ASUS XONAR ESSENCE

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

μπραβο, αφου τα διαβασες τωρα ολα αυτα πες μου που και γιατι παραγεται jitter στο συστημα σου.
(φιλικα στο λεω για να σε βοηθησω να καταλαβεις...)

Λοιπόν;

D

deleted user 10898

Guest
τι λοιπον?
σου ρωταω που παραγεται jitter και μου λες στο dac. ενοεις το dac της καρτας σου?
και γιατι ενα τσιπακι εισαγει σφαλματα χρονισμου? ξαναδιαβασε και ξαναρωτα, εδω ειμαστε...

Reaction score
11

τι λοιπον?
σου ρωταω που παραγεται jitter και μου λες στο dac. ενοεις το dac της καρτας σου?
και γιατι ενα τσιπακι εισαγει σφαλματα χρονισμου? ξαναδιαβασε και ξαναρωτα, εδω ειμαστε...
Φυσικά και εννοώ το dac της κάρτας μου!

Φίλε μου δεν καταλαβαίνω.... Θέλεις να σου μεταφράσω αυτά που εξηγούνται αναλυτικά στα τεχνικά άρθρα όπως αυτό του post # 237; Εκεί δίνονται αναλυτικές εξηγήσεις! Τι άλλο να προσθέσω εγώ σε όλα αυτά; Εκτός και αν δεν κατάλαβα το ερώτημά σου... Και εν πάσει περιπτώσει αν έχεις κάτι να πεις πέστο!

D

deleted user 10898

Guest
ωραια παμε στο αρθρο που λες.
το τσιπακι dac της καρτας σου ειναι το κοκκινο κουτακι.
βλεπεις πουθενα jitter εκει γυρω?

D

deleted user 10898

Guest
διαβασες το αρθρο?
ειδες το προβληματακι που λεγεται interface jitter?
ποιο ειναι το interface στην καρτα σου?
εκει θα βρεις την απαντηση για το μικρο jitter της καρτας σου και καθε προσεγμενης καρτας υπολογιστη οπως η lynx και οι καινουργιες που παρουσιαζεις.

Reaction score
11

διαβασες το αρθρο?
ειδες το προβληματακι που λεγεται interface jitter?
ποιο ειναι το interface στην καρτα σου?
εκει θα βρεις την απαντηση για το μικρο jitter της καρτας σου και καθε προσεγμενης καρτας υπολογιστη οπως η lynx και οι καινουργιες που παρουσιαζεις.

Φίλε μου καλά τα λες, (υποθέτω), και δεν έχω καμμία αντίρρηση! Αυτό μας οδηγεί κάπου;

D

deleted user 10898

Guest
μας οδηγει αλλα θα σου πω μετα γιατι ειδα κατι πιο ενδιαφερον...
μας λες συνεχεια για τιμες φανταστικου jitter σε μια καρτα που δεν ειναι bit perfect?
για ψαχτο λιγααακι ακομα...
ακομα προσπαθει η asus να βγαλει drivers (8 ιανουαριου..)

Reaction score
11

αυτος ο ρημαδης computeraudiophile παει και τα βρισκει αυτα τα θεματα...
κλικ

Λοιπόν! Και η ST και η STX είναι bit perfect, με τους ASIO drivers που έχουν και με ΚS, μιλώντας για XP.

Yπάρχει πράγματι το εξής θέμα: πρέπει ο χρήστης κάθε φορά να ρυθμίζει το bit rate από το control panel έτσι ώστε να συμπίπτει με του αναπαραγόμενου προγράμματος! Αλλοιώς κάνει resampling!

Για δες:

(Προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν μπορείς να παίζεις διαφόρων bitrate προγράμματα διαδοχικά και να έχεις bitperfect γιατί δεν κάνει, όπως κάνουν άλλες κάρτες, αυτόματη αναγνώριση.).

Reaction score
27
Kαλησπερα σε ολους,θα ηθελα να μαθω αν εχει καποιος πειραματιστει με αλλαγες στους OPA της STX και τι αποτελεσματα ελαβε.Ευχαριστω.

Reaction score
0
Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Συγγνωμη που μπαινω σφηνα εδω αλλα επειδη ετυχε να παρακολουθησω το θεμα.
Οποιοσδηποτε με λιγο μυαλο ΔΕΝ θα εμπλεκε με προιον της ΑSUS και μαλιστα εξειδικευμενο που απευθυνεται και καλα σε Audiophiles.
Ειναι πολυ γνωστη η τακτικη της εταιριας που αφορα την υποστηριξη των προιοντων της με drivers.Ειδικα δε οταν βλεπει οτι κατι δεν παει καλα τοτε το εγκαταλειπει και παει παρακατω.
Απιστευτο να πρεπει να καθεσαι να ρυθμισεις καθε φορα το bitrate για να ειναι bitperfect ΕΛΕΟΣ!Υποτιθεται καποιος θα κατσει να φτιαξει ενα Αudio PC με τα flac του και θα καθεται να φτιαχνει καθε φορα το bitrate στα settings για να παιζει σωστα η καρτα?ΕΛΕΟΣ και παλι.
Παιδια σορρυ αλλα ας προσεχατε! Αsus Θελατε...

Reaction score
11

Δηλώσεις ενός "πολύ δικού μας" ειδικού για την σύγκριση της STX με το BENCHMARK:

1)"Στο συστημα του φιλου το μπεντσμαρκ ειχε ελαφρα καλυτερη αναλυση και πλατος εικονας και η καρτα πιο πολυ σωμα στις μεσαιες και πιο ελεγχομενο χαμηλο."

2)"...Ως αισθηση παιζει σαν ντακ του χιλιαρικου, σε καποια σημεια χανει, σε καποια κερδιζει. Στο μονο ντακ που θα ελεγα οτι αξιζει να επενδυσει καποιος παραπανω χρημματα για να παρει σαφως ανωτερη ηχητικη ποιοτητα ειναι το Μινερβα. Σε σχεση με τα υπολοιπα ντακ του 1-1,5 χιλιαρικου ειναι μετα θεμα γουστου αν καποιος θα προτιμησει την καρτα η καποιο απο τα ντακ... "

Eπειδή παρα λίγο να το ξεχάσω...

Quizzzz...

Ποιός είναι;

Reaction score
0

Πιο κατω απο το Benchmark ειναι το DacMagic.
Sorry αλλα θα το ξαναπω.Καλα να παθετε αφου μπλεξατε με Asus.
Προτιμω το DacMagic που κανει πολυ περισσοτερα ή εστω μια
Musiland Monitor 02 US οπως διαβαζω και σε αρκετα ξενα fora.

Reaction score
150
Χαχαχα καλό αυτο με την STX θα το δοκιμάσω να δω αν ισχύει και στα Windows 7.

ucla δεν τρέχει τίποτα μιας και δεν κοστίζει και καμια περιουσία. Για τα λεφτά της είναι άψογη αλλά καποια στιγμή θα χτυπήσω μια Lynx και μετά ένα Weiss.

Reaction score
11

Πιο κατω απο το Benchmark ειναι το DacMagic.
Sorry αλλα θα το ξαναπω.Καλα να παθετε αφου μπλεξατε με Asus.
Προτιμω το DacMagic που κανει πολυ περισσοτερα ή εστω μια
Musiland Monitor 02 US οπως διαβαζω και σε αρκετα ξενα fora.
Φίλε μου, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του δικού μας του ειδικού, σίγουρα καλά πάθαμε! (Μήπως τις διάβασες στο post # 255 ;)

Eπίσης:

1)Post # 104: συγκριτικά specs Musiland/Asus.

2)α)Dac Magic: Για σύνδεση μέσω USB σε PC/LAPTOP που τροφοδοτείται με ρεύμα, (όχι μπαταρία), το jitter φθάνει τα 3.500 ps! To λέει ο ίδιος ο κατασκευαστής στο "STEREOPHILE"! Για δες:

"In particular, we've found that, with laptops, using battery power results in very good total correlated jitter similar to TosLink or S/PDIF (<200ps or lower at 44.1kHz, and with about the same noise floor), but using the typical switch-mode PSU with the same laptop can result in 3000–3500ps of jitter."

β)Specs DACMAGIC vs ASUS

S/N: 112 db vs 124 db
THD @ 1000 HZ:0.001% VS 0.0003%

CROSSTALK: -100 db vs -132 db (1000 hz)

γ)Μέσω USB είναι μόνο 16/44!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.587
Members