη βινυλιακο?

Εσυ στα γραφομενα σου φασκεις και αντιφασκεις. Απο την μια θεωρεις κλεψιμο το αυλο μεσο και απο την αλλη διατυμπανιζεις οτι με δυο ευρω θελεις να αγορασεις βινυλια. Εγω σου πουλαω την δισκοθηκη μου. Απο 20 ευρω εως 45 το κομματι. Οποτε θελεις στειλε μου πμ και το κανονιζουμε. Αφου εισαι τοσο ηθικος αντε να κανουμε μια τιμια συναλλαγη.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Yπάρχει κι ένα ζήτημα που θέλει σχολιασμό.
Έχει να κάνει με το πως ψωνίζουμε μουσική.Για παράδειγμα στη jazz ο μοναδικός τρόπος να ψωνίζεις είναι με πειράματα και ακροάσεις σε δισκάδικα(άμα είσαι γνωστός).
Με το downloading δεν έχεις τη πολυτέλεια του ψαξίματος...σπάνια αγοράζω-παραγγέλνω κάτι...τις περισσότερες φορές πάω για ψώνια και γυρίζω με ότι προκύψει...
Στα περισσότερα ηλεκτρονικά δισκοπωλεία έχεις τη δυνατότητα να ακούσεις αποσπάσματα από όλα τα κομμάτια του δίσκου - χωρίς να είσαι γνωστός τους. :126:

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

........Ξαναλέω, σου στέλνω όλα μου τα βινύλια με την προϋπόθεση να βρεις τρόπο να τα αντιγράψεις και να μη μου φθείρεις και τους δίσκους. Μετά μου τα στέλνεις πίσω. Έτσι όπως γίνεται με τους "σκληρούς που δεν έχουν αξία".
Αν υπήρχε τέτοιος τρόπος να δεις για πότε θα έχαναν την αξία τους τα βινύλια (με τη δική σου λογική πάντα).
Ναι έχω τρόπο κε Κώστα να τα αντιγράψω χωρίς να τα φθείρω

Μάλιστα μπορώ να σας τα μετρατέψω και σε digital virtual reallity εκδοχή της αρεσκείας σας και να σας την στείλω με δώρο ένα back up. Τα βινύλια θα τα κρατήσω όμως να σας θυμάμαι και σας υπόσχομαι ότι θα τα προσέξω και θα τα εκτιμώ όπως δεν κάνει ο ιδιοκτήτης τους.

Reaction score
59
Re: MERCURY LIVING PRESENCE

Οσο για συγκρίσεις που έχουν συμβεί (και θα συμβούν και στο μέλλον με 24/96) σας παραπέμπω εδώ να γελάσετε και λίγο... :114: Προσέξτε το υφος του αγαπητού Θέμη στην αρχή του βιντεο... :143:

Μολις έχει τελειώσει η ακρόαση reprint βινυλίου από αναλογικο μαστερ 40ετίας της MERCURY LIVING PRESENCE, ενώ λίγο πριν, το είχαμε ακούσει από CD...

- http://www.dailymotion.com/swf/k5jGr2n6oAIfidLDix
- http://www.dailymotion.com/swf/k2tVjBALntjZPvLDjz
- http://www.dailymotion.com/swf/k7tZbyKjEq8bnDLBrr
- http://www.dailymotion.com/swf/k5CJVWM1d6vltRLDkt

ΥΓ: Τα βιντεο τα βάζω, για το αληθές του πράγματος, και όχι για να τα εκτιμήσετε... ηχητικά... :137:
Με αφορμή τα όσα είπε ο Θέμης περί ταινιών ηχογράφησης θα ήθελα να πω ότι οι συγκεκριμένες επανεκδόσεις σε βαρύ βινύλιο λαμπάτης χάραξης απ'ευθείας από τις αυθεντικές [συνήθως λαμπάτες] ταινίες ηχογράφησης είναι καλύτερες [ή εφάμιλες] από τις αυθεντικές εκδόσεις σε βινύλιο. Το γνωρίζω κατόπιν πολλών συγκρίσεων οι οποίες για μένα προσωπικά απετέλεσαν τον καθοριστικό λόγο για αντιπροσώπευση των εταιρειών που αντιπροσωπεύω και απόρριψη άλλων. [Βγαίνει χοντρό βινύλιο και από cd ακόμα!!!].
Σε συζητήσεις μου με τον Steve Hoffman στη Αμερική μου είχε περιγράψει την άθλια κατάσταση ορισμένων ταινιών. Μάλιστα μερικές ήταν κολλημένες που έπρεπε να μπουν σε ειδικό φούρνο. Και όμως δεν είχε πρόβλημα στο να φτιάξει υπέροχους δίσκους χωρίς εννοείται καμία επεξεργασία και μάλιστα ψηφιακή.
Μάλιστα στην περίπτωση των δίσκων PCA Victor Living stereo της Classic records υπάρχει μια εντελώς πρωτιά, για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν οι εντελώς πρώτες ταινίες ηχογράφησης τα λεγόμενα session tapes από τα οποία η RCΑ αναγκάζονταν πριν 50 χρόνια να βγάζει *πειραγμένα* αντίγραφα τα οποία ονόμαζε master tapes. Η περίπτωση της Classic records είναι η πλέον ιδανική.
Υπάρχουν και περιπτώσεις που ορισμένοι δίσκοι δεν βγήκαν ενώ είχαν ανακοινωθεί γιατί η ταινία δεν ήταν καλή και δεν βρέθηκαν ούτε αντίγραφ πρώτης γενιάς τα οποία έχουν επισης καλό ήχο. Λ.Σ.

Reaction score
59
Τελειώνοντας, μία παράκληση προς τον Λουκά.
Λουκά σε παρακαλώ μπες στο site "High definition tape transfers" και πες μου αν έχεις κάποια από αυτά σε βινύλιο. Σ' ευχαριστώ πολύ.
Θ.

Υ.Γ. Το βιβλίο σου το βρήκα τελικά δεν το είχαν πάρει.
Χαίρομαι που το βρήκες το βιβλίο και σκεφτόμουν να σου το στείλω για δώρο στις γιορτές. Σαν συγγραφέας αισθάνομαι κολακευμένος το βιβλίο μου να είναι αντικείμενο κλοπής!!!
Με μια ματιά τα 2 κοντσέρτα του MacDowell με Chavez τα έχω σε αυθεντικό βινύλιο [συμπτωματικά, δες σελ. 163 του βιβλίου].
Τo Symphony Espagnol με H.Szerying το έχω σε πενέκδοση 180 γρ από την Classic records. Θα δω και για άλλα. Λ.Σ.

Reaction score
29.535

Tα λεγόμενα του Λουκά πιο πάνω μπορώ να τα επιβαιβεώσω και εγω, μιας και εχω τέτοια βινύλια rca victor living stereo , και είναι reprint απο το παλιό αναλογικό λαμπάτο μαστερ.
Ενα εχω να πω οτι είναι δίσκοι αναφοράς, με απίστευτα καλή ηχογράφηση , κλάσεις ανώτερη των σημερινών. Οποιος θέλει να πάρει μια ιδέα εδω είμαι.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
Παντως σαν πιο νεος σχετικα με σας τους υπολοιπους και στην ηλικια αλλα και σαν ακροατης, και φανατικος του βινυλιου, οχι με παρωπιδες βεβαια, εχω να πω πως τα τελευταια 2 χρονια απεκτησα μια πολυ πολυ μεγαλη κ αξιολογη συλλογη σε ηλεκτρονικη μορφη οπως ολοι περιπου 8 τερα με flac, master tapes, 24-96, mp3 κτλπ.

Αρχισα να τα ακουω, και ακουω ακομα, δε λεω.

απλα κανενα πλην ελαχιστων εξαιρεσεων δε μ εκανε να ΜΗ ΘΕΛΩ πλεον ν ακουω απ το αγαπημενο μου βυνιλιο.Πολυ λιγα αλπουμ με ξετρελλαναν και καποια ακουγονται πραγματικα καλα.

βεβαια με κουραζει μετα απο πολυ ωρα...και δε νομιζω να ειναι η επιπλεον αναλυση κ πληροφορια.
Εως τωρα, δυσκολο το βλεπω να το παρατησω το βυνιλιο.

ΓΙα να μην αναφερω και υπολοιπους παραγοντες οπως αισθηση, αφη, μυρωδια, η απλη ιεροτελεστια αυτη η καθημερινη που σε κανει να φτιαχνεσαι με την ολη κατασταση κ ιστορια...
Να θελεις ν ακουσεις μουσικη , απλα, να γουσταρεις...:137::137::138::136:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.880
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Τα πράγματα φίλοι μου είναι απλά. Ο Λουκάς (ΛΣ) θεωρεί πλεονέκτημα τη δυσκολία αλλαγής κομματιού ή δίσκου (ανάθεμα στους ντι-τζέι που μας χαλάν την πιάτσα), ενώ επίσης θεωρεί πως όποιος δεν ακούει από βινύλιο είναι χωρίς κουλτούρα, είναι ένα βλαχαδερό ποταπό αντικείμενο που ούτε να το φτύσεις δεν αξίζει.

Επίσης, ο Λουκάς θεωρεί πως αν δεν ακούς βινύλια, δεν αγαπάς τη μουσική και φυσικά δεν έχεις ακούσει ποτέ σου πικάπ. Πάλι καλά που δε νομίζει πως γεννήθηκες στον Άρη, ή στο Άλφα του Κενταύρου. Διότι αμα ακούσεις πικαπ, παθαίνεις ένα πατατράκ ρε παιδί μου, κι όταν γυρνας σπίτι σπας όλα σου τα cd, φορμάρεις τους σκληρούς σου δίσκους, ρίχνεις ένα μπιτονάκι μπενζίνα στο ντακ και το κάνεις παρανάλωμα μαζί με τα άχρηστα ψηφιακά καλώδια, και φωνάζεις παπά να σου κάνει ευχέλαιο και εξορκιστή να αποτάξει από μέσα σου το σατανά του ψηφιακού ήχου.

χέβ μέρσι λουκ σκάϊ-γουόκερ...:137::142:

Διότι αυτός που αγαπά τη μουσική δεν έχει καμιά σχέση με αυτόν που κυνηγάει τον τέλειο ήχο, πόσο μάλλον το βινύλιο....

Αυτός που αγαπά τη μουσική την ακούει από ποταπά ηχοσυστήματα, από το ραδιόφωνο, από mp3, από ό,τι νά'ναι.

Μη μπερδεύετε τα μύδια με τα ....δια.:135:

Να σας καληνυχτήσω με ένα άσμα

[youtube]XvXX8fGM1RU[/youtube][youtube]y7056aAuz-g[/youtube]
Νά'σαι καλά αγόρι μου! Τέλειες επιλογές! :126:
Τις είχα και σε βινύλιο. Βέβαια, τώρα τις ακούω από φλακ. χωρίς διακοπή.... αργά κάποια βράδια, παρέα μ'ένα μαλτ...
επίσης χωρίς καμιά διακοπή έχω ακούσει άπειρα άλμπουμ σε 24/96 και κάποια και σε ανώτερες δειγματοληψίες. ίσως να μου άρεσε η μουσική...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.880

κι ένα ακόμα πολυ-αγαπημένο μου, και μη με τσιγκλάτε με pink, γιατί δεν θα έχει τελειωμό....:126:

[YOUTUBE]<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/v5_0iZQ-TuA&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/v5_0iZQ-TuA&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>[/YOUTUBE]

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.988
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Τα πράγματα φίλοι μου είναι απλά. Ο Λουκάς (ΛΣ) θεωρεί πλεονέκτημα τη δυσκολία αλλαγής κομματιού ή δίσκου (ανάθεμα στους ντι-τζέι που μας χαλάν την πιάτσα), ενώ επίσης θεωρεί πως όποιος δεν ακούει από βινύλιο είναι χωρίς κουλτούρα, είναι ένα βλαχαδερό ποταπό αντικείμενο που ούτε να το φτύσεις δεν αξίζει.
...

... Επομένως προκύπτει η θεμελιώδης διαπίστωσις, ότι είσαι ένα ποταπό βλαχαδερό με λουστρινέ σκαρπίνια, αφού σ' αρέσουν οι Pink Floyd. :136:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef