AMOI LCD37 1920x1080 αποτελέσματα και εντυπώσεις παρουσίασης

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Και για να σοβαρευτούμε τώρα πρέπει να πω πως η ΑΜΟΙ ήταν πολύ καλή.
Με τις σωστές ρυθμίσεις(που είναι το service menu; για μερικές βελτιώσεις ακόμη) κάλλιστα είναι ένα από τα καλύτερα monitor για PC με τεράστια επιφάνεια εργασίας.
Δεχτικέ αδιαμαρτύρητα σήμα 1920x1080 έως 85Hz.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έκανε ο Βαγγέλης πριν και μετά τα λένε όλα.

Παίρνεις 2 και πληρώνεις 1 είναι το γενικό συμπέρασμα. Μπράβο στους Κινέζους

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Η μόνη μου ένσταση οσο αναφορα τη χρήση του σαν MONITOR ΗΥ και μόνο για αυτη είναι μήπως είναι πολύ μεγάλη η επιφάνεια των 37" ????

Στις επόμενες μετρήσεις/ρυθμίσεις που θα ξανακάνω θα εχω πιο σαφή άποψη!

NLS

Reaction score
1
Χμ, σχετικά θα παραθέσω κάτι που συζητήθηκε μα χρήστη σε PM - το δημοσιεύω αλλά δεν βάζω το όνομα του μέχρι να το επιτρέψει (ή πει) ο ίδιος...

Χρήστης:
Γεια χαρά.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πραγματάκια για την Amoi του Power-buy. Επειδή είσαι αυτός που έψαξε ΠΟΛΥ (και, ουσιαστικά, έθεσες τις βάσεις για την αγορά της), ρωτάω...εσένα!

Αναφέρετε πως μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ μόνιτορ για υπολογιστή. Εντάξει, μέχρι εδώ. Αλλά, μέχρι ποιες απαιτήσεις μπορεί να καλύψει;

Τι εννοώ: για εργασίες γραφείου, για internet, για παιγνίδια, προφανώς ΕΙΝΑΙ πολύ καλή. Θα μπορούσε, όμως, να "σταθεί" ως μόνιτορ ενός ΓΡΑΦΙΣΤΑ;

Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για το γραφίστα είναι η απόδοση των χρωμάτων. Π.χ. τα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ μόνιτορ αποδίδουν με 14bit επεξεργασία.

Παραδείγματα από Eizo:
1) 14-Bit Color Processing
EIZO's powerful new ASIC (application specific integrated circuit) provides 14-bit color processing capability for smooth, accurate grayscale and color rendering even in darker tones, which are typically difficult for LCD monitors to reproduce accurately.

2) 10-bit Gamma Correction
This technology ensures smooth, accurate color tones by converting the 8-bit PC data to 10-bit, assigning the ideal gamma values, then returning the data to 8- bit format for display.

Το ερώτημα: Η Amoi, τι επεξεργασία κάνει;
NLS:
από όσο ξέρω 8 bit ανά χρώμα (24bit σύνολο)

λογικά όχι δεν κάνει για δουλειά γραφίστα

εξάλλου πολύ απλά τα DPI είναι μάλλον λίγα (για υπολόγισε... 1920x1080 σε 37" και έχω 1280x1024 σε 17") οπότε αν κάθεσαι σαν γραφίστας στο μισό μέτρο... θα τα βλέπεις να ξεχωρίζουν
οπότε ας μη τρελαινόμαστε... για οθόνη γραφίστα ΔΕΝ κάνει
όμως για οθόνη gamer (μην ξεχνάμε τα 8ms που οι περισσότεροι δεν έχουν καν στις TFT οθόνες τους αν ειδικά είναι 1+ έτους) κάνει ΑΝ αυτός ο gamer την δουλεύει σε πάνω από 1m απόσταση (μην πω πάνω από 2)

σίγουρα το μέγεθος θα είναι ιδιαίτερη εμπειρία, ωστόσο κάποιος που σπαταλά πολλές ώρες στην οθόνη (και δεν είναι gamer ώστε να θέλει να "εισχωρήσει" σε αυτό που βλέπει) δεν θα θέλει (ακόμα και αν αγνοήσουμε τα DPI) να γυρνά το κεφάλι του αριστερά-δεξιά για να βρει ένα εικονίδιο (ενώ στα 17-19-21 απλά γυρνάς τα μάτια σου)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Η μόνη μου ένσταση οσο αναφορα τη χρήση του σαν MONITOR ΗΥ και μόνο για αυτη είναι μήπως είναι πολύ μεγάλη η επιφάνεια των 37" ????

Στις επόμενες μετρήσεις/ρυθμίσεις που θα ξανακάνω θα εχω πιο σαφή άποψη!
Νομίζω πρέπει να περάσεις να δεις το secret menu και να μας πεις τι μπορείς να ρυθμίσεις από εκεί...

Δεν λέω να κάνεις την ρύθμιση αλλά να μας ενημερώσεις τι μπορεί να ρυθμιστεί και τι όχι...

Εγώ απλά το είδα το secret menu αλλά δεν μπήκα καν στα υπομενού για να μην χαλάσω κάτι από την ρύθμιση που είχες κάνει...

Reaction score
0
Μέχρι να παέι ο Βαγγέλης που έτσι και αλλιώς είναι πολυάσχολος, μπορείτε να κάνετε μια περιγραφή των επιλογών των υπομενού του secret menu?

Επίσης είναι προσβάσιμο απλά με το τηλεκοντρόλ?

Επίσης περιμένουμε μια διευκρίνηνση για την εγγύηση (pixels κλπ)

Άντε, γιατί θέλουν να βάλουν και άλλοι παραγγελία!!!

Reaction score
0
Το είχα δει αυτό Χρήστο,
Αυτά φαντάζομαι είναι τα menu.
Για τα υπομενού λέω, δηλ. τι περιέχει το καθένα μέσα...

VG

Reaction score
0
Τι vga και τι pc θα μπορουσε να οδηγησει ενα monitor τετοιου μεγέθους;Ακόμα και για gaming παντως αμφιβαλλω αν θα ηταν πρακτικό κατι τετοιο,εκτος ίσως απο την πολυ συγκεκριμενη περιπτωση να παιζουν 2 ατομα σε split mode.

NLS

Reaction score
1
δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο - 1920x1080 δείχνουν όλες οι κάρτες σχεδόν (πια)

το θέμα είναι ποιές κάρτες μπορούν να δείξουν ΟΜΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ σε τόση ανάλυση

μόνο οι σύγχρονες

Reaction score
0
Να ρωτησω σε συγκριση με την PHILIPS 37PF9830 τι λεει ?

Βεβαια δεν ειναι τισ ιδιασ τιμης αλλα περιπου απευθυνονται στο ιδιο κοινο που θελει τα 1080

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Σε κατώτερο σήμα (τηλεόραση δορυφορική) νομίζω η 9830 είναι λίγο καλύτερη...

Σε dvd με upscaled σήμα στα 1080i νομίζω είναι ισάξιες και πάντως η διαφορά τους είναι μικρή...

Σε hd δεν έχω δει την philips ούτε με σύνδεση από pc. Όμως σε αυτά τα 2 η ΑΜΟΙ έχει κορυφαία εικόνα...

Αλήθεια υπάρχει ακόμα η 9830?

NLS

Reaction score
1
βάλε του

το ambilight είναι τρεις λάμπες νέον κρυμένες στην πλάτη σαν αυτοκίνητα του Need for Speed;
(αν ναι, δεν θα πάρω ευχαριστώ - επίσης δεν θα χαλάσω όλο το πορτ-μπαγκάζ μου για... ένα woofer και έναν ενισχυτή φτιαγμένο για να ακούν ΤΡΙΑ τετράγωνα πιο πέρα και όχι η καμπίνα του αυτοκινήτου, thank you very much - σορρυ άσχετο αλλά δεν κρατιόμουν)

NLS

Reaction score
1
και κάποια νέα...

μέσα στο έτος θα εμφανιστεί και η AMOI 42" 1920x1080 (ελπίζω να μην κόβω κάποιους από την αγορά της 37" - στο κάτω κάτω μέσα στο έτος είναι και ο Δεκέμβριος)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
και κάποια νέα...

μέσα στο έτος θα εμφανιστεί και η AMOI 42" 1920x1080 (ελπίζω να μην κόβω κάποιους από την αγορά της 37" - στο κάτω κάτω μέσα στο έτος είναι και ο Δεκέμβριος)
Που τα μαθαίνεις και εμένα δεν μου λένε τίποτα;;;;;;

:roll: :roll:

Reaction score
2
Δηλαδή με το ambilight της philips δεν βλέπεις πιο άνετα ?
Μούφα ειναι το όλο θέμα???
Γιατί διάφορες έρευνες πανεπιστημίων έδειξαν ότι βλέπεις πολύ πιο ξεκούραστα.

Reaction score
0
Ενα πράγμα θέλω νά τσεκάρω πρίν τήν πάρω,αν παίζει NTSC από τίς συνδέσεις COMPONENT,VIDEO,SCART ΚΛΠ,οχι νά μετατρέπει το NTSC σέ PAL.
Γιατί αλλιώς θά εχω πρόβλημα εχω πολλά dvds NTSC.
Αν τό εχει τσεκάρει κάποιος καί ειναι σίγουρος ας μας πεί.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv