adam 21 sub master

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939
Απάντηση: adam 21 sub master

Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Μήπως έτυχε ποτέ να ακούσεις τα σαμπ της σειράς ASH (κυρίως το ASH6118) αλλά και το ASB6128V?

και εδώ τα "σπεκς":

http://www.audiomaster.cz/download/techpodpora/jbl/j023m.pdf

το οποίο "φοράει" το 2242Η που είπες πριν, με το "μικρό" x-max.

Να και το ASB που λέω:

http://www.fullcompass.com/common/files/8001-ASB6128V.pdf

το οποίο φοράει τα 2258Η, με x-max επίσης στα 7 χιλ.

Μάλλον εσένα θα σε ενδιαφέρει περισσότερο το ASB7128. To ξέρεις αυτό το ηχείο; Το έχεις ...ακούσει;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939

Για να μη το ψάχνεις, το ASB7128 είναι το νέο "μωρό" της JBL, που φοράει την "εξέλιξη" αν θες του δικού μου μεγαφώνου, το 2269Η (υπενθυμίζω, έχω το 2268Η).

Η διαφορά που κάναν οι JBL-άδες στο 2269Η, ήταν να μειώσουν το x-max (από 23 το πήγαν στα 19mm) και αύξησαν το Bl (από 21,5 πήγε 26,4). Το Fs από 33 πήγε στα 28, ενώ αυξήθηκε και η αντοχή σε ισχύ (από 800 στα 1200).

να'το το "μωρό":

site: http://www.jblpro.com/catalog/general/Product.aspx?PId=300&MId=2

specs: http://www.jblpro.com/catalog/support/getfile.aspx?docid=1412&doctype=3

Αυτό μήπως έτυχε να το ακούσεις;

Reaction score
150
Αυτό μήπως έτυχε να το ακούσεις:

152db
16,000 Watt

Link: http://www.danleysoundlabs.com/tapped_horn.asp?MODEL=TH%20812

Κι έτσι είσαι σίγουρος ότι θα πεθάνεις αν το βάλεις σε δωμάτιο. Αν θες το συνδέεις και με το συναγερμό!:116:

Σοβαρά τώρα: Θα τα μελετήσω τα JBL και μάλιστα μιας και ψάχνεται φίλος μπορεί να κατασκευάσουμε κάτι στο μέλλον με αυτά.

Reaction score
15.548

Eγω λεω να παει ο γιατρος σε εναν γιατρο.....και μετα ο Σωτος στον γιατρο(ear)

αααααααρρωστοι....:142:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: adam 21 sub master

Ε τι νόμιζες με 120 ψωρο ντιμπι θα τη βγάλουμε! Κι αμα λάχει διώχνουν και το Hulk!:410:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939
Απάντηση: Re: adam 21 sub master

Σοβαρά τώρα: Θα τα μελετήσω τα JBL και μάλιστα μιας και ψάχνεται φίλος μπορεί να κατασκευάσουμε κάτι στο μέλλον με αυτά.
Νομίζω πως αυτή είναι μια αρκετά καλή ιδέα. Άλλωστε, είναι αυτό που έκανα και γω (ιδιοκατσκευή καμπίνας).
Τα ηχεία της JBL, με τις "μαμά" καμπίνες, δεν έχουν ως "στόχο" την χαμηλότερη δυνατή απόκριση, και με μια απλά "προσεκτική" σχεδίαση της καμπίνας, χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές ή τεράστιους όγκους, μπορεί να κατέβει άνετα το "20Hz" (στα -3db) στο "10Hz". Ανετότατα!

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Κώστα προτεινε κατι extreme με μεγαφωνα jbl να κατεβαινει χαμηλα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939

πόσο χαμηλά θες το -3db?

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
12hz αν ειναι εφικτο, διαφορετικα οσο χαμηλοτερα γινεται.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939

χαχαχα, μέχρι τα 13 Hz γίνεται εύκολα φλατ (εντελώς φλατ) το δικό μου!

Παρόλα αυτά, θα πρότεινα το 2269Η, όπως έγραψα και πιο πάνω. Βάλε τις θιελ-σμαλ παραμέτρους του σε ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα υπολογισμού καμπίνας, και θα δεις ότι είναι εύκολα εφικτό αυτό που θες.

Έχε υπ'όψιν, πως ενώ το x-max του 2269Η είναι μόλις (!!!) 19mm, αντέχει υπερ-διπλάσια διαδρομή το μεγάφωνο. Η JBL πάντα είναι πάνω από τις προδιαγραφές της, απλά εντός προδιαγραφών έχει απόλυτη συνέπεια με όσα δηλώνει.

Το όμοιο ισχύει και για το 2268Η. Ενώ έχει x-max 23mm, αν έρθεις καμιά μέρα, να σου βάλω τόνο 8Hz να δεις 5cm μετακίνηση...

Αυτά τα μεγάφωνα, στους 30 κύκλους, χτυπάνε 130-φεύγα db για πλάκα και χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους. Υπ'όψιν πως αυτές οι μετρήσεις της JBL ισχύουν για ανοιχτό χώρο... (το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με τυπικές μετρήσεις σαμπ για σπίτι, όπως πολύ καλά γνωρίζεις)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939

μια φορά στη ζωή μου, έτυχε να ακούσω 4 τέτοια:

που ήταν το ένα πάνω στο άλλο.
Πέραν του ότι προκαλεί δέος η εμφάνισή τους, το μέγεθός τους, το βάθος της καμπίνας, τα πάντα όλα, το χαμηλό που άκουσα δε το έχω ξανακούσει. Και μιλάμε για κόρνα, ε; ΚΟΡΝΑ! μα για όνομα! Κι όμως! Ο "παλμός", το ακαριαίο "punch", η απίστευτη ατάκα, ο έλεγχος, η άνετη αναπαραγωγή υπόηχων με υποδειγματική ευκρίνεια, ήταν εκτός πραγματικότητας....

Αλλά κι από σπεκς, είναι άστα να πάνε: 4 cabinets: 144 dB-SPL cont avg (150 dB peak)
http://www.audiomaster.cz/download/techpodpora/jbl/j023m.pdf

Φυσικά, λόγω διαστάσεων, δε μπορείς να έχεις 4 τέτοια στο σπίτι.

Αλλά 1, κάτω από την οθόνη, στο κέντρο, μια χαρά χωράει!
Σε κάποια φάση το είχα βρει 2 χιλιάρικα καινούριο, και το σκεφτόμουν σοβαρά.
Αλλά είπα να μη βάλω κόρνα στο σπίτι! χαχαχαχαχαχαχα
κολλήματα, ε;
Βέβαια, αυτό έχει πολύ πιο συμμαζεμένο κουτί:
http://www.jblpro.com/catalog/general/Product.aspx?PId=300&MId=2
και απλά θέλει λίγο μεγαλύτερο μήκος σε σωλήνα μπας ριφλέξ για να συντονίσει πιο χαμηλά. δεν είναι δα καμιά τρελή επιστήμη...

Reaction score
150
To Danley είναι πιο δυνατο κι απο τα 4 JBL μαζί 152db - δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο δυνατο sub. Και τα βγάζει με 2 18" σε ενα κουτί.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: adam 21 sub master

Επίσης να σου πω κάτι για το 2268? Δεν έχει xmax 23mm και το T/S sheet της JBL ειναι λάθος.

Το 23mm αναφέρεται στο xmech (mechanical limit before damage) και το πραγματικό xmax είναι 11.5mm.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939
Απάντηση: Re: adam 21 sub master

To Danley είναι πιο δυνατο κι απο τα 4 JBL μαζί 152db - δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο δυνατο sub. Και τα βγάζει με 2 18" σε ενα κουτί.
όντως, το Danley βγάζει απίστευτες στάθμες, αλλά ιδιαίτερα πολύ περιορισμένης έκτασης, αν δε κάνω λάθος δηλαδή, πάει καιρός που το είχα δει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939
Απάντηση: Re: Απάντηση: adam 21 sub master

Επίσης να σου πω κάτι για το 2268? Δεν έχει xmax 23mm και το T/S sheet της JBL ειναι λάθος.

Το 23mm αναφέρεται στο xmech (mechanical limit before damage) και το πραγματικό xmax είναι 11.5mm.
Που το στηρίζεις αυτό που λες? Έχεις διαθέσιμο κάποιο επίσημο datasheet της JBL που να το υποστηρίζει αυτό;

Γιατί αν το λες βασιζόμενος στο γνωστό ξένο φόρουμ που λέγανε βλακείες από τότε που πρωτοβγήκε, μην είσαι και τόσο "απόλυτος". Ξέρω, τα έχω διαβάσει αυτά. Καραγκιοζιλίκια.

πάντως, σίγουρα δεν αναφέρεται στο xmech, διότι το xmech (από πρώτο "χέρι" στο λέω αυτό, δε το "διάβασα κάπου") είναι κοντά στα 5cm. Μπορώ να το αποδείξω αυτό που λέω. Και ναι, το έχω τερματίσει το 2268Η, και το τερματίζω ανα πάσα στιγμή, έχω την απαιτούμενη ισχύ διαθέσιμη.

Φυσικά, στην καθημέρα πράξη, δε ξεπερνάει τα 3-4mm η μετακίνησή του. Για μένα δηλαδή.
Αλλά πολλές φορές, σε χαβαλέ με κόσμο, τους 5 πόντους τους έχει το ρημάδι, τι να λέμε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939

Για το 2269Η, που έχει μικρότερο x-max (19mm), το xmech είναι 43mm....

Υπερδιπλάσιο, όπως σου είπα και πριν.

ακόμα και το 2242 έχει 2 ίντσες xmech.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939

να κι ένα χρήσιμο λινκ, όπου εξηγείται το διπλό πηνίο 3 ιντσών πως δουλεύει:

http://www.jblpro.com/pub/technote/JBL_TN 1-33 rev3.pdf

και όπου μπορείς να δεις (σελ. 6) τις πολύ χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις του 2268Η στα ...115 db!

το 2268 ήταν το πρώτο μεγάφωνο που αντί να έχει μαγνήτη φερίτη είχε μαγνήτη νεοδυμίου, και αντί να έχει ένα πηνίο φωνής 4 ιντσών, είχε 2 πηνία φωνής 3 ιντσών. η εξέλιξή του, το 2269, είναι ακόμα καλύτερο:

"FRANKFURT, GERMANY, 29 March 2006 — In an engineering breakthrough that adds to the power and versatility of JBL Professional’s VERTEC® line array series, the company has developed an innovative Ultra Long Excursion 460mm (18”) transducer with 2000 watts continuous (AES), 8000 watts peak power handling capacity. The model 2269 is the latest example of JBL’s patented Differential Drive® dual voice-coil loudspeaker technology, and is fitted with dual voice coils and magnetic gaps, and an ultra-robust composite cone. It provides high output capabilities with an extremely advantageous power-to-weight ratio and is available only in JBL’s two newest VERTEC subwoofers, the VT4881ADP compact powered subwoofer and VT4880A full-size passive subwoofer system products.

“The VERTEC series has established itself as the leading line array option through its power, fidelity and versatility,” said David Scheirman, Vice President of Tour Sound, JBL Professional. “By incorporating the new 2269 transducers, the VT4881ADP and VT4880A provide audio professionals with enhanced subwoofer capabilities in areas such as concert audio and multimedia presentations where extended low-frequency performance is desired.”

The new Ultra Long Excursion 18” transducer features dual neodymium magnets, JBL’s exclusive Vented Gap Cooling™, and robust suspension elements for high excursion and extra long life. The new woofer is capable of a peak-to-peak maximum excursion of 89 mm (3.5”)."

Αν είδες, λέει 89mm... Βέβαια, μιλάμε για το 2269Η, το οποίο έχει διπλό 4 ιντσών πηνίο! Σου είπα, είναι η εξέλιξη του 2268Η...

Τέλος πάντων, ακόμα και το 23mm x-max είναι εντελώς άχρηστο, καθώς στην περιοχή λειτουργίας του μεγαφώνου και για την ισχύ που αντέχει (800 βατ) δε χρειάζονται περισσότερα από 11mm, όπως μπορείς να δεις από οποιοδήποτε πρόγραμμα εξομοίωσης, αρκεί να χρησιμοποιήσεις καμπίνα bass-reflex, όπου λόγω fs η συχνότητα της οπής συντονισμού δε μπορεί να μπει τραγικά χαμηλά, άρα εκεί κάτω χαμηλά, έτσι κι αλλιώς μιλάμε για ακύρωση και δεν έχει νόημα να το παλεύεις με διόρθωση από eq. (Αυτό το "γεγονός" της επάρκειας των 11mm για αυτή την ισχύ, οδήγησε στην παραφιλολογία που αναφέρεις, περί πλασματικού x-max στα pdf της JBL, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, διότι η JBL ίδια τιμή έχει δημοσιευμένη από το 2006! Αν κάτι είχε γράψει λάθος, θα το είχε αλλάξει...) Φυσικά, σε μια ιδιοκατασκευή με μια δυνατότητα να αλλάζεις σωλήνες, μπορείς να κάνεις διάφορα πειράματα, ενώ η συχνότητα συντονισμού μπορεί κάλλιστα να είναι στους 20 κύκλους, με χρήσιμη απόκριση κάτω από τους 15, και χωρίς να χρειάζεται μεγάλο x-max (πρόσεξε, έχεις διαθέσιμα μόνο 800 βατ!). Σε κλειστή καμπίνα, ούτε τα 23mm δεν αρκούν αν θες να το βυθίσεις στα τάρταρα....

Η ίδια η JBL δε προτείνει το SRX718S να δουλεύει "ελεύθερα", ίσα-ίσα προτείνει 24db/oct στα 30 και 80Hz (κάτω και πάνω), όπου βέβαια δίνει 95 dB SPL για την καμπίνα που έχει φτιάξει. Νοτ μπαντ, ε?

Φυσικά, οι διαφορές μεταξύ 2268Η και 2269Η ανταποκρίνονται και στις τιμές.

Όπως μπορείς να δεις εδώ:

http://www.jblproservice.com/pdf/Transducer List/Transducer List.pdf

το 2268Η έχει τιμή $480, ενώ το 2269Η πάει στα $1,418.

ΙΜΗΟ, επειδή θες κακίες (έτσι σε έχω κόψει), όρμα στο 2269Η με το xmech των 89 mm!!!!!!!!!!!

(περί JBL είμαι πιο "ενήμερος" από όσο ίσως φαντάζεσαι. Επί της ευκαιρίας, αν θες πάρε κι ένα τηλ στην JBL, όπου θα σου πουν x-max 23mm για το 2268Η και x-mech 50mm. Στο εν λόγω φόρουμ, υπάρχει και έγγραφη μαρτυρία ανθρώπου που τηλεφώνησε στην JBL: "This should settle the Xmax debut. I just talked to JBL and it is 23mm for the 2268.". Είναι το ποστ #17, έτσι για να μη ψάχνεις. Σου είπα, τα έχω διαβάσει όλα όσα έχουν γραφτεί οπουδήποτε για αυτά τα μεγάφωνα...)

Reaction score
150
Για το 2269 συμφωνώ και λιγο νόημα έχει το θέμα του 2268 αλλά δεν έχω πειστεί ούτε από αυτόν που λέει απλά ότι πήρε τηλέφωνο ούτε με το ποιός απάντησε γιατί και οι μετρήσεις και οι επιδόσεις και οι παραμορφώσεις χαμηλά άλλα δείχνουν.

A) Distortion τεστς που δείχνουν άλλο xmax. http://forums.prosoundweb.com/index.php/topic,126352.0.html

Β) Αν ακολουθήσεις τη συζήτηση μόνο ο μόνος που πείθει είναι αυτός που εξηγεί και με νούμερα γιατί δεν ισχύει το 23mm. http://www.diyaudio.com/forums/subwoofers/80833-jbl-2268hpl-opossed-jbl2242h-2-print.html

Επίσης η JBL δεν δινει ούτε το μήκος του πηνίου ούτε το κενό του μαγνήτη. Δεν είναι φυσικά υποχρεωμένη μιας και δεν το πουλάει σκέτο αλλά δεν κολάν οι επιδόσεις στα χαμηλά με 23mm excursion ούτε τα watt που απαιτούνται.

Τα ανάλογα σαμπ της με το ίδιο μοτερ ούτε αυτά έχουν τέτοιο xmax.

Τέλος αυτό το engineer data sheet της JBL περιγράφει καθαρά ότι τα 23mm αναφέρονται σε xmech χωρίς να δίνει Xmax. Μετά το xmax έχει κόμμα και μιλά για 23mm ...damage.

Προσωπικά πείθομαι ότι κάποιος που έγραψε το PDF μπέρδεψε το xmech με το xmax και για να βρεις άκρη πρέπει ν'ασχοληθεί κάποιος από εκεί μέσα που σιγά μην έχει και νόημα τι στιγμή που δεν το πουλάνε σκέτο αλλά κυρίως ως ανταλλακτικό.

Να το εσωτερικό έγγραφο της JBL:

Προσωπικά δεν το ψάχνω άλλο γιατί δεν έχει και νόημα από τη στιγμή που αν αγόραζα αύριο θα πήγαινα στο 2269. Δυο τέτοια για οποιαδήποτε συχνότητα πάνω απο τα 20 (2 για καλύτερο στήσιμο) και 4 άλλα 15" π.χ. ΑΕ, LMS Ultra, σε δυο κουτιά sealed για τις πολύ χαμηλές + τα 4 15" που έχω και μετά τέρμα.!

Πάντως για να είμαι δίκαιος τα JBL είναι τέρατα δύναμης έστω κι αν δεν κάνουν για τις υπερβολικά χαμηλές συχνότητες που ψάχνω αλλά σίγουρα στο μέλλον ξέρω τι θα πάρω για τα 18-20Hz και πάνω αλλά φυσικά με custom καμπίνα!

Reaction score
150
Α, αυτό περι xmax είναι στη δεύτερη σελίδα από πάνω. Και η τελευταια

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@