Audio Nemesis DC-1 DAC

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπάμπης Θ. said:
Μπράβο πάντως.Τύφλα να έχουν οι reviewers πάντως.. Αλλά από την άλλη βάλε πόσες ώρες έφαγες..
ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.
Συμφωνώ απόλυτα.
Μπράβο σου ρε Γιώργη. Ενθουσιασμός αλλά και σωστή δουλειά, μεταφέροντας ταυτοχρόνως με λεπτομέρεια όσα άκουσες. Ευχαριστούμε...

Reaction score
298
Μπάμπης Θ. said:
Επίσης δεν έχουμε το φόβο μην βάλουμε κανένα κακογραμμένο CD και μας έρθει να πετάξουμε
Έτσι, έτσι. Τι να μας λέει ο κάθε Καζάλς. Frisbee θα γίνει, ο αλήτης.

Νίκος Τσαρουχάς said:
Μπάμπης Θ. said:
ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.
Συμφωνώ απόλυτα.
Και εγώ συμφωνώ. Κανονικά έπρεπε να μας πληρώσει o g.kar. 8)

Reaction score
0
G.KAR. σε ευχαριστούμε για το οτι μοιράστηκες τις εμπειρίες σου με όλους εμάς. Αν θέλεις να εμπλουτίσεις τα αποτελέσματα των δοκιμών σου και σε ΝΑΥΤΙΛΟΥΣ είναι στη διάθεσή σου.

Reaction score
3
Απορία, ψάλτου βηξ (όπου "ψάλτης", διάβαζε: g.kar). Εύγε, λοιπόν, στον g.kar για το ενδελεχές του ψαξίματος και για την δημόσια παράθεση των εντυπώσεών του...//;-)

Χωρίς παρεξήγηση, τώρα: η δική μου απορία είναι ποιά ήταν η αρχική απορία του ψάλτη που οδήγησε στον ξερόβηχα (ψάξιμο);

Reaction score
3.468
Migiakis , κι εγώ σας ευχαριστώ που διαβάσατε και συμμετείχατε στον παρόν θέμα.

Με ενδιαφέρει πολύ να ακούσουμε το DC-1 και στο δικό σου σύστημα. Ελπίζω το Transport σου να διαθέτει ψηφιακή έξοδο 75Ω σε βύσμα RCA. Καλώδιο ψηφιακό έχω ένα της XLO που μου έδωσε ο αντιπρόσωπος (o φίλος μας ο Luxman από το avsite.gr) μαζί με το Nemesis DC-1 DAC. Επίσης μου έδωσε κι ένα καλώδιο ρεύματος της Ultralink.
Με αυτά τα καλώδια πραγματοποίησα τις δοκιμές μου.

Reaction score
3.468
Επομένως όλες οι δοκιμές και οι μετρήσεις έγιναν με αυτά τα καλώδια που συνόδευαν το DAC. Κατά την διάρκεια των δοκιμών χρησιμοποίησα επίσης και ένα coaxial 75Ω ιδιοκατασκευής μου. Δεν μπόρεσα να καταγράψω τις διαφορές των καλωδίων στον παλμογράφο. Ο παλμογράφος δεν επαρκεί για τέτοιου είδους μετρήσεις καλωδίων. Απαιτούνται πολύ εξιδεικευμένα μετρητικά συστήματα.

Reaction score
3.468
Αυτή είναι μια από τις απαντησεις που έλαβα σήμερα απο τον κ. Fabio Camorani σχεδιαστή και κατασκευαστή του Nemesis DC-1. Η ερώτηση αφορούσε τον τύπο της μοναδικής ψηφιακής είσοδου SPDIF που έχει το DC-1. Στην συνέχεια τον ρώτησα εαν έχει δοκιμάσει την μέθοδο μετατροπής του AES/EBU σε SPDIF με χρήση ενός απλού διαιρέτη τάσης με αντιστάσεις.

Aπάντηση:
DC-1 has only 75ohm input pin. This is due to the fact that almost ALL players have 75ohm connection.
Changing the input impedance into 110ohm, changing the digital transformer and changing the cable, it's possibile, but it's a cheap dac, that's why it has only one input pin.
You can try, I never tried those ways. Best to use a transformer from 110 to 75 ohm: simple and sure.
It's only a matter of load. One is 110 ohm balanced, one is 75 ohm coax. Changing the input trans, DC-1 can accept also 110ohm system.

Επομένως η καλύτερη μέθοδος προσαρμογής του AES/EBU σε SPDIF είναι αυτή που χρησιμοποιεί έναν balanced μετασχηματιστή σήματος που μετατρέπει τα 110 Ω balanced σε 75Ω unbalanced. Φαντάζομαι ότι κάποιος θα μπορούσε να προσαρμόσει εύκολα έναν τέτοιο Μ/Σ μέσα στην συσκευή και με έναν διακόπτη να επιλέγει τον τύπο της ψηφιακής εισόδου.

Reaction score
3.468
Η δεύτερη ερώτηση αφορούσε την παρατήρηση που έκανα για μείωση της παραμόρφωσης του σήματος όταν το clock εισόδου ήταν κλειδωμένο στα 88,2KHz. Αυτό φαίνεται και στις κυματομορφές που ανέβασα. Στα 88,2KHz το σήμα είναι άψογο ενώ στα άλλα clock rates η παραμόρφωση ήταν μεγαλύτερη.

Fabios reply:

The DC-1 has no oversampling.
DC-1 is zero oversampling so increasing the frequency connection it may improves the sounds. It can be used up to 96khz.
Your test is quite interesting. We will try to do the same here with our AP System one after the calibration we are planning to do within a few weeks. Now I can't say why. 20khz distorsion is due to zero oversampling, but maybe the reclocking system we used is changing the perfect situation and gives what you see. Also, we are checking if the receiver+clock+dac is adding something.

Οπότε ελπίζω να μου στείλουν νέα απάντηση όταν δοκιμάσουν στα εργαστήριά τους την πρότασή μου για λειτουργία στα 88,2KHz .
Στα 88,2KHz το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν για μένα καλύτερο. Θα έλεγα ότι ακούγεται σαν μια ενδιαμεση κατάσταση μεταξύ zero-oversampling και oversampling.
Για την υψηλή παραμόρφωση κοντά στα 20KHz , ουδέν σχόλιο προς το παρόν. Απορώ πως και δεν αναφέρθηκε ο Fabio στην απουσία του ψηφιακού φίλτρου στην έξοδο του DAC .

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
RDoherty said:
Όπως βλέπεις, Σπύρο, η απάντηση στο ερώτημά σου:
Σπύρος Κωστόπουλος said:
ποιά ήταν η αρχική απορία του ψάλτη
είναι:
g.kar said:
... ο αντιπρόσωπος

Αμαν με την εμμονη σου . Χαλαρωσε λιγο . Απολαυσε την ζωη .
Δεν περιστρεφεται ολος ο κοσμος γυρω απο την αντιπαθεια που εχεις στο ατομο μου .

Θα προσεφερες χρησιμοτερη υπηρεσια στο AVSITE αν με τις ενεργειες σου και καποιος αλλος αντιπροσωπος παραχωρουσε μηχανηματα για αναλογη αξιολογηση . Βεβαια με την "συμπεριφορα" σου μαλλον αποτρεπεις μια τετοια διαθεση .

Αυτο εδω το αρθρο ηταν η αρχικη απορια ............... http://www.positive-feedback.com/Issue26/audionemesis.htm

Reaction score
3.468
mygiakis said:
Digital circuitry
Timing, as essential to digital audio as the bits themselves, remains a common source of sonic degradation in designs at every price. Assembling the signal at precisely the correct rate is the only option where high-fidelity playback is required. The CDP-10 achieves remarkably accurate timing (and superb fidelity) through the use of a special, isolated, digital re-clocking system. Signals are then filtered (sometimes called upsampled) to 352 kHz and further defined with 24-bit processing. For discs encoded with HDCD, a Pacific Microsonics digital filter applies the proper decoding algorithm. The CDP-10 is fitted with the latest highly-acclaimed differential, stereo Burr-Brown PCM 1738, 24-Bit 192Khz D/A converters. Separate stereo converters are used for each channel to reduce distortion and noise and improve stereo separation.

Βλέπω πίσω δεξια ένα RCA. Φαντάζομαι ότι αυτή είναι η ψηφιακή έξοδος του Classe CDP-10
Mygiakis, δες τι γράφει από πίσω και πες μου. Πρέπει να γράφει digital output.

Reaction score
298
LUXMAN said:
Βεβαια με την "συμπεριφορα" σου μαλλον αποτρεπεις μια τετοια διαθεση .
Διέκρινες κάτι επικριτικό, και συνεπώς αποτρεπτικό, στη "συμπεριφορά" μου?

Reaction score
3.468
H τρίτη απάντηση του Fabio αφορούσε την χαμηλή σταθμη εξόδου του DC-1. Εγώ την μέτρησα και ήταν 0,755 volts RMS (2,14 Volts από κορυφή σε κορυφή, peak-to -peak).
Σας αναφέρω επίσης ότι τα περισσότερα consumer CD players έχουν μέγιστη αναλογική στάθμη εξόδου 2,00-2,30 Volts RMS (5,7-6,5Vpp).

In the manual you should read 2,2Vpp, meaning 2.2V peak-peak. This is due to the simple output stage. We could not increase the voltage without increasing the cost for the same sound. We chose the sound.

Μου έρεσε η απάντηση, αν και τεχνικά δεν με καλύπτει.

Reaction score
0
Και εγώ το ίδιο νομίζω οτι είναι δηλαδή ψηφιακή εξοδος. Θα το επιβαιβεώσω και θα σε ενημερώσω.

Reaction score
3.468
Moυ άρεσε πολύ ο τρόπος που έκλεισε το e-mail του ο Fabio.

We thank you so much for appreciating the DC-1. As you say, it was studied and designed and built with analogue sound in mind. Every choice was done for this. So, it may be a little strange from some point of view, but we chose to stay there. Yes, we made a precise choice, choosing the MUSIC and not the special effects for audiophiles.

Thanks a lot for your nice words.
Regards,
Fabio Camorani

Υ.Γ Πραγματικά φίλοι μου, πιστεύω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας. Να μιλάμε απ'ευθείας με τον κατασκευαστή.

Reaction score
3.468
Παρατήρηση.

θα σας παρακαλούσα να μην μπερδεύετε τις προσωπικές σας αντιπαραθέσεις σε αυτό εδώ το θέμα.
Υπάρχουν και τα p.m.

Reaction score
3
g.kar said:
Παρατήρηση.

θα σας παρακαλούσα να μην μπερδεύετε τις προσωπικές σας αντιπαραθέσεις σε αυτό εδώ το θέμα.
Υπάρχουν και τα p.m.
Κανονικά έπρεπε να το γράψουμε εμείς ,όμως μας πρόλαβε ο g.kar.

Doherty, το ξανα λέω.
Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι αντιπρόσωποι,εισαγωγείς,που να έδιναν μηχανήματα προς δοκιμή σε μέλη του site,όπως ο Μαρίνος,(Luxman).
Με αυτόν τον τρόπο βοηθάει στο να μην αγοράζουμε "γουρούνι στο σακκί".

Σε παρακαλώ,λιγάκι σεβασμό. :(

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88