Alfa Romeo GT

Reaction score
3
Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει τον ορισμό του καγκουραμαξου.
Επείσης θα μπορούσε να μου πει κάποιος αν μπορεί ένας Χαϊεντάς να είναι και Φανμπόι.

Άντε βαρέθηκα.

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Alfa Romeo GT

Off Topic- Μπορώ να έχω περισσότερες πληροφορίες; Τι κάνει με ΚΤΕΟ κτλ.
Η θυρίδα των προσωπικών μου μηνυμάτων σε περιμένει.:cool_3: -Off topic
Mε το ΚΤΕΟ κανένα πρόβλημα.
Αν έχεις ένα ΜΧ5 ΜΚΙΙ που νομίζω είναι το ομορφότερο (επαναλαμβάνω το 1.8 limited με το 6άρι σασμάν και το μπλοκέ διαφορικό) και του βάλεις το κιτ compressor (υπάρχουν έτοιμα κιτ στην Αμερική που τοποθετούνται πολύ εύκολα χωρίς μετατροπές και με ιπποδυνάμεις στα 200+ άλογα) δεν θα βρεις πρόβλημα στο ΚΤΕΟ.
Γιατί έχουν προδιαγραφές ρύπων (και μάλιστα πολύ πιο αυστηρές από αυτές στο ΚΤΕΟ) και βεβαίως κανείς δεν μπορεί να σου πει κάτι γιατί δεν αλλάζεις μοτέρ. Από τη στιγμή που τα νούμερα πλαισίου και μοτέρ είναι ίδια με της άδειας κανένα πρόβλημα.

Καλή φάση το συγκεκριμένο!!!
Ένα ΜΧ5 1.8 16V VVT Sporty ABS-LSD του 2005 το βρίσκεις γύρω στα 18 με 19 χιλιάρικα. Χαλάς και ένα 5χίλιαρο για compressor (supercharger αν κάνεις αναζήτηση από Αμερική)-αναρτήσεις -λαστιχα (και ίσως και μανιά μεταχειρισμένη 4πίστονη για εμπρός) και είσαι έτοιμος!!! :crazy_3:

Reaction score
49
Απάντηση: Alfa Romeo GT

Υπάρχουν πολλά sites & forums με τρελαμένους με το ΜΧ5.
Και μπορείς να μάθεις τα πάντα εκεί!!!

πχ

http://www.pistonheads.com/roadtests/MazdaSpeedMX5.htm

http://www.mx5mad.com/

http://www.miata.net/

Στο παρακάτω link διάβασε μια περίπτωση supercharger.
Πρόσεξε ότι μιλάει για 4 με 6 ώρες για την εγκατάσταση και 50% μεγαλύτερη ιπποδύναμη....
Διάβασε (και δες και τις δυναμομετρήσεις)

http://www.gomiata.com/vfenmisu.html

Reaction score
3
Θα είμαι ξανά off topic, αλλά επειδή θα επαινέσω το διαχειριστή της κατηγορίας ελπίζω ότι δε θα φάω σουτ.
Λέω λοιπόν.
Ερ. Είναι ο Δημητρόπουλους ερωτευμένος με την Alfa Romeo;
Απ. Προφανώς.
Ερ. Είναι ο Δημητρόπουλος οπαδός της Alfa Romeo;
Απ. Όμοια με παραπάνω.
Ερ. Θα ρωτούσες το Δημητρόπουλο για να πάρεις μια ασφαλή και τεκμηριωμένη απάντηση για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αυτοκίνητο;
Απ. Ναι.

Διότι ο άνθρωπος πέρα από οτιδήποτε άλλο, έχει άποψη και έχει καταλήξει σε αυτή την αγάπη για την Alfa από άποψη και όχι για οποιοδήποτε αδιευκρίνιστο λόγο.
Έχει δομή και επιχειρήματα και όχι κραυγές

Κουρτινόπουλε (κατά Λαζάρου):rei:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Alfa Romeo GT

Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει τον ορισμό του καγκουραμαξου.
Η άλλη ερώτηση σηκώνει πολύ κουβέντα, αλλά σε αυτή η απάντηση είναι απλή...

Στις παρακάτω κάντε κλικ για να τις καμαρώσετε σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια... :cool_3:

Και μια και λέμε για Alfa:

Reaction score
2

Eγω πιστευω οτι ο Δημητροπουλος πρεπει να δωσει περισσοτερα στοιχεια για την ΑΛΦΑ στο παιδι που ενδιαφερεται. :happy_8::happy_9::happy_9:

Ρε Γιαννη εσυ πηρες το manual-κατασκευαστων απο το Scuderia Portello και το ψαχνουν;:happy_5::crazy_3:

Reaction score
49

Joseph......:oops: :oops: :oops:

Με λίγη καθυστέρηση (έπεσε πάλι το site.....wall_1 )

Ας δούμε μερικές φράσεις κλισέ....
Που συνήθως τις ακούμε από άσχετους με το θέμα.
Και που περιέργως εξακολουθούν να ακούγονται μέχρι και σήμερα......
Λογικό γιατί οι άσχετοι υπάρχουν ακόμα....

"Mercedes.....Γερό αυτοκίνητο. Δεν χαλάει. Τρομερή παθητική ασφάλεια."

Γι αυτό η Mercedes στις αρχές της δεκαετίας είχε φθάσει στην προτελευταία θέση στην λίστα με τις αυτοκινητοβιομηχανίες στο θέμα αξιοπιστίας??
Γι αυτό πριν από 3-4 χρόνια η καλύτερη εταιρία ήταν η Renault πχ?? Και τώρα βλέπουμε όλους τους κατασκευαστές να χτυπούν 5άρια??

"Η FIAT βγάζει μόνο αυτοκινητάκια"

Nαι....Γι αυτό και έβγαζε και κάτι αυτοκινητάκια τύπου FIAT COUPE 2.0T 20V
Με μοτερούκλα και στρίψιμο που έτριβαν τα μάτια τους όλοι......

"Πάρε Γερμανικό. Εγγύηση. Δεν χαλάει δεν σκορπάει"

Ναι....Τα Golf MKIV πχ άλλαζαν γρύλους μαζί με τις αλλαγές λαδιών και η αντιπροσωπία επέμενε να βάζει του απλούς πλαστικούς μέχρι το αυτοκίνητο να βγει από την εγγύηση. Τη στιγμή που υπήρχε ήδη βελτιωμένο ανταλλακτικό......
Για να μην μιλήσουμε για το κιβώτιο ταχυτήτων στα 1.6 8V που σε άφηνε στο δρόμο ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση. Αστοχία υλικού έλεγαν σε κάθε συνεργείο της VW. Αλλά η εταιρεία κοίταζε αλλού......Σιγά το πράγμα....Κόστος 3+ χιλιάδες €.....Έχουν τα κορόιδα.....
Ή να πούμε για τις αρρυθμίες των μοτέρ με τον κλιματιστικό. Άπειρα Golf έπαιζαν με ρελαντί ανάμεσα στις 1500 και τις 3000rpm όταν είχες το κλιματιστικό στο on.

Και αναφέρθηκα στο Golf γιατί αυτό πουλάει πιο πολύ απ' τα γερμανικά.

"Πάρε Alfa Romeo. Είναι γκαζιάρικο"

Και με τα ίδια χρήματα που αγοράζεις Alfa Romeo A147 2.0 παίρνεις χαλαρά Golf GT που είναι σίγουρα πιο γκαζιάρικο.....
Ή αγόραζες την Α156 και στα σκάει κάθε SKODA OCTAVIA 1.8T (με τα ίδια χρήματα)

"Είναι βαρύ αυτοκίνητο.....Κρατάει καλά στις στροφές..."

Δεν τα μάθατε?? Στην F1 η Ferrari και η McLaren ετοιμάζουν για το '08 νέα μονοθέσια με βάρος γύρω στα 2000kg. Για να κρατάνε καλύτερα στις στροφές.
Ο δε C. Chapman έχει αρχίσει ήδη να κόβει βόλτες στον τάφο του......

"Ξέρεις πόσα χρόνια οδηγώ?? 30 χρόνια....Και θα μου πεις εσύ που πήρες το δίπλωμα εχθές??"

Κάτι τέτοια άκουγε ο Hamilton και αποφάσισε να γίνει...ταξιτζής...

Reaction score
3
Σιγα ρε θειο, μας πηρανε τα σαλια :happy_9:

πατσι :happy_5:
Εσένα καλόπαιδο θα σε δω του χρόνου τέτοια εποχή.

Με κάθε επιτυχία βέβαια.:happy_6:

Και Δημητρόπουλε κανόνισε να πεις καμιά κακή κουβέντα για το Subaru μου...
Θα αμολήσω τον Κόγια :cool_3:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Alfa Romeo GT

Joseph......:oops: :oops: :oops:

Με λίγη καθυστέρηση (έπεσε πάλι το site.....wall_1 )

Ας δούμε μερικές φράσεις κλισέ....
Που συνήθως τις ακούμε από άσχετους με το θέμα.
Και που περιέργως εξακολουθούν να ακούγονται μέχρι και σήμερα......
Λογικό γιατί οι άσχετοι υπάρχουν ακόμα....

"Mercedes.....Γερό αυτοκίνητο. Δεν χαλάει. Τρομερή παθητική ασφάλεια."

Γι αυτό η Mercedes στις αρχές της δεκαετίας είχε φθάσει στην προτελευταία θέση στην λίστα με τις αυτοκινητοβιομηχανίες στο θέμα αξιοπιστίας??
Γι αυτό πριν από 3-4 χρόνια η καλύτερη εταιρία ήταν η Renault πχ?? Και τώρα βλέπουμε όλους τους κατασκευαστές να χτυπούν 5άρια??

"Η FIAT βγάζει μόνο αυτοκινητάκια"

Nαι....Γι αυτό και έβγαζε και κάτι αυτοκινητάκια τύπου FIAT COUPE 2.0T 20V
Με μοτερούκλα και στρίψιμο που έτριβαν τα μάτια τους όλοι......

"Πάρε Γερμανικό. Εγγύηση. Δεν χαλάει δεν σκορπάει"

Ναι....Τα Golf MKIV πχ άλλαζαν γρύλους μαζί με τις αλλαγές λαδιών και η αντιπροσωπία επέμενε να βάζει του απλούς πλαστικούς μέχρι το αυτοκίνητο να βγει από την εγγύηση. Τη στιγμή που υπήρχε ήδη βελτιωμένο ανταλλακτικό......
Για να μην μιλήσουμε για το κιβώτιο ταχυτήτων στα 1.6 8V που σε άφηνε στο δρόμο ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση. Αστοχία υλικού έλεγαν σε κάθε συνεργείο της VW. Αλλά η εταιρεία κοίταζε αλλού......Σιγά το πράγμα....Κόστος 3+ χιλιάδες €.....Έχουν τα κορόιδα.....
Ή να πούμε για τις αρρυθμίες των μοτέρ με τον κλιματιστικό. Άπειρα Golf έπαιζαν με ρελαντί ανάμεσα στις 1500 και τις 3000rpm όταν είχες το κλιματιστικό στο on.

Και αναφέρθηκα στο Golf γιατί αυτό πουλάει πιο πολύ απ' τα γερμανικά.

"Πάρε Alfa Romeo. Είναι γκαζιάρικο"

Και με τα ίδια χρήματα που αγοράζεις Alfa Romeo A147 2.0 παίρνεις χαλαρά Golf GT που είναι σίγουρα πιο γκαζιάρικο.....
Ή αγόραζες την Α156 και στα σκάει κάθε SKODA OCTAVIA 1.8T (με τα ίδια χρήματα)

"Είναι βαρύ αυτοκίνητο.....Κρατάει καλά στις στροφές..."

Δεν τα μάθατε?? Στην F1 η Ferrari και η McLaren ετοιμάζουν για το '08 νέα μονοθέσια με βάρος γύρω στα 2000kg. Για να κρατάνε καλύτερα στις στροφές.
Ο δε C. Chapman έχει αρχίσει ήδη να κόβει βόλτες στον τάφο του......

"Ξέρεις πόσα χρόνια οδηγώ?? 30 χρόνια....Και θα μου πεις εσύ που πήρες το δίπλωμα εχθές??"

Κάτι τέτοια άκουγε ο Hamilton και αποφάσισε να γίνει...ταξιτζής...
Απαιχτος, και συμφωνω απολυτα.

Παντως σχετικα με αξιοπιστια, προφανως και η ιδια εμπειρια καθενως δεν εχει καμια σημασια. Δε με νοιαζει αν πηρες το Α και βγηκε σκυλι, ή η θεια σου πηρε το Β και ειναι καθε εβδομαδα στο συνεργειο. Σημασια εχει σε μεγαλο δειγμα τι γινεται και οχι στο κομματι που εκατσε σε εσενα. Με αυτο το δεδομενο και με δεδομενο οτι παιρνουμε σαν βαση πως οι στατιστικες δεν χρηματιζονται απο συμφεροντα, και ειναι αξιοπιστες, προφανως και θα συμβουλευτω το "auto-τριτη" ή το καθε αντιστοιχο απο την ιδια εμπειρια φιλου κλπ.

Επειδη οι παραπανω φρασεις βγαζουν πολυ γελιο βαλε μερικες ακομα ....εμενα δε μου ερχονται τωρα στο νου :D

Reaction score
49

Ας δούμε λίγο και την "Τολμάμε και αποκαλύπτουμε" έρευνα του AutoΤΡΙΤΗ.

Μια έρευνα "σοκ" που δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα ερωτηματολόγιο που συμπληρώνουν οι επισκέπτες ενός site. Δηλαδή έμπαιναν πχ 1000 αναγνώστες και ψήφιζαν ας πούμε 300...Και βγήκε και συμπέρασμα.

Οπότε....
Με την ίδια λογική τα γκάλοπ που κάνουμε εδώ μέσα θα πρέπει να θεωρούνται έρευνες....Χμμμμμ
Άρα:
Είναι δεδομένο ότι στις επόμενες εκλογές θα βγει η ΝΔ 100%
Είναι δεδομένο ότι θα επικρατήσει το BluRay
Eίναι δεδομένο ότι το 50% του κόσμου ανατριχιάζει ακούγοντας Deep Purple.
Είναι δεδομένο ότι το 51% θεωρεί το LOTR καλύτερο των Matrix & Star Wars
κ.ο.κ

Μάλιστα μπορούμε να βαπτίσουμε τα poll μας και έρευνες.....
Και να τα ανακοινώσουμε ως μεγάλες έρευνες....

Ε λοιπόν οι έρευνες δεν γίνονται έτσι.
Απαιτούνται πολλά παραπάνω ακόμα και αν τα δούμε με την ψυχρή λογική των gallop.
Αν ξεχάσω ότι δεν υπάρχει σωστή δειγματολοψία (και δεν αναφέρεται κιόλας) ας δούμε μερικές πατάτες....

1. Ξέρουν ποιες είναι οι προδιαγραφές που ορίζει η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Ερευνών?? Που με βάση την επιστήμη της στατιστικής απαιτούν κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις για να έχουμε ένα σοβαρό δείγμα ερωτηθέντων για να μπορέσουμε να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Άρα η τυχαία πρόσβαση στο site ενός περιοδικού δεν είναι σοβαρό δείγμα.
Γιατί με την λογική αυτή ας σκεφθούμε ποιοι θα απαντούσαν σε αυτή την "έρευνα". Ο 22χρονος με το IBIZA ή ο 60χρονος με το Avensis??

2. Λένε οι "επιστήμονες" ότι "ο τελικός αριθμός είναι το πηλίκο των βλαβών δια τον αριθμό των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα"
Επομένως....
Η Alfa Romeo πουλάει στην Ελλάδα πάνω από 25 έτη. Και μάλιστα στην αγορά των μεταχειρισμένων πολύ γκαζιάριδες 20χρονοι θα βρουν Alfa Romeo σε χαμηλές τιμές (που έχουν και το image του γρήγορου αυτοκινήτου)
Οπότε είναι λογικό να βγαίνει 3η η Chevrolet (και έχουν "κρύψει" την Daewoo) αφού πουλάει μόλις 2 χρόνια και είναι λογικό να υπάρχουν ελάχιστες βλάβες (που και να υπάρχουν τις καλύπτει η εγγύηση οπότε ο ιδιοκτήτης τις "διαγράφει")

3. Αξιολόγηση βλάβης.....Χμμμμ....Πόσο αξιόπιστα θα κρίνει την σοβαρότητα μιας βλάβης ο Κυρ-Θόδωρος που δεν ξέρει γρι από μηχανολογικά και κυρίως για το είδος της βλάβης?? Ήταν πρόβλημα στον εγκέφαλο?? Στην τροφοδοσία?? Στην ανάφλεξη??
Ο κυρ-Θόδωρος ξέρει μόνο το αμπραγιάζ, το σασμάν και το μοτέρ. Τα άλλα τα ξέρει ο Κώστας στο συνεργείο της αντιπροσωπείας.

Οπότε....
Συμπέρασμα....
Ο νεαρός που αγόρασε μια Α33 12ετίας και βγήκε να κάνει κόντρες το βράδυ έκαψε το μοτέρ (πιθανότατα γιατί κάρφωσε 3η αντί για 5η) και το βράδυ στο internet έριξε στην πυρά την Alfa Romeo.
Η κυρία Κωνσταντίνα όμως που αγόρασε πριν από 4 χρόνια ένα Golf ΜΚΙV 1.6 και έσπασε το σασμάν έμαθε στην αντιπροσωπία ότι δεν οδηγούσε σωστά και έφταιγε η ίδια για το πρόβλημα. Πιθανότατα να μην έχει και πρόσβαση στο internet για να ψηφίσει.......

Reaction score
3
Και Δημητρόπουλε κανόνισε να πεις καμιά κακή κουβέντα για το Subaru μου...
Θα αμολήσω τον Κόγια :cool_3:
Αμολα τον ,αμολα τον ....πηρε φορα ο ΣουπερΜπαν."happy_1"
Το πόσο συμπαθώ και σέβομαι και τους δύο είναι νομίζω εμφανές και μάλιστα για τον ίδιο λόγο. :happy_4:

Reaction score
427
Re: AvSite Moto Club

Πω πω όχι απλώς καλύφθηκα...
Γιάννη πραγματικά χαιρόμουν να διαβάζω τα κείμενά σου, χωρίς να θέλω να μειώσω την συμμετοχή των υπολοίπων.
Ενδιαφέρομαι για την 2.0.
Βασικά δεν με νοιάζουν τόσο οι επιδόσεις, εντάξει να μην είναι και εντελώς χάλια, αλλά καλύπτομαι μ αυτά που δίνει. Σίγουρα σ αυτά τα άλογα θα μπορούσε να έχει και τις ανάλογες επιδόσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Αλλά η ομορφιά της μου έχει καθήσει.
Είναι αυτό που είπες Γιάννη, ότι κάθε φορά που μπαίνεις να οδηγήσεις το αμάξι σου, σκας και ένα χαμόγελο.
Έτσι το βλέπω κι εγώ.
Το mazda rx-8 πχ, δεν μου κάνει αυτό το κλικ που μου κάνει η alfa.
Ποτέ δεν μπήκα στην ιδέα να το είχα δικό μου.
Η alfa gt όμως από τότε που βγήκε μου έχει καθήσει.
Από εξωτερικό (Γερμανία) αξίζει να φέρει κανείς αμάξι ή οι δασμοί που θα πληρώσει είναι μία η άλλη;

Reaction score
49

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! :oops: :oops:

Σου έχω ένα καλό νέο. "happy_1"
Πάρε το περιοδικό EVO που κυκλοφόρησε εχθές (τεύχος 58, Σεπτέμβριος 2007, €6, εξώφυλλο με 4 Lamborghini: ανθρακί Gallardo Superleggera, πράσινη Murcielago LP640, πορτοκαλί Diablo 6.0, κόκκινη Countach Anniversary)

Στη σελίδα 60 (και 61) θα διαβάσεις για το νέο Fast Fleet του περιοδικού (αυτοκίνητο για δοκιμή διαρκείας)
Και είναι μια πανέμορφη μπορντό GT 2.0 JTS 16V (με 18άρες)

Θα διαβάσεις μια μίνι δοκιμή και στα επόμενα τεύχη θα μπορείς να διαβάζεις τις εντυπώσεις τους στο θέμα δοκιμής αξιοπιστίας.

Μη το χάσεις!!:happy_4: :cool_4:

Reaction score
2
Οσο για το τελωνειο, βαρανε στο σταυρο. Για ενα αυτοκινητο αξιας 5-6κ € που εβλεπα, οι δασμοι ηταν αλλοι τοσοι περιπου.

Γενικως, εχετε υπ' οψιν σας οτι εχει εκδοθει ευρωπαϊκη οδηγια που απαγορευει τετοιου ειδους φορολογιες, αλλα οι μαγκες νταβατζηδες εδω την γραφουν στα @@ τους. Φυσικα τρωμε τσουχτερα προστιμα καθε χρονο, αλλα ποσα των δασμων ειναι υπερδιπλασια απο το προστιμο, οποτε....

Διαβαζα οτι μεχρι το χειμωνα θα εχει καταργηθει, αλλα θα εκπλαγω τα μεγιστα εαν το δω να γινει πραξη.

Reaction score
49

Αν μπορέσεις πάντως να ανέβεις λίγο παραπάνω (ή αν την φέρεις από έξω) προσπάθησε να πάρεις την 3.2 V6 24V.
Πίστεψέ με.....
Αν τώρα έχεις ερωτευτεί την GT, με εκείνο το μοτέρ απλά θα αποκτήσεις τον έρωτα της ζωής σου!!!!

Προσπάθησε να βρεις μια GTA ή απλά μια V6 και άκουσέ την μόνο.....
Δεν θα χρειαστείς τίποτε παραπάνω.....
Και βεβαίως στο θέμα των επιδόσεων αποκλείεται να προβληματιστείς...Πίστεψέ με...
Μετά από μία σύντομη βόλτα που έκανα με μια GTA κόλλησα.....Δεν μπορώ να βγάλω απ' το μυαλό μου την αίσθηση και τις επιδόσεις και κυρίως τον ήχο αυτού του εκπληκτικού μοτέρ.
Μελωδία εκπληκτική, δύναμη παντού, ροπή απ' το ρελαντί.
Θα την βάζεις μπροστά τις νύχτες, αργά, και θα κάνεις βόλτες μόνος σου μόνο και μόνο για να γεμίσεις την καρδιά σου και τα αυτιά σου.....
Έρωτας!!!! :cool_4: :cool_4: :cool_4:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo