ansi contrast VS on/off contrast

Reaction score
8.350
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Ναι αυτή..thanks

Εδώ μπορούμε να δούμε με εικόνα πλέον αυτά που περιέγραψα στο προηγούμενο μακροσκελες μου ποστ.
Στο κόκκινο σημεία αριστερά ο LCOS αποδίδει καλύτερο μαύρο άρα και υψηλότερο contrast (1400:1 αντί 1200:1 του DLP αν θυμάμαι καλά) ,πάντα φυσικά σε σχέση με το κόκκινο σημείο στα δεξιά (φώτα αυτοκινήτου)
Πόσοι απο όσους κοιτάζουν αυτή τη φωτογραφία (φανταστείτε τη κιόλας στις 100+ ίντσες) μπορούν να εστιάσουν ταυτόχρονα στα φώτα του αυτοκινήτου(στη μια μερια της οθόνης) και στο μαύρο σημείο (στα αριστερά της οθόνης) για να δούνε αυτό το υψηλότερο contrast??
Aν εστιάσουμε τα φώτα του αυτοκινήτου τότε το μαύρο σημείο δεξιά το βλέπουμε περιφεριακά. Το ίδιο αντιστρόφως.Δηλαδή το υψηλό contrast μεταξύ αυτών των δυο σημείων δεν το βλέπουμε ποτέ ,μόνο να το μετρήσουμε μπορούμε.

Αντιθέτως το μαύρο που είναι πάνω απο τα αυτοκίνητα το βλέπουμε πεντακάθαρα και μάλιστα αυτό είναι το μαύρο που θα δώσει υψηλή αντίθεση στα μάτια μας βλέποντας αυτή τη σκηνή (εκεί εστιάζουμε ασυναίσθητα βλέποντας αυτή τη σκηνή -γιατί πολύ απλά εκεί βλέπουμε κάτι)
Εκεί ο LCOS έχει 250:1 contrast και ο DLP 500:1 (υποθετικά νούμερα πάντα)

Αν τα παιδιά που έκαναν το τέστ έπερναν μέτρηση απο εκεί ο DLP θα τον ξεβράκωνε τον LCOS κανονικώς.

Τώρα όπως είπα και πρίν υπάρχουν κάποιοι που αντί να δούνε την ταινία θα καθήσουν να εστιάσουν στα αριστερά της εικόνας (που δεν έχει κανένα απολύτως νόημα) απλά για να απολαύσουν το βαθύ μαύρο που βγάζει εκεί ο προβολέας τους (που όντως βγάζει) ή σε ταυτόχρονη προβολή θα θαυμάσουν το βαθυτερο μαύρο του LCOS στο αριστερό σκοτεινό σημείο σε σχέση με έναν DLP.
Νικο ,στογραψα και πιο πανω,αλλα θα στο ξαναπω.Το ματι του ανθρωπου πιανει παρα πολυ ευκολα ολη την εικονα και θα δεις και το καλυτερο η χειροτερο μαυρο,και οχι επειδη ειμαστε περιεργοι αλλα αυτο γινεται ασυναισθητα.Μην επιμενεις σ αυτο το επιχειρημα.Το σωστο επιχειρημα ειναι οτι με ενα καλο ΑΝΣΙ μπορεις να δεις ευχαριστα εστω και με χειροτερο μαυρο,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ το βλεπεις.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: ansi contrast VS on/off contrast

Μην ανησυχείς, τα διαβάζω εγώ. :116:
Διάβασα ας πούμε αυτό:

Από το 2007 που γράφτηκε το...γερμανικό σεντόνι, άλλαξαν πολλά με τα πάνελ των lcd, με αποκορύφωμα τα τελευταίας γενιάς d9. Δυστυχώς, δεν άλλαξε τίποτα με τα πάνελ της ΤΙ.....
Γιάννη σε βρίσκω ανημέρωτο. Ποιά είναι τα πολλά που άλλαξαν?η epson μόνο που έβγαλε το D9 ,ενώ το προηγούμενο panel της το είχε βγάλει πρίν ανακοινώσει η texas to Dard chip 4.
Σε νούμερα το DC4 έχει native contrast 15.000:1 ,Aperture ratio 97%+ και ansi αναλόγως την υλοποίηση 600:1 και πάνω.
Μπορείς σε παρακαλώ να μου παραθέσεις τα νούμερα του D9 που είναι και νεότερο κατά 4 χρόνια?

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Νικο ,στογραψα και πιο πανω,αλλα θα στο ξαναπω.Το ματι του ανθρωπου πιανει παρα πολυ ευκολα ολη την εικονα και θα δεις και το καλυτερο η χειροτερο μαυρο,και οχι επειδη ειμαστε περιεργοι αλλα αυτο γινεται ασυναισθητα.Μην επιμενεις σ αυτο το επιχειρημα.Το σωστο επιχειρημα ειναι οτι με ενα καλο ΑΝΣΙ μπορεις να δεις ευχαριστα εστω και με χειροτερο μαυρο,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ το βλεπεις.
Βρε συ Δημήτρη δεν είπα πως δεν το βλέπεις το χειρότερο μαύρο .Δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο αν αυτό το μαύρο αποδίδεται μονάχα σε on/off και κατρακυλά κατακόρυφα στο ansi .Αυτό έγραψα και προσπαθώ να εξηγήσω.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.399
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ansi contrast VS on/off contrast

Γιάννη σε βρίσκω ανημέρωτο. Ποιά είναι τα πολλά που άλλαξαν?η epson μόνο που έβγαλε το D9 ,ενώ το προηγούμενο panel της το είχε βγάλει πρίν ανακοινώσει η texas to Dard chip 4.
Σε νούμερα το DC4 έχει native contrast 15.000:1 ,Aperture ratio 97%+ και ansi αναλόγως την υλοποίηση 600:1 και πάνω.
Μπορείς σε παρακαλώ να μου παραθέσεις τα νούμερα του D9 που είναι και νεότερο κατά 4 χρόνια?
Και για πες μου εσύ ένα προσιτό προβολέα που να φόρεσε τα dark chip 4 τα τελευταία χρόνια. Ενώ το d9 μπήκε σε προβολείς του διχίλιαρου.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.399
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Τώρα όπως είπα και πρίν υπάρχουν κάποιοι που αντί να δούνε την ταινία θα καθήσουν να εστιάσουν στα αριστερά της εικόνας (που δεν έχει κανένα απολύτως νόημα) απλά για να απολαύσουν το βαθύ μαύρο που βγάζει εκεί ο προβολέας τους (που όντως βγάζει) ή σε ταυτόχρονη προβολή θα θαυμάσουν το βαθυτερο μαύρο του LCOS στο αριστερό σκοτεινό σημείο σε σχέση με έναν DLP.
Μήπως θα ήταν καλό να κρίνουμε τη συνολική εικόνα? Το contrast και στα κοντινά σημεία, αλλά και στα μακρινά? Στο κάτω-κάτω δεν κάνουμε crop όταν βλέπουμε ταινία. Βλέπουμε όλο το πλάνο. Μπορεί τα μάτια μας να εστιάζουν κυρίως εκεί που υπάρχει δράση, αλλά την συνολική αίσθηση μας τη δίνει ολόκληρο το κάδρο.

Reaction score
15.548
Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

απο τα λιγα που διαβασα....
...βλεπω οτι ο tegonik δεν προκειται να δει ποτε εικονα σωστη...:116:

δυστυχως δουλευω και δεν μπορω να γραψω....το βραδυ αργα θα μπω..

υγ....νομιζω Γιαννη μου .....το οτι διαβασες σου εκανε καλο..:403:

για ακομη μια φορα να σας υπενθυμισω οτι το ansi contrast πλεον ειναι κοντα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

για ακομη μια φορα να σας υπενθυμισω οτι το ansi contrast πλεον ειναι κοντα.
Τωρα το "εφαμιλλο" εγινε "κοντα"?
Κωστα μου, με τα σημερινα κριτηρια παντα...
Εαν στα screenshots που σου εδειξα(και ολα τα παρεμφερη) καταφερεις τα παρεις το ιδιο ansi απο ντιλολοελσιντι προβολεις σε σχεση με DLP εγω θα κατσω να με γα...ργαλησεις:605:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ansi contrast VS on/off contrast

Και για πες μου εσύ ένα προσιτό προβολέα που να φόρεσε τα dark chip 4 τα τελευταία χρόνια. Ενώ το d9 μπήκε σε προβολείς του διχίλιαρου.
Γιάννη δεν αντιλέγω, απλά ανέφερα το DC4 διότι διαβάσω (κυρίως απο τον Κώστα:116:) ότι οι DLP έχουνε μείνει έτη φωτός πίσω ,50% χειρότερο μαύρο και άλλα τέτοια.
Εξάλου εάν θυμάσαι πάντοτε οι DLP προβολείς ήταν κατά πολύ ακριβότεροι απο τους LCD ,αποτελούν άλλη κατηγορία.

Reaction score
15.548

Τωρα το "εφαμιλλο" εγινε "κοντα"?
Κωστα μου, με τα σημερινα κριτηρια παντα...
Εαν στα screenshots που σου εδειξα(και ολα τα παρεμφερη) καταφερεις τα παρεις το ιδιο ansi απο ντιλολοελσιντι προβολεις σε σχεση με DLP εγω θα κατσω να με γα...ργαλησεις:605:
δεν εχεις σταματησει να παιζεις...:116:

ειπα οτι ακομα ειναι πισω ενα 10-15% ειναι πολυ κοντα και εφαμιλλο στην θεαση...

δλδ δεν βγαζει ματι

ενω το on/off και η διαφορα κανει μπαμ...

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.428
Άκου Κώστα, ή θα είσαι ακριβής, ή να το κλειδώσουμε το θεματάκι.

Λαγάνα έφαγες χθες βρε?

Reaction score
15.548

tegonik αγορι μου...dc4.... τι ειναι αυτο?

εχεις δει κανεναν dc4 με 15000/1 που αναφερεις...

μην λες χαζα....το dc4 βγαζει 2500/1

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

δεν εχεις σταματησει να παιζεις...:116:

ειπα οτι ακομα ειναι πισω ενα 10-15% ειναι πολυ κοντα και εφαμιλλο στην θεαση...

δλδ δεν βγαζει ματι

ενω το on/off και η διαφορα κανει μπαμ...
Και εγω σου λεω οτι εσυ παιζεις Κωστα μου.
Δεν βγαζει ματι?
(σορρυ εαν επιμενω αλλα καπου πρεπει να καταληξουμε)

Reaction score
15.548

Ελα ρε Αντριους τι να καταληξουμε...!

οχι ματι βγαζει....ματια...

και ο ασχετος το βλεπει...

μην με φερνεις σε δυσκολη θεση

μπορεις να βαλεις διπλα διπλα και να δεις.....
ακομα και αν δεν θες διπλα διπλα...βαλε δες πρωτα τον ενα και μετα τον αλλον με την μεθοδο χαρτιου μπροστα.....

ειναι τοσο εμφανες που δεν χρειαζονται ολα αυτα......

Reaction score
1

Αυτή είναι μιά φώτο απο προβολέα DC3
Aν και είναι τραβηγμένη στο χέρι απο iphone μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει το υψηλό ansi που κάνει την εικόνα κοινώς να "λαλάει".
Κώστα μου ο μοναδικός τρόπος για να δείς και εσύ εικόνα σαν αυτή....

....είναι να πάς σε φίλο σου που έχει DLP :410:

Reaction score
15.548

σου ειπα την αποψη μου......ειναι πολυ κοντα

ενω στα σκοτεινα ειναι πολυ πισω το dlp

θεωρω λοιπον ποιο ισορροπημενη την εικονα ενος LCOS εχοντας και καλο ansi contrast για τα φωτεινα και καλο μαυρο για τα σκοτεινα...

βασικα ειναι η μερα με την νυχτα σε οβερολ απεικονιση....και υπερ του LCOS

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.399

Και εγω σου λεω οτι εσυ παιζεις Κωστα μου.
Δεν βγαζει ματι?
(σορρυ εαν επιμενω αλλα καπου πρεπει να καταληξουμε)
Πιστεύεις ότι όντως θα καταλήξουμε κάπου?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.982
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou