AMOI LCD37 1920x1080 αποτελέσματα και εντυπώσεις παρουσίασης

V

VIDEOMIX

Guest
NLS, τι έγινε με τον εντολοδόχο στο άλλο forum; έβγαλες άκρη με τις ασυναρτησίες του;
Εγω οχι πάντως. Μου το γύρισε στο "καλαματιανό" όταν "του την είπα" σε ενα άλλο nickname του!!!!!!

NLS

Reaction score
1
γιατί δεν πας να δεις;

ο τύπος είναι ΑΠΙΘΑΝΟΣ
τον φτήναν όλοι και έλεγε ότι βρέχει (και μάλλον αυτό θα συνεχίσει να κάνει)

η λογική του είναι αδιανόητη για homo sapiens και μετά έχει και το θράσος να λέει τα επιχειρήματα σου εναντίον σου και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να λέει ότι δεν έχεις εσύ επιχειρήματα ΣΥΝ να αγνοεί ότι δεν τον βολεύει να απαντήσει

εγώ αν ήταν να ξαναγοράσω κάτι philips ποτέ μου, ΛΟΓΩ αυτού του ατόμου αποκλείεται (θα ήθελα πολύ να μάθει το θέμα η philips και να τον σταματήσει από πωλητή της για το κακό που τους κάνει - μάλιστα έχει τόσο ... που θα νομίζει ότι αν το μάθαιναν θα του έδιναν και κάνα παράσημο), ενώ φυσικά θέλω να μάθω το μαγαζί του για να μην πλησιάσω στα σίγουρα

μάλλον δεν έχει καταλάβει καν πόσους πελάτες έχασε ("επιτυχία" δική του και μόνο) με όσα λέει (ή έχει μια μικρή υποψία και γι'αυτό δεν λέει ποιό είναι το μαγαζί του τελικά)

η μεγαλύτερη "τιμωρία" του πάντως θα είναι ΑΝ ανακαλύψει πόσο αναποτελεσματικός πωλητής είναι (άρα κάνει λάθος δουλειά) όσο ο καταναλωτής που θα τον πλησιάσει θα είναι πιο ψαγμένος - δυστυχώς σε αυτό τον τομέα έως και τον... λυπάμαι (γιατί αν δεν σοβαρευτεί δεν θα φάει φαγάκι και αυτό δεν είναι ποτέ καλό... από την άλλη πάντα υπάρχουν και οι καταναλωτές-βλήτα, άρα έχει πιθανότητες επιβίωσης)

αχ μη με βάζεις και κάνω το thread off topic...

V

VIDEOMIX

Guest
Έχεις δίκιο. Έχω και εγώ την κακή διάθεση απέναντι στην PHILIPS εξ αιτίας αυτού του ατόμου τώρα, ενώ γενικά μου ειναι συμπαθής ως εταιρία, χωρίς ιδιαίτερη αγάπη βέβαια, εξ'αιτίας προβλημάτων στο παρελθόν.

NLS

Reaction score
1
φαντάσου εμένα που μου ήταν ΗΔΗ αντιπαθής η εταιρία (δεν το έκρυψα - από το πρώτο μου post το είπα)

Reaction score
2
Να σας ρωτησω και εγω κατι; Εχω ενα Toshiba satelate laptop το sp20-304 για οσους το ξερουν.
Η κάρτα γραφικων ειναι η Nvidia geforce fx go 5600. Έχει ομως μονο d-sub 15 έξοδο και οχι dvi.
Η οθόνη του laptop ανεβαίνει ως και 1440Χ900. μιας και ειναι 16/10 ενώ το δεύτερο μονιτορ ανεβαίνει ως και 2048Χ1536.

Απο την Αμόι και το συγκεκριμένο laptop σε τι αναλυσεις θα μπορω να παίξω???
Θα ειναι ψηφιακό το σήμα ή αναλογικό???

Και τελος θα μπορω να δω 720ρ αν οχι 1080ρ???

Reaction score
0
Λοιπόν εγω ο ιδιος απάντησα στο ερώτημα πού εθεσα σήμερα στό αν παίζει NTSC.Πήρα 1 dvd μέ NTSC θέμα καί πήγα νά τήν δοκιμάσω στήν ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ.
Κανένα προβλημα λοιπόν οσον αφορά καί τα αμερικάνικα dvds που ολοι λιγο εως πολύ θά εχουμε στήν συλλογή μας.
Αυτά πρός ενημέρωση τών υποηψήφιων αγοραστών πού από σήμερα θά ειμαι καί εγώ ενας από αυτούς.

(Η ΔΟΚΙΜΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ COMPONENT ΣΥΝΔΕΣΗ)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Να σας ρωτησω και εγω κατι; Εχω ενα Toshiba satelate laptop το sp20-304 για οσους το ξερουν.
Η κάρτα γραφικων ειναι η Nvidia geforce fx go 5600. Έχει ομως μονο d-sub 15 έξοδο και οχι dvi.
Η οθόνη του laptop ανεβαίνει ως και 1440Χ900. μιας και ειναι 16/10 ενώ το δεύτερο μονιτορ ανεβαίνει ως και 2048Χ1536.

Πιο ειδικός να σου απαντήσει είναι ο gontoletas για την κάρτα γραφικών που έχεις... Στείλτου ένα pm...

Reaction score
0
AMOI LCD37 1920x1080

Hi! Sorry for English, but I cannot speak/read greek at all - OK a little with help of Babelfish.

I noticed that some one has seen that Secret Service Menu. Does someone know how to access it?

Cheers

MiXAL

Reaction score
2
Πιο ειδικός να σου απαντήσει είναι ο gontoletas για την κάρτα γραφικών που έχεις... Στείλτου ένα pm...[/quote]

Σ' ευχαριστώ πολύ.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: AMOI LCD37 1920x1080

Hi! Sorry for English, but I cannot speak/read greek at all - OK a little with help of Babelfish.

I noticed that some one has seen that Secret Service Menu. Does someone know how to access it?

Cheers

MiXAL
You should contact AMOI techical departement cause we are not allowed to give it to anyone. We will use it to calibrate only the tv's for the power-buy...

Thank you

Reaction score
152
και κάποια νέα...

μέσα στο έτος θα εμφανιστεί και η AMOI 42" 1920x1080 (ελπίζω να μην κόβω κάποιους από την αγορά της 37" - στο κάτω κάτω μέσα στο έτος είναι και ο Δεκέμβριος)
Που τα μαθαίνεις και εμένα δεν μου λένε τίποτα;;;;;;

:roll: :roll:
ΑΦΟΥ :wink: :oops: ΜΙΛΑΕΙ :oops: :wink: ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΕ ΚΙΝΑ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ,ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ....
:lol: :lol: :lol: :lol:

NLS

Reaction score
1
ε πως και ο γενικός το ίδιο κάνει
απλά η δικιά του είναι ελαφρώς πιό μπάζο (καλά υπερβάλω... καλή είναι, αλλά αυτή που μιλάω εγώ είναι καλόοοο παιδί)

εκείνου πάντως του είπε το service menu ενώ εμένα όχι ακόμα (call it even)

τα καλά νέα θα έρθουν αν έρθουν όταν απαντήσουν το τελευταίο μου mail (πάλι έχω απαιτήσεις που ΑΝ γίνουν θα χαρούν όλοι)

NLS

Reaction score
1

υπάρχουν ειδικότεροι στο συγκεκριμένο θέμα αλλά όντας 22 χρόνια στους υπολογιστές και επαγγελματίας στο χώρο τους μπορώ να πω κάτι anyway

99.99% μπορείς να δεις 1920x1080 και με το τωρινό firmware από VGA port, όμως λογικά θα χρειαστείς το powerstrip για "κούρδισμα" της ανάλυσης (έχω κάποιες ρυθμίσεις να δοκιμάσεις)

πιθανά σε επόμενο firmware θα λυθεί και από VGA port το θέμα (όπως το έλεισαν από DVI) αλλά το σήμα φυσικά θα είναι αναλογικό (γιατί το VGA είναι αναλογικό) άρα πρέπει να προσέξεις πολύ ποιότητα και μόνωση καλωδίου (αλλιώς θα έχεις είδωλα κλπ.)

πρακτικά δεν θα πάθεις καμία κατάθλιψη από διαφορά ποιότητας (VGA vs. DVI) απλά αντικειμενικά όταν δεν υπάρχει DA-AD ανάμεσα, σίγουρα καλύτερα είναι

το ΒΑΣΙΚΟ που σε ενδιαφέρει δεν είναι αν θα βλέπεις την ανάλυση που θες (είπαμε λογικά ναι) αλλά αν σε ενδιαφέρει video σε αυτή αν ο υπολογιστής σου είναι ικανός να το προσφέρει... δηλ. 1920x1080 full motion video (25-30 frames/sec) και ταυτόχρονη αποσυμπίεση του MPEG αρχείου... εκεί ψάξου μόνος σου (δεν μας είπες τι CPU έχεις) αν και την καημένη την FX GO 5600 την βλέπω λίγο... χλωμή... μακάρι να κάνω λάθος

Reaction score
2
Ο επεξεργαστής είναι Intel Pentium 4
3000 Ghz Hyper/ik με 1 gb ram.
Οταν λες ότι δεν υπάρχει διαφορά ποιότητας
(VGA vs. DVI) εννοείς ότι παρότι η VGA που είναι αναλογική σαν έξοδος μπορεί να ''παίξει'' 1080ρ και 720ρ???
Επίσης ο κυριος gontoletas μου είπε ότι
Η είσοδος VGA που έχει η AMOI υποστηρίζει μέχρι 1280x1024 στα 75Hz.
Και ότι για να πάρω 1080p θα χρειαστώ ένα καλώδιο VGA—YpbPr για σύνδεση μέσω της component .
Παλαιότερα είχα αγοράσει ένα τέτοιο καλώδιο για
να συνδέσω το laptop με έναν Infocus 4805 αλλά για κάποιον περίεργο λόγο ποτέ δεν μου έπαιξε!!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ο επεξεργαστής είναι Intel Pentium 4
3000 Ghz Hyper/ik με 1 gb ram.
Οταν λες ότι δεν υπάρχει διαφορά ποιότητας
(VGA vs. DVI) εννοείς ότι παρότι η VGA που είναι αναλογική σαν έξοδος μπορεί να ''παίξει'' 1080ρ και 720ρ???
Επίσης ο κυριος gontoletas μου είπε ότι
Η είσοδος VGA που έχει η AMOI υποστηρίζει μέχρι 1280x1024 στα 75Hz.
Και ότι για να πάρω 1080p θα χρειαστώ ένα καλώδιο VGA—YpbPr για σύνδεση μέσω της component .
Παλαιότερα είχα αγοράσει ένα τέτοιο καλώδιο για
να συνδέσω το laptop με έναν Infocus 4805 αλλά για κάποιον περίεργο λόγο ποτέ δεν μου έπαιξε!!!!
Υπάρχουν πολλές λύσεις...

Η μία είναι αυτή που σου είπε ο gontoletas. Η άλλη είνια να πάρεις συσκευή που μετατρέπει vga to dvi. Δεν νομίζω να μην σου παίξει με ένα καλό καλώδιο vga to ΥPbPr. Θα σου πρότεινα να πάρεις το laptop και να πας στον Ανδρέα να το δοκιμάσεις στην τηλεόραση που έχει εκεί...

NLS

Reaction score
1
η λύση που σου πρότεινε ο gontoletas είναι καλή

αυτό που σου είπε είναι η επίσημη "δήλωση" ότι VGA δηλαδή παίζει στα τόσα (αυτές είναι οι προδιαγραφές)

ωστόσο στο εξωτερικό έχουν παίξει 1920x1080 στην VGA, χάνοντας λίγα pixel γύρω γύρω (βγαίνουν απ'έξω) πράγμα που διορθώνεται με λίγο παιχνίδι από powerstrip και ΠΙΘΑΝΑ να διορθωθεί με κάποιο επόμενο firmware έτσι κι αλλιώς

η καλύτερη λύση για σήμερα (αλλά δεν ξέρω την τιμή της Χρήστο) είναι αυτή που σου είπε ο γενικός μια και έτσι ρίχνουμε το σήμα στο μοναδικό port που σήμερα η AMOI επιτρέπει 1:1 pixel mapping

επίσης δεν είπα ότι δεν υπάρχει διαφορά ποιότητας απλά είπα ότι στην πράξη και με ένα καλό VGA καλώδιο είναι ελάχιστη η διαφορά για το μέσο μάτι

Reaction score
2
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα...
Έχω και ενα Ι-Ζακ όπου και αυτό υποστήρίζει
720p και 1080i (τα γράφει το manual).
Οπότε εγώ αγοράζω το καλώδιο iZak Component YPbPr (Cinch)
Και τα συνδέω στη Αμόι. Μήπως όμως είναι καλύτερα να τα συνδέσω σε έναν Denon (2802)
που έχω ??? Έχει δύο εισόδους YPbPr και μια έξοδο YPbPr. Στην συγκεκριμένη περίπτωση κερδίζω κάτι η χάνω???
Και πάλι ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

NLS

Reaction score
1
Ωραία φάση το iZak και μην ξεχνάμε από μια ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ εταιρία.

Λογικά είσαι οκ (αν και να πω την αμαρτία μου αμφιβάλλω για τη δυνατότητα smooth playback σε 1920x1080 από το CPU-άκι που θα έχει μέσα το iZak (αν και ναι ξέρω ότι δηλώνουν ότι παίζει).

Γιατί να παρεμβάλεις και τον Denon; Αν είχε DVI/HDMI output θα είχε λογική (γιατί το HDMI είναι το ποιό εγγυημένο port για 1:1 1920x1080 με αυτό το firmware). Αν θες να τον χρησιμοποιήσεις ως ένα είδος scaler (κάνει και τέτοια αυτός;...) τότε πάλι δεν κολάει γιατί υποθέτω ότι ο scaler του iZak (αυτό που κάνει full screen όλα τα video που του τροφοδοτείς δηλαδή - μια και τελικά μιλάμε για embedded linux μηχάνημα) ΔΕΝ κλείνει (λογικά).

Ρώτα την Unibrain αν έβγαλαν και κάνα καλώδιο για το iZak HDMI ή DVI (και ας μην το λέει στα φυλάδια τους - δεν τα ενημερώνουν συχνά) ή αν το ετοιμάζουν... θα ήταν η καλύτερη λύση, χωρίς αναλογικές παρεμβάσεις.

Πάντως επειδή το iZak είναι ΥΠΕΡΦΟΡΗΤΟ, γιατί δεν πας να δοκιμάσεις μόνος σου στην Ηχοέκφραση;

Reaction score
2
Δεν έχω αγοράσει ακόμα το καλώδιο iZak Component YPbPr (Cinch)
Θα πάρω τηλ. την Unibrain την Δευτέρα για να ρωτήσω για HDMI ή DVI.
Κατόπιν με βλέπω να τρέχω για Ηχοέκφραση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas