ansi contrast VS on/off contrast

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.075
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ansi contrast VS on/off contrast

Κάτι άλλο που θα ήθελα να αναφέρω είναι η διαφοροποίηση στα νούμερα ανάλογα με την επεξεργασία του σήματος 8bit 32 bit κ.λ.π

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ansi contrast VS on/off contrast

Τα μέτρησα.
Δεν αμφιβάλλω.
Μια μια θα σου βγάζω τις λέξεις ψυχοβγάλτη (ελπίζω να μην παρεξηγηθώ για την οικιότητα).
Να υποθέσω χρησιμοποιώντας το όργανο μέτρησης που έχεις βλέποντας την οθόνη και μετρώντας λευκό μαυρο σε πλήρη οθόνη η σε windows pattern?

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ansi contrast VS on/off contrast

Δεν αμφιβάλλω.
Μια μια θα σου βγάζω τις λέξεις ψυχοβγάλτη (ελπίζω να μην παρεξηγηθώ για την οικιότητα).
Να υποθέσω χρησιμοποιώντας το όργανο μέτρησης που έχεις βλέποντας την οθόνη και μετρώντας λευκό μαυρο σε πλήρη οθόνη η σε windows pattern?
Να παραξεγηθείς?Με προσβάλεις μόνο που σκέφτηκες κάτι τέτοιο:411:
Οργανο σε 30 πόντους απο οθόνη ,full screen patterns.
Εγώ μην παρεξηγηθώ ,όργανο εννοώ το σπεκτρόμετρο :116:

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ansi contrast VS on/off contr

Να παραξεγηθείς?Με προσβάλεις μόνο που σκέφτηκες κάτι τέτοιο:411:
Οργανο σε 30 πόντους απο οθόνη ,full screen patterns.
Εγώ μην παρεξηγηθώ ,όργανο εννοώ το σπεκτρόμετρο :116:
Με τον τρόπο αυτό όμως μετράς μόνο μικρό τμήμα εικόνας που οφείλετε στην γωνία μέτρηση του οργάνου που εαν δεν κάνω λάθος είναι περίπου 9 μοιρες.
Εαν όμως το όργανο τοποθετηθεί στα 20 ή 40 εκατοστά θα πάρεις τα ίδια αποτελέσματα;
Φυσικά όλα αυτά χωρίς να έχεις πρόβλημα με την σκίαση του οργάνου.
Θα περιμένω μετρησεις σου.

Reaction score
1
Mανώλη 30cm το βάζω στο περίπου, αφού παρω μερικές μετρήσεις και τοποθετώ εκεί που παίρνω την μεγαλύτερη φωτεινότητα, φροντίζοντας να μην πάρω σκιά.Αν το βάλω πιο κοντα ,στους 20 πόντους π.χ πλησιάζω επικίνδυνα τη σκιά του οργάνου.
Υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος?
Και βέβαια μετράω μόνο ένα τμήμα της οθόνης ,πως θα μπορούσα άλλωστε να πάρω μέτρηση απο ολόκληρη την οθόνη?

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075
Απάντηση: Re: ansi contrast VS on/off contrast

Mανώλη 30cm το βάζω στο περίπου, αφού παρω μερικές μετρήσεις και τοποθετώ εκεί που παίρνω την μεγαλύτερη φωτεινότητα, φροντίζοντας να μην πάρω σκιά.Αν το βάλω πιο κοντα ,στους 20 πόντους π.χ πλησιάζω επικίνδυνα τη σκιά του οργάνου.
Υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος?
Και βέβαια μετράω μόνο ένα τμήμα της οθόνης ,πως θα μπορούσα άλλωστε να πάρω μέτρηση απο ολόκληρη την οθόνη?
Δεν κάνεις και μια μέτρηση στα 40 εκατοστά για επιβεβαίωση;

Reaction score
1
εχω κάνει Μανώλη,δεν υπάρχει και καμιά αξιοπρόσεκτη διαφορά:203:

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075
Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Απλά το αναφέρω δεδομένου ότι οι φασματογράφοι δεν τα πάνε καλά στα χαμηλά IRE
Μεγάλο ποσοστό θορύβου αλλοιώνουν τα αποτελέσματα.

Reaction score
1
Συμφωνώ ,για να μετρήσεις και βγάλεις την απόλυτη αντίθεση ή μαύρο του προβολέα σου μπορεί να μην πάρεις και πολύ ακριβή μέτρηση. Αλλα για να καλιμπράρεις τον προβολέα σου είναι μιά χαρά. Δεν με καίει καθόλου (και νομίζω κανέναν) να φέρω το RGB σε αναφορά στα 10IRE .
Ποιός μπορεί εκεί κάτω να δεί αν το RGB είναι λάθος ,επίσης αν έχεις φέρει τα υπόλοιπα χαμηλά IRE σωστά ,το πιθανότερο είναι να είσαι και στα 10IRE σωστά.
Ούτως η άλλως τα ρυθμιστικά του προβολέα δεν μπορούν να ρυθμίσουν ξεχωριστά κάθε 10% ,άλλα 50% και κάτω ,και 50% και πάνω σωστά?

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

Σ
Ποιός μπορεί εκεί κάτω να δεί αν το RGB είναι λάθος ,επίσης αν έχεις φέρει τα υπόλοιπα χαμηλά IRE σωστά ,το πιθανότερο είναι να είσαι και στα 10IRE σωστά.
ΚΕΦΑΛΑΣ:107::107::107:

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

Ούτως η άλλως τα ρυθμιστικά του προβολέα δεν μπορούν να ρυθμίσουν ξεχωριστά κάθε 10% ,άλλα 50% και κάτω ,και 50% και πάνω σωστά?
20-30 IRE ΚΑΙ 70-80 IRE με τους DLP να ειναι πιο γραμμικοι.

Reaction score
15.548

Καλησπέρα ΒΟΥΤ,

Για τις μετρήσεις που ανέβασα χρησιμοποίησα αυτό το spectrophotometer με πρόγραμμα αυτό και αυτό. Πιστεύω ότι είναι αρκετά καλός εξοπλισμός ,όσο για το επαγγελματικός ,πιστεύω ότι υπάρχουν ακριβότερα και μεγαλύτερης ακριβείας όργανα που είναι απαραίτητα περισσότερο σε επαγγελματίες του είδους παρά σε ερασιτέχνες σαν εμένα.
αυτο ξερεις..... θελει και καλιμπραρισμα μετα απο καποια χρηση.....
...γιατι αλλιως βλεπεις αλεν ντελον :116:

...δλδ δεν το πηραμε και τελος......
Εαν έχεις δικό σου σπεκτρόμετρο τότε μπορείς μόνο σου να καλιμπράρεις τα διάφορα φωτόμετρα σου με βάση αυτό, χωρίς να χρειάζεται να τα στείλεις στο πανάκριβο σπεκτροραδιόμετρο της minolta που έχει η σπεκτρακαλ.

Εγώ μίλησα για σπεκτρόμετρο ,καμία σχέση με τα διάφορα colormeters που χρειάζονται καλιμπράρισμα με αναφορά φυσικά κάποιο σπεκτρόμετρο. Αλλα σιγά μην περίμενα κιόλλας να ξέρεις γιατί πράγμα μιλάω Κώστα..:410: .
Το θέμα πραγματικά το έχω χάσει.

Θα προσπαθησω να πάρω τα πράγματα από την αρχή (ας πούμε).

Σχετικά με τα όργανα. Οι φασματογράφοι καλιμπράρονται το λιγότερο μια φορά το χρόνο και πολλοί καθόλου δεδομένου ότι δεν τους νιάζει η ακρίβεια και η σταθερότητα μέτρησης.Γινεται μόνο στο εργοστασιο κατασκευής.
Σε όλους τους άλλους τριχρωματικούς σένσορες μπορεί να γίνει καλιμπράρισμα στο εργοστάσιο κατασκευής ή να δημιουργηθούν profiles διόρθωσεις του λάθους που όμως δεν είναι πάντα σωστό γιατί δεν μπορούν να αναπαραγάγουν σωστα το φάσμα ιδιαίτερα εαν μιλάμε για Led.
Σχετικα με τα μετρητικα οργανα νομιζω οτι το ξεκαθαρισαμε το θεμα.....

...αν και μας τα ζαλισε λιγο....:116:

κατι σωστο εως τωρα δεν εχει πει αυτο το παιδι....:138:

Reaction score
15.548

για παραδειγμα....

ο sharp 21000 που θεωρειτε απο τους καλυτερους.....
...βγαζει ansi contrast 420/1 με την ιριδα στην μεσαια σκαλα ωστε να εχει και φως για καδρο 110"

σε καλυψε αυτο...?
Κωστή να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με το ότι είχε και φως και μαύρο.
δεν διαφωνουμε Καστρουνιξ :116:

απλα σε μπερδεψε το και που εβαλα στην προταση μου...

Ειναι γνωστο οτι ο sharp παιζει μονο με την ιριδα στο κλειστο...τελειως.

απλα ηθελα να τους δειξω,πως με εναν dlp...η θα εχεις φως και καθολου μαυρο.....η θα εχεις ας πουμε καλο μαυρο,αλλα χωρις φως για να εχεις μεγαλο καδρο...
...και μιλαω για καδρο 100-110 ιντσων.

παντα με εγγενης αντιθεση αυτα....

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

Καλώς τον,
μάλλον η νύχτα θα είναι μακριά σήμερα.
Αχ και βλέπω τους τρεις σωματοφύλακες με τον Χ70:107::107::107:

Reaction score
1
Kαλώς τον Κώστα!
Κώστα ο Μανώλης έχει κάνει 'τυπογραφικό' λάθος και αντί να γράψει "πολλοί καθόλου δεδομένου ότι δεν τους νοιάζει η ακρίβεια άλλα η σταθερότητα μέτρησης" εγραψε αυτό που διάβασες .Απο ευγένεια δεν του το τόνισα.
Τα σπεκτρόμετρο δεν χρειάζονται καλιμπράρισμα ποτέ εκτός αν θέλεις την πρώτη φορά που το αγοράζεις να δείς τι απόκλιση έχει απο κάποιο καλύτερο.

Αν όλα τα σπεκτρόμετρα Κώστα μου θέλανε καλιμπράρισμα ,τότε το σπεκτρόμετρο της minolta που υποτίθεται ότι με αυτό αναφορά καλιμπράρουν τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται ποτέ καλιμπραρισμα?Και αν χρειάζεται πώς το καλιμπράρεις?

Τα σπεκτρόμετρα μετρούν φάσμα φωτός και το αναλύουν.Δεν έχουν κανένα ηλεκτρονικό ή οπτικό εξάρτημα που να αποκλείνει σε βάθος χρόνου.Αντίθετα με τα χρωματόμετρα που μετράνε κάθε χρώμα ξεχωριστά και που τα χρωματικά τους φίλτρα και σένσορες αποκλείνουν.
Τα χρωματόμετρα τα καλιμπράρουμε αν τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά ένα σπεκτρόμετρο.Το σπεκτρόμετρο ποτέ διότι δεν χρειάζεται και επίσης δεν έχουμε κατι άλλο να χρησιμοποιήσουμε για αναφορά.
Για να μην μαλιάζει η γλώσσα μου, κάνε ένα search στο google και θα πάρεις τις απαντήσεις σου.
Οσο για το οι φασματογράφοι καλιμπραρονται μιά φορά το χρόνο που έγραψε ο Μανώλης ,για εμένα είναι λάθος. Είναι σαν να καλιμπράρουμε κάθε χρόνο το πολύμετρο μας.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.983
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou