ansi contrast VS on/off contrast

Reaction score
15.548
Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

.....δλδ με εγγενης αντιθεση ? με δυναμικη ιριδα? κ.λ.π.

Gamo το συντακτικό σου ρε κεφάλα. Μου έχει βγάλει τα μάτια αυτή η μ@λακία.Ελεος.
εδω βρε...δεν εχεις μπασα...δεν εχεις κεντρικο...η οθονη σου θελει σιδερωμα ....
....συμφωνεις και με τον tegonik:116:

... θελεις....αφου δεν ακους και δεν βλεπεις......να με καταλαβεις..!!!:204:

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.075
Απάντηση: Re: ansi contrast VS on/off contrast

Kαλώς τον Κώστα!
Κώστα ο Μανώλης έχει κάνει 'τυπογραφικό' λάθος και αντί να γράψει "πολλοί καθόλου δεδομένου ότι δεν τους νοιάζει η ακρίβεια άλλα η σταθερότητα μέτρησης" εγραψε αυτό που διάβασες .Απο ευγένεια δεν του το τόνισα.
Τα σπεκτρόμετρο δεν χρειάζονται καλιμπράρισμα ποτέ εκτός αν θέλεις την πρώτη φορά που το αγοράζεις να δείς τι απόκλιση έχει απο κάποιο καλύτερο.

Αν όλα τα σπεκτρόμετρα Κώστα μου θέλανε καλιμπράρισμα ,τότε το σπεκτρόμετρο της minolta που υποτίθεται ότι με αυτό αναφορά καλιμπράρουν τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται ποτέ καλιμπραρισμα?Και αν χρειάζεται πώς το καλιμπράρεις?

Τα σπεκτρόμετρα μετρούν φάσμα φωτός και το αναλύουν.Δεν έχουν κανένα ηλεκτρονικό ή οπτικό εξάρτημα που να αποκλείνει σε βάθος χρόνου.Αντίθετα με τα χρωματόμετρα που μετράνε κάθε χρώμα ξεχωριστά και που τα χρωματικά τους φίλτρα και σένσορες αποκλείνουν.
Τα χρωματόμετρα τα καλιμπράρουμε αν τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά ένα σπεκτρόμετρο.Το σπεκτρόμετρο ποτέ διότι δεν χρειάζεται και επίσης δεν έχουμε κατι άλλο να χρησιμοποιήσουμε για αναφορά.
Για να μην μαλιάζει η γλώσσα μου, κάνε ένα search στο google και θα πάρεις τις απαντήσεις σου.
Οσο για το οι φασματογράφοι καλιμπραρονται μιά φορά το χρόνο που έγραψε ο Μανώλης ,για εμένα είναι λάθος. Είναι σαν να καλιμπράρουμε κάθε χρόνο το πολύμετρο μας.

Ανκαι ήσουν ευγενικός μαζί μου εγω μάλλον δεν θα είμαι:101:

Σου παραθετω απάντηση από σχετική δική μου αλληλογραφία

"The i1Pro is a full spectrophotometer. It is capable to calibrate/profile monitors and printers (emission and reflection measurement mode). It is an up-to-date product and officially it is recommended to let re-certify it one a year to have accurate measurements. i1Pro is supported by a wide range of applications from X-Rite and other vendors."

Reaction score
1
Μανώλη ,δυστυχώς θα χάσω και εγώ προσωρινός βεβαίως την ευγένεια μου.

Μήπως θέλουν πολύ απλά να στα πέρνουν κάθε χρόνο?:116:

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

Μανώλη ,δυστυχώς θα χάσω και εγώ προσωρινός βεβαίως την ευγένεια μου.

Μήπως θέλουν πολύ απλά να στα πέρνουν κάθε χρόνο?:116:
Μπορεί αλλά δεν το ρισκάρω.

Καλά είμαστε μέσα στην ευγένεια σήμερα. Μπράβο μας :107::107::114:

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

Τι θέμα όμως είνια οτι καλιμπράρονται άσχετα εαν το μηχάνημα έχει φύγει ή όχι και πόσο.

Νομίζω ότι αυτή ήταν και η διαφωνία σας με τον Κωστα.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: ansi contrast VS on/off contrast

Τι θέμα όμως είνια οτι καλιμπράρονται άσχετα εαν το μηχάνημα έχει φύγει ή όχι και πόσο.

Νομίζω ότι αυτή ήταν και η διαφωνία σας με τον Κωστα.
Μανώλη δεν θα διαφωνήσω έτσι όπως το έθεσες. Αντιθέτως θα συμφωνήσω στο απόλυτο.Κάθε συσκευή μέτρησης αν θέλεις να έισαι σίγουρος ότι δεν έχει πάθει βλάβη ή κάτι παρόμοιο χρειάζεται να τσεκάρεται για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Είναι άλλο αυτό και άλλο αυτό που υποστηρίζω ,ότι δηλαδή στην ουσία χρησιμοποιούμε το σπεκτρόμετρο ώς αναφορά για να φτάξουμε profile καλιμπραρίσματος στα εκάστοτε χρωματόμετρα μας, διότι δεν αλλάζει η συμπεριφορά του σε βάθος χρόνου όπως συμβαίνει στα χρωματόμετρα.
Το αν εγώ θέλω να το στείλω για να δώ πώς μετράει σε σχέση με κάποιο πολύ ακριβότερο όργανο αναφοράς είναι διαφορετικό απο το αποκλείνει και χρειάζεται καλιμπράρισμα κάθε 7 μήνες που "πέταξε" ο αγαπητός Κύριος Κεφάλας και που χρειάζονται κατά κύριο λόγο μονάχα τα χρωματόμετρα (εντάξει ,επανήλθε η ευγένεια μου στα φυσιολογικά της:116:)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Καλώς τον,
μάλλον η νύχτα θα είναι μακριά σήμερα.
Αχ και βλέπω τους τρεις σωματοφύλακες με τον Χ70:107::107::107:
Π@π@ριά είναι! Να μην το δεις! Ακόμη τον έχεις τον x70; Εμείς ποτέ θα τον δούμε; Επίσης κάτι ρώτησε ο Rose και δεν καταγράψαμε ξεκάθαρη απάντηση. Με τα σημερινά δεδομένα (αλλά και τις εκτιμήσεις για το μέλλον) dila ή dlp και γιατί;

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

Π@π@ριά είναι! Να μην το δεις! Ακόμη τον έχεις τον x70; Εμείς ποτέ θα τον δούμε; Επίσης κάτι ρώτησε ο Rose και δεν καταγράψαμε ξεκάθαρη απάντηση. Με τα σημερινά δεδομένα (αλλά και τις εκτιμήσεις για το μέλλον) dila ή dlp και γιατί;
Μάντης δεν είμαι .
Είμαι υποστηρικτής των DLP αλλά τα τελευταία χρόνια έχουνε επαναπαυθεί στις δόξες τους.
Όταν μένεις στάσιμος οι άλλοι κάποτε θα σε πλησιάσουν.
Το fill factor μειώθηκε, τα χρωματικά τους φίλτρα βελτιώθηκαν.
Σήμερα θα αγόραζα DILA.
Εαν είχα DLP ίσως και μην τον άλλαζα. Έχουν μια διαφορετική σταθερότητα στο πέρασμα του χρόνου.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ansi contrast VS on/off contrast

ξανα......:422:

αυτο ξερεις..... θελει και καλιμπραρισμα μετα απο καποια χρηση.....
...γιατι αλλιως βλεπεις αλεν ντελον :116:

...δλδ δεν το πηραμε και τελος......
Μανώλη δεν θα διαφωνήσω έτσι όπως το έθεσες.
Αντιθέτως θα συμφωνήσω στο απόλυτο.Κάθε συσκευή μέτρησης αν θέλεις να έισαι σίγουρος ότι δεν έχει πάθει βλάβη ή κάτι παρόμοιο χρειάζεται να τσεκάρεται για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
ποσο μπιπ πρεπει να εισαι....που μετα απο 100 ποστ συμφωνης και μαζι μου...!!!!!

Το αν εγώ θέλω να το στείλω για να δώ πώς μετράει σε σχέση με κάποιο πολύ ακριβότερο όργανο αναφοράς είναι διαφορετικό απο το αποκλείνει και χρειάζεται καλιμπράρισμα κάθε 7 μήνες που "πέταξε" ο αγαπητός Κύριος Κεφάλας και που χρειάζονται κατά κύριο λόγο μονάχα τα χρωματόμετρα (εντάξει ,επανήλθε η ευγένεια μου στα φυσιολογικά της:116:)
Επειδη εχεις αναφερθει(οτι ειναι σε εντονο)αρκετες φορες ......και οπως καταλαβες δεν δινω σημασια σε μπιπ......
....βαλε μας το λινκ που το εγραψα.....

Εισαι εκτος τοπου και χρονου με τα της εικονας ....
.....και μαθηματικως και μεθοδολογικος και οπτικος......

εχεις γραψει ενα καρο μπιπ.....και συνεχιζεις...δεν καταλαβαινεις τιποτα....

μπορεις να γραφεις οτι θελεις.....αλλα απαντησεις δεν θα παιρνεις....
....100 φορες να λεμε τα ιδια πραγματα στο ιδιο θεμα,δεν το αντεχω..

Reaction score
15.548

Καλώς τον,
μάλλον η νύχτα θα είναι μακριά σήμερα.
Αχ και βλέπω τους τρεις σωματοφύλακες με τον Χ70:107::107:
κουφαααααααααλα.....:103:

δλδ μαυρα χαλια :116:

Reaction score
15.548

Σήμερα θα αγόραζα DILA.

Εαν είχα DLP ίσως και μην τον άλλαζα.
το οτι θα αγοραζες dila το ξερω......αυτο μας ελειπε..:103:

το αλλο δεν μαρεσε.....:116:
....ποιον dlp ισως να μην αλλαζες εαν ειχες 110" οθονη λευκη με κερδος ασσο.:118:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.890

....ποιον dlp ισως να μην αλλαζες εαν ειχες 110" οθονη λευκη με κερδος ασσο.:118:
Πανεύκολη η απάντηση στο ερώτημά σου...

RUNCO LS-5....και απολαμβάνεις τις ταινίες σου για πολλά χρόνια...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.399

Π@π@ριά είναι! Να μην το δεις!
Mπορεί σαν ταινία να μην λέει τίποτα, αλλά από λεπτομέρεια, χρώματα, τρισδιάστατη αίσθηση και ήχο γ@μ@ει.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.399

Τώρα που το παρατηρώ, πολλά παπάκια και μπιπ έχουνε πέσει μαζεμένα τελευταία. Ξαφνικά το σάιτ απέκτησε και ήχο. :109:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

το οτι θα αγοραζες dila το ξερω......αυτο μας ελειπε..:103:

το αλλο δεν μαρεσε.....:116:
Κωστακη, οτι σε συμφερει απαντας...
Και κανεις και την παπια αφου ξεκινησες το θεμα για να μας πεις ποσο εχουν προοδευσει οι LCD.
Ειπε τιποτα ο ΜΚ για LCD?

Reaction score
15.548

καλημερουδια......:403:

μολις εφτιαξα καφεδακι....

στον υπνο σας με βλεπετε βρε....:142:

ασε να πιω λιγο καφε και μετα τα βρακακια....:116:

το Σαββατο εχει jarconGR......ελα να σου πω..:114:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.399

Σιγά μην έρθει στον Σωτήρη. Την τελειταία φορά που χρειάστηκε να περάσει κάτω από την Αττική οδό για να έρθει στην avart, έψαχνε 4 ώρες το διαβατήριο. :136::135:

Reaction score
15.548

Όμως, αυτή την αίσθηση του μαύρου στις σκοτεινές σκηνές, δεν μας τη δίνει το ansi αλλά το on/off contrast.

Δεν ισχυρίζομαι ότι το ansi contrast δεν είναι σημαντικό, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει την εικόνα. Γι' αυτό και η αίσθηση του μαύρου στους σημερινούς dila, δεν μπορεί, νομίζω, να ξεπεραστεί από τους dlp.

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να συγκρίνουμε καλιμπραρισμένους τους JVC X30 και BenQ W7000, όποτε αυτός είναι διαθέσιμος.
ο benq 7000 παιζει με δυναμικη ιριδα.....
....δεν εχει σταθερη η βηματικη ιριδα...

αυτο σημαινει λανθασμενη απεικονιση με βαση τα στανταρ...

μπορουμε ομως να βαλουμε οποιονδηποτε αλλον dlp που να εχει σταθερη η βηματικη ιριδα κοντρα στον epson 9000 :116:

ετσι θα δουμε την προοδο των δυο τεχνολογιων σε.....
..φως-μαυρο-ansi contrast-ευκρινεια και οτι αλλο θετε....

τα νουμερα παντως ειναι υπερ των lcd σε οβερολ θεαση...
......δεν θα ειναι τυχαιο κατα την θεαση να συμβαινει το ιδιο :410:

...φυσικα θα γινει και αξιολογηση αποδοση/τιμη :405:

Reaction score
15.548

Σιγά μην έρθει στον Σωτήρη. Την τελειταία φορά που χρειάστηκε να περάσει κάτω από την Αττική οδό για να έρθει στην avart, έψαχνε 4 ώρες το διαβατήριο. :136::135:
:405:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.982
Members
38.631
Νεότερο μέλος