5000 γιούρια....καλά είναι ;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.391
Απάντηση: 5000 γιούρια....καλά είναι ;

Ax Mανο μου.........αυτη θα ειναι η ....γωνιτσα μας???????:roflmao::biggrin::dance2:

Last edited by a moderator:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Προβλέπω το θέμα να ξεπερνά και αυτό με τον Κρελλ..
θα βαψω τον Κρελλ απεξω με παρδαλα χρωματα και θα συνεχισω το αρχικο :party: θεμα........

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Ta 3 φροντ μου αρέσουν σαν ιδέα

Θα αρχίσω τας επισκέψεις στο βόρειο ημισφαίριο μα δικές μου ματρόσκες (sic!!!!!!!!!!!!)
Εχουμε και λέμε

1)Μπεν Χουρ

2)Οι ήρωες του Τέλεμαρκ

3)Οσα παίρνει ο άνεμος

4)Λατέρνα ,φτώχεια και φιλότιμο

5) Ο παπασούζας
ξεχασες την υπερπαραγωγη --Ροδα Τσαντα Και Κοπανα σε DTS Master Audio!!!!!!!:roflmao:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

θα βαψω τον Κρελλ απεξω με παρδαλα χρωματα και θα συνεχισω το αρχικο :party: θεμα........
Κι εγώ που νόμιζα οτι θα τον βάλεις σε κουτί που θα γράφει N core απ'έξω

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.391

Κι εγώ που νόμιζα οτι θα τον βάλεις σε κουτί που θα γράφει N core απ'έξω
Κανονίστε κύριε να μπουν όλοι οι Hiendάδες και σ' αυτό το θέμα! :mad:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Περίμενε να δεις τι έχει να γίνει μόλις ρωτήσει ο Μάνος για καλώδια ρεύματος και ηχείων......:whistling:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Σιγά βρε......θα σκιστούν φόδρες από την πολυκοσμία .:tongue:
Όταν ανοίξω θέμα για 20.000 € θα έρθουν .
Άσε που έχετε κάτι κρυφούς εδώ μέσα που κρύβονται πίσω από τα πανιά

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Re: 5000 γιούρια....καλά είναι ;

Περίμενε να δεις τι έχει να γίνει μόλις ρωτήσει ο Μάνος για καλώδια ρεύματος και ηχείων......:whistling:
Να πάρω τέτχιο η έχει κάποιο καλύτερο ;

Reaction score
15.548

Εαν δεν θες οθονη ετοιμη να πας σε γυψοσανιδα η οποια να ειναι 10 ποντους εξω απο τον τοιχο για να κανεις κατι τετοιο...:sneaky:

θα σου χρειαστει...πιστεψε με.

[YOUTUBE]joHTaZ5rizI&feature[/YOUTUBE]

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.391

Σωστά και λιγα του λες, εδώ τα γνήσια "φιδίσια" εργαλεία.... :geek:
Χμμμ, ίσως μ' αυτό να έχει καλύτερη εικόνα βλέποντας την ταινία ''Anaconda''! :biggrin:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
χαχαχαχα χωρις καλωδια δουλεια δεν γινεται ρεεεεεεεεεεεε

Reaction score
150
Κατάλαβα, οδηγός για νέους χρήστες σκέτος θα γίνει το νήμα. Ρε παλιοχαϊεντάδες! Ήρθατε να ρημάξετε και τα ΒΠ του φόρουμ? Πτου σας!:biggrin:

Μάνο αυτό το σχεδιάγραμμα είναι λάθος! ΔΕΝ έχει subwoofer και τα surrounds είναι τοποθετημένα όπως πριν μια δεκαετία. Που έινα το σαμπ? Αυτό είναι βλασφήμια! Να μην πάρεις ηχεία! Μόνο σαμπ να πάρεις. :roflmao:

Τα παρακάτω δεν είναι για το Μάνο συγκεκριμένα. Είναι για τον οποιοδήποτε μπορεί να αναρωτιέται τι κάνει με 5.000 γιούρια. Το θέμα είναι ότι η ερώτηση είναι λάθος εξ ορισμού. Το κάνει ως προς τι θα έπρεπε να ρωτά γιατί αντιθέτως με το δικάναλο στο Home Cinema υπάρχει Reference και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με την τσέπη μας, ούτε με την αποψή μας, ούτε με το τι πιστεύει ο καθένας. Είναι τεχνικά τεκμηριωμένες προδιαγραφές. Απλά και όμορφα. Υπάρχουν δυο κατηγορίες χρηστών λοιπόν.

Α) Αυτοί που δεν γνωρίζουν περί Reference, δεν τους νοιάζει και βρίσκουν απόλαυση εστιάζοντας στο περιεχόμενο και την υπόθεση μιας ταινίας και θέλουν απλά να περάσουν 2 ευχάριστες ώρες. Με λίγα λόγια δεν σκάνε ιδιαίτερα εν μέρη λόγω άγνοιας του καλύτερου ή πραγματικής αδιαφορίας για κάτι παραπάνω. Δεν τους αφορά ρε παιδί μου πως να το πω.

Β) Αυτοί που αναζητούν τον τρόπο να νιώσουν όσο πιο κοντά γίνεται στο προβαλλόμενο περιβάλλον ως εμπειρία. Αυτοί που αναζητούν διέγερση των αισθήσεων από το φόβο μέχρι την αίσθηση χαλάρωσης που προκαλεί το τιτιβισμα των πουλιών ενώ πολλές φορές ξεγελιούνται από κάτι που άκουσαν στην ταινία νομίζοντας ότι προήλθε από το φυσικό τους περιβάλλον και χαμηλώνουν το volume για να σιγουρευτούν. Να ακούς αυτό που ακούς όταν κάθεσαι μπρούμητα στην παραλία κάτω από τον ήλιο και κλίνεις τα μάτια. (Όχι στο Namos :biggrin: στην Ψαρού). Να νιώθεις μερικές στιγμές από το χαμηλό μπάσο ότι είσαι 5 μέτρα μέσα στο νερό και σε πιέζει ενώ έχει θολώσει η ακοή σου. Όταν κλείνεις τα μάτια να μην φαίνεται τίποτα άλλο εκτός από το κάδρο και η οθόνη να έχει ικανό μέγεθος ώστε οι άκρες τον ματιών σου να μην μπορούν να δου τίποτα άλλο καθώς σ'έχει περικυκλώσει η εικόνα.Εκεί κάπου ξεχνιέσαι και ζεις μια εμπειρία, δεν βλέπεις απλά μια ταινία. Αν βοηθά και η ταινία καθώς και το μεράκι αυτών που την έφτιαξαν και την πρόσεξαν στο mastering τότε η εμπειρία είναι μαγική.

Μπορεί αυτό να ακούγεται, εξωπραγματικό, μπορεί οι περισσότεροι να μην το καταφέρουμε ποτέ. Είναι όμως ό στόχος, η διαδρομή προς τα εκεί που δημιουργεί το ενδιαφέρον ενασχόλησης με το χόμπι. Είναι δύσκολο και προκλητικό και γι΄αυτό μας αρέσει. Προσωπικά, κάθε φορά που νιώθω έστω κάτι από τα παραπάνω ή βρίσκω τον τρόπο να ανοίξω το δρόμο προς την επιτευξη αυτού το στόχου αποκομίζω απόλαυση. Ευτύχώς η τεχνολογία βοηθά και το μέλλον είναι λαμπρό όσον αφορά την αναβίωση εμπειριών οπτικοακουστικά.

Τα γράφω αυτά διότι δεν αντιμετωπίζουν όλοι το "σπορ" με τον ίδιο τρόπο και είναι σαφές ότι είναι δικαίωμα του καθενός να πράτει όπως αυτός νομίζει και μπορεί. Είναι όμως σαφές ότι τα "νομίζω" και "μπορώ" λίγο έχουν να κάνουν με αυτό που περιγράφω στο Β) ή την απόπειρα επίτευξής του με αληθινές προθέσεις και την απόλαυση του ταξιδιού προς αυτή την κατεύθυνση ασχέτου κατάταξης στο τέρμα.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σχετικά με την οθόνη, η λύση Goo + Πλαίσιο είτε με εδικό υλικό (όχι φθηνό βελούδο) η απλά μαύρο ξύλο είναι πολύ ικανοποιητική. Και όχι δεν είναι το Goo Studiotek 130, είναι όμως πολύ καλό. Επίσης πρέπει κανείς να προσέξει να έχεις επίπεδη επιφάνεια πριν το περάσει και όχι τοίχο σπατουλαρισμένο κακήν κακώς γιατί αλλιώς θα είναι σαν άσπρη σταφίδα.

Για τον προβολέα τα πράγματα είναι απλά και το είπαν και οι άλλοι. Θέτεις ποσό και χτυπάς ότι καλύτερο βρεις με αυτό. Δεν είναι η εικόνα το δύσκολο να τη διαλέξεις. Ο πάτος της τσέπης που είναι είναι το θέμα.

Για τον ήχο όμως τα πράγματα δεν είναι απλά ούτε τα Room Treatments είναι ούτε όλα τα ηχεία θα παίξουν το ίδιο με ότι Room Treatment κι αν εφαρμόσεις. Για παράδειγμα το μπάσο μόνο του (και αυτό ισχύει και στο δικάναλο) στο χώρο ιδανικό ποτέ δεν είναι. Κάθε άλλο, συνήθως είναι χάλι μαύρο ή βρωμάει EQ από μακριά με δαχτυλίδια και ξεφουσκώματα. Γι'αυτό πριν αρχίσεις να ξοδεύεις λεφτά στο χώρο να ξέρεις ότι η λογική One Size Fits All δεν υφίσταται. Αλλιώς θα αντιδράσει το κάθε ηχείο στο χώρο και εξαρτάται από παράγοντες όπως μοτίβο ακτινοβολίας, απόκριση εντός και εκτός άξονα, κόντά στο ηχείο (μονιτορς), μακριά από το ηχείο, φαινόμενα comb filtering, coupling στις διπλανές επιφάνεις και πολλά άλλα. Επίσης εδώ δεν έχουμε 2 ηχεία, έχουμε 5-7 συν το υπογούφερ και το να τα κάνεις να παιξουν αρμονικά μεταξύ τους αλλά και με το χώρο δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Επιπλέον, αλλιώς είναι φτιαγμένα τα nearfield monitors κι αλλιώς τα ηχεία που είναι φτιαγμένα για μεγάλες αποστάσεις ακρόασης αν και αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Έχει όμως σημασία ειδικά για τις στάθμες που θέλουμε στο Home Cinema. Και αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και φάινεται ότι οι περισσότεροι δεν λένε να καταλάβουν το γιατί. Δεν θέλουμε reference level (ή κοντά) για να λέμε ότι ακούμε δυνατά. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

Δεν ξέρω τις απαιτήσεις του καθενός και δεν ξέρω ακόμα αν θέλει κάτι απλό και να τελειώνειι ή θελει να χτίσει κάτι που θα τον βάλει σε άλλες διαδικασίες και έξοδα. Δεν ξέρω καν τι είδους ακούσματα έχει ο καθένας επί του θέματος αλλά ούτε παραμύθα είναι τα surrounds, ούτε τα εφέ και η ambiance ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Η μόνη παραμύθα, δυστυχώς, είναι το να ονομάζουν Home Cinema πακέτα ήχειων στην κάθε αλυσίδα consumer electronics τα οποία κάνουν μόνο αυτό - παραμύθιαζουν και κάνουν το Home Cinema να βγάζει το χειρότερο του ευατό.

Για άλλη μια φορά θα πω ότι στο Home Cinema υπάρχει επίπεδο αναφοράς και αυτή είναι τυποποιημένη.
Το πόσο κοντά θες να φτάσεις εξαρτάται από το αν το αντιλλαμβάνεσαι (και οι περισσότεροι δεν το αντιλλαμβάνονται λόγω κακής πληροφόρησης), το πόσο σε ενδιαφέρει και το πόσα είσαι διατεθιμένος να χαλάσεις ή μπορείς. Δυστυχώς το τελευταίο είναι και το μεγαλύτερο εμπόδιο. Απόλαυση υπάρχει σε όλα τα επίπεδα αλλά επίπεδο αναφοράς είναι ένα και απαιτει "κασέρι".

Pick your poison.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Δεν ξέρω πως λέγεται το αντίστοιχο του Hiendα στον κινηματογράφο,αλλά μίλησες σαν τέτοιος 100%.
Δεν έχει σημασία το "εργο" αλλά η αναπαραγωγή του .
Έχουμε τελείως άλλη οπτική επί του θέματος .
Καλή τύχη στην αναζήτηση σου.

Reaction score
150
Έχει σημασια το έργο, αλλά αυτό το δημιουργούν άλλοι και το φορουμ έχει ειδική κατηγορία για το θέμα. Εμείς δημιουργούμε το μέσο αναβίωσης της εμπειρίας αυτής. Και Hiendαδες που να πληρώνουν παπάτζιλίκια έχουμε αλλά εγώ δεν είμαι από αυτούς.

Δεν συζητάμε την τέχνη ούτε τη λογοτεχνία εδώ για τα οποία έδωσα εξετάσεις κάποτε και πήρα triple AAAs ως μαθήματα επιλογής κάποτε που ανέλυα τον Καβάφη, τον Παπαδιαμάντη, το Ριτσο και τον Samuel Becket με μια δόση αναπτυξιακής ψυχολογίας σε δυο γλώσσες. Τότε που έκανα 12 χρόνια πιάνο και τελείωσα θεωρία και Αρμονία της μουσικής και μπήκα στην ανωτέρα στο πιάνο για να τελειώσω την καλιτεχνική μου επιμόρφωση με μαθήματα ελευθέρου σχεδίου και ζωγραφικής. Δεν είμαι εδώ για αυτά όμως. Εδώ είμαι για τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν την αναπαραγωγή της οπτικοακουστικής εμπειρίας που περιγράφω παραπάνω. Αυτό το επίκεντρο έχει αυτή η κατηγορία του φορουμ.

Pure performance. Nothing more, nothing less.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Σωστά και λιγα του λες, εδώ τα γνήσια "φιδίσια" εργαλεία.... :geek:

Kορμι φιδισο!!!

Με κατι παραπανω φτιαχεις κατι τετοιο

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?123249-Το-HC-των-13-000

Ποιός είπε ότι τα dedicated hc πρέπει να στοιχίζουν μια περιουσία?

Ο ιδιοκτήτης του παρακάτω hc εκμεταλεύτηκε ένα χώρο 20 τετραγωνικών και έφτιαξε ένα πανέμορφο (κατά την ταπεινή μου άποψη) hc με 13.000$

Ενισχυτής ο Pioneer SC-LX61
Προβολέας JVC DLA-X35
Οθόνη Severtson 112"
Ηχεία Jamo D600

Πηγή

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Σωτήρη,
στο κυνήγι του Pure performance έχεις να παλέψεις με 2 θεριά.
Τον χώρο (με τα ακουστικά και οπτικά θέματα) και τα μηχανήματα .
Όπως ο Χαϊφιντελίστας ονειρεύεται το "Μέγαρο" έτσι και ο Σινεματζής υποθέτω ονειρεύεται κάποια ιδανική αίθουσα προβολής .
Το αμείλικτο ερώτημα και για τους 2 είναι .....γιατί
Για να απολαύσει η για να δικαιωθεί ;
Πολλοί από εμάς (βόρειοι και νότιοι)θυμίζουν τον μανιώδη συλλέκτη που ξοδεύει αμύθητα ποσά για κάποιο έργο τέχνης μόνο και μόνο για να το έχει .Και για να τον "ζηλεύουν","μακαρίζουν" η "φθονούν" ανάλογα με την οπτική που το βλέπει κανείς.
Οι συγκεντρώσεις σε σπίτια "εχόντων"το αποδεικνύουν περίτρανα .

-"Αχ τι φανταστικό που το έχεις κάνει "μπροστά στον ιδιοκτήτη
:smile:

-"δεν ακουγότανε η δεν βλεπότανε ρε παιδάκι μου"εμπιστευτικά στο αυτοκίνητο της επιστροφής
:wink:

Μουσική και cinema είναι κατάθεση ψυχής από τον καλλιτέχνη και κατανάλωση από την μεριά του κοινού.
Αν δεν το δει η δεν το ακούσει ,και κυρίως αν δεν το αγαπήσει, ο κόσμος το έργο είναι αποτυχία για τον καλλιτέχνη.
Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να κάνω τον χώρο μου Abbey Road Studio για να την βρω με Mozart ,LedZeppelin η Τσιτσάνη.
Ούτε Radio City (για τους νέους-αίθουσα κινηματογράφου με πανοραμική οθόνη το 1970) για να δω μιά ταινία στο σπίτι μου.
Αναρωτιέμαι ο τυπάκος παραπάνω έχει βάλλει και μηχανή pop corn απ'έξω ;
Ηδη από τα παιδιά που γράψανε στο νήμα
άλλοι γουστάρισαν τις πολυθρόνες και άλλοι έθαψαν τον ήχο(μάλλον σωστή παρατήρηση).
Σπάρτα..................πάρτα .
Το πόσο καλά φαίνεται το αίμα στο μάγουλο
του καραγκιοζοΔαρείου(ποιητική αδεία) είναι θέμα οπτικής .Κάποιοι επενδύουν σε αυτό ,κάποιοι άλλοι θεωρούν την ταινία σκουπίδι .Ο Βλάσης την πρώτη φορά που άναψε προβολέα για να μου δείξει έβαλε Avatar .Τυχαίο......;
Το home cinema σαν προσέγγιση νομίζω άνθισε μαζί με τα εφφέ .
Το αν κάποιος έχει σαν στόχο να βλέπει Star wars or Avatar or Lara Croft και να εκστασιάζεται ...........
Τον "Ταξιτζή" η την "Φωλιά του κούκου" η την "Λαμψη" την βλέπει και σε δικάναλο........ ΙΜΗΟ

Τα γράφω όλα αυτά επειδή είμαστε στις "γενικές συζητήσεις" και ίσως καταχρώμαι την κατηγορία .
Απ'την άλλη ίσως εξηγεί γιατί η πετριά του home cinema με πήρε ξόφαλτσα και οχι κατακούτελα .
Μην γελιέστε.........βορράς και νότος ,στην ίδια πυξίδα βρίσκονται ...............στην χαλασμένη .:rolleyes:

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.391

Πω πωωωω τι έγραψε!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members