ASROCK ION 330 NETTOP

Reaction score
0
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το συγκεκριμένο για media player.
To έχει κανείς? Αν ναι, παίζει ΟΚ ταινιες 1080p?
Έχω βαρεθεί να ασχολούμαι με reference frames και σε ποιό player παίζει τι...

Σας ευχαριστώ!

Reaction score
2.815
To πήρα σήμερα το πρωι.Εχω προλάβει να του βάλω win7 32.Με kmp πα'ιζει τα 720ρ αέρα.Το βράδυ θα του βάλω core avc για ενεργοποιήσω το cuda και θα του βάλω να παίξει 1080p που κατεβάζω τώρα.Άψογος ήχος ,γρήγορη απόκριση στα λίγα που έχω δοκιμάσει αλλά ένα πρόβλημα που αν μπορει να βοηθήσει κάποιος θα είμουν ευγνώμων.Δεν δουλέυει συγχρόνως η hdmi συνδεδεμένη με τον βιντεοπροβολέμα με την vga συνδεδεμένη με την τηλεόραση.Δηλαδή για να έχω εικόνα στον βιντεοπροβολέα πρεπει να βγάλω την vga από την υποδοχή του στο asrock.Kαμιά βοήθεια???

Reaction score
2.815
Λοιπόν το μηχανακι πετάει.1920*1080,14Mbs bitrate matroska 11% min 19% Max Cpu usage.O atom κρύος αλλα το ΙΟΝ σε idle 68c.
To πρόβλημα με την vga-hdmi παραμένει #%$@# γαμώτο

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 NETTOP

To πρόβλημα με την vga-hdmi παραμένει #%$@# γαμώτο
Δηλαδή στο nVidia Control Panel στο menu Setup Multiple displays δεν σου δείχνει τις δύο οθόνες ;

Reaction score
2.815
Tικάρω και τις 2 οθόνες αλλά μόλις κάνω aply ξετικάρει την hdmi και αφήνει μόνο την vga ενεργή ...τι στόν κόρακα γίνεται ρε γαμώτο????

Reaction score
0
Απάντηση: ASROCK ION 330 NETTOP

Χαιρετώ και πάλι. Μολις το τσίμπησα. Με ένα ψαξιματάκι στο νετ, αν κατάλαβα καλά (αν όχι διορθώστε με), με windows XP δεν μπορεί να βγάλει τα 1080p που ζητάω.

Windows 7 δεν έχω και δεν ξέρω απο πού να κατεβάσω κάποια... σχετικά τελικη τους έκδοση (...).

Να βάλω Linux? Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το λειτουργικό αυτό αλλά φαντάζομαι πως εύκολη διαδικασία είναι.

Σας ευχαριστώ.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Tικάρω και τις 2 οθόνες αλλά μόλις κάνω aply ξετικάρει την hdmi και αφήνει μόνο την vga ενεργή ...τι στόν κόρακα γίνεται ρε γαμώτο????
Εγκατέστησε τους τελευταίους drivers που δίνει η Asrock και η nVidia.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Για τους φίλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ήχο πρέπει να διαβάσουν τα Q&A-75/255, Q&A-75/254.
Asrock Support FAQ
Στα Windows XP το HDMI δίνει μόνο 2-channel stereo, για DD και DTS πρέπει να χρησιμοποιηθεί η οπτική έξοδος.
Στα Windows Vista/7 το HDMI δίνει DD, DTS και 8-Channel LPCM.

Reaction score
2.815
τους είχα ήδη εγκατεστημένους.Τελικά βρήκα την λύση ,απλά στα 7 στα accesories υπάρχει επιλογή να ενεργοποιήσεις τον βιντεοπροβολέα,μετα control panel-ION-duplicate και όλα καλά.Εικόνα και στην tv και στον projector.
Πρόβλημα Νο2..ενώ ότι και να του βάλω στα 1080p τα παίζει αέρα ,όταν βάλω υπότιτλους κάνει σπασίματα το βίντεο χωρίς να αυξάνει το cpu usage ..τι διαολο είναι αυτό τώρα ,καμιά βοήθεια?

Reaction score
2.815
Το μηχανάκι καπουτ.Παω να το ανοίξω τίποτα.Καμιά δραστηριότητα από τον σκληρό ,ούτε η vga ούτε η hdmi δίνουν σήμα.Πάει e-shop για doa και ο θεός βοηθός :((

Reaction score
0

Sugxwreste me gia ta greeklish alla molis egkatesthsa kai genikw asxolh8hka gia prwth fora me Ubuntu kaI oute kan 3erw pws allazw th glwssa grafhs pros to paron.

Exw to e3hs 8ema. Ebala Ubuntu kai Xbmc sto Asrock, egkatesthsa tous Nvidia Drivers (elpizw na ekana swsta th douleia giati toulaxiston emfanizei swsta thn analush ths o8onhs) alla sto Xbmc oi HD tainies paizoun ligo diakekomena sa se anepais8hta argh kinhsh (eite me subs ellhnikous eite xwris). Prepei na peira3w kapoia settings?

Euxaristw polu, sorry kai pali gia ta greeklish.

Todkos, euxomai na lu8ei to problhma sou to suntomotero kai xwris polla trexamata... :)

Reaction score
2.815
HD tainies τι ενοείς? ματροσκες? αν αυτές είναι 1080p θέλουν cuda acceleration για να παίξουν και δε ξερω πως γλινεται αυτο σε linux ..ευχαριστώ που με συμπονάς ¨))

Reaction score
1.844

... oute kan 3erw pws allazw th glwssa grafhs pros to paron ...
Φαντάζομαι έχεις εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση, την Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope). Ελπίζω να έχεις εγκαταστήσει και την ελληνική γλώσσα. Αν ναι, θα έχεις μπροστά σου πλήρως εξελληνισμένο μενού. Η γλώσσα αλλάζει παραδοσιακά, με αριστερό Alt+Shift. Για να ξέρεις ποιά γλώσσα έχεις ενεργοποιημένη, πας στην πάνω γραμμή - δεξί κλικ - Προσθήκη στον πίνακα εφαρμογών - Ένδειξη γλώσσας πληκτρολογίου.

Για το Cuda θα χρειαστεί να μάθεις το Τερματικό (console), Εφαρμογές - Βοηθήματα - Τερματικό.
Μέχρι να μου απαντήσεις, διάβασε να πάρεις μια ιδέα εδώ. Και για το Cuda, σε παλιότερη έκδοση Ubuntu (8.04), εδώ.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 NETTOP

Sugxwreste me gia ta greeklish alla molis egkatesthsa kai genikw asxolh8hka gia prwth fora me Ubuntu kaI oute kan 3erw pws allazw th glwssa grafhs pros to paron.

Exw to e3hs 8ema. Ebala Ubuntu kai Xbmc sto Asrock, egkatesthsa tous Nvidia Drivers (elpizw na ekana swsta th douleia giati toulaxiston emfanizei swsta thn analush ths o8onhs) alla sto Xbmc oi HD tainies paizoun ligo diakekomena sa se anepais8hta argh kinhsh (eite me subs ellhnikous eite xwris). Prepei na peira3w kapoia settings?

Euxaristw polu, sorry kai pali gia ta greeklish.

Todkos, euxomai na lu8ei to problhma sou to suntomotero kai xwris polla trexamata... :)
settings-video-player-render method-VDPAU

Reaction score
13

Το μηχανάκι καπουτ.Παω να το ανοίξω τίποτα.Καμιά δραστηριότητα από τον σκληρό ,ούτε η vga ούτε η hdmi δίνουν σήμα.Πάει e-shop για doa και ο θεός βοηθός :((
Σε τί συνθήκες το δούλευες φίλε;

Τσέκαρες ποτέ τις θερμοκρασίες του (με το everest πχ);

Επειδή έτυχε να διαβάσω ένα τέστ για το συγκεκριμένο μηχανάκι το οποίο πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει είδα κάτι το αρνητικό για μένα : ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες (γύρω στους 75 βαθμούς C) κάτι που επιδρά αρνητικά στην υγιή λειτουργία του. Ειδικά οι δίσκοι (και όχι μόνο) καταπονούνται αρκετά και μειώνεται ο χρόνος ζωής τους.

Συμβουλή μου είναι να του έβαζες ένα χεράκι (για να βελτιώσεις λιγάκι την ψήξη ) στο νέο κουτάκι που θα σου έρθει με το καλό διότι φοβάμαι ότι και αυτό θα έχει (ίσως) την ίδια κατάληξη....

Reaction score
2.815
Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 NETTOP

Σε τί συνθήκες το δούλευες φίλε;

Τσέκαρες ποτέ τις θερμοκρασίες του (με το everest πχ);

Επειδή έτυχε να διαβάσω ένα τέστ για το συγκεκριμένο μηχανάκι το οποίο πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει είδα κάτι το αρνητικό για μένα : ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες (γύρω στους 75 βαθμούς C) κάτι που επιδρά αρνητικά στην υγιή λειτουργία του. Ειδικά οι δίσκοι (και όχι μόνο) καταπονούνται αρκετά και μειώνεται ο χρόνος ζωής τους.

Συμβουλή μου είναι να του έβαζες ένα χεράκι (για να βελτιώσεις λιγάκι την ψήξη ) στο νέο κουτάκι που θα σου έρθει με το καλό διότι φοβάμαι ότι και αυτό θα έχει (ίσως) την ίδια κατάληξη....
Ναι φίλε μου τις τσέκαρα, με τον atom όλα καλά δεν μασάει τίποτα από θερμοκρασίες.Το chipset έχει το πρόβλημα.Σε idle κατάσταση είχε 69-70 βαθμους.Φαντάσου τι γινόταν full load όταν έπαιζε 1080 ματρόσκες!!!!!
Στην τελική επειδή ήταν η δεύτερη προσπάθεια να στήσω μικρούλι htpc και όλο προβλήματα είχα ,πήρα το πιστωτικό έβαλα και μια πεντακοσαρού και στήνω εναν ι5 750 με ενα full tower κούκλα :))

Reaction score
13

Χμ καλή κίνηση αλλά ενεργοβόρα!

Σε κάτι δοκιμές που έκανα στο asrock που αγόρασε ο αδερφός μου του έφτασε το chipset στους 76 βαθμούς σε ταινία 1080p. Βέβαια εγώ του βρήκα λύση αλλά εμφανιση δεν του άρεσε!

Ξήλωσα τον δίσκο και το DVD και τα "σήκωσα κατά 3-4 πόντους με προσωρινό φελιζόλ και από κάτω έβαλα ένα αθόρυβο 12άρη ανεμιστήρα. Έτσι η θερμοκρασίο έπεσε στα 1080p στους 55 βαθμούς!!!!
Με άλλα λόγια το κουτί είναι πολύ μικρό για τέτοια δουλειά και δεν "αναπνέει" σωστά. Χρειάζεται λιγάκι πιο μεγάλο με ισχυρότερο ανεμιστήρα από τον μικρό που διαθέτει και όλα τα θερμικά προβλήματα (σχεδόν) λύνονται!

Καλή επιτυχία στο i5 και περιμένουμε κάνα mini review :)

Reaction score
1
Καλησπέρα,

αγόρασα και εγώ το asrock και του έβαλα windows 7 ultimate. Το σύνδεσα με την τηλεόραση (sony 40w4000) με hdmi καθώς και με ένα 17αρι μόνιτορ. Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής.
Δεν μπορώ να στείλω 1080p στην τηλεόραση και 1280χ1024 στο μόνιτορ παρά μόνο αν χρησιμοποιήσω extended desktop. Δηλαδή δεν έχω καταφέρει σε αυτές τις αναλύσεις να δω 2 ξεχωριστά desktop. Και απο το control panel της nvidia και απο το αντίστοιχο των windows, όταν πάω να σετάρω να στέλνει σήμα και στην τηλεόραση και στο μόνιτορ μου έχει τις εξής επιλογές. 1)Duplicate 2)Extend 3)Desktop in 1 4)Desktop in 2. Στο duplicate στέλνει 1280x1024 και στα 2 χωρίς να μπορώ να το αλλάξω. Στο extend στέλνει σήμα 1080p στην τηλεόραση και 1280x1024 στο μόνιτορ αλλά δεν δείχνει 2 desktop (κάνει extend). To 3 και το 4 δεν στέλνουν αντίστοιχα σε ένα απο τα 2 σήμα. Έχει σετάρει κανείς τις παραπάνω αναλύσεις να παίζουν ταυτόχρονα ?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.146
Members
38.415
Νεότερο μέλος
arishonda