Audio Meeting στο Ηράκλειο.

Reaction score
2
Να ευχαριστήσω κι εγώ με την σειρά μου τον Μάνο για την άψογη φιλοξενία του στους πολύ όμορφους χώρους του Planet AV. :cool_4:

Όλα τα μηχανηματα που ακούσαμε χθες έπαιξαν καταπληκτικά αλλά το setup που μου ακούστηκε καλύτερα ήταν τα Focal με τον Theta και το βινύλιο.
Μουσική πανδαισία!!! :respect:

Ελπίζω σε περισσότερα audio meetings για να αποκτήσουμε ακουστικές εμπειρίες και εμείς οι νέοπες :happy_9:

Reaction score
13
Μπραβο παιδια. Κατι τετοιες περιστασεις ειναι που μενουν για να διηγησαι στα εγγονια σου. Σας ζηλεψα, ειναι γεγονος.

Επισης μου δημιουργηθηκε μια απορια : Βλεπω στις φωτο νεους ανθρωπους, προφανως στις πρωτες φασεις της επαγγελματικης τους ζωης, και ταυτοχρονα ακουω να αναφερονται με φυσικοτητα νουμερα οπως 10.000 ευρω ή 22.000 Ευρω μονο για Ηχεια. Να υποθεσω οτι προκειται για συσκεψη του ΟΠΕΚ?

Ενα αλλο. Επειδη ειδα πολλα Ηχεια μαζεμενα στον χωρο, θελω να ρωτησω εαν καθε φορα που επαιζε ενα ζευγαρι, τα υπολοιπα ηταν επισης σταθμευμενα στον χωρο.
Τι θα ειχε να πει ο Νικος Τσαρουχας (ή οποιος αλλος) σε αυτην την περιπτωση. Ποσο επιρρεαζει η παρουσια μη οδηγουμενων Ηχειων, σε ρολο Passive Radiator, μεσα στον ιδιο χωρο ?

Mια τριτη παρατηρηση, που ισχυει και γενικωτερα.
Δεν νομιζετε οτι ενα εντυπωσιακα μεγαλο ποσοστο απ τα Ηχεια που συνανταμε ολο και περισσοτερο τελευταια ειναι ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (Ηχοστηλες με παραλληλα woofer που αναγκαστικα προκυπτουν 4ωμα ενω δηλωνονται σαν 6ωμα).
Τι να παιζεται εδω ?

Ανεξαρτητα απο τα παραπανω, "και εις ανωτερα" που λενε :cool_4:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Audio Meeting στο Ηράκλειο.

Γεια σου Mike! :happy_4:

Βλεπω στις φωτο νεους ανθρωπους, προφανως στις πρωτες φασεις της επαγγελματικης τους ζωης, και ταυτοχρονα ακουω να αναφερονται με φυσικοτητα νουμερα οπως 10.000 ευρω ή 22.000 Ευρω μονο για Ηχεια. Να υποθεσω οτι προκειται για συσκεψη του ΟΠΕΚ?
Έχει λεφτά το νησί! (Χαχα!Classic! :happy_9: )

Πέρα απο την πλάκα, όχι, τα 10k και τα 22k δεν είναι χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο καθένας χωρίς να ιδρώσει το αυτί του. Δεν είναι...pocket change! Αλλά πώς νομίζεις ότι βγάζουν τόσα λεφτά κάθε χρόνο οι τράπεζες?! Tα δάνεια να είναι καλά! :happy_8:

Το θέμα που θίγεις έχει να κάνει και με τα diminishing returns που λέγαμε με το Μάνο. Εγώ βάζω το όριο πέρα απο το οποίο πρέπει να σκάσεις πολύ χρήμα για να πάρεις λίγο καλύτερη απόδοση στα 10-12 χιλιάρικα (συνολικά για όλο το σύστημα) ενώ ο Μάνος θεωρεί πως το όριο αυτό είναι κάπως ψηλότερα. Ψυχανεμίζομαι πως η διαφορά μας έχει να κάνει κυρίως με το κόστος της πηγής. :happy_6:
Πάντως το όριο αυτό υπάρχει κι όσο περισσότερα μηχανήματα ακούς τόσο περισσότερο το συνειδητοποιείς - κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο, εώς απαραίτητο, εκτός εάν τα 20 χιλιάρικα είναι όντως pocket change σε σχέση με το ετήσιο εισόδημά σου.

Ενα αλλο. Επειδη ειδα πολλα Ηχεια μαζεμενα στον χωρο, θελω να ρωτησω εαν καθε φορα που επαιζε ενα ζευγαρι, τα υπολοιπα ηταν επισης σταθμευμενα στον χωρο.
Τι θα ειχε να πει ο Νικος Τσαρουχας (ή οποιος αλλος) σε αυτην την περιπτωση. Ποσο επιρρεαζει η παρουσια μη οδηγουμενων Ηχειων, σε ρολο Passive Radiator, μεσα στον ιδιο χωρο ?
Αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα των χώρων ακρόασης που διαθέτουν τα καταστήματα. Το σκεφτόμουν κι εχθές καθ'όλη τη διάρκεια της ακρόασης καθώς, πέρα απο τα ηχεία που βλέπετε στις photo, στον ίδιο χώρο υπήρχαν τα μεγάλα Krell, τα Nautilus, τα Pioneer S1-EX και στο βάθος τα μεγάλα Usher. Πάντως η τελευταία photo με τα KEF είναι σε άλλο χώρο ακρόασης! :cool_3:

Πρακτικά δε μπορεί να γίνει κάτι - δυστυχώς. Όσο και να προσέξεις το χώρο σου - κι ο Μάνος τον έχει προσέξει - αυτό το πρόβλημα θα το έχεις.

Ως πελάτης/επισκέπτης το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις στο μυαλό σου ως πρόβλημα.
Έτσι κι αλλιώς θεωρώ πως, αν πρόκειται να δώσεις ένα σεβαστό ποσό για κάποιο ηχείο ή άλλη συσκευή που έχεις βάλει στο μάτι, οφείλεις στον εαυτό σου να ζητήσεις ακρόαση στο χώρο σου.

Δεν νομιζετε οτι ενα εντυπωσιακα μεγαλο ποσοστο απ τα Ηχεια που συνανταμε ολο και περισσοτερο τελευταια ειναι ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (Ηχοστηλες με παραλληλα woofer που αναγκαστικα προκυπτουν 4ωμα ενω δηλωνονται σαν 6ωμα).
Τι να παιζεται εδω ?
Χμμ.. Γι'αυτό θα ήθελα πραγματικά να ακούσω τη γνώμη των πιο έμπειρων θαμώνων της κατηγορίας.Το συγκεκριμένο ζήτημα το έχω θίξει και στο παρελθόν. Έχω κάποιες σκέψεις αλλά τι θα έλεγες να ανοίγαμε νέο thread και να το συζητήσουμε εκεί? :happy_6:

Reaction score
13
στο τελευταιο κανε οπως νομιζεις.

Αν και ο χρονος προσωπικα με πιεζει -ως συνηθως - θα ηθελα να το συζητουσαμε.
Σε πρωτη φαση το αποδιδω σε προσπαθεια αρκετων κατασκευαστων να φτιαξουν ηχεια που θα ντουμπλαρουν σαν μπροστινα για A/V και συγχρονως τρανζιστορικο Hi-End stereo (με υποχωρησεις ως προς το τελευταιο).
Mηπως υπολογιζουν σε ξεφουσκωμα της αγορας των πεντακαναλικων ?

Reaction score
10
Μετά από πιέσεις του Κώστα Φ. θα γράψω και εγώ δυο λογάκια.
Πρέπει να ευχαριστήσω και εγώ το Μάνο για την άλλη μία φορά εξαίρετη φιλοξενία του.
Εγώ έφτασα αργά και δεν πρόλαβα πολλά από τα Focal, αν και ο ήχος τους
μου είναι γενικά γνώριμος. Τα πιο πολλά τα είπα εκεί, συμφώνησα με τον
Γιάννη στα περισσότερα σημεία και δεν πίστευα ότι ένα καλώδιο μπορούσε
να κάνει τόση ζημιά στο σήμα (απαράδεκτο για εμένα - κάπου υπάρχει σοβαρό
σχεδιαστικό/κατασκευαστικό λάθος).
Πράγματι τα escalante είχαν να πουν πολλά. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος
που αναπαρήγαγαν τα κύμβαλα. Ότι πιο κοντά στο πραγματικό. Γενικά έχουν
να δώσουν, αλλά σε αυτή την τιμή θα περίμενα και κάτι πιο κομψό - είναι
πολύ "κουτιά".
Και εδώ θα σταθώ και στο σχόλιο του Μιχάλη, όπου το συζητήσαμε μετά
και με τον Κώστα αλλά κάνει την πάπια, γιατί δεν ακούγονται και ηχεία
άλλων τεχνολογιών και διατάξεων;
Πάντως δεν ξέρω, αλλά θα ήθελα να ακούσω τα ηχεία και χωρίς την προενίσχυση
της λάμπας. Και θα το πω και ας με φάνε, το "γραμμόφωνο" δεν μου άρεσε.

ΥΓ. Πάντως Μιχάλη υπήρχαν και άτομα τα οποία δεν έχουν αρχίσει καν την
επαγγελματική τους ζωή, αυτοί είναι χειρότερα καμμένοι για μένα. Δεν
θα προλάβουν να χαρούν τους πρώτους μισθούς, θα τους κάνουν δόσεις!
Και σκέψου ότι άλλοι αντίστοιχα δίνουν τόσα χρήματα για αμάξι. Γιατί
αυτή η "επένδυση" να θεωρείται λογική και όχι ένα ηχητικό σύστημα;
Και στο κάτω κάτω όλοι μπορούν να θαυμάζουν κάτι που δεν μπορούν
να αποκτήσουν και αν μπορούν να του κάνουν και test drive :crazy_1:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Πάντως δεν ξέρω, αλλά θα ήθελα να ακούσω τα ηχεία και χωρίς την προενίσχυση της λάμπας.
Mε δουλεύεις? Καλύτερα που δεν ακούσαμε τα Fremont με τα Krell γιατί θα πούλαγα χωράφια σήμερα. :crazy_3:
Νext time όμως..! :happy_2:

Και εδώ θα σταθώ και στο σχόλιο του Μιχάλη, όπου το συζητήσαμε μετά και με τον Κώστα αλλά κάνει την πάπια, γιατί δεν ακούγονται και ηχεία άλλων τεχνολογιών και διατάξεων;
Τσάαααακ! :happy_8:

Reaction score
47
Λοιπόν, πρέπει να δώσω απαντήσεις (γι'αυτό δε μπαίνω πολύ συχνά στο φόρουμ, δεν κρατιέμαι...)
1. Το οτι νέα παιδιά συζητάνε για τέτοια ποσά εμένα ΔΕΝ μου κάνει εντύπωση. Ακόμα μικρότερα συζητάνε για Porsche & Ferrari. Είναι βασικό να καταλαβαίνεις που μπορείς να φτάσεις και τι θυσίες ενδέχεται να χρειαστεί να κάνεις για να το αποκτήσεις.
2. Το πρόβλημα με τα ηχεία δυστυχώς είναι υπαρκτό και με κάποια σε μεγάλο βαθμό. Παροτι υπάρχουν κάποια υλικά της RPG και έρχονται και άλλα απο την Auralex, η λύση είναι μία και μόνο: αν υπάρχει πελάτης που εγώ κρίνω οτι ενδιαφέρεται σοβαρά για κάποιο απο αυτά τα ηχεία, όλα τα άλλα φεύγουν προσωρινά για την ακρόαση. Είναι πολλά τα χρήματα και αυτό το σέβομαι, αλλά και τα κιλά είναι πολλά. Απο 100 και πάνω το ζευγάρι! Για τον ίδιο λογο επίδειξη στο σπίτι ηχείων γιόκ. Εξαιρέσεις φυσικά και υπάρχουν, αλλά...
3. Τα Escalante είναι λίγο διαφορετικής αρχιτεκτονικής, με άλλο ένα 12" εσωτερικά. Δείτε το site της.
4. Κώστα το ποσό που σου είπα αφορά το πότε αρχίζει το law of diminishing returns. Οχι πότε αρχίζει κανείς να έχει εξαιρετικό ήχο.
5. Τα Shunyata φυσικά και δεν εχουν κανένα προβλημα. Τα καλώδια όμως είναι πονεμένη ιστορία, και το τί ταιριάζει με τί δεν έχει να κάνει πάντα με το κόστος ή το όνομα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πχ σαφώς και πάει το Cardas. Με τα McIntosh όμως όχι, θέλουν Shunyata - αλλιώς "στρογγυλεύουν" πολύ.
6. Το θέμα με το "γραμμόφωνο" λίγο με στεναχωρεί, μιάς και ακούγατε πάνω απο 100dB!!! Σε απόσταση 1 μέτρου, απο την Grasshopper!!! Κάθε πράγμα θέλει τον τρόπο του!

Ζητώ συγγνώμη για τη λίστα, αλλά αλλιώς δε θα έβγαζα άκρη!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ποσο επιρρεαζει η παρουσια μη οδηγουμενων Ηχειων, σε ρολο Passive Radiator, μεσα στον ιδιο χωρο
Το έμπειρο μάτι του Μιχάλη λέει το αυτονόητο. Δυστυχώς οι χώροι ακρόασης δεν είναι πάντα οι ιδανικοί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μια καλή γεύση είναι αυτό που μένει, ενώ για ένα λίγο πιο έμπειρο αυτί, μένει και η προοπτική που έχει το σύστημα σε έναν καλό χώρο. Σε κάθε περίπτωση είναι μια εμπειρία καλή για τον μέσο χρήστη (να σου οι εμπειρίες :happy_9: ). Λίγοι θα έχουν άλλωστε την ευκαιρία να ακούσουν καλύτερα στα σπίτια τους. Δεν βλέπετε τι γίνεται στην hi end?..."happy_1"

Ώρες ώρες σκέφτομαι, ότι αυτός είναι και ο λόγος που είναι τόσο χαμηλές οι πωλήσεις πάνελ. Σε κλασικούς χώρους ακρόασης καταστημάτων ή σπιτιών δεν μπορεί να παίξει τέτοιο ηχείο, ούτε με σφαίρες... :cool_3:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

3. Τα Escalante είναι λίγο διαφορετικής αρχιτεκτονικής, με άλλο ένα 12" εσωτερικά. Δείτε το site της.
Μην λες Escalante.. Προσπαθώ να τα ξεχάσω. :mrgreen:

4. Κώστα το ποσό που σου είπα αφορά το πότε αρχίζει το law of diminishing returns. Οχι πότε αρχίζει κανείς να έχει εξαιρετικό ήχο.
Ναι βρε Μάνο, το ίδιο πράγμα λέμε! Ξαναδιάβασε τι έγραψα. :happy_8:

6. Το θέμα με το "γραμμόφωνο" λίγο με στεναχωρεί, μιάς και ακούγατε πάνω απο 100dB!!! Σε απόσταση 1 μέτρου, απο την Grasshopper!!! Κάθε πράγμα θέλει τον τρόπο του!
Δεν τον ξέρεις το Στέφανο, γι'αυτό στεναχωριέσαι! Αυτός είναι χειρότερος ντιτζιταλοφρίκουλας απο εμένα. Μας έχει πεθάνει με το SACD. :crazy_1:

Reaction score
13
Ώρες ώρες σκέφτομαι, ότι αυτός είναι και ο λόγος που είναι τόσο χαμηλές οι πωλήσεις πάνελ. Σε κλασικούς χώρους ακρόασης καταστημάτων ή σπιτιών δεν μπορεί να παίξει τέτοιο ηχείο, ούτε με σφαίρες... :cool_3:
Φαινεται οτι θα υπαρχουν και μερικοι λογοι ακομη.
Αλλα ας μη σου το χαλαω τωρα.

Στο αλλο θεμα της συνυπαρξης Ηχειων, ισως να ειναι ψηλα γραμματα, αλλα ευκολα με μερικες καλες κουκουλες στα αεργα ηχεια μπορει να ελαχιστοποιειται η αλληλοεπιδραση και ο χρωματισμος.
Σκεψου τωρα οτι ενας κωνος μεγαφωνου ή ακομη χειροτερα ενας αυλος Bass Reflex που βλεπει σε μια καμπινα (αν τον δεις απο τα εξω προς τα μεσα) συντονιζει σε καποιο βαθμο τον χωρο ακροασης. Μερος της ενεργειας που εκπεμπει το ενεργο ηχειο αποροφαται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ για καποιες συχνοτητες απο τα αεργα Ηχεια (αυτο που λεμε κυματοπαγιδα).
Εξαλλου ενα ευαισθητο βολτομετρο AC, συνδεδεμενο στους ακροδεκτες ενος αεργου Ηχειου, την στιγμη που κοντα του παιζει ενα αλλο Ηχειο θα δειξει κατι. Αυτο το κατι, αναλυομενο με πιο συνθετα οργανα στην κλιμακα των συχνοτητων, ειναι ενδεικτικο του χρωματισμου του χωρου που εννοω. Εαν επεκτεινουμε αυτο το σκεπτικο, σωστο θα ηταν να βραχυκυκλωνουμε τους ακροδεκτες των αεργων Ηχειων, ωστε να φρεναρουμε τις εξαναγκασμενες διαδρομες των αεργων κωνων, που σε αυτην την περιπτωση εχουν μεταμορφωθει σε μικροφωνα.

Reaction score
2
).
Εξαλλου ενα ευαισθητο βολτομετρο AC, συνδεδεμενο στους ακροδεκτες ενος αεργου Ηχειου, την στιγμη που κοντα του παιζει ενα αλλο Ηχειο θα δειξει κατι. Αυτο το κατι, αναλυομενο με πιο συνθετα οργανα στην κλιμακα των συχνοτητων, ειναι ενδεικτικο του χρωματισμου του χωρου που εννοω. Εαν επεκτεινουμε αυτο το σκεπτικο, σωστο θα ηταν να βραχυκυκλωνουμε τους ακροδεκτες των αεργων Ηχειων, ωστε να φρεναρουμε τις εξαναγκασμενες διαδρομες των αεργων κωνων, που σε αυτην την περιπτωση εχουν μεταμορφωθει σε μικροφωνα.
Πολυ σωστα!:cool_4:

Reaction score
10
Λοιπόν, πρέπει να δώσω απαντήσεις (γι'αυτό δε μπαίνω πολύ συχνά στο φόρουμ, δεν κρατιέμαι...)

5. Τα Shunyata φυσικά και δεν εχουν κανένα προβλημα. Τα καλώδια όμως είναι πονεμένη ιστορία, και το τί ταιριάζει με τί δεν έχει να κάνει πάντα με το κόστος ή το όνομα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πχ σαφώς και πάει το Cardas. Με τα McIntosh όμως όχι, θέλουν Shunyata - αλλιώς "στρογγυλεύουν" πολύ.
Το ζήτημα των καλωδίων έχει αναπτυχθεί εκτενώς και σε παλιότερα threads,
αλλά θα πω για μία ακόμη φορά την αποψή μου. Το καλώδιο πρέπει να
επιφέρει τις μικρότερες δυνατές αλλοιώσεις στο σήμα. Οτιδήποτε άλλο είναι
λάθος. Από τη στιγμή που αυτό δεν ισχύει τότε είναι εκτός "προδιαγραφών".
Βέβαια θα πει κάποιος ποιές προδιαγραφές, αλλά κάποια de facto standards
υπάρχουν. Αν το καλώδιο γίνεται φίλτρο ή αλληλεπιδρά με καταστροφικά
αποτελέσματα με τα φίλτρα του ενισχυτή και των ηχείων, τότε δεν πέτυχε, έτυχε!
Σε κάθε περίπτωση μπορεί να φταίει και η έξοδος του ενισχυτή, αλλά
σε σωστές σχεδιάσεις ή πρέπει να δίνονται τα όρια των χαρακτηριστικών του
καλωδίου (αντίσταση, αυτεπαγωγή κλπ) στα οποία λειτουργεί σωστά ο
ενισχυτής ή να μπορεί να δεχθεί ένα λογικό εύρος τιμών.
Από την άλλη και οι κατασκευαστές των καλωδίων ξέρουν ότι οι τιμές κάποιων
χαρακτηριστικών πρέπει να κρατούνται χαμηλές. Αν δεν το κάνουν και ασημένια
να είναι, ζημιά θα κάνουν.
Πολύ θα ήθελα πάντως να συγκρίνω τις χαρακτηριστικές τιμές των δύο
συγκεκριμένων καλωδίων.
Πάντως εγώ ήθελα να θίξω κυρίως το γεγονός ότι ένα καλώδιο έκανε
μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα, το τι φταίει είναι προς διερεύνηση.

Όσο για το γραμμόφωνο και τα "καρφιά" του Κώστα, με φροντίδα και Thorens
μεγάλωσα, δεν είμαι φανατικός. Απλά δεν μου καθόταν καλά τη συγκεκριμένη
στιγμή. Μπορεί να έφταιγαν και οι συγκεκριμένοι δίσκοι. Δεν ξέρω.

Reaction score
0
Μπραβο παιδια. Κατι τετοιες περιστασεις ειναι που μενουν για να διηγησαι στα εγγονια σου. Σας ζηλεψα, ειναι γεγονος.

Επισης μου δημιουργηθηκε μια απορια : Βλεπω στις φωτο νεους ανθρωπους, προφανως στις πρωτες φασεις της επαγγελματικης τους ζωης, και ταυτοχρονα ακουω να αναφερονται με φυσικοτητα νουμερα οπως 10.000 ευρω ή 22.000 Ευρω μονο για Ηχεια. Να υποθεσω οτι προκειται για συσκεψη του ΟΠΕΚ?

- Βασικά είναι άνθρωποι, που τους ενδιαφέρει να αποκτήσουν αρχικά εμπειρίες και αν μελλοντικά τους το επιτρέψουν οι οικονομικές τους δυνατότητες και...η σύζηγος, ΜΠΟΡΕΙ να κινηθούν σε μία τέτοια αγορά... -

- Μία λύση είναι να τραβηχτούν τα ηχεία πίσω από τους ακροατές και να βραχυκυκλωθούν οι μπόρνες τους,
Έτσι μπορείς να απομακρύνεις ανεπιθύμητη συμβολή των ηχείων στο τελικό αποτέλεσμα ακρόασης αλλά και να "καταστρέψεις" τη μέση σου αν ο ενδιαφερόμενος θελήσει να ακούσει ενναλακτικές λύσεις σε ηχεία :) -

Τι να παιζεται εδω ?

- Τα escalante κάθε άλλο παρά συμβατικές λύσεις χρησιμοποιούν, μία ανάγνωση στην ιστοσελίδα τους εξηγεί το "πρόβλημα" που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και πως το αντιμετωπίζουν.
Μια άλλη "τεχνική" επίλυσης για το ίδιο "πρόβλημα", παρουσιάζει η Ascendo, είναι η Ευρωπαική "απάντηση".
Ένα είναι σίγουρο πάντως ότι και να κάνεις, όπως και να τα στήσεις, έιτε σε μικρό έιτε σε μεγάλο χώρο, δε "μπουμάρουν"!!!! Είτε η μία είτε η άλλη εταιρία.
Όσο για το τίπαιζεται εδώ, ένας συνφορουμίτης έδωσε την απάντηση άθελά του, έγραψε ότι είναι πολύ κουτιά γι αυτή την κατηγορία τιμής ;-) -

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Σε κάποια άλλη ακρόαση, προτείνω να δοκιμάσετε και τη λύση κάποιων μονομπλόκ, με πολύ κοντό καλώδιο ηχείων και αναλόγως μακρύ interconnect.
:cool_4:

Eπίσης είμαι περίεργος να δω τι ακριβώς κερδίζει ηχητικά το σύστημα της Krell με τη χρήση των CAST έναντι των συμβατικών συνδέσεων. Στα χαρτιά φαίνεται ενδιαφέρουσα υλοποίηση.
Review του Stereophile για το σύστημα Προ-Τελικών της Krell που ακούσαμε, καθώς και κάποιες πληροφορίες για το CAST, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ο Μάνος ίσως να έχει κάνει ήδη τη δοκιμή και να μπορεί να μας πει περισσότερα. :happy_6:

Reaction score
47
Οι κουκούλες φυσικά και δεν κάνουν τίποτα στις χαμηλές συχνότητες που είναι το πρόβλημα - αλλά προστετεύουν απο τη σκόνη και το κακό μάτι. Η μόνη δυστυχώς λύση είναι η απομάκρυνσή τους, αλλά θα δοκιμάσω το κόλπο με τα jumper.
Τα καλώδια - δυστυχώς - είναι φίλτρα. Όλα. Αφου έχουν χωρητικότητα και αντίσταση, κλπ. Λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιότητες του ενισχυτή και των ηχείων...άστα - χωρίς δοκιμή τίποτα!
Τέλος να αναφέρω την πάγια αποψή μου οτι το high end είναι ακριβό, αυτό λέει και η λέξη, και ότι είναι σχετικά μοναχικό σπορ. Και σαν συμβουλή: όποιος θέλει να ακούσει σοβαρά να το κάνει μόνος του, άντε δύο το πολύ. Φυσικά έμένα μου αρέσει να έρχεται κόσμος να κάνουμε και την πλάκα μας, αλλά δύσκολα βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα έτσι. Και δεν υποννοώ κάτι, μακάρι την επόμενη φορά να έρθετε άλλοι τόσοι!

Κώστα:
Μια και λέμε για Escalante δέν ακούσατε τα "μικρά" που είναι στο ισόγειο...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Τέλος να αναφέρω την πάγια αποψή μου οτι το high end είναι ακριβό, αυτό λέει και η λέξη, και ότι είναι σχετικά μοναχικό σπορ. Και σαν συμβουλή: όποιος θέλει να ακούσει σοβαρά να το κάνει μόνος του, άντε δύο το πολύ. Φυσικά έμένα μου αρέσει να έρχεται κόσμος να κάνουμε και την πλάκα μας, αλλά δύσκολα βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα έτσι. Και δεν υποννοώ κάτι, μακάρι την επόμενη φορά να έρθετε άλλοι τόσοι!

Κώστα:
Μια και λέμε για Escalante δέν ακούσατε τα "μικρά" που είναι στο ισόγειο...
Συμφωνούμε για τις ακροάσεις, ειδικά στην περίπτωση που πρόκειται να επενδύσεις κάποια χρήματα στο σύστημά σου και είναι σημαντικό να βγάλεις κάποια ασφαλή συμπεράσματα...

Μόνος όχι (νοιώθω ανασφάλεια :happy_8: ), αλλά πιστεύω το καλύτερο είναι παρέα με ένα φίλο που εμπιστεύεσαι τη γνώμη του και έχετε ακούσει πολλά συστήματα μαζί (ένας τέτοιος δικός μου φίλος περίμενα να έρθει προχτές αλλά μου την έκανε τελευταία στιγμή - αυτός έχασε!).

Χμμμ.. Μικρά Escalante ε?! Ωραία, ωραία! Ούτως ή άλλως πρέπει να ξαναπεράσω γιατί μου λείπει ένα interconnect. :cool_3:

Reaction score
3
Bρε σείς,καλά περνάτε και στην μεγαλόνησο.
Μάνο,προσεγμένος ο χώρος και πληθώρα ωραίων μηχανημάτων.
Εύγε στα "παιδιά" που θα αρχίσουν να γίνονται Ηι Εndάδες...
Για τα υπόλοιπα καλύφθηκα απο τους προλαλήσαντες.
Πάντα τέτοια.

Reaction score
47
Κώστα το CAST είναι απο τις κορυφαίες ιδέες και ότι πιο κοντά σε αυτό που λέμε "ουδέτερο". Αν δηλ. συνδέσεις τα μηχανήματα με οτιδηποτε άλλο εκτός CAST θα καταλάβεις. Δεν μιλάω μόνο για την ησυχία, τα δυναμικά ή τη γλαφυρότητα - αλλά ειδικά αν έχεις όλη την αλυσίδα βγάζεις ενα παράγοντα εντελώς εκτός: τα καλώδια. Είναι σα να ακούς ένα ενιαίο σύστημα. Για πολλούς αυτό ίσως να μην είναι καλό, τους αρέσει το "tuning" με τα καλώδια - για όσους όμως τα θεωρούν τον αδύναμο κρίκο της αλυσιδας, τα CAST είναι όνειρο!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.161
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound