AMOI LCD37 1920x1080 αποτελέσματα και εντυπώσεις παρουσίασης

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.995
Γιατι εδω το Service Menu ειναι κατι σαν κρατικο μυστικο?
Σε ολες τις αλλες εταιρειες (Panasonic Pioneer
Hitachi κλπ κλπ ) ειναι προσβασιμο για σωστο
ISF Calibration .
Mηπως η AMOI πρεπει να δει το πραγμα λιγο πιο χαλαρα?

NLS

Reaction score
1
η αλήθεια είναι ότι η AMOI θέλει να το δίνει μόνο στους τεχνικούς εκπροσώπους της αλλά και ο εισαγωγέας (ανεξάρτητα από την άποψη της AMOI) δεν θέλει να είναι γνωστό, υποψιάζομαι με το φόβο να μην πειράξει κάτι ο χρήστης για το οποίο μετά ρίξει ευθύνη στην αντιπροσωπία κλπ.

διαφωνώ πάντως και εγώ με αυτή τη φιλοσοφία αν και η δουλειά μου (υπολογιστές) έχει αποδείξει ότι πρέπει να αντιμετωπίζω τον "παθόντα" πελάτη σαν... χαζό (σόρρυ αυτό έχει δείξει η εμπειρία - σας το αναλύω σε άλλο θέμα αν θέλετε*) με απαιτήσεις, από την άλλη στο service menu της AMOI δεν έχει και κάνα κουμπί αυτοκαταστροφής, μη τρελαθούμε...

---

* ένα σύντομο παράδειγμα μόνο: άπειρες φορές έχω πάει να βάλω την... πρίζα του ρεύματος σε μόνιτορ που έχει βγει, επειδή ο χρήστης ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ (δεν δοκίμασε καν να το καταλάβει) αλλά ο ίδιος χρήστης (που μπορεί να είναι και απόφοιτος πανεπιστημίου) σπίτι του αν του βγει η TV από την πρίζα θα το σκεφτεί και θα την βάλει, δεν θα φωνάξει κάποιον άλλο - τι δείχνει αυτό άραγε;

Reaction score
7
@ NLS....
Αν το μονιτορ ειναι εντος εγγυησης αλλα ο πελετης στοκος και σε κουβαλησει σπιτι του για να του βαλεις μια πριζα, δε θα πρεπει να πληρωθεις γι αυτο;
Ειναι υπαιτιοτητα του πελατη ή χαζομαρα του.... δε φταις ουτε εσυ ουτε η εταιρεια...

Αν λοιπον ο καθε ενας γνωστης, ασχετος, ή περιεργος κατσει και πειραξει το service menu και το πατατοποιήσει, αντε μετα η καθε ΑΜΟΙ να αποδειξει οτι δεν ειναι καγκουρο...

Οσο για το χρήστη που μπορεί να είναι και απόφοιτος πανεπιστημίου, εχω δει καποιους που σε ερωτηση απολυτως σχετικη με το θεμα του διδακτορικου τους, δεν ειχαν ιδεα...

Καλα κανουν οι εταιρειες....

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.995
Καλα κανουν οι εταιρειες....

Σε ποια εταιρεια με HD Τv-Projectors Δεν ειναι
γνωστο το Service menu?????

Reaction score
2
Να γράψω λοιπόν και εγώ την γνώμη μου για την ΑΜΟΙ αφού σήμερα το πρωί τα κατάφερα να την δω από κοντά.
Κατ αρχήν να ευχαριστήσω τον κ. Αντρέα Κ. (Site Admin.) όπου είχα την τύχη να συνομιλήσω μαζί του.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία σας και για την καλή σας διάθεση να μου λύσετε τις απορίες που είχα.

Η ΑΜΟΙ λοιπόν είναι ένα ‘’φανταστικό πακέτο’’ αφού σαν τηλεόραση είναι υπέρ πλήρης. (και στην συγκεκριμένη τιμή)

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να την δω να παίζει σε 1080ρ (που όπως είπε και ο κ. Αντρέας η εικόνα απογειώνεται),
αλλά σε 1080ι από δορυφορικό HD κανάλι. Η εικόνα όμως και εκεί ήταν ζωγραφιά και πολύ απλά δε πίστευα στα μάτια μου.
Έπειτα είδαμε και άλλα δορυφορικά κανάλια όχι HD άλλα απλά PAL. Και εκεί η τηλεόραση ήταν φοβερή με πλούσια και
ζωντανά χρώματα.

Παρόλο την ‘αντιπάθεια’ για τα Κινέζικα προϊόντα, αυτή την κινεζούλα θα την πάρω για το σαλόνι μου ο κόσμος να χαλάσει.
Το κακό είναι ότι πριν την δω ήμουν χαλαρός ενώ τώρα ανυπομονώ να την δω στον τοίχο του σαλονιού μου και να την σκαλίσω.
Εν αναμονή λοιπόν αφού οι μέρες κοντεύουν.

Και μια συμβουλή από συμφορίτη:
Όσοι δεν την έχετε δει δεν έχετε καμία δικαιολογία. Τρέξτε!!!!!!!!!!

Reaction score
9
Γειά σας και από εμένα.

Επειδή μάλον η βιασύνη μου θα μου βγεί σε κακό - κατά τα λεγόμενα για το απίθανο αυτό μόνιτορ/τιβι - και βιάστηκα και αγόρασα δίχως να το ψάξω παραπάνω ( είδα σε λειτουργία πάνω από 100 διαφορετικά πάνελς σε μια έρευνα αγοράς 30+ ημερών αρκετά εξαντλητικής θα έλεγα), έχω να κάνω κάνω κάποιες αντιπαραθέσεις για το φαινόμενο AMOI προτού σιγουρευτώ για το ανόητο της κίνησής μου. Η έρευνά μου έγινε τόσο έντονη για 2 λόγους: οικονομικούς, και είμαι ΚΑΤΑ του high end όπως και άλοι φίλοι ανέφεραν, και για το λόγο αυτό κατέληξα σε ένα πάνελ φτωχό ίσως (πάντα με τα λεγόμενα αυτού του thread) αλλά αρκετά ικανοποιητικό για τον παράγοντα που βάζω ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ: Κόστος ΠΡΟΣ απόδοση. Το πάνελ μου: LG RZ37 LZ55. Τεχνικά του χαρακτηριστικά στον αδερφό μας GOOGLE :)
ΑΜΟΙ...Δεν το έχω δεί ακόμη σε λειτουργία, μα έχω δεί σε λειτουργία αρκετά ακρίβότερά του πάνελ σε αληθινή/φυσική ανάλυση 1920χ1080 και ακόμη υψηλότερης 1920χ1200 μάρκας sharp (μοντέλο δεν θυμάμαι, από μια βόλτα στα media markt την είδα αυτή) αλλά όχι σε μέγεθος που εγώ θέλω (32 ιντσών). Το θέμα ΠΟΛΛΕΣ ίντσες / ΜΕΓΑΛΗ ανάλυση αποδείχτηκε (κατά τα δικά μου λεγόμενα και απαιτήσεις πάντα) για σύνδεση ΚΥΡΙΩΣ με Η/Υ, για την εκμετάλευση του χώρου εργασίας (μεγάλη επιφάνεια / ευκολότερη και ποιο φιλική εργασία σε απαιτητικά προγράμματα επεξεργασίας οικόνας και βίντεο) μια 100% αποτυχημένη λύση. Και εξηγούμαι. Τα προγράμματα που απαιτούν μεγάλες αναλύσεις (που ανέφερα παραπάνω) έχουν και την απαίτηση για ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ οικόνα (πολύωρη εργασία), ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ χρωμάτων (proofing, colour profiles κλπ κλπ), ΑΚΡΙΒΕΙΑ χρωμάτων, και μέγεθος κόκου όσο μικρότερου γίνεται (DPI), λόγο τεράστιου μεγέθους πάνελ (37" !) που ώς γνωστό, η διάχυση της οικόνας, το μέγεθος τω πίξελς και η απαίτηση για σωστό φωτισμό, απαιτούν ακραίας ποιότητας υλικών για την απόδοση των παραπάνω. Κατά την έρευνά μου λοιπόν, και κατα την εμπειρία που έχω αποκομίσει όλα αυτα τα χρόνια (εππαγγελματία τεχνικός Η/Υ και εγώ και το ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ λατρεία για τη δουλειά μου/ χόμπυ μου και ΠΑΘΟΣ μεγάλο για την τεχνολογία), δηλώνω ότι είναι πρακτικά σχεδόν ΑΧΡΗΣΤΟ ένα 37"άρι μόνιτορ με ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ανάλυση για τετοιου είδους χρήση. ΝΑΙ φίλοι μου, μικρή ανάλυση για 37 ίντσες. Τα APPLE cinema displays ναι μέν αγγίζουν τις 30 ίντσες και είναι εππαγγελματικά μόνιτορς (και άλλες μάρκες άγνωστες ίσως για το ευρύ κοινό όπως barcodata) για επεξεργασία φωτογραφίας και βίντεο, ΑΛΛΑ έχουν και αναλύσεις έως και 2560 x 1600 pixels (optimum resolution) με μέγεθος πίξελ πραγματικά μικρό (για αναλύσεις 3200χ2400 και παραπάνω ασ μην αναφερθώ διότι το κόστος είναι απαγορευτικό). Φαντάζομαι λοιπόν πως με το ΑΜΟΙ τα πράγματα θα είναι ΠΟΛΥ χειρότερα έως και άχρηστο για DESKTOP εφαρμογές (π΄'αντα με τα δικά μου λεγόμενα. Αν και κάποιος χρήστης που θα πάρει 37 ίντσες για desktop έστω και αν δεν έχει αρκετή εμπειρία, θα καταλάβει μετά από μικρό χρονικό διάστημα τα λεγόμενά μου). Αναφέρομαι έντονα σε αυτό διότι η δοκιμή που έγινε και που διαβάζει ο αναγνώστης αυτού εδώ του φόρουμ στο συγγεκριμένο θέμα, αναφέρεται καθαρά σε σύνδεση με Η/Υ. Τελειώνοντας για την συγγεκριμένη ένσταση, να πώ ότι ουδέποτε ήμουν απόλυτος για τα λεγόμενά μου, εάν πρώτα δεν βεβαιωθώ με τα ίδια μου τα μάτια *σύντομα με το φίλο NLS θα πάμε να μου το επιδήξει. Για το θέμα τώρα του HD content. Λόγο του ότι έχω δεί πάνελ 37άρι 1920 με 2000:1 αντίθεση (πάντα με τα γραφόμενα των τεχνικών χαρακτηριστικών) και η οικόνα με πηγή έναν Η/Υ με ΑΤΙ Χ1900ΧΤΧ και τα απίθανα τρέιλερς της microsoft σε πλήρη HD αλλά ακόμη ΚΑΛΥΤΕΡΑ με κλίπς απο HDFORUM (δορυφορικό κανάλι που εκπέμπει στον HOTBIRD και streaming το content του στο σκληρό δίσκο με την ΜΟΝΑΔΙΚΗ hardware HD δορυφορική καρτούλα SKYSTAR2 με ΑΛΗΘΙΝΟ MPEG2 STREAM 19MBPS μέσο όρο σε ανάλυση 1920χ1080 - μιλάμε για ότι καλυτερο απο ανάλυση και απωλεστική συμπίεση λόγο mpeg2 - και ΑΛΗΘΙΝΟ frame rate 50fps - ανάληση stream με το gspot), τότε επιτρέψτε μου να πώ ότι η ποιότητα είταν πραγματικά απίθανη αλλά (και πάλι ζητώ αποδείξεις) με 800:1 κοντράστ το ΑΜΟΙ είναι δυνατόν να συγκριθεί? ΣΙΓΟΥΡΑ θα μου πείτε για τα χρήματα που κοστίζει (που μάλον είναι και το ΠΟΙΟ δυνατό του όπλο) αυτό που προσφέρει είναι μάλον ότι καλύτερο....ΜΑΖΙ ΣΑΣ...πόσο μάλον που είναι και ο κυριότερος λόγος απόκτησης ενός τέτοιου αντικειμένου για μένα...δηλαδή κόστος προς απόδοση. Μα όχι θα απαντήσω. Και εξηγούμε πάλι. Βλέποντας κάποιος με το συγγεκριμένο πάνελ αποκλειστικά HD 1920, τότε είναι σίγουρα λάτρης της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ...όμως...λάτρης της ποιότητας είναι αυτός που θέλει πραγματική ποιότητα...και όχι μόνον ανάλυση! Και φίλοι μου...Είμαι ένας από αυτούς. Θα ήθελα λοιπόν να έβλεπα το ΑΜΟΙ σε απόλυτη σύγκριση να πέζει δίπλα σε ενα Philips (δεν είμαι υποστιριχτής της) 1920 το ίδιο content από ένα Η/Υ με καλή κάρτα γραφικών δίπλα δίπλα και να τράβαγε κάποιος απώ την πολύ σωστή γωνία που ο φίλος παραπ'άνω τράβηξε το ΑΜΟΙ μόνο του και να τις κάνει πόστ εδώ σε αυτό το thread. 3200 euro το philips θα μου πείτε...και απαντώ... ΜΙΚΡΗ η διαφορά με τα ΠΟΛΛΑ σύν που προσφέρη το philips πέραν του ΠΟΛΥ ανώτερου κοντράστ, και τη σημαντική απαίτηση του θεατή για πραγματική ποιότητα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΝΑΛΥΣΗ! 2000:1. Το ambilight που αναφαίρθηκε παραπάνω δεν είναι 3 απλές διακοσμητικές λαμπίτσες όπως ο φίλος Νίκος ειρωνικά ανέφερε. Είναι μετά από έρευνα πανεπιστιμιακή όπως πολύ σωστά κάποιος άλλος ανέφερε και αν και όχι ιδιαίτερα ακριβή η υλοποίησή της (αν και αυτό αντικειμενικό είναι αν αναλογιστή κανείς ότι ένας επεξεργαστής Η/Υ κοστίζει λιγότερο από μερικά δολλάρια και πωλείτε κοντά στα 1000 - λέγε με ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ - ) πετυχαίνει απίστευτο αποτέλεσμα, και απλά αναφέρω ότι διαθέτει επεξεργαστή ΠΟΛΥ γρήγορο που αναλύει την οικόνα της πηγής, τα χρώματά της και την ταχύτητα εναλαγής τους και παράλληλα με τον αισθητήρα φωτός που διαθέτει περνά μια παλέτα 16 εκατομυρίων χρωμάτων και την αποδίδει απο αυτές τις λαμπίτσες με τρόπο ούτως ώστε να είναι ακριβώς ίδιας ΕΝΤΑΣΗΣ και ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ με το θέμα που πέζεται εκείνη τη στιγμή γύρω γύρω απο ολόκληρο το πάνελ!!!... :) Προσοχή λοιπόν στα λεγόμενά μας διότι η θέαση σε αυτό το πάνελ είναι εκτός από μια απόλαυση, και σημαντικό και για τον εγκέφαλό μας και για τα μάτια μας (πάντα ΚΑΙ με τα λεγόμενα της πανεπιστιμιακής έρευνας που έγινε για τη συγγεκριμένη τεχνολογία., KAI από προσοπική μου εμπειρία).
Και το θέμα το σημαντικότερο που είναι πιστεύω και για πολλούς το ίδιο σημαντικό όπως και σε εμένα. Σε πηγές όπως είναι το tv tuner, dvd player, sattelite receiver το ΑΜΟΙ πως αποδίδει? Με 800:1 Κοντράστ, με 440 φωτεινότητα και με ανάγκη ΜΕΓΑΛΟΥ downscaling λόγω μεγάλης ανάλυσης φαντάζομαι πως δεν θα τα πηγαίνει καλά. Εκτός και εάν τα νούμερα είναι παραπλανητικά! Δεν αναφαίρθηκε ας πούμε κάποιο υποτιπώδες φίλτρο για διώξιμο των σκουπιδιών της χαμηλής ποιότητας της ελληνικής τηλεόρασης (XD engine για την δική μου ως αναφορά), η ας πούμε μια φθηνή έκδοση ενώς FAROUDIA chip (μέχρι και η LG μου των 1500 ευρώ έχει!) για διπλασιασμό γραμμών στα φτηνά dvd players που όλοι μας έχουμε (εφόσον κοιτάζουμε τα "τίμια" πάνελς, σίγουρα θα έχουμε και "τίμιο" DVD player) για να δείξει μια πραγματικά καλή οικόνα ώστε να δικαιολογίσουμε τα 1000+ ευρώ που πρόκειτε να δώσουμε σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή.
Εκεί λοιπόν πως αποδίδει το ΑΜΟΙ? Ένα πάνελ αξίας κοντά στα 2000 ευρώ φίλοι μου και να έχει secret το ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για την ρύθμιση θερμοκρασίας χρώματος? Γιατί? Δηλαδή όλο το κόστος πηγαίνει στην ανάλυση καθαρά? Σε μια ανάλυση δίχως καλό κοντράστ και με τόσο μειωμένες δυνατότητες?
Δεν θέλω να γράψω άλλα. Θα σταματήσω εδώ και θα συνεχίσω για όσους διαβάζουν την άριστη σελίδα σας, μετά από την επίσκεψή μου με τον φίλο NLS ,για να είτε αποδείξω τα λεγόμενά μου, είτε να εκθιάσω και εγώ ίσως το μεγάλης ανάλυσης ΑΜΟΙ!
Μια μικρή διευκρίνηση. ΔΕΝ είμαι υποστιρικτής καμιάς μάρκας. Ούτε και σνομπάρω τα noname. Αντιθέτως. Για αυτό διέθεσα το χρόνο μου, για να βοηθήσω και εγώ με τη σειρά μου τον μελοντικό αγοραστή που θα αδειάσει την τσέπη του σε οποιοδήγποτε γκάτζετ αυτήν την δύσκολη εποχή, και να πιάσουν τόπο τα χρήματά του όσο το δυνατόν καλύτερα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω να μην είναι "έντονα" τα γραφόμενά μου.

NLS

Reaction score
1
καλά έκανες και έγραψες Νεκτάριε γιατί αν δεν έγραφες θα άνοιγα εγώ ένα θέμα για να γράψεις :D

δεν έχει σημασία να απαντήσω εγώ (εκτός από 1-2 θέματα πολύ χτυπητά) και θα αφήσω να απαντήσουν άλλοι ειδικότεροι

αυτά τα λίγα που μπορώ να πω εγώ:

1) λέμε και παραπάνω ότι για γραφιστική πχ. δουλειά δεν κάνει - το έχω πει και σε PM σε φίλο αν θέλει ας το πει, εκεί θες πολύ διαφορετικά πράγματα - για desktop πάντως αν κάποιος θέλει το desktop του στα 2 μέτρα από αυτόν θα πω βλακεία αν πω ότι δεν κάνει (αν το δεις θα καταλάβεις - εννοείται θα πάρεις φορητό μαζί σου ε - εκεί δεν έχουν)

2) συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα όταν βάζουμε ένα panel 1920x1080P (μην ξεχνάμε αυτό το καημένο το P που το έχουν ΛΙΓΟΤΕΡΟ από δέκα μοντέλα στον κόσμο σήμερα) με panel 1080i ή 1366x720 ακόμα χειρότερα

3) η Philips είναι πολύ καλή (υπόψη 1080i τα inputs όχι P), το έχουμε πει όλοι, αλλά δεν ξέρω πόσο κάποιος θέλει να μπλέξει με την Philips ΓΕΝΙΚΩΣ (δεν δίνω συνέχεια, ψάξε τα ανάλογα θέματα και εδώ μέσα και στον... πλανήτη όλο)

4) τα ΤΡΕΛΑ νούμερα φωτεινότητας και αντίθεσης στο επίπεδο των... χιλιάδων (σε LCD PANEL!!!) είναι μεγάλα παραμύθια όπως θα σου πουν ειδικότεροι της εικόνας, μην ψαρώνεις

5) εννοείται και επεξεργαστές έχει και motion compensation και απ'όλα (νομίζω κάπου στο thread κάτι αναφέρεται)... απλά κάποια πράγματα που πρέπει να είναι standard πια δεν πολυλέγονται... οι ειδικοί θα πουν περισσότερα

6) σε χαμηλές αναλύσεις (δεν είδαμε τηλεοπτικό, είδαμε όμως low-res και με κακό σήμα δορυφορικό) πάει ΜΙΑ ΧΑΡΑ πίστεψε με (στο upscaling όχι downscaling όπως λες)

7) επειδή η οθόνη είναι πολύ φωτεινή (το γκρινιάζουν μάλιστα οι πιο home-cinema φίλοι εδώ μέσα) και παίζει ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ καλά με ανοιχτά φώτα και παράθυρα (γιατί απλά είναι TV και όχι projector και είναι φτιαγμένη για να παίζει έτσι, να βλέπεις και ειδήσεις το μεσημέρι όχι μόνο μια ταινία κάθε βράδυ)

8 ) το panel δεν είναι ανώνυμο (σχόλιο σου στο MSN)... είναι A.U.O. - ψάξε να δεις μέγεθος εταιρίας και σε τι άλλες μάρκες δίνει η εταιρία :) (αλλά και μέγεθος της AMOI, συνεργασία στενή με MS κλπ.)

9) πίστεψε με το ψάξαμε (και οι ειδικότεροι μάλλον περισσότερο από όσο εσύ και εγώ) - α δες και ένα σχετικό thread ακόμα, που είχε βγει πριν καταλλήξουμε σε παραγγελίες κλπ.:
http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=8935

10) goto 2 - ποτέ δεν θα δεχτώ σύγκριση (ειδικά με κοντινές τιμές) σε προϊόντα με διαφορά... 1.024.512 pixels! ΑΝΟΜΟΙΑ πράγματα. Η αγορά θα το δείξει σε λιγότερο από ένα έτος... panels 1366 (σε μικρότερο βαθμό) και ειδικά χαμηλότερα (κάτι αστεία που πλασάρουν σαν καλές TV σήμερα) θα κοστίζουν 600 ευρώ σε 6-8 μήνες... καινούρια ε... τα μεταχειρισμένα δεν το συζητώ

καλώ και εγώ να μην τον παρεξηγήσετε, το ψάχνει πολύ πάντα ο Νεκτάριος και καλά κάνει (απλά καμιά φορά δεν έχει δει όλα όσα νόμιζε) - εξάλλου εδώ δεν θέλουν χρήστες-βλήτα, αλλά να το ψάχνουν

ΥΓ. χεχεχε με έπρηξες χτες βράδυ... έγραφα στα γρήγορα με VNC (από WiFi και με τη WiFe να κοιμάται) χωρίς keyboard από το κρεβάτι στο PDA... δεν είχα μπει καν με το mobile MSN

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
To παν είναι τι θέλεις να δεις σε μια τηλεόραση και πόσο ready θέλεις να είσαι...

Το έχω ξαναγράψει και αλλού...

Αν θέλει κάποιος να βλέπει απλό τηλεοπτικό σήμα ή απλό dvd τότε μια πλάσμα 854Χ468 είναι ότι πρέπει... Και με λιγότερα χρήματα από την ΑΜΟΙ.

Αν όμως έχει και ένα dvd player που κάνει upscaling στα 1080i ή ένα htpc και θέλει να δει λεπτομέρεια, βάθος και γενικά καλύτερη εικόνα τότε καλό είναι να ανέβει σε ανάλυση...

Προσωπικά θέλω να αγοράσω τηλεόραση από το καλοκαίρι... και έχω βρει καταπληκτικές ευκαιρίες στα 1366Χ768. Πραγματικά τηλεοράσεις με πολύ καλή εικόνα... όμως επειδή είναι κάτι που θέλω να το κρατήσω τουλάχιστον 5 χρόνια προτίμησα να περιμένω για να πάρω μια καθαρόαιμη 1080p τηλεόραση... Σε 2 χρόνια όταν όλοι θα ψάχνονται πως θα δουν HDTV δορυφορική στα 1080i ή HD σε blue-ray εγώ δεν θα χρειάζεται να αναβαθμίσω τίποτα...

Και όλα αυτά σε τιμή μικρότερη από όσο παίρνεις μια 1366Χ768 στις 37''!

Όσον αφορά στο contrast αλλά και στις ρυθμίσεις, τα νούμερα 2000-3000 κλπ δεν λένε τίποτα... Την ΑΜΟΙ την μετρήσαμε και έχει ικανοποιητικό μαύρο για lcd τηλεόραση που σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή της ανάλυση δίνει πολύ καλή εικόνα...

Αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν παίρνεις μια τηλεόραση 1080p για να βλέπεις απλή τηλεόραση... πρέπει να έχεις και τα εργαλεία (upscaling σε 1080i) για να δεις το κάτι παραπάνω...

Όσον αφορά στο chip που έχει και κάνει την επεξεργασία της εικόνας, φοράει ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στον κόσμο από την pixelworks που έχει πελάτες όλες τις μεγάλες εταιρίες από την Sony μέχρι την Samsung...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Γιατι εδω το Service Menu ειναι κατι σαν κρατικο μυστικο?
Σε ολες τις αλλες εταιρειες (Panasonic Pioneer
Hitachi κλπ κλπ ) ειναι προσβασιμο για σωστο
ISF Calibration .
Mηπως η AMOI πρεπει να δει το πραγμα λιγο πιο χαλαρα?
Σπύρο και στους προβολείς τα ίδια ακριβώς προβλήματα είχαμε...

Κανένας δεν δίνει το secret menu... Κανείς...

Ακόμα και σήμερα μόνο κάποιοι προβολείς σου επιτρέπουν με τα μενού που βλέπεις να ρυθμίσεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα...

Στις τηλεοράσεις πρέπει να έχεις ειδικό επιπέδου Λάμπρου για να καταφέρεις να φτιάξεις την θερμοκρασία λευκού... Εμείς έχουμε την πρόσβαση στο secret menu μόνο και μόνο γιατί είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που ασχοληθήκαμε με την τηλεόραση αυτή και με την υπόσχεση να μην το κυκλοφορήσουμε πουθενά... κάτι το οποίο δεν θα κάνουμε...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Και να προσθέσω και κάτι ακόμα...

Αυτό το p στα 1080 σε 1 χρόνο θα κάνει μεγάλη διαφορά... πολύ μεγάλη διαφορά...

Και σήμερα πληρώνουμε το 1080p φθηνότερα και από το αντίστοιχο 1080i...

NLS

Reaction score
1
Αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν παίρνεις μια τηλεόραση 1080p για να βλέπεις απλή τηλεόραση... πρέπει να έχεις και τα εργαλεία (upscaling σε 1080i) για να δεις το κάτι παραπάνω...

Όσον αφορά στο chip που έχει και κάνει την επεξεργασία της εικόνας, φοράει ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στον κόσμο από την pixelworks που έχει πελάτες όλες τις μεγάλες εταιρίες από την Sony μέχρι την Samsung...
να συμπληρώσω και εγώ κάτι που πρέπει να γίνει ΑΚΟΜΑ πιο κατανοητό

ο συγκεκριμένος συνδιασμός ΣΗΜΕΡΑ (28/2/06) δηλ. ένα πάνελ υπερ-υψηλής ανάλυσης (TrueHD όπως το λένε - γιατί μην ξεχνάμε ότι το πραγματικό HD ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ με τα χειρότερα panel ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ DOWNSCALE!), 8ms, με μεγάλη γωνία θέασης κλπ. σε συνδιασμό με ΠΟΛΥ γρήγορο και αξιόπιστο chipset (pixelworks) που να επιτρέπει 1080 PROGRESSIVE σε 50 και 60Hz, ΣΗΜΕΡΑ ξαναλέω συναντάται σε ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΔΕΚΑ TV σε όλο τον κόσμο σε οποιαδήποτε μάρκα και τιμή

αυτό τα λέει όλα ...τώρα αν θέλουμε να παρουσιάσουμε μια 1366x768 (ή καμιά plasma του σωρού) καλύτερη... μπορούμε να το πούμε στον μπάρμπα Μήτρο που θα πάει στον Κοτσώβολο και να το πιστέψει

Reaction score
9
To παν είναι τι θέλεις να δεις σε μια τηλεόραση και πόσο ready θέλεις να είσαι...
Ίσως δεν φάνηκε στο κατεβατό που έγραψα... έστω... είμαι ready.

Το έχω ξαναγράψει και αλλού...

Αν θέλει κάποιος να βλέπει απλό τηλεοπτικό σήμα ή απλό dvd τότε μια πλάσμα 854Χ468 είναι ότι πρέπει... Και με λιγότερα χρήματα από την ΑΜΟΙ.
Δεν είναι ότι πρέπει. Καθαρά για τους λόγους της ανάλυσης που έχει ένα απλό DVD(720χ576), και για τα γνωστά προβλήματα που σχεδόν έχουν καταργήσει τα πλάσμα πάνελς.

Αν όμως έχει και ένα dvd player που κάνει upscaling στα 1080i ή ένα htpc και θέλει να δει λεπτομέρεια, βάθος και γενικά καλύτερη εικόνα τότε καλό είναι να ανέβει σε ανάλυση...
1080i βγάζουν όλα τα πάνελς της αγοράς (LCD), άστοχη η παρατήρηση.

Προσωπικά θέλω να αγοράσω τηλεόραση από το καλοκαίρι... και έχω βρει καταπληκτικές ευκαιρίες στα 1366Χ768. Πραγματικά τηλεοράσεις με πολύ καλή εικόνα... όμως επειδή είναι κάτι που θέλω να το κρατήσω τουλάχιστον 5 χρόνια προτίμησα να περιμένω για να πάρω μια καθαρόαιμη 1080p τηλεόραση... Σε 2 χρόνια όταν όλοι θα ψάχνονται πως θα δουν HDTV δορυφορική στα 1080i ή HD σε blue-ray εγώ δεν θα χρειάζεται να αναβαθμίσω τίποτα...
Επαναλαμβάνω ότι 1080ι υποστίριξη έχουν και τα φτηνότερα πάνελς. Και η οικόνα δεν κρίνεται καθαρά από την ανάλυσή της. Έχω δεί παραγωγή με "απλές" κάμερες να ρίχνουν σε διαύγεια και ποιότητα παραγωγές με ι-max κάμερες. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Να βάλουμε δίπλα σε μια καλή ευκαιρία το ΑΜΟΙ και να ποστάρουμε ζούμεντ οικόνες σε καίρια σημεία με το ίδιο περιεχόμενο ακριβώς. Γιατί μόνον έτσι μπορούμε να δούμε αν όντος αξίζει τον κόπο των 500+ ευρώ παραπάνω για ένα noname panel.
Και όλα αυτά σε τιμή μικρότερη από όσο παίρνεις μια 1366Χ768 στις 37''!
Λάθος. 2000 ευρώ κοστίζει και το 37άρι το LG που αναφέρω ότι αγόρασα έχει 1500.
Ίσως να είναι μοναδική η περίπτωσή μου? Δεν το γνωρίζω.

Όσον αφορά στο contrast αλλά και στις ρυθμίσεις, τα νούμερα 2000-3000 κλπ δεν λένε τίποτα... Την ΑΜΟΙ την μετρήσαμε και έχει ικανοποιητικό μαύρο για lcd τηλεόραση που σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή της ανάλυση δίνει πολύ καλή εικόνα...
Αναφέρεται αυτά τα νούμερα παρακαλώ. Εϊναι θα έλεγα ότι ποιο σημαντικό. Και ΠΟΙΟ ΑΠΛΑ βάλτε δίπλα της ένα οποιοδήποτε άλλο πάνελ έως 2500 ευρώ να γίνει κάποιο σύγκριση με μία φωτό να δούμε την ποιότητα του μαύρου. Το "ικανοποιητικό" ΔΕΝ μου αρκεί γιατί μιλάμε για ένα κόστος 2000 ευρώ. Επαναλαμβάνω ότι το θέμα ΚΟΝΤΡΑΣΤ στην ποιότητα θέασης μιας ταινίας είναι to 50% της συνολικής ποιότητας. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ. Τα θέματα έπίσεις της γωνίας θέασης, η ταχύτητα του πάνελ, η ευκολία χρήσης και ρυθμίσεων και ΠΟΛΛΑ άλλα.

Αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν παίρνεις μια τηλεόραση 1080p για να βλέπεις απλή τηλεόραση... πρέπει να έχεις και τα εργαλεία (upscaling σε 1080i) για να δεις το κάτι παραπάνω... Εδώ θα προσπαθήσω να με κατανοήσεις. Πέρνεις μια τηλεόραση για να βλέπεις τηλεόραση. Η έστω σε τί ποσοστό θα βλέπεις ΚΟΙΝΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ σήμα και σε τί ποσοστό θα βλέπεις 1920χ1080 ανάλυση βίντεο. Πέραν αυτού οι περισσότερες παραγωγές σε HD είναι σε ανάλυση 1280χ720. Δηλαδή η αξιοποίησή του ώς 1920χ1080 είναι πολύ μικρή. Και με ΧΑΜΗΛΟ κοντράστ. Εϊναι κρίμα βρέ παιδιά να έχεις την ονειρική ανάλυση 1920χ1080 έστω σε απλά τρέιλερς και να την βλέπεις στο ταπεινό κοντράστ που είδα στις φωτογραφίες. Ναι οι φωτογραφίες δεν δίνουν την πραγματικότητα το γνωρίζω, (εκτελώ και χρέη φωτογράφου αρκετές φορές) αλλά με βάση της οθόνης του λάπτοπ που πέζει δίπλα στο ΑΜΟΙ της δοκιμής και κατόπιν με το πόσο πολύ χαμήλωσε το gamma kai to brightness για να μην κάψει λευκά και για να μη χαθεί η λεπτομέρεια στα μαύρα θυσιάζουμε το μαύρο που γίνεται από ότι είδα σαν γκρί.

Θα ήθελα να ξέρω τι κάνει ακριβώς το συγκεκριμένο τσίπ καθαρά για τεχνικούς λόγους και γνώση. Και από μια σύντομη ματιά που έριξα το per pixel motion adaptive deinterlacing που προσφέρει δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το faroudia chip Που δεν κάνει απλή απόπλεξη της οικόνας, αλλά διπλασιάζει με τεχνάσματα τα πίξελς και τα εξωμαλύνει με τρόπο τέτοιο που εξαφανίζει τα ενοχλητικά τζάγκις της χαμηλής ποιότητας και ανάλυσης ελληνικού τηλεοπτικού σήματος σε συνδιασμό με την προσπάθεια του πάνελ να αποδόση χαμηλότερη ανάλυση. Πέραν αυτού αγαπητέ και η δική μου περιλεμβάνει σύν της άλλης ΚΑΙ αυτό το τσίπ όπως και 3d comp filters για διώξιμο θορύβου και επίσεις σε συνδιασμό με το software XD engine της LG δημιουργεί κορυφαία ποιότητα οικόνας με πηγή κοινά dvd's δορυφορικού σήματος και τηλεοπτικού σήματος. Τώρα για το ΠΩΣ αποδίδει σε HD περιεχόμενο θα ήθελα πραγματικά να δώ από κοντά τις όποιες διαφορές. Γιατί όπως είπα δεν είναι μόνον η ανάλυση που προσφέρει ποιότητα.

NLS

Reaction score
1
- με την τηλεόραση σου την τωρινή δεν είσαι ready - σήμα 1080P δεν παίρνεις (ενώ και το 1080i που παίρνεις είναι τρικ αφού δεν το βλέπεις 1080)

- ο Ακρατόπουλος ξέρει καλά τι εστί plasma, προφανώς έκανε την αναφορά με δόση υπερβολής

- το 1080i ναι (αν και τα 1366x768 απλά κοροϊδεύουν) αλλά το 1080P (που είναι τα real HD κανάλια) όχι

- το panel δεν είναι noname, γιατί δεν με διαβάζεις;

- την είδαμε δίπλα σε hi-end projectors (μάλλον σκληρή η σύγκριση για όποια TV), ούτε αυτό σου κάνει;

- αχ μην αρχίζεις με τα "παπατζιάρικα" αρχικά ("με calcium CA")...

πάντως διαφωνώ ριζικά σε κάτι (και με την επεξήγηση που θα δώσω από κάτω θα κάνω και hi-end εχθρούς)... ένα panel 1920x1080 οκ υλοποίησης (δεν μιλάμε για καμιά αίσχος υλοποίηση σε βαθμό να υπάρχει πρόβλημα - εκεί οκ) είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερο από ένα panel 1366x768 (μιλάμε για τα διπλά pixels), όπως ένα μέτριο DVD-Audio θα είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερο και από το highest-end CD-Audio player... (και ας διαφωνήσει όσο θέλει όποιος θέλει) - ξαναλέω δεν πάμε σε προβληματικές υλοποιήσεις, να είναι τουλάχιστον οκ

τώρα μένει να έρθει ένας και να σου πει πόσο η CRT WEGA 100Hz του είναι καλύτερη από το δικό σου panel...

Reaction score
9
Μάλον θα πρέπει να σταματήσω να ποστάρω για λόγους έληψης γνώσεων και τεχνικών και εμπειρίας. Τι να πω ρε Νίκο. :( Wega 100άρα είχα. Προκαλώ λοιπόν δημοσίως να γίνει η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ σύγκρισει διότι αισθάνομαι ότι θίγεται η νοημοσύνη μου ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ βέβαια! :D Τι ποιο απλό? Ουδείς απαντά σε κάτι ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!!! Σύγκριση με ένα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ 37άρη LCD πάνελ. Δεν είναι κατανοητό?. Περιμένω τη στιγμή και την ώρα να κάνουμε μια σύγκριση. Μην πεί κανείς, "παιδική" πρόταση, γιατί ας αναλογιστούν αυτοί που δεν έχουν αγοράσει ακόμη και ψάχνουν για γνώμες ότι μπορεί να γλυτώσουν χρήματα και να κάνουν μια ποιό επιτυχημένη αγορά.
Τι λέτε για αυτό? :)

NLS

Reaction score
1
γιατί δεν παίρνεις την LG σου (και το φορητό σου) να πάμε; μπορούμε να το κανονίσουμε;
(με ενδιαφέρει και εμένα το αποτέλεσμα)

Reaction score
9
Πέραν αυτού ρε Νίκο... ¨Εχεις δεί το δικό μου πάνελ? Πως μιλάς με τόση σιγουριά? Μήπως είσε προκατηλημένος και τόσο ενθουσιασμένος και νομζίζεις ότι τα έχεις δεί όλα? χεχε... Δεν είναι κακό αυτό βέβαια...Και εγώ προσφάτως έκανα τα ίδια λάθη από ενθοπυσιασμό και μόνον. Αλλλα στην συγγεκριμένη περίπτωση αν μη τι άλλο ΕΨΑΞΑ πολύ προτού κάνω την κίνησή μου. Και μια απλή αναφορά.. Διέκρινα διαφορά στην ποιότητα ακόμη και απο τα ΠΟΛΥ ακριβότερα αδέρφια του τω 3500+ ευρώ ίδιας μάρκας. Και όπως σου είπα και στον ΜΣΝ 100 διαφορετικά swisstek του πλαισίου τα 50 πέζανε τέλεια και τα άλλα 50 είχαν διαφορετική ποιότητα! Μόνον αν τα έβλεπες δίπλα δίπλα καταλάβενες τη διαφορά. Αυτό ονομάζετε ΚΑΚΗ γραμμή παραγωγής λόγο χαμηλού κόστους και εργατικών! Είναι ΟΛΑ τα ΑΜΟΙ ίδια? Έχει ανάψει κανείς 2-3 διαφορετικά να δεί αν υπάρχουν διαφορές. Για κάντε μια τέτοια δοκιμή να δούμε. Θα πέζουν ακριβώς το ίδιο με ΦΛΑΤ όλες τις ρυθμίσεις? Εγώ το έκανα...και με 5 διαφορετικά πάνελ του πλαισίου και με την RZ37 LZ55 Που αγόρασα 3 διαφορετικά κομάτια. Αναφέρω μόνον αυτές τις 2 μάρκες διότι το ένα είναι στην κατοχή μου ως απόφασή μου και με το πλαίσιο έχω τεχνική συνεργασία. Τα καλύτερα πάνελ αυτή τη στιγμή ως προς την ομοιότητα γραμμής παραγωγής που έχω δεί (που υποδηλώνη ΠΟΙΟΤΗΤΑ και σιγουριά) είναι LG-SONY-SAMSUNG. Αλήθεια...ποιας εταιρίας πάνελ χρησιμοποιή το ΑΜΟΙ? Μην μου πείτε ότι κατασκευάζει δικά της πάνελ! Το δικό μου πάντως τροφοδοτείτε από SAMSUNG.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv