24/96 vs Vinyl

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.156
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Καποιος απολαμβανει την μουσικη με τα αυτια του.Αντε και με τα ματια του αν ειναι καποιο DVD (στο σπιτι μιλαω).

Σημερα η προσβαση στην μουσικη ειναι πιο ευκολη και οικονομικη σε ψηφιακα φορμα.
Βρες μου ενα λογικο επιχειρημα σε ενα που ξεκιναει τωρα να μπλεξει με βινυλιο
Το κοστος αποκτησης ειναι δυσαναλογο και για τα μηχανηματα και για την μουσικη.
Πχ. ενα καλο CDplayer(Cambridge 840) κοστιζει 1300-1400 €.Αντε βρες σ'αυτα τα λεφτα αναλογο πικαπ-βραχιονα-κεφαλη-phonostage.
Ενας νεος που δεν μενει Αθηνα η Θεσ/νικη απο που θα αγορασει μουσικη?Με ενα κλικ εχει Keith Jarett-Coln concert με 18 €.Αντε βρες τον σε βινυλιο,σε τι κατασταση και ποσο.

Που διαφωνεις ακριβως?
Αν και ο ερωτηθείς απάντησε, νομίζω ότι δεν είναι θέμα λόγου, αλλά τρόπου. Ο τρόπος δηλαδή να είναι το πικάπ κύρια πηγή ακροάσεων σε κάποιων κάτω των 30 είναι είτε να έχει κληρονομήσει μεγάλη δισκοθήκη, είτε να έχει χρήματα για την αγορά πολλών δίσκων. Εκτός βέβαια και αν μιλάμε για μια κύρια πηγή ακροάσεων σε δισκοθήκη που αποτελείται από 100 δίσκους.
Aν κ το δηλωσα πως δεν ειμαι κολλημενος κ ακουω και με τα 2 μεσα, φυσικα κ μ αρεσει περισσοτερο το αναλογικο.

Και αυτο γιατι γουσταρω.

Γουσταρω τις παραμορφωσεις μου(.....αν υπαρχουν οπως αναφερονται) κι αυτο γιατι μ ευχαριστει.Δεν ειμαι ουτε ηχοληπτης ουτε επαγγελματιας.Και μ αρεσει ν ακουγεται η ζεστασια κ η γλυκα κ οχι το ψυχρο κ κλινικο ακουσμα κι ας ειναι πιο αληθινο.
Αυτα οταν φωτογραφιζω.:126:

Το βραδυ που θα παω σπιτι ν αραξω ν ακουσω μουσικη κ να πιω ενα (2,3,4) ποτα να χαλαρωσω θελω να το γουσταρω , απλα.
Δε λεω ποιο μεσο ειναι πιο σωστο κ πιο ακουγεται πιο καλα αλλα δε με φτιαχνει ρε παιδι μου τιποτε αλλο απο το δισκο, απλα.

Και οσον αφορα τη δισκοθηκη , ποσα πολλα βινυλια χρειαζεται τελος παντων να εχουμε για να ειμαστε οκ??

20.000 ?
δε μας φτανουν 300-1000? ελεος, ποσα ακουμε καθε μερα απ αυτα?

φυσικα κ ειναι ενα μεγαλο θεμα το κοστος, το εχετε ξανα αναφερει.
Αλλα μπορει καποιος σιγα σιγα να αρχισει κ με μεταχειρισμενα ακομα που ολοι ψαχνουμε κ αγοραζουμε κ με τα χρονια ν αποκτησει μια καλη συλλογη.
Και πανω απ ολα ολη αυτη η κατασταση ειναι λιγο πιο "γενικη" θα συμφωνησετε, σε κανει να ασχοληθεις πιο πολυ με την ολη κατασταση της μουσικης κ των τριγυρων της, , με λιγα λογια...

Δεν διαφωνω με κανεναν, απλα εχω αλλη λογικη κ αλλα επιχειρηματα και αλλο σκεπτικο κ προτεραιοτητες.:126:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Κώστα μόλις πληροφορήθηκα ότι ή Metric μέσο character διαλέγει αν θέλεις η ηχογράφηση να έχει γεύση απο Mallard ή Telefunken η French military tube.
Σε παρακαλώ εσύ που τα παρακολουθείς αυτά στείλε μου pm όταν μάθεις ότι βγήκε version του metric με γεύση από μπανάνα :143:

Πρέπει να ξεπεράσω το βινύλιο και εγώ και να τρώω μπανάνες
Για μπανάνα δεν ξέρω, αλλά "γεύση" βινύλιο υπάρχει.
Αντίθετα το βινύλιο δεν έχει γεύσεις γιατί παλεύει να πετύχει καλά καλά τη δική του πρώτα.
Κάτι που επαναφέρει την αρχική μου παρατήρηση...
Αν εγώ μπορώ να κάνω τα δικά μου + ό,τι κάνεις εσύ ενώ εσύ κάνεις μόνο τα δικά σου, κι αυτά υπό προϋποθέσεις, είμαι ικανότερος. Απλή λογική - θα έλεγα "κοινή" αλλά προφανώς δεν είναι.

Δεν εχεις χιουμορ.
Η επεξηγηση χαλασε ολο το ποστ:126:
Έλα ντε!

Reaction score
777
το εντυπωσιακότερο όλων, είναι το ότι ενώ είναι γνωστό πως πάρα πολλοί (όπως και συ) γουστάρουν μια (και δυο και τρεις) λάμπα στο σύστημά τους, διότι τους προσφέρει αυτή τη ζεστή, ανθρώπινη γεύση στον ήχο (παραμόρφωση), και για το οποίο είναι διατεθειμένοι να αλλάζουν λάμπες που και που και να καταναλώνουν περισσότερες κιλοβατώρες στην ΔΕΗ, κανείς δε τολμά να πάρει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα από "χαρακτήρα" της πχ μέτρικ, χωρίς τα παρατράγουδα των λυχνιακών υλοποιήσεων. Καλό, ε?:138:

δε μου λές?
γεύση magnepan έχει??:143:

πάντως για αποτυχημένες απομιμήσεις μπορεί κανείς εύκολα να κατεβάσει το winamp και όχι να ακουμπήσει ένα κάρο λεφτά.
το λέω επειδή είστε και οπαδοί του τσαμπέ(βλ. amarra vs foobar).:136:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.156
Και μετα αυτη η ιστορια με το οτι δεν υπαρχουν λαμπατες χαραξεις, βινυλια δηλαδη απο λαμπατα μηχανηματα...

Δηλαδη τωρα που εχω λαμπες στο συστημα μου δεν ειμαι λαμπατος?
Ειμαι δηλαδη τρανζιστορατος , αλλα εχω κ μια λαμπα?
πως παει δηλαδη για να καταλαβω κι εγω ο ασχετος? οτι ολες οι κοπες κ ολα τα μαστερινγκ ειναι ιδια κ ολα τρανζιστορατα? (μιας κ δεν υπαρχουν "λαμπατα" βινυλια)

η ολοι οι τυποι που κανουν μαστερινγκ κ κοπες μας κοροιδευουν κ ειναι ψευτες?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.983
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Αν το καλοεξετάσεις, ψεύτες είναι. Σας πουλάνε βινύλια, ενώ στην πραγματικότητα σας πουλάνε life style.

Reaction score
59
Και μετα αυτη η ιστορια με το οτι δεν υπαρχουν λαμπατες χαραξεις, βινυλια δηλαδη απο λαμπατα μηχανηματα...

Δηλαδη τωρα που εχω λαμπες στο συστημα μου δεν ειμαι λαμπατος?
Ειμαι δηλαδη τρανζιστορατος , αλλα εχω κ μια λαμπα?
πως παει δηλαδη για να καταλαβω κι εγω ο ασχετος? οτι ολες οι κοπες κ ολα τα μαστερινγκ ειναι ιδια κ ολα τρανζιστορατα? (μιας κ δεν υπαρχουν "λαμπατα" βινυλια)

Γιάννη, νομίζεις ότι ακούς λαμπάτα, ότι οι δίσκοι σου είναι λαμπάτης ηχογράφησης και λαμπάτης κοπής, είναι αποκύημα της φαντασίας σου. Ακόμα και τα λαμπάτα μηχανήματα που έχεις και αυτά είναι οφθαλμαπάτη.
Όλοι αυτοί οι σπουδαίοι ηχολήπτες του παρελθόντος και οι σπουδαίες δισκογραφικές εταιρείες είναι κοινοί απατεώνες.
Όλοι αυτοί οι σπουδαίοι χαράκτες μήτρας [Bernie Grundman, Steve Hoffman, Stan Ricker, Doug Sax ...] είναι και αυτοί κοινοί απατεώνες, όπως και οι εταιρείες χομπίστων των επανεκδόσεων και εγώ μαζί.
Στο εξής θα πρέπει να προσέχουμε πως μιλάμε. Άλλωστε στην εποχή της ισοπέδωσης και του "ολοι και όλα ίδια είναι" τί να περιμένεις, πρέπει να γίνεις ένα με αυτούς που πατάει ο οδοστρωτήρας.
Ποιον τελικά οφελεί η ισοπέδωση; Λ.Σ.

Reaction score
59
Γιάννη βλέπεις υπάρχει και χοντρό βινύλιο επανέκδοσης φτιαγμένο από cd!!!
Καταλαβαίνεις επομένως το γιατί δεν υπάρχουν λαμπάτες ταινίες ηχογράφησης και χαράξεις μήτρας. Δεν χρειάζεται σχόλιο. Ο καθένας τα βλέπει όπως του συμφέρει. Φοράς παρωπίδες και βλέπεις μόνο αυτό που κάνεις ή ό,τι σε συμφέρει.Λ.Σ.

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: MERCURY LIVING PRESENCE

Η μουσική ακρόαση δεν είναι tabula rasa.

Όλα είναι τονική ισσοροπία (κυρίως), χωρική κατανομή και μικροδυναμικές. Σε συνδιασμό με διάφορα είδη αρμονικής παραμόρφωσης, η έλλειψη παραμόρφωσης. ......................
...............................................................
Και για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου με μια Metric και το character διαλέγεις αν θέλεις η ηχογράφηση να έχει γεύση απο Mallard ή Telefunken η French military tube στο ίδιο κομμάτι , την ίδια στιγμή. Και κρατάς και στη μνήμη πως θέλεις να ακούγεται κάθε κομμάτι η τι ταιριάζει σε κάθε κομμάτι σύμφωνα με το γούστο σου.
Άρα η σύγχρονη τεχνολογία σου δίνει τη δυνατότητα να την... αμφισβητήσεις...!!!!!!
Δεν ακούω βινύλιο,αν και έχω αρκετούτσικα...δεν έχω καν πικάπ.
Αλλά ο Κοτσίδης π.χ εξηγήθηκε πλήρως...δεν μπορεί κανείς να τον βγάλει φάουλ
Μήπως είσαι κομμουνιστής?:143::143:
Στο κάτω κάτω το μουσικό γεγονός,ως ηχογράφηση,δεν έχει την υποκειμενικότητα-ταυτότητα του δημιουργού της?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

λάμπες, λάμπες... ξέρω τι είναι οι λάμπες. οι λάμπες οικονομίας πάντως, είναι ηλεκτρονικές, με διακοπτικό τρόπο λειτουργίας, καμία σχέση με τις λάμπες πυράκτωσης.

κι όμως, λάμπες είναι.

με λαμπάτες χρειές. αρκεί να ξέρεις τι θερμοκρασία λευκού θες.

λαμπάτο μικρόφωνο όμως δε καταλαβαίνω τι είναι. δηλαδή έχει μια λάμπα αντί για κάψα? λάμπα πυράκτωσης ή λάμπα οικονομίας? κι ο τραγουδιστής τυφλώνεται από τη λάμπα ή μιλάει στη λάμπα?

διότι, αν μιλάμε για λαμπάτο ενισχυτή μικροφώνου, δε μου λέει τίποτα. δηλαδή ποιες λάμπες? με τι τροφοδοτικό; σε ποια τοπολογία? δηλαδή ας έχει κάπου μια λάμπα ρε παιδί μου, κι είμαστε οκ? αυτός είναι ο καημός μας? όλες οι λάμπες το ίδιο παίζουν κι όλες οι τοπολογίες τους? δηλαδή ασχέτως του τι υπάρχει, αν έχει έστω κι ένα λαμπιόνι μέσα είμαστε οκ και μας αρέσει ο ήχος? βέβαια, δε μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι λάμπες φορούσε ο προενισχυτής μικροφώνου, του τρίτου μικροφώνου δεξιά δηλαδή, ούτε μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι λάμπα ήταν, τρίοδη, πέντοδη, με τι κέρδος, σε τι τάξη λειτουργίας, με τι πυκνωτές στα φίλτρα, με τι λάμπες στη σταθεροποίηση, κλπ κλπ κλπ, κι έλεος, αν είναι δυνατόν, μετά από όλες αυτές τις καλωδιάντζες και τα λίμιτερ του μαστερά να σου πω εγώ που ακούω από τάδε λάμπες με δείνα λάμπες στον προ και παραδείνα λάμπες στο φωτιστικό στο κομοδίνο, τι λάμπες είχε (αν είχε) ο προ-προ του 6ου μικροφώνου δεξιά, αλλά μόνο και μόνο που είχε μια λάμπα, ή 2 ρε παιδί μου, νταξ, δε θα τσακωθούμε τώρα, πάει να πει πως είχε λαμπάτο μικρόφωνο, και δε με νοιάζει κ τι μικρόφωνο ήταν δηλαδή, τι λοβό και τι απόκριση είχε και αν ήταν ή όχι καλιμπραρισμένο, αυτά είναι κολοκύθια για αυτούς που ακούν μετρήσεις.

μήπως όλα αυτά είναι απλά φούμαρα και μαρκετίστικες ανοησίες?

ε τότενες κι εγώ έχω μια λάμπα στο σύστημα, έχω ένα λαμπάτο μπάφερ κάπου. άρα είμαι λαμπάτος, παίζω λαμπάτα μάγκνεπαν. μιλάμε για απόλυτα λογικό συμπέρασμα, ε?

άντε, βάζω αύριο και μια λάμπα στο τροφοδοτικό του ντακ. δις λαμπάτο μάγκνεπαν. επίσης, ο τελικός μου είναι single ended. φουλ single ended λαμπάτα magnepan κυρίες και κύροι! ορίστε! και με είχατε παρεξηγήσει!

επίσης, το λαμπάτο κοπτικό, τι κάνει? έχει μια σπασμένη λάμπα στην άκρη κ με το αιχμηρό γυαλί σκαλίζει τα βινύλια?
διότι αν απλά υπάρχει μια λάμπα στην τροφοδοσία του, ή έστω μια λάμπα στο δωμάτιο, πάνω σε ένα κομοδίνο, δε μου δίνει το δικαίωμα να μιλώ για "λαμπάτο" κοπτικό. μπορεί νά'χει λαμπάτα βιούμετρα βέβαια. ή εκείνες τις λάμπες που τρεμοπαίζει το φως τους, εκείνες τις μπλε. φουλ δις λαμπάτο κοπτικό γκαζόν.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Αλήθεια, προσπάθησε κανείς να φτιάξει τελικό με... λάμπες οικονομίας? Καμιά φωτό? :143:

D

Deleted member 23222

Guest

οι λάμπες οικονομίας πάντως, είναι ηλεκτρονικές, με διακοπτικό τρόπο λειτουργίας, καμία σχέση με τις λάμπες πυράκτωσης.

κι όμως, λάμπες είναι.

Χα!!!!!!!:142::142:καλό!

D

Deleted member 23222

Guest

Για να ελαφρύνουμε και λίγο την κατάσταση το όλο σκηνικό μου θυμίζει λίγο την κοκκινοσκουφίτσα.
Οι ορθόδοξοι επιμένουν να ζωντανεύουν τη γιαγιά...
Οι οικολόγοι εύχονται στο λύκο,καλή χώνεψη!!!
Το παραμύθι goes on!!!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.156
Re: Απάντηση: Re: MERCURY LIVING PRESENCE

Αλλά ο Κοτσίδης π.χ εξηγήθηκε πλήρως...δεν μπορεί κανείς να τον βγάλει φάουλ
Μήπως είσαι κομμουνιστής?:143::143:
Οχι ρε φιλε δεν ειμαι , απο που το συμπερανες αυτο?:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

εμένα πάλι, το όλο σκηνικό μου θυμίζει το χαζό κουτάβι που κυνηγάει την ουρά του.

κυνηγάμε τη λάμπα, την αναλογική. (δηλαδή το τρανζίστορ δεν είναι αναλογικό, ενώ το φετ είναι του σατανά, και να μη πιάσω καν στο στόμα μου τα ψηφιακά, αυτά άστα στην άκρη, μα για όνομα...).

κι άντε και κυνηγάμε τη λάμπα, και θέλουμε να έχει λάμπα πίσω από το μικρόφωνο ο τραγουδιστής.

φυσικά δε μας φτάνει αυτό, θέλουμε κι άλλη δόση.

λάμπα στο μίκτη.

λάμπα στο εκουαλάιζερ, λάμπα στο λίμιτερ, λάμπα δω, λάμπα κει, λάμπα παραπέρα.

και πάλι δε μας φτάνει, μη τυχόν και βρωμίσει ο ήχος από κανα τρανζίστορ και γίνει σκουπίδι.

λάμπα στο κοπτικό, ουάου!

λάμπα στο προ-προ μας, στο φόνο μας.

λάμπα στον προ μας.

λάμπα στον τελικό μας.

θες ενεργό κρος; νόου πρόμπλεμ! λαμπάτο κρος!

βάλε και μια λάμπα πάνω στο ηχείο κι είσαι οκ, όλα είναι στη θέση τους.

και μετά από όλο αυτό το πανηγύρι με τις λάμπες, όπου κανένας δεν ασχολείται με το τι λάμπες έχει εδώ και τι λάμπες είχε εκεί ο μαστερας, όλως τυχαίως και όλως βεβαίως, βγαίνει ένα αποτέλεσμα τέλειο, αναλογικό χωρίς παραμορφώσεις, σκέτος νέτος φυσικός ήχος.:138::137::143::135:

κου
ρα
φε
ξα
λα

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.156
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

λαμπάτο μικρόφωνο όμως δε καταλαβαίνω τι είναι. δηλαδή έχει μια λάμπα αντί για κάψα? λάμπα πυράκτωσης ή λάμπα οικονομίας? κι ο τραγουδιστής τυφλώνεται από τη λάμπα ή μιλάει στη λάμπα?
ααχαχαχαχα!!! κορυφη!!!! :137:

να σου πω εγώ που ακούω από τάδε λάμπες με δείνα λάμπες στον προ και παραδείνα λάμπες στο φωτιστικό στο κομοδίνο, τι λάμπες είχε (αν είχε) ο προ-προ του 6ου μικροφώνου δεξιά, αλλά μόνο και μόνο που είχε μια λάμπα, ή 2 ρε παιδί μου, νταξ, δε θα τσακωθούμε τώρα....
!!!!!κορυφη εις το τετραγωνο!!!!:136:,

ε τότενες κι εγώ έχω μια λάμπα στο σύστημα, έχω ένα λαμπάτο μπάφερ κάπου. άρα είμαι λαμπάτος, παίζω λαμπάτα μάγκνεπαν. μιλάμε για απόλυτα λογικό συμπέρασμα, ε?

άντε, βάζω αύριο και μια λάμπα στο τροφοδοτικό του ντακ. δις λαμπάτο μάγκνεπαν. επίσης, ο τελικός μου είναι single ended. φουλ single ended λαμπάτα magnepan κυρίες και κύροι! ορίστε! και με είχατε παρεξηγήσει!
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ρε φιλε μεγειες!!!!!!

επίσης, το λαμπάτο κοπτικό, τι κάνει? έχει μια σπασμένη λάμπα στην άκρη κ με το αιχμηρό γυαλί σκαλίζει τα βινύλια?

και τελος μιλαμε εδω για την απολυτη κορυφη!!!

Αληθινα Λαμπατη ηχογραφηση!!

Μα δεν παιζεσαι!!!:138:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Θυμηθείτε λίγο τι έλεγαν οι φτασμένοι φωτογράφοι για την ψηφιακή φωτογραφία: "στο πυρ το εξώτερον":141:.

Για ρωτήστε τους σήμερα τι λένε απαξάπαντες.

At Hasselblad, we’ve been taking image quality to new and unexplored heights for over fifty years now. And now, with the launch of the new Hasselblad H4D-40, we are bringing ultimate image quality to an entirely new generation of photographers. With the H4D-40, any serious photographer will be able to take their photography to higher creative and technical level.
As easy to use as any 35mm camera, but featuring a
40 Megapixel Medium Format sensor

Αν έχουν μείνει κάποιοι νοσταλγοί, με γειά τους!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Κωσταυτιά δεν περίμενα να είσαι τόσο αδιάβαστος! Λ.Σ.
είμαι πάντως αρκετά διαβασμένος για να συ πω με βεβαιότητα πως οι ψηφιακοί μου ενισχυτές είναι single ended. :144::145:

αν μπορέσεις να διαβάσεις κι εσύ, στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξεις.:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef