Anthem Statement M1 Mono Amplifier

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

υπάρχει και κολλητήρι...

στρίψιμο και βρόχος; το σχέση έχουν αυτά;
Πριν αρχίσει το στριψημο των καλωδίων ηχειων, αν τα ¨ξεκινησεις¨ απ τις απέναντι μεριές των βάσεων, δεν είναι σωστό κατα Bruno, γιατί η ¨θηλεια¨ που δημιουργείται ¨μαζεύει παράσιτα. Υπάρχει κάπου μια φωτό, θα την βάλει ο κού φου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.115
Απάντηση: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

άλλο λέει ο μπρούνος, και δε μιλάμε για βρόχο.
αυτό που λέει είναι να βγουν τα καλώδια από την πλευρά της πλακέτας που ξεκινάνε οι έξοδοι για τα ηχεία, με μικρό μήκος εσωτερικής καλωδίωσης, και να μη κάνεις βόλτες το καλώδιο πάνω από την πλακέτα. ιδανικά οι μπόρνες εξόδου στο σασί (αν βάλεις μπόρνες - μπορείς απλά να κάνεις τρύπες στο σασί και να βγαίνει από κει το καλώδιο με στυπιοθλίπτες) θα πρέπει να είναι στο ύψος της πλακέτας, ή ακόμα καλύτερα αμέσως πιο κάτω από το ύψος της πλακέτας.
για πολύ μικρό μήκος εσωτερικής καλωδίωσης ηχείων μέσα στο σασί του ενισχυτή (μπορεί κάλλιστα να είναι μόλις 1-2 cm) δε προλαβαίνεις καν να κάνεις 1 στροφή τα καλώδια. Ένα μικρό ζομπελάκι (RC) παράλληλα με τις μπόρνες του ηχείου είναι η πιο καλή επιλογή.
τέλος πάντων, ας σταματήσω γιατί θα σεντονιάσω πάλι....:laugh:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
Απάντηση: Re: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

Ασε το ήβρα...
Originally Posted by Bruno Putzeys
do twist the speaker wiring and PLEASE do not have them come out of the opposing sides of the screw lugs. This makes a big pickup loop right next to the output inductor.

http://www.audiocircle.com/image.php?id=67800
το λινκ δεν ανοίγει.

D

deleted user 10898

Guest

άλλο λέει ο μπρούνος, και δε μιλάμε για βρόχο.
αυτό που λέει είναι να βγουν τα καλώδια από την πλευρά της πλακέτας που ξεκινάνε οι έξοδοι για τα ηχεία, με μικρό μήκος εσωτερικής καλωδίωσης, και να μη κάνεις βόλτες το καλώδιο πάνω από την πλακέτα. ιδανικά οι μπόρνες εξόδου στο σασί (αν βάλεις μπόρνες - μπορείς απλά να κάνεις τρύπες στο σασί και να βγαίνει από κει το καλώδιο με στυπιοθλίπτες) θα πρέπει να είναι στο ύψος της πλακέτας, ή ακόμα καλύτερα αμέσως πιο κάτω από το ύψος της πλακέτας.
για πολύ μικρό μήκος εσωτερικής καλωδίωσης ηχείων μέσα στο σασί του ενισχυτή (μπορεί κάλλιστα να είναι μόλις 1-2 cm) δε προλαβαίνεις καν να κάνεις 1 στροφή τα καλώδια. Ένα μικρό ζομπελάκι (RC) παράλληλα με τις μπόρνες του ηχείου είναι η πιο καλή επιλογή.
τέλος πάντων, ας σταματήσω γιατί θα σεντονιάσω πάλι....:laugh:
αυτο που λέω εγω λεει.
αμεσα στριψιμο στην εσωτερικη καλωδιωση αμεσως μετα απο τα screw lugs και να βγαινουν απο την ιδια μερια , για να μην μαζευει παρασιτα απο διπλα....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
Απάντηση: Anthem Statement M1 Mono Amplifier

Εγώ καταλαβαίνω να μην σχηματιστεί Ω κατά την τοποθέτηση.

do not have them come out of the opposing sides of the screw lugs.
Ακριβώς όπως τα έχεις βγάλει εσύ από την πλακέτα και ακόμα κοντύτερα

D

deleted user 10898

Guest

Εγώ καταλαβαίνω να μην σχηματιστεί Ω κατά την τοποθέτηση.

Ακριβώς όπως τα έχεις βγάλει εσύ από την πλακέτα και ακόμα κοντύτερα
Ναι, για αυτό τα έβγαλα και εγώ έτσι.
Εχω ρίξει αρκετό διάβασμα, και παρά την προχειρότητα της κατασκευής οι βασικές αρχές και οδηγίες ακολουθούνται κατα γράμμα.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.280
Members
38.674
Νεότερο μέλος
JAndronikos