Arcam AV40 - AVR10 - AVR20 - AVR30

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
το αλμα που λες ειναι το immersive ....
......το sacd και dvd audio ειναι απο το 2000 το οποιο δεν το λες νταπαντουμπα ...
απλα ο κοσμος δεν το καταλαβαινε τοτε....τωρα το καταλαβαινει.
Καποιοι εχουν απο τοτε πολυκαναλο....και φυσικα σε αρκετους δεν αρεσε γιατι δεν ειχαν τον χωρο να το στησουν σωστα, οπως και το setup τους ηταν με διαφορετικα ηχεια....οπως συμβαινει και τωρα....

το δικαναλο ειναι ωραιο και τωρα αν το περιποιηθεις οπως το πολυκαναλο ...και δικαιολογο οσους δεν πανε σε πολυκαναλο....ειναι πιο μπελαλιδικο σε ολα.
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Ναι μεν ...αλλα.
Το φθηνο πολυκαναλο ξεκιναει απο δυομιση με τρια χιλιαρικα. Τα ιδια φθηνα ηχεια του πολυναλου αν παρεις για σκετο δικαναλο, θα πληρωσεις 400 ευρω (βαζω οτι ειναι ενεργα).
Το καλο στον πολυναλο ειναι οτι μπορεις να προσθετεις σταδιακα μοναδες. Αρα αν εχεις λυσει το προβλημα του χωρου, σ ενα βαθμο λυνεις και το οικονομικο και με την σταδιακη αναβαθμιση.
 

Μηνύματα
7.219
Reaction score
4.602
Εδώ γίνεται πόλεμος για να στήσεις σωστά ένα δικαναλο σύστημα σε ένα σαλόνι .
Φαντάσου τι γίνεται για να στήσεις σωστά ένα πολυκάναλο .
Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά .
Το υπόλοιπα είναι για κατανάλωση...
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Σωστα Μακη. Το πολυκαναλο δεν ειναι ευκολη υποθεση σ ενα σαλονι.

ΟΜΩΣ, για να σκεφτουμε και κατι ακομη. Ποσοι πχ εδω στο φορουμ εχουν home cinema με μεσον προβολης προβολεα η τηλεοραση? Που το εχουν στημενο?

Σιγουρα υπαρχει ενας αριθμος που εχουν ξεχωριστο χωρο γι αυτον, αρα σ αυτη την περιπτωση δεν υπαρχει θεμα να στησουν και πολυκαναλο immersive.

Ειμαι σιγουρος ομως οτι και καποιοι εχουν βρει ενα τροπο να βλεπουν ταινιες στο σαλονι κι εχουν στησει κι ενα ηχητικο συστημα που να εχει και πισω η πλαινα ηχεια. Σιγουρα σ αυτη την περιπτωση λαμβανονται σοβαρα υπ οψιν θεματα αισθητικης χωρου. Επομενως και σ αυτη την περιπτωση οδηγουμαστε στον ιδιο παρονομαστη.

Ισως τελικα να μην ειναι τοσο απλο να στηθει ενα immersive συστημα στο σαλονι αλλα ...η επιθυμια να δημιουργησουμε κατι αξιολογο ηχητικα ξεπερναει καποια ζητηματα χωρου κι ενδεχομενως μπορουμε να κανουμε ωραιο χωρο και στο σαλονι με immersive συστημα. Εχουμε δει επισης σε σαλονι να μπαινουν και υλικα ηχοαποαροφησης και ηχοδιαχυσης που ειναι πολυ προσεγμενα απο πλευρας αισθητικης και σε ορισμενες περιπτωσεις να δεινουν ενα art χαρακτηρα στο χωρο. Ολα φυσικα με το αναλογο αντιτιμο.

Μ ολα αυτα θελω να υποστηριξω οτι δεν μπορουμε τοσο απλα να πουμε "απεταξαμην immersive" λογου χωρου.

Κατα τα αλλα οι οπαδοι του ποιοτικου ηχου, θα αποτελουν παντα μια μικρη μειοψηφια. Τα φτηνα γκατζετ, yu tube ακουστικα κλπ θα κερδιζουν την μεριδα του λεοντος στις προτιμησεις του κοσμου που απολαμβανουν με το δικο τους τροπο τη μουσικη. Χαλαρα και υπαρχουν κι αλλα ωραια πραγματα στη ζωη.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.689
Θεωρώ ότι είναι περισσότερο θέμα μεγέθους. Τα περισσότερα Ελληνικά σαλόνια όπως φτιάχνονται σήμερα είναι κλουβιά και όχι σαλόνια. Τα δωμάτια γενικά είναι σαν φυλακές.
Σε ένα σημερινό σαλόνι δεν μπορείς να κάνεις 7.1, δεν υπάρχει χώρος.
Προσωπικά δεν ξέρω ούτε ένα σαλόνι φίλου, γνωστού whatever που ο καναπές να μην είναι πλάτη στο τοίχο. Ούτε 50cm χώρος δεν υπάρχει διαθέσιμος για παιχνίδι μπας και.
Το ταβάνι είναι τόσο χαμηλά που άμα θες να κάνεις κάτι αισθητικά όμορφο με in ceiling η γυψοσανίδα θα σου φέρει το ταβάνι στο κεφάλι.
Μόνο αν έχεις τον τρόπο να χτίσεις από την αρχή θα κάνεις κάτι. Αλλιώς κάνεις συμβιβασμούς.
 

Μηνύματα
14.869
Reaction score
20.414
αυτο με τα ταβανια ρε πουστη μου
εκτελεση θελουν οι κατασκευαστες και οι αρχιτεκτονες.
2.55-2.63 ειναι ολα τα ταβανια στον παπαγο σε οτι χτιζεται τα τελευταια 20 χρονια. 2.90 οροφος με την πλακα , τα γεμισματα και το πατωμα.
γαμω τα διπλωματα τους ολων, που ντουλαπα να βαλεις , αν εισαι πανω απο 1.75 , με το ζορι χωρανε δυο σειρες ρουχα .

πριν φτασουμε στο καθιστικο που θα μπει το πολυκαναλο. βαζεις γυψοσανιδα και σημαδευεις τα σποτακια οχι χωρις σκαλα, αλλα ουτε σκαμπο.
σου λεει εχει 14 μ υψος ο παπαγος, δεν βγαινει αλλιως (=δεν βγαινει 4οροφο συν πιλοτη)
ενω στον χολαργο που ειχε 16μ εβγαινε και οι μαλακες χτιζανε 5οροφα με τις ιδιες προδιαγραφες.

(πηγα την προηγουμενη βδομαδα στο πατρικο και με την ευκαιρια ξεφορτωσαμε κατι παλια πραμματα που ηταν στα παταρια, ναι και παταρια και μαλιστα με σκαλα στο 6ο σκαλι , 3.02-3.06 καθαρο υψος μετρημενο με οπτικο αποστασιομετρο)
 

Μηνύματα
7.219
Reaction score
4.602
9 στα 10 σπίτια είναι σαλόνι τραπεζαρία ένα πράγμα
Πολλές φορές κ γάμα.
Τι ακουστικη φροντίδα να κάνεις σε τέτοιο πράγμα ;
Για να μην πω για το τζάκι που είναι κάπου πεταμένο ...
Αριστερά συνήθως η τηλεόραση.
Στην άλλη πλευρά το τραπέζι του σαλονιού με το σκρινιο .
Η υποδομή είναι στις δύο απέναντι γωνίες μπριζα για ηχεία κ από μια μπριζα τηλεόρασης κ μια ρεύματος .
Έτοιμο το σαλόνι .
Μου θέλετε κ σωστό στησημο μετά ...
 

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Μηνύματα
5.852
Reaction score
12.416
Εμένα η μπαλκονόπορτα μου τα χαλάει, άντε και λίγο το πλάτος. Από ύψος μια χαρά.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.689
Καλά τα τζάκια και μάλιστα στην Αθήνα έχουν γίνει lifestyle αντικείμενο. Nice to have it ένα πράμα.
Εδώ δεν χωράνε να φάνε μου θέλουν τζάκι. Έχω βρεθεί σε σπίτι που δεν έχει χώρο ούτε για ένα τραπεζάκι να φάνε 2 άτομα σαν άνθρωποι και τρώνε σε έναν πάγκο, το τζάκι όμως εκεί στη γωνία αγέρωχο 365 μέρες για να δουλέψει 5.
 

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
Μην λες τέτοια δεν είναι σωστό, καλά εκαναν αφού το γούσταραν...
... Η καμηλα δεν κοιτάζει την καμπούρα της..
 

Μηνύματα
1.328
Reaction score
656
Είτε 2καναλο είτε πολυκάναλο σύστημα, εφόσον έχεις απαιτήσεις ακρίβειας κλπ χωρίς μετρήσεις και ειδικό δεν γίνεται. Επίσης χωρίς ισοστάθμιση δεν γίνεται.
 

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
Το δικαναλο το βολευεις καλυτερα σε ολες τις περιπτωσεις....
......σχετικα με τους ειδικους τωρα..... θα ελεγα οτι αν φερεις 4 ειδικους θα εχεις και καποιες διαφορες περαν των βασικων που θα συμφωνησουν.....;)
 

Μηνύματα
1.328
Reaction score
656
γιατί μήπως άμα ρωτήσεις 4 γιατρούς πόσες γνώμες θα έχεις? 4 αρχιτέκτονες? κλπ ας μην το επεκτείνω γιατί θα παρεξηγηθώ. Όμως αν συζητήσεις με τον ειδικό, τον πιστοποιημένο και οχι το αυτοβαφτισμένο ξερόλα, θα φτάσεις εκεί που πρέπει και οντως θα είσαι πολύ κοντά σαυτό που ο μαστεράς παρήγε.
Φυσικά πάντα μιλάμε για ένα χόμπυ που στηρίζεται στην ψευδαίσθηση. Όμως δεν βλέπω να μιλάμε σχεδόν καθόλου για την ποιότητα των παραγωγών που πολλές φορές είναι για γέλια και για κλάματα και που πολλές φορές ενοχοποιούνται τα συστήματα ενώ οι εγγραφές είναι μετριότατες αν όχι απαράδεκτες. Και σε κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει η συζήτηση με θέμα τις επανεκδόσεις των στερεο σε πολυκάναλο και των upmixers.
 

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
Η ποιοτητα δεν θα αλλαξει, θα φας τις μουφες, θαχεις και τα ωραια....οπως παντα.
......τα ιδια ισχυουν για ολα τα setup, απο 2καναλο ως immersive......
Οποτε αυτο που πρεπει να κοιταξεις ειναι ....που μπορεις να βρεις καλες παραγωγες(χωρις να πετας λ7 σε μουφες)και να τις παιξεις με το καλυτερο αποτελεσμα ......με το setup που θες να φτιαξεις....
........εκει θελει προσοχη....
 
Last edited:

Μηνύματα
1.328
Reaction score
656
Το θέμα κινείται, δείγμα ότι τα harman group υπολογίζει στο συγκεκριμένο προιόν. Λέτε να βοηθάει και ο κορονογιός? :p με την καραντίνα φυσικά .....

Back in December, I brought in a lot of the new Arcam (I'm a dealer). With the initial bugs, I stopped selling them after letting loose 6 too early. Personally, I don't want to sell them until the platform is extremely stable. As I've typed before, as it should, my personal bandwidth would also be consumed because their problem becomes my problem.

Now, it seems the firmware is pretty close to bug-free. Yea, there will always be a small HDMI handshaking or _____ issue. I've called and asked all of my customers in the field what they are seeing and hearing. Most have been distracted by the news and life. So several are still using 1.1.

I'd love to send out a promo Constant Contact mailer. So my question to other users are you seeing as the remaining issues? While mine seems to be extremely stable, I'm not using every feature nor do I have every permutation of equipment. PM me for you lurkers who prefer not to post.
Based on the posts so far, it seems things are looking good! So I'm searching for other data points before I launch as I error on being cautious. I called Harman. But it's too early for them to gather enough data. But their call volume has dropped off discussing problems which is a good thing!
 

Μηνύματα
1.217
Reaction score
2.028
... και πάνω απ' όλα trouble-free!
Αρχικά θα κρατήσω αυτό μιάς και το θεωρώ ως σημαντικότερο απ'όλα τ'άλλα.

Νέα έκδοση firmware. Για να δούμε επιτέλους τι θα γίνει.

V1.24 is out


Fix list: IMS20780: Show album art.

IMS20890: IMAX Enhanced fixes.

IMS20910: When front display set to off, also turn off backlight.

IMS21071: Implement Auro-3D.

IMS21377: If clipping occurs with Dirac calibration, there are audio artefacts on exit.

IMS21382: In Dirac level setting screen there is a noise from the other speaker before selected speaker.

IMS21410: Mode direct IR commands fixed.

IMS21411: No unsolicited messages on mode change.

IMS21431: RS232/IP Display information type (0x09) does not respond.

IMS21433: RS232/IP Stereo mode (0x10) always returns mono. IMS21539: Adjust level to match “mid green” setting for Dirac calibration

IMS21434: RS232/IP MCH mode (0x11) always returns mono.

IMS21508: Implement periodic LF sweep for subwoofer Dirac calibration level setting.

IMS21545: If subwoofer set to none, L/R forced to large, even if Ch13/14 and/or Ch15/16 set to subs. IMS21549: Auto-standby disabled during update.

IMS21553: AMP+RIGHT toggles HDMI Zone1 outputs.

IMS21557: Sub distance lost for Dirac off when toggling Dirac on/off.

ISM21574: Increase time counter to 999:99 minutes for internet radio.

IMS21590: Disable all gains/delays/processing when running Dirac capture.

IMS21595: Add Power, volume & mode controls to web GUI. IMS21644: RTN key (sub trim) has no effect if ch13/14 or ch13-16 only set as subs.
 


Μηνύματα
1.328
Reaction score
656
καλά το πάει, να μπει και το bass management πολλαπλών subs του dirac και μετά βουρ!!!!. Μπορεί και να προλάβουμε και το καλοκαίρι!!!
 

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
Δεν το περίμενα... όλε. Να δούμε...
μα το ειχαν πει, γιατι δεν το περιμενες !!!!

....λογω μικρης παραγωγης immersive και multichannel μουσικης....
ειναι οτι καλυτερο να ακους τις 2καναλες η πολυκαναλες εγγραφες....αναλογα το setup που εχεις....
...απο τις οποιες δεν χανεις αυτο που θελει να σου δωσει ο μαστερας....
μονο βελτιωση θαχεις.....;)
 

Μηνύματα
1.247
Reaction score
2.189
μα το ειχαν πει, γιατι δεν το περιμενες !!!!

....λογω μικρης παραγωγης immersive και multichannel μουσικης....
ειναι οτι καλυτερο να ακους τις 2καναλες η πολυκαναλες εγγραφες....αναλογα το setup που εχεις....
...απο τις οποιες δεν χανεις αυτο που θελει να σου δωσει ο μαστερας....
μονο βελτιωση θαχεις.....;)
Ναι και στην emotiva το είχαν πεί...
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.302
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top