Arendal sound vs. SVS;

Reaction score
1.369
Εκτός αν τελικά πάρεις 16 sub2.
Έχουμε και το ταβάνι....κρίμα να μείνει ανεκμετάλευτο:tongue:

Σοβαρά τώρα, ότι να να διαλέξεις να είναι sealed. Πολλά τα πλεονεκτήματα, ειδικά εφόσων δεν ενδιαφέρεσαι για ταινίες.

Reaction score
15.548
Μόνο για μουσική και σε χώρο 35τμ τι θα ήταν προτιμητέο, 2 χ subwoofer2 ή 4 x subwoofer1?
Στο subwoofer2 δεν κατάλαβα την διάταξη των δύο μεγαφώνω, είναι αντικρυστά ή σε γωνία L μεταξύ τους;
Τα σαμπ είναι ισοσταθμισμένα με το minidsp ή μόνο με τον AVR?
sub2 x 2 και βλεπεις...

ειναι μονο με τον AV η ισοσταθμιση που εγινε

Reaction score
7.889
Μόνο για μουσική και σε χώρο 35τμ τι θα ήταν προτιμητέο, 2 χ subwoofer2 ή 4 x subwoofer1?
Στο subwoofer2 δεν κατάλαβα την διάταξη των δύο μεγαφώνω, είναι αντικρυστά ή σε γωνία L μεταξύ τους;
Τα σαμπ είναι ισοσταθμισμένα με το minidsp ή μόνο με τον AVR?
Μονο με audyssey app.
Τα woofer είναι 2 ενεργά αντικριστά στο πλάι.
Αν μπορείς να βάλεις 4 sub 1 στις γωνίες θα είσαι super.
Εγώ για παραπάνω μόνο να στακάρω 2 πάνω από τα υπάρχοντα μπορώ.

Reaction score
7.889
Πολλά τα πλεονεκτήματα, ειδικά εφόσων δεν ενδιαφέρεσαι για ταινίες.
Τουλάχιστον σε εμένα είναι και σε ταινίες πολύ καλύτερα.
Πάνε μέχρι 15. Και σε δυναμικά σου δείνει πολύ μεγαλύτερη αίσθηση στις εκρήξεις.
Post automatically merged:

δεν νομιζω να κανει δουλεια με 4 χ sub 1
Αν έχει χώρο αυτό μου είχαν προτείνει στην arendal.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563
Πάμε μια επανάληψη:

Η ομοιογένεια χαμηλού στο χώρο, είναι πρακτικά ανέφικτη με 1 σαμπ. Ακόμα κι αν επιτευχθεί μετρητικά σε ένα σημείο στο χώρο, γενικά στο χώρο γίνεται μπαχαλο. Κι ακούγεται το μπαχαλο.
Ομοιογένεια απόκρισης 1-5%.

Με 2 σαμπ, έρχεται ομοιογένεια στην σχετικά ευρεία θέση ακρόασης, αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει ανομοιογένεια απόκρισης γενικά στο χώρο. Μετράει κι ακούγεται τραγικά καλύτερα από 1 σαμπ, ασυζητητί, ας πούμε ομοιογένεια της τάξης του 60%.

Με 4 σαμπ σχεδόν επιτυγχάνεται πλήρης ομοιογένεια στο χώρο. Ακούγεται αυτό. Ας πούμε πως φτάνει το 85%.

Με 8 σαμπ είσαι στο 95%, πρακτικά απόλυτη ομοιογένεια.

50€.

ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση, στις χαμηλές συχνότητες, ακούς το χώρο, δηλαδή την ομοιογένεια απόκρισης σε αυτόν, κι όχι την μετρήσιμη απόκριση στη θέση ακρόασης.

Ακόμα και μόνο σε μια γωνιά του χώρου ακρόασης να έχει μπουμπούνισμα και στάσιμα της αρκούδας, θα τα ακούς κανονικά και με το νόμο στη θέση ακρόασης.

Επαναλαμβάνω: στις χαμηλές συχνότητες ακούς το χώρο.

Οπότε, αυτό που ενδιαφέρει είναι η ισοστάθμιση ομοιογενούς απόκρισης στο σύνολο του όγκου του χώρου ακρόασης. Κι αυτό, ακούγεται.

Η ισοστάθμιση αυτή, σε πολύ μεγάλο βαθμό, επιτυγχάνεται μόνο και μόνο με τον μεγάλο αριθμό σαμπ. Εφόσον αυτά έχουν ισορροπημένη απόκριση, θα ισοσταθμισουν τρόπον τινά την απόκριση του χώρου.

Ως εκ τούτου, τα συμπεράσματα του φίλου μας για το 1 σαμπ που είχε, όποιο κι αν ήταν αυτό, είναι ας πούμε (ευγενικά) ...μικρής σημασίας. ;)

Ταυτόχρονα όμως, τα συμπεράσματα από τα 2 νέα του σαμπ, είναι ουσιώδους σημασίας. :)

59€

Last edited:

Reaction score
3.161
aaaaaa.....

αποσταση ακροασης και τι ποσο διαθετεις ;
Είχα πει και παλιότερα 2500 για ηχεία και μου είχε προτείνει ο costasear ενεργά ηχεία Presonus Sceptre S8.
Βέβαια έχω στο μυαλό μου και κάποια άλλα.
Να ξεκαθαρίσω ότι 2500 δίνω μόνο για τα ηχεία.
Πλέον δίνω για sub άλλα 1500 maximum...ο δεύτερος κουμπαράς θα φύγει κι αυτός.

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563
Όπως έχω επαναλάβει αρκετές φορές, είναι λογικό να κοστίζουν τα σαμπ περισσότερο από τους δορυφόρους.

Διότι αυτά αναλαμβάνουν να αναπαράγουν τις μεγαλύτερες στάθμες στο χώρο, σε συχνότητες μεγάλου ενεργειακού περιεχομένου. Αυτά χρειάζονται τους μεγαλύτερους ενισχυτές, τα μεγαλύτερα μεγάφωνα, τους ισχυρότερους μαγνήτες, τις ισχυρότερες καμπίνες, κλπ κλπ κλπ.

Είναι λογικό εκεί να πέσουν τα περισσότερα λεφτά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563
Θα ήθελα να ακούσω και τα tannoy gold 8 αλλά θα αργήσουν αρκετά..
Το νέο αρτι αφιχθεν αντίπαλο δέος του πρισονους, λόγω κόστους, είναι το καλι ιν8, όχι το τανοϊ..

Reaction score
3.161
Το νέο αρτι αφιχθεν αντίπαλο δέος του πρισονους, λόγω κόστους, είναι το καλι ιν8, όχι το τανοϊ..
Μου δίνεις λινκ να το δω;

Το βρήκα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563

Reaction score
3.161
Κρίμα που δε βγάζει και 10ιντσο...

Και μια διαφορά,το prisonus έχει δικό του sub Η εταιρεία ενώ το kali δε βρίσκω να έχει κάτι αντίστοιχο..άρα πας σε άλλη εταιρεία για sub.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563
Ναι, για μεγάλες αποστάσεις ακρόασης θα ήταν απαραίτητο.

Το 8" θα αρκεί οριακά στα 2μ, άντε για 20 πόντους παραπάνω...

A

AKARL

Guest
4 sub2

Αντικριστά είναι τα μεγάφωνα..

Η επόμενη προτίμηση θα ήταν 4 sub1, αλλά θα τη χρειαστείς την παραπάνω στάθμη. Το θετικό σενάριο σε 4 sub1 θα ήταν σε δεύτερο χρόνο να πάρεις ακόμα 4 sub1, που θα μπορούσες να τα βάλεις και επάνω στα 4 ήδη υπάρχοντα, ώστε να χειρίζεσαι κάθε ζεύγος ως ένα σαμπ.

Να ξέρεις πάντως, πως και 8 sub2 είναι ωραία ιδέα ...
1572172820233.png

1572172859080.png

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563
Όμως, το Τανόυ (λέει ότι) έχει πιο ισχυρούς ενισχυτές.
Αδιάφορο.

Βρε δω είναι τα κεντρικά και όντως όλος ο κόσμος είναι ένα πελώριο τρελοκομείο, αλλά παρόλα αυτά, δε σας μεταφέρω κάτι "λάθος" ή "νέο", οι μελέτες για τα πολλαπλά σαμπ έχουν πολλά χρόνια στην πλάτη τους, τα δεδομένα είναι ...δεδομένα. ;)

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab