A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

Reaction score
2.557
Κατ' αρχήν ευχαριστώ γιατί μου ανοίξατε τα μάτια σχετικά με τα νέα HD. Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου......!

Για μια ακόμα φορά διατηρώ τη θέση μου ότι δεν είναι βέλτιστο οικονομικά να γίνει η αποκωδικοποίηση του ψηφιακού ηχητικού σήματος στην πηγή. Άρα δεν με πολυσκοτίζει η ηχητική απόδοση ενος ΒR player (όπου με ενδιαφέρει η απόδοση του οπτικού σήματος). Αν θέλω να ακούω τα νέα φορμάτ θα πάω σε αντίστοιχο AVR με HDMI είσοδο. Το εξωτερικό DAC πιστεύω ότι θα είναι πολύ ακριβή λύση και καλύτερα τα λεφτά να πάνε σε ΑVR με καλό προενισχυτικό μέρος (άσε που δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το αναλογικό 5.1 σήμα που θα φύγει από ένα εξωτερικό DAC δεν θα το ξαναψηφιοποιήσει ο AVR για να το επεξεργαστεί.....)

Reaction score
6
Εξωτερικό DAC?

Αυτό πότε μπήκε στην κουβέντα; :116:

Δεν κάνει καθόλου για τη δουλειά που θες το εξωτερικό DAC. Είναι μόνο για δικάναλο σήμα PCM. Και τίποτε άλλο.

Reaction score
684
Απάντηση: A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

απλα αναρωτιεμαι ενας ολοκληρωμενος AVR ποσο καλο preout θα εχει αφου δεν ειναι η κυρια του δουλεια? Μηπως ειναι εξισου χαλια με ενος φτηνου Blu Ray player?

Δεν νομίζω οτι στέκει αυτό που γράφεις , με τίποτα.Σιγουρότατα το pre out ενος avr είναι τουλάχιστον αντάξιο με αυτό ενος player. Το pre out είναι σίγουρα δουλειά ενος avr η prepro και οχι ενος player.
δηλαδη πιστευεις οτι δεν ειναι δουλεια ενος Blu Ray player να το συνδεεις με τις αναλογικες του εξοδους σε καποιο ενισχυτη.

Μα τοτε ειναι μονο για transport και δε θα υπηρχε λογος να του βαλουν καν αναλογικες εξοδους....

Μονο που σε αυτη την περιπτωση η Oppo δε θα εβγαζε την εκδοση SE για το player της

Reaction score
2.557
Re: Απάντηση: A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

Μια καλη λυση για προ στο χιλιαρικο ειναι ο 886.
Βασίλη αυτό το 30άρι ράφι έχει γίνει άλυτο πρόβλημα. Μου φαίνεται θα μείνει στον πολύ ρηχό (σε βάθος) Pioneer 916...

Thanks anyway.

Reaction score
2.207
Re: Απάντηση: A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

Βασίλη αυτό το 30άρι ράφι έχει γίνει άλυτο πρόβλημα. Μου φαίνεται θα μείνει στον πολύ ρηχό (σε βάθος) Pioneer 916...

Thanks anyway.
Καλά Ασχετο!!:143:

Reaction score
0
Ο αντιπρόσωπος της Audiolab έχει τον Α/V processor 8000ΑP στα 950€.

‘Όπως βλέπετε παιδία δεν είναι άπιαστο νούμερο για κάτι ποιοτικό. Πολλά είναι τεχνάσματα εταιριών με τα υψηλότερα κόστη. Όπως πρόσφατα που η Lexicon φοράει ένα Oppo blu-ray player και το λανσάρει στα 3500$ όταν το Oppo κάνει 500$. 3000$ για ένα case… μας δουλεύουν μου φαίνεται και ας αντιλέγουν ότι τρέχουν άλλο software από κάτω. Έπεσε πολύ στην υπόληψή μου η Lexicon μετά από αυτή τη κίνησή της.

Τέλος πάντων. Όταν είναι ικανοποιητικός ένας A/V receiver στα 1500 γιατί να μην μπορεί να κάνει 1000 χωρίς το στάδιο τελικής ενίσχυσης σαν προ;

Ε ναι ακριβότερος θα είναι και καλύτερος αλλά τόσα σηκώνει η τσέπη μας βρε παιδιά τι να κάνουμε. Νομίζω σε έναν κόσμο όπου βομβαρδιζόμαστε από all-in-one πακέτα που με 350€ παίρνεις blu-ray, με επεξεργαστή, ενίσχυση, 5 ηχεία και sub εεε και που έχω έναν τελικό των 1200€ και αναζητώ προ στα 1000 θα πρέπει να θεωρούμε και προνομιούχος. Κροίσος με τέτοια κρίση δεν είμαι! ;-) :p

Βέβαια παρα-είναι pure audio ο audiolab με αρκετές ελλείψεις σε ευκολίες αυτοματισμούς και συνδέσεις. Βρήκα επίσης «ενοχλητικό» το γεγονός ότι στην Αγγλία τον αγοράζουν με 1000-1150 λίρες και ο εδώ αντιπρόσωπος διαφημίζει 50% έκπτωση και τον δίνει με 950€. Μάλλον δεν τα πάνε καλά στους υπολογισμούς γιατί ακόμα και με την αντιστοίχιση των διαφορετικών νομισμάτων η έκπτωση είναι της τάξης του 20-25%. Δεν ξέρω πως την έχουν δει οι Έλληνες τελικά. Αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο thread.

Θα κάνω λίγο υπομονή γιατί με HDMI 1.4, 4Κ resolutions, 3D κτλ το τοπίο αλλάζει κάπως σύντομα και λέω κάπως γιατί στο audio κομμάτι δεν βλέπω δραστικές αλλαγές. Καθώς όπως είπα Έλληνας κροίσος δεν είμαι θα πρέπει να αποκτήσω και κάτι σχετικά future-proof. Γιατί ένα 1000αρι κάθε 2-3 χρόνια δεν πρόκειται να δίνω. Καλό το χόμπι μας, όμορφη η τεχνολογία και εξέλιξη αλλά θα πρέπει να βρούμε και τη χρυσή τομή μεταξύ εφικτού, πρακτικού, λογικού, προσγειωμένου και να μην δημιουργούμε ανάγκες εκεί που δεν υπάρχουν.

The quest goes on λοιπόν…

Reaction score
2.207
Re: Απάντηση: Τελικός (ή τελικοί) υπάρχει (-ουν);

Μεχρι πριν απο λιγες μερες χρησιμοποιουσα για προενισχυτη εναν Onkyo 875 (και πιο πριν εναν Sony 777ES) για να οδηγησω τον Primare μου.
Φίλε gpol αγόρασα και εγώ πριν από λίγο καιρό τον 5κάναλο Primare και το σύνδεσα με το Yamaha RXV 3800 (για προ). Έχω όμως ένα πρόβλημα. Όταν μπαίνει το κύκλωμα του Mute από τον Yamaha ακούγεται ένα "ντουπ" από όλα τα ηχεία. Όταν δηλαδή πατάω το mute, αλλάζω πηγή, Dsp πρόγραμμα κλπ. Με τον προηγούμενο τελικό Rotel 993 δεν το έκανε. Σύνδεσα έναν Sony για προ και δεν το έκανε.
Άρα κάτι δεν πάει καλά στην συνεργασία Υamaha-Primare.
Είχες εσύ ποτέ τέτοιο πρόβλημα με τον Primare; Έχω δοκιμάσει τα πάντα (καλώδια, γειώσεις, διαφορετικές πρίζες) αλλά τίποτε. Σκέφτομαι να πάρω για προ τον Οnkyo 5507 αλλά φοβάμαι μήπως έχω το ίδιο πρόβλημα.
Έχεις καμία ιδέα εσύ ή κάποιος άλλος φίλος;

Reaction score
29.565

Είναι πρόβλημα του yamaha, πήγαινέ τον για service.

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικός (ή τελικοί) υπάρχει (-ουν);

Φίλε gpol αγόρασα και εγώ πριν από λίγο καιρό τον 5κάναλο Primare και το σύνδεσα με το Yamaha RXV 3800 (για προ). Έχω όμως ένα πρόβλημα. Όταν μπαίνει το κύκλωμα του Mute από τον Yamaha ακούγεται ένα "ντουπ" από όλα τα ηχεία. Όταν δηλαδή πατάω το mute, αλλάζω πηγή, Dsp πρόγραμμα κλπ. Με τον προηγούμενο τελικό Rotel 993 δεν το έκανε. Σύνδεσα έναν Sony για προ και δεν το έκανε.
Άρα κάτι δεν πάει καλά στην συνεργασία Υamaha-Primare.
Είχες εσύ ποτέ τέτοιο πρόβλημα με τον Primare; Έχω δοκιμάσει τα πάντα (καλώδια, γειώσεις, διαφορετικές πρίζες) αλλά τίποτε. Σκέφτομαι να πάρω για προ τον Οnkyo 5507 αλλά φοβάμαι μήπως έχω το ίδιο πρόβλημα.
Έχεις καμία ιδέα εσύ ή κάποιος άλλος φίλος;
Πολυ φοβαμαι οτι μπορει να ειναι επειδη προσπαθεις να χρησιμοποιησεις ολοκληρωμενο για προ. Το ιδιο ειχα οταν συνεδεα τον Yamaha 2600 με ενα πεντακαναλο Audio Technologies και τον Onkyo 875 με τον Primare. Καποιους ενοχλητικους θορυβους οταν αλλαζει η ενδειξη στην οθονη του ολοκληρωμενου.

Τωρα χρησιμοποιω ενα Aaron με τον Primare και δουλευει ρολοι. Επισης παλιοτερα δουλευε αψογα και ο Aragon με τον πεντακαναλο της Audio Technologies...

Reaction score
2.207
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικός (ή τελικοί) υπάρχει (-ουν);

Πολυ φοβάμαι οτι μπορει να ειναι επειδη προσπαθεις να χρησιμοποιησεις ολοκληρωμενο για προ..
Ναι αλλά γιατί δεν το έκανε με τον Rotel; Αν στο έκανε και εσένα ο Primare με τους ολοκληρωμένους που χρησιμοποιούσες για προ, τότε μάλλον είναι "αλλεργικός" στους ολοκληρωμένους.
Τι άλλο να πώ...

Reaction score
29.565

Υπάρχει και ο παράγων χρόνος που όλοι μας έχουμε την τάση να αγνοούμε.Το ότι δεν το έκανε χθες δεν σημαίνει οτι δεν το κάνει και σήμερα.Ετσι είναι αυτά τα ρημάδια τα ηλεκτρονικά . Δεν εχουν μπέσα όπως είπε και ο μελλίδης.

Reaction score
2.207
Μα τον Rotel τον έχω ακόμα και τον σύνδεσα πάλι για να δω μήπως φταίει ο Υamaha αλλά με αυτόν τίποτε......ούτε τσικ.

Reaction score
29.565

Ε δε σου είπα οτι δεν εχουν καθόλου μπέσα?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Γιαννη οπως σου εχω ξαναει
τοσα ξερεις τοσα λες.
Και μετα
απο 6 ολοκληρομενους
2 προ
6 τελικους
Σου λεω
οτι το ιδιο θεμα ειχα με ενα pioneer αχ5 και ενα τελικο θουλ
ολα αυτα πριν 7 χρονια.
Στο φιλο δεν φταιει ο γιαμι , μια χαρα ειναι ο τελικος θελει λιγη δουλιτσα στις εξοδους του.
Τοσο απλα
αλλα οταν δεν ξερεις (κατι σαν εσενα καλη ωρα) (καλη ειπα)
λες οτι σουρθει

Reaction score
29.565

Εγω τόσα ξέρω τόσα λεω. Εσυ που δεν ξέρεις και λες?
Γιατί θέλει δουλίτσα στις εξόδους του ο τελικός?
Η δουλειά του τελικού είναι να ενισχύει το σήμα που παίρνει.Αν παίρνει ντουπ στην είσοδο , ντουπ θα βγάλει και στην έξοδο. Και απο οτι λέει ο dlogger το κάνει σε όλα τα κανάλια , εμένα αυτό μου μοιάζει με dc που βγάζει ο yamaha, και δεν το κόβει ο primare γιατί δεν εχει φίλτρο dc στην είσοδο.Το γιατί δεν εχει φίλτρο είναι άλλο θέμα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

συνεχιζεις να κανεις (και να εισαι ) τον ασχετο, go on

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Το ιδιο προβλημα ειχε και αυτος που εδωσε τον τελικο του στον Mr rembelo , μια επισκεψη στον γνωστο μας τεχνικο και το προβλημα εφυγε μια για παντα.Πορομοια περιπτωση ηταν και ο δικος μου thule.Παλι ο γιατρος τον θεραπευσε.

Reaction score
2.207
Επειδή δεν γνωρίζω για ποιον τεχνικό μιλάς, αν είναι εύκολο στείλε μου τα στοιχεία του με πμ. για να επικοινωνήσω μαζί του.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis