Audio Science Review YouTube Channel

Μηνύματα
12.473
Reaction score
14.634
Επειδή το εθνικό σπορ στο ellanta είναι ο μηδενισμός θα προέτρεπα τους γκρινιάρηδες να επικεντρωθούν στα θετικά που προσφερουν οι amir αυτού του κόσμου.

Το ότι πχ δεν είναι βέλτιστο να καρφώσεις καρφι με κατσαβίδι δε σημαίνει ότι το κατσαβίδι είναι άχρηστο εργαλείο και όποιος το χρησιμοποιεί πρέπει να καταδικαστεί στο πυρ το εξώτερον.

Υπάρχει η εντύπωση δλδ ότι η επιστημονική μέθοδος δεν εμπεριέχει καθόλου trial and error, όταν στη πραγματικότητα είναι κατά βάση επαναληπτικοί κύκλοι refinement, trial and error.
Εαν αναφέρεσαι σε εμένα και τα πόστ μου για το εν λόγω άτομο, όπως είδες αναφέρθηκα ότι η προσφορά των μετρήσεων (εαν και πολλές απο αυτές, είναι λάθος απο μόνες τους) και η συζήτηση που προκύπτει απο αυτές απο άτομα με κάποιες γνώσεις στο σάιτ του, είναι κάτι θετικό.

Εσυ τώρα με την εμπειρία σου γενικά σαν επιστήμονας (άσχετα εαν όπως και εγω, δεν είσαι σε αυτό τον κλάδο), βλέπεις κάτι σοβαρό επιστημονικό σε αυτό που κάνει ο Amir ? Εγω λίγα που άντεξα να διάβασω, πρίν φρίξω, όχι.

Πάντως για να σου κάνω quote τον ίδιο τον Amir έχει απαντήσει ότι αυτό που κάνει δεν έχει τίποτε το επιστημονικό και είναι απλώς μετρήσεις. Επίσης, απο ότι παρατήρησα, στην αρχή δεν έκανε κάν κάποια υποκειμενική εκτίμηση με ακροάσεις (όπως και αρμόζει σε ενα καθαρά αντικειμενικό σάιτ όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) , τώρα όμως κάνει και μάλιστα σε συνθήκες εντελώς δικιάς του εφεύρεσης που τις βασίζει σε κάτι δήθεν επιστημονικές απόψεις για το πως πρέπει να διεξάγονται. Αλλά και το αντικειμενικό μέρος των απόψεων του (έρευνας πες το εσύ), απο ότι έχω δει, το βασίζει όλο πάνω σε ένα και μόνο νούμερο το SINAD (ούτε καν δηλαδή THD+N) και το να πουσάρει στο μέγιστο όριο τα μηχανήματα που εξετάζει κατα καιρούς και να μετράει το distortion , όρια που μηχανήματα δεν ήταν κάν στο σχεδιασμό τους αυτό. Δεν μπορεί να θέτεις εσυ αυτά τα ορια και μετά να τα βγάζεις άχρηστα ή μη και να φτιάχνεις και λίστα. Καλό βέβαια για να κάνεις μια χονδρική εκτίμηση για το ποιό μηχάνημα είναι κακοσχεδιασμένο και θα σε εγκαταλείψει λιάν συντόμως ή θα σου κάνει και ζημιά, αλλά μόνο μέχρι εκεί. Ε΄συ πως το κόβεις δηλαδή. Το κίβεις τόσο απλό το κριτήριο, να είναι ένα νούμερο, που μάλιστα δεν είναι κατί καινούργιο.? Αυτά το θέμα που ασχολείται ο Αμίρ είναι τόσο αρχαίο, όσο το audia και είναι χιλιοσυζητημένο, τα ίδια παντελάκη μου. Τα άλλα όμως που ακολουθούν απο την ερμηνεία τους είναι απλώς αυτό..... ερμηνεία με πολύ δόση cult θρησκείας. Λες και δεν τα ξέρουν αυτοί που τα σχεδιάζουν. Αυτός βέβαια ισχυρίζεται ότι δεν τα ξέρουν ή δεν παρακολουθούν τον ανταγωνισμό απο τα Κινέζικα των 100 ευρώ (π.χ. Dac) και σαν σωτήρας ήρθε να σώσει την audio κοινότητα - ανθρωπότητα απο αυτούς. Δηλαδή πόσο αγαθός και nerd πρέπει να είναι κάποιος για να πιστεύει τέτοια πράγματα ? ή ότι τα πράγματα και επιστημονικά να μιλήσουμε είναι τόσο απλά και ξεκάθαρα. ? Τίποτε δεν είναι τόσο απλό, σε βεβαιώνω, οχι μόνο στο audio που είναι της πλάκας αλλά σε κανέναν τομέα τουλάχιστον επιστημονικό. Αυτό είναι απλοποίηση χειρίστου είδους, με σκοπούς άγνωστους σε εμένα κάθως δεν ασχολούμαι με το εν λόγω "χόμπι" as such. Αυτό και μόνο έπρεπε να σε κάνει να σηκώνεται η τρίχα σου (εαν είναι κάπιιος πραγματικά επιστήμονας, σε οποιοδήποτε τομέα και άσχετο με τον εν λόφω τομέα). Γελάει ο κόσμος δηλαδή, ήμαρτον. Κα για αυτό δεν αχολείται.

Καλά για το ήθος του και τις απαντήσεις του όταν αμφισβητεί κάποιος τις "μεθοδολογίες" του ή τις συνθήκες κλπ ή έστω κάνει κα ερώτηση ή πρόταση για παιρετέρω έρευνα, που βλέπω, δεν το συζητάμε, ο τύπος δεν έχει καμιά σχέση με επιστήμη, δεν πανά ήτανε δεν ξέρω εγω τι λέει ότι ήταν η δουλειά σαν VP στην Microsoft ή όπου αλλού. Κανάς Manager θα ήταν και την δουλειά την βγάζανε άλλοι, όπως γίνεται σε όλες αυτές τις μεγάλες επιχειρήσεις. Μάλιστα είναι τόσο προκλητικός στην στάση σαν "επιστήμονας" που εγω νομίζω πραγματικά ότι τρολάρει τον ίδιο του τον εαυτό. Έχει καταλάβει την βλακεία που δέρνει την audio κοινότητα και τους δουλεύει όλους χα χα. (γιατί γνώσεις όντως έχει σε κάποια πράγματα, τώρα μην τρελαθούμε). Τεσπά δεν έχω καταλάβει τι ρόλο παίζει αυτός ο τύπος αλλά και γενικά όλοι στο audio. Εδω τωρα μιλάμε για έναν χώρο που βασίζεται σε κάτι "έρευνες" του 1980 απο κανά Όλιβ και Τούλ (και αυτές αμφισβητίσιμες στην ουσία) που κανένας δεν έχει κάνει κανένα follow up απο τότε. Και μάλιστα είδα και μια συνέντευξη του Όλιβ που απορεί κιόλας. Είναι αυτό επιστημονική έρευνα ? Πλάκα κάνουμε. Η πραγματική έρευνα δεν περνάει λίγος καιρός απο τότε που δημοισεύεις και έχουν βγεί εκατό έρευνες πάνω στην δική σου να ψάχνουν τα κενά της ή να την πάνε 1-100 βήματα παραπέρα ή να βρίσκουν άλλους 1002 τρόπους να την επιβεβαιώσουν ή και να την απορρίψουν στο σύνολο της. Πρώτα απο όλα και αυτες που θεωρούνται "ερευνες" στον τομέα αυτά , απο ότι έχω καταλάβει, μάντολα έρευνες είναι, για το πως διεξάγονται, πως έχουν διατεθεί και γίνει γνωστά στους υπολοιπους οι συνθήκες , περιγραφή μεθοδολογίας, απο ιδιωτικές εταιρίες του ίδιου του χώρου, δημσιευμένες σε κaνένα AES. Έρευνες που βλέπεις απο Πανεπιστήμια του χώρου ΟΚ να το συζητήσουμε. Αλλά αυτές εαν τις διαβάσεις θα δείς ότι δεν έχουν καμια σχέση με όλα αυτά και τα συμπεράσματα τους δεν είναι στην ουσία για το ευρύ κοινό και είναι τέτοιες που χωρίς γνώση δύσκολα κάποιος (και του τομέα αυτού να είναι... άσε εμάς) μπορεί να καταλάβει χωρίς να παρερμηνεύσει. ¨Ειναι ειδικές έρευνες που ο σκοπός τους είναι άλλος. Τώρα η ερμηνεία τους μετά απο όλους τους παρατρεχάμενους είναι εντελώς άλλο πράγμα και δεν είναι επιστήμη. Πές το και βάφτισέ το , όπως θες αλλά επιστήμη μην το λες.

Πάρε Π.χ. τα διάσημα και "αποδεκτά" απο παντού τέστ της Χάρμαν με τους πόσους ξέρω 16 ? listeners. που θεωρούνται και βίβλος χα χα. Τι είναι αυτό τώρα τέστ κοινωνικής ψυχολογίας ? χα χα. Και μάλλον ΟΚ ναι , με τι ερωτηματολόγιο ? , ξέρεις τι δουλειά θέλει (έστω και σε αυτές τις επιστήμες) να κάνει κάποιος ενα σωστό ερωτηματολόγιο που να οδηγει σε πραγματικά χρήσιμα συμπεράσματα ? Ξέρει κανένας ή διάβασε (ή δημοσιεύθηκε πουθενά και πότε ?) αυτό το ερωτηματολόγιο που ακολούθηθηκε στην εν λόγω "ερευνα" και πως "προέκυψε" και με τι "λογική" η σ΄'υνταξη του ? Μελετά λέει τις προτιμήσεις χα χα. Πλάκα κάνουμε, δηλαδή. Ξέρουν όλοι αυτοί που τα διαβάζουν όλα αυτά (και φανατίζονται κιόλας μέσα στην άγνοιά τους) ότι ενα πραματικά επιστημονικό (τεχνικό) τέστ δεν θα είχε κάν σαν σκοπό έρευνας του την εύρεση έτσι γενικά "προτιμήσεων" και μάλιστα με αμφίβολα μοντέλα extrapolation συμπερασμάτων αλλά θα είχε σαν σκοπό καθαρά και μόνο την εύρεση πολύ συγκεκριμένης ληροφορίας απλά που θα χρησίμευε για συσχετσμό αυτής με το premise ή την μεθοδολογία κλπ ? Τι έχουμε εδω δηλαδή γκάλοπ χα χα για να δούμε τι προτιμάει ο κόσμος για να φτιάξουμε προιόντα ή να θέσουμε κάποια στανταρντ. ΟΚ να το καταλάβει ο κόσμος όμως αυτό , όχι να καταλαβαίνει άλλο, με την βοήθεια των κατά καιρούς "ερμηνευτών" αυτών των "ερευνών" και να το ονομάζει επιστήμη.
 
Last edited:

Μηνύματα
12.473
Reaction score
14.634
Τελοσπάντων το θέμα είναι χιλοπαραγοντικό, μεγάλο, χρονίζον, άρρωστο και δεν θα το λύσω εγώ. Δεν είμαι ο υπεράνθρωπος τους Νίτσε, ο ΑudioJesus ή έστω ο απλός Jesus. :D Αυτά είναι χαρaκτηριστικά που διαθέτει (ή μάλλον έχει καταφέρει να του αποδίδονται απο τους άλλους , αυτό είναι η επιτυχία του) μόνο ο Amir. :D One man show scientist.:D

Απλως τα γράφω για να προσέχετε και να έχετε δικά σας κριτήρια. Και τότε όλοι αυτοί θα σας είνα χρήσιμοι μέν σε υγιές όμως βαθμό, όχι υπερβολές. Πλουραλισμός.
 

Μηνύματα
948
Reaction score
2.991
..........σε συνθήκες εντελώς δικιάς του εφεύρεσης που τις βασίζει σε κάτι δήθεν επιστημονικές απόψεις για το πως πρέπει να διεξάγονται.....
Ο συγκεκριμένος τύπος έχει κάποια πιστοποίηση για τις “εργασίες” που παρουσιάζει,
ή είναι δικής του επινόησης η Μεθοδολογία και Αξιολόγηση ?

διότι σε αντίθετη περίπτωση όλα είναι απόψεις _ και για την ακρίβεια… ΓτΠκ
.
 


Μηνύματα
12.473
Reaction score
14.634
Ο συγκεκριμένος τύπος έχει κάποια πιστοποίηση για τις “εργασίες” που παρουσιάζει,
ή είναι δικής του επινόησης η Μεθοδολογία και Αξιολόγηση ?

διότι σε αντίθετη περίπτωση όλα είναι απόψεις _ και για την ακρίβεια… ΓτΠκ
.
Όχι δεν είναι ακριβώς αυτό το θέμα. Εννοούσα κάτι άλλο σχετικά με αυτό. Πιστοποίηση όχι δεν έχει αλλά και κανένας άλλος ριβιούερ. Απο ότι διαβάζω, θεωρεί τον εατό του trained listener (χρυσαυτιάς) αλλά η Χάρμαν δεν του έχει δώσει τέτοια πιστοποίηση. Το λέει απο την θητεία του στην MS. (και εαν θες το πιστεύεις).

Imaging πάλι δεν εξέταζε καθώς δεν πίστευε νομίζω σε αυτό (όλα αυτά τα λέει - έλεγε παλιά - μάμπο τζάμπο, imaging, soundastage, άχρηστα, ). Τώρα βλέπω τα εξετάζει, αλλά ακούγοντας μόνο ενα ηχείο. ΟΚ καλά αυτό καθώς βασίζεται στην μελέτη των Ολιβ (και Τούλ ?) που λένε ότι ενα ηχείο είναι καλύτερο και έχουν βρεί οτι υπάρχει συσχετισμός με τα δυο ηχεία. Το ίδιο και για πολυκάναλο. Σωστό λογικά κάθως το imaging βασίζεται στο FR και διασπορά μόνο. Αλλά αυτό είναι η έρευνα, δεν είναι τι περιμένει κάποιος να ακούσει απο ένα ριβιού. ¨Ασε που μια έρευνα μπορεί να έχει εναν παράγοντα μέσα που τους ξέφυγε και να μην οδηγεί πάντα σε σωστό συσχετισμό, άσε που έιγινε νομίζω μόνο για δίπολα. Δεν μπορείς π.χ. να εξετάζεις ηχεία αλλής αρχιτεκτονικής έτσι. Να το κάνει πάντως και αυτό δεν λέω αλλά να το κάνει και με δυο ηχεία και να πεί τις διαφορές, καθώς εξάλλου όλοι μας έτσι θα το ακούσουμε στην πραγματικότητα. Επίσης δεν ξέρω που το βάζει στο χώρο του. Δεν βλέπω να το βάζει στην μέση. Πάνω σε ενα πάγκο συνήθως κάποια που έχω δει στο γραφείο του (να δονείται χα χα). Τέσπα δεν ξέρω τι ριβιού είναι αυτό. Όλοι οι αλλοι ριβιούερς πάντως κάνουν τα γνωστα που ξέρουμε. Επίσης τα ακούει σε τρομερές εντάσεις και για πολύ ώρα. Δεν ξέρω πως δεν έχει κουφαθεί. Κάπου έλεγε θυμάμαι, για τις Μάνσον καμπύλες και ότι δεν περιάζει καθώς τα db καταναλώνονται εκει και άρα μπλα μπλα ... τα γνωστά .... αλλά έγω βλέπω ότι κάνει κάτι μικρά ηχεία πάντα ριβιού που ετσι και αλλιώς δεν αποδίδιουν τίποτε εκει κάτω, άρα όλη η ενέργεια πάει στα μεσαία και άρα σίγουρα ακούει σε εντάσεις που όχι μόνο είναι υψηλές αλλά και η παραμόρφωση είναι μεγάλη.

Οι μάνσον κέρβς δεν προστατεύουν κάποιον απο ζημιά καθώς ναι μεν μπορεί να μην σε ενοχλούν οι χαμηλές συχνότητες οπως φαινεται το θέμα , εαν το δεις καθαρά σαν καμπυλες και σαν ηλεκτρονική - ακουστική ανάλυση .... αλλά σου καταστρέφει την ακοή σου ψηλα στο φάσμα (γιατί δεν ακούς κάτι και άρα δεν σε ενοχλέι και άρα δε το χαμηλώνεις).

Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που οι αντικειμενικές μετρήσεις δείχνουν ότι κατι είναι καλό αλλά αυτός δε του δίνει pass γιατί δεν ακούγεται καλά όταν κάνει την υποκειμενική ακρόαση του. Δεν καταλαβαίνω τι σοί αντικειμενικότητα είναι αυτή. ? Τεσοά δεν ξέρω τι κάνει, λεει και πολλά στο βίντεο του μπλα μπλα και δεν τον ακόυω ή καταλαβαίνω, με ζαλίζει, κάνει πολλά back and forth στις αναλύσεις του. Διαβάζω τις μετρήσεις μόνο και ότι καταλαβαίνω και επίσης μετά τι λένε οι ειδικοί για αυτές στις αναλύσεις τους.. :D
 



Ndis

Titika
Μηνύματα
1.867
Reaction score
4.639
@thva ανοιξες τη μαύρη τρύπα και τα πετάξες όλα μέσα ! :p Πχιο Inception 2 και μλκιες !!!

Στο κλάδο της τεχνολογίας, υπάρχεί τεράστιο πλήθος διδακτορικών, τέτοιας ποιότητας που περνουν δεκαετίες για να χαρακτηριστούν ξεπερασμένα. Όχι όμως ότι τα υπόλοιπα διδακτορικά που χρησιμοποιούνται ως βάση για νέες, (ίσως και) αντιφατικές ανακαλύψεις άλλων επιστημόνων, είναι συνηθησμένα (δεν υπάρχει κακό διδακτορικό). Μόνο το γεγονός ότι είσαι η βάση για κάποιον άλλο, απο μόνο του αποτελεί τεράστιο γεγονός. Τώρα αν μιλάς για ένα paper ή για κάποιο συνέδριο, οκ να το δεχτώ, η ποιότητα μπορεί να μήν ειναι εφάμιλλη! Δεν θα μπορούσε όμως ΠΟΤΕ να είναι εφάμιλλή.

Αίντε όμως ο κακo-mir, ήταν ενας που στη μικρομαλακη τον είχαν για για φάπες και για να φέρνει φραπέδες (μπερδεύουμε μια απο τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη με το ... ΠΑΣΟΚ αλλα οκ). Αίντε στη πορεία τον έκανε το βύσμα του manager, σταμάτησε να είναι "μάχιμος" και οικιοποιήθηκε επιτυχίες άλλων (ως γνωστό στην ελλάδα επιτυγχάνει μονο ο ένας, ο γαμάτος, ποτέ η ομάδα που τον στήριξε) . Αίντε τα παίρνει και απο τους κινέζους για να βγάζει τα topping πρωτα!

Αυτός τουλάχιστον προσπαθεί να καθιδρύσει μια μέθοδο σύγκρισης ομοιογενών αντικειμένων. Σε μια αγορά που το snakeoil και η απατεωνιά των εταιρειών πρυτάνευε τα τελευταία 50 χρόνια. Σε μια αγορά που οι έμποροι ακούγανε διαφορές σε καλώδια ρεύματος και είχε σημασία το είδος των σκαγιών ή της άμμου που θα γέμιζες τις βάσεις των ηχείων. Σε μια αγορά που ακόμα και οι μεγάλοι παίχτες απέκρυπταν κακόβουλα τα χαρακτηριστικά των προϊοντων τους. Σε μια αγορά που ακόμα και αυτοί (οι λίγοι) που δημοσιευαν (κάποιες) μετρήσεις πιάστηκαν αρκετές φορές να ψευδεονται ανερυθρίαστοι.

Απο όλους αυτούς λοιπόν προτιμω τους amir (τον ρόλο, όχι απαραίτητα το άτομο) αυτού του κόσμου με τα ελαττωματα τους. Σε 10 χρόνια απο τώρα σίγουρα θα έχουμε μια καλύτερη σουίτα μετρήσεων. Αν ο amir δεν κάνει refinement στη μέθοδο του, θα το κάνει κάποιος άλλος, είναι νομοτελειακό.

Τελος, σχετικά με τουλ, ολιβ, χαρμαν και ρέστα, θέλοντας να κρατήσω χαλαρή διάθεση, δεν θα σε προτρέψω να δημοσιεύσεις τη μεθοδολογία σου. Μιας και κάτι τέτοιο πρακτικά ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ και το καταλαβαίνεις και εσύ. Αντ' αυτού, θα ήθελα πάρα πολύ να διαβάσω αντιφατικές απόψεις άλλων επιστημόνων σχετικά με τη μεθοδογία αλλά και τα συμπεράσματα των προαναφερθέντων.

Αποψεις και θέσεις όμως βασισμένες σε δεδομένα, όχι μπουρδολογίες των γκουτενμπεργκ και των ντάρκο αυτού του κόσμου.
 
Last edited:

Μηνύματα
12.473
Reaction score
14.634
Για πες βρε γκορού τι φάση είναι αυτός ?

Εγω καλά άσε με, μεροληπτώ κιόλας, γιατί μου την σπάει και η φάτσα του και έτσι όπως μιλάει νιάου νιάου . :D

¨Οπως βλέπεις έχω επιστημονική θέση επι του θέματος χα χα
Αντ' αυτού, θα ήθελα πάρα πολύ να διαβάσω αντιφατικές απόψεις άλλων επιστημόνων σχετικά με τη μεθοδογία αλλά και τα συμπεράσματα των προαναφερθέντων.
Αυτό λέω δεν υπάρχουν .... χα χα Το βρίσκεις φυσιολογικό εσυ αυτό μετά απο 40 χρόνια ? ή νομίζεις ότι αφου δεν υπάρχει αντίλογος σε μια έρευνα αυτό την καθιστά αυτόματα σωστή ? Το θέμα είναι ότι το ενδιαφέρον είναι "μειωμένο" κατα την δική μου εκυίμηση στον τομέα audio engineering συκριτικά με αλλού.

ΥΓ: Για όλα τα άλλα που λες δεν διαφωνώ , εαν και στα πιο πολλά μου βάζεις λόγια στο στόμα. Σε δύο να σταθω α) είπα άλλο η επιστημονική έρευνα στα πανεπιστημια και την εξάιρεσα και β) το θέμα που έβαλες έτσι όπως καταλάβα εγω είναι εαν αυτός μου θυμίζει επιστήμονα. ε, εμ΄νεα δεν μου θυμίζει. Εσένα σου θυμίζει.

Δεν ασχολούμαι με τιποτε απο τα άλλα , ούτε με πολυενδιαφέρουν. Το "χομπι" και η εξέλιξη του audio εμένα δεν με ενδιαφέρει. Δεν είναι δουλειά μου αυτή.
 
Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.369
Reaction score
79.440
Συμφωνώ με @Ndis

Ο Αμιρ είναι προς την σωστή κατεύθυνση, και βελτιώνεται. Έχει και άλλα περιθώρια βελτίωσης, και έχει και τα κουσούρια του, εντάξει, αναφέρθηκαν κάποια ήδη, αλλά συνολικά προσφέρει.

Αντιθέτως, κάποιοι άλλοι ριβιουερς είναι εγκεφαλικά μιάσματα, σκουπίδια, ξεφτιλισμένοι μιζαδόροι, κουφοί (αποδεδειγμένα), οι οποίοι όχι μόνο δεν προσφέρουν στην ανάγκη των καταναλωτών/ακροατών για καλύτερες συσκευές, αλλά αντιθέτως τους ωθούν και αυτούς και τους κατασκευαστές στο χαντάκι του πλασέμπο. Και δεν έχουν και κανένα περιθώριο βελτίωσης.

Και όλοι αυτοί σκούζουν μαζικά και απελπισμένα, διότι το ASR έχει μαζέψει πάρα πολλά μέλη, και έχει επανειλλημένως στριμώξει κατασκευαστές που πουλούσαν τζάμπα μούρη. Κάποιες φορές αδίκως, τις περισσότερες δικαίως.

Συνολικά είναι πλέον ξεκάθαρο πως η φθίνουσα παγκόσμια κοινότητα των χαϊεντάδων τον έχει βάλει στο μάτι, αλλά ευτυχώς δεν περνάει η μπογιά τους πλέον.
 

Μηνύματα
12.473
Reaction score
14.634
Για πες βρε γκορού τι φάση είναι αυτός ?

Εγω καλά άσε με, μεροληπτώ κιόλας, γιατί μου την σπάει και η φάτσα του και έτσι όπως μιλάει νιάου νιάου . :D

¨Οπως βλέπεις έχω επιστημονική θέση επι του θέματος χα χα

Αυτό λέω δεν υπάρχουν .... χα χα Το βρίσκεις φυσιολογικό εσυ αυτό μετά απο 40 χρόνια ? ή νομίζεις ότι αφου δεν υπάρχει αντίλογος σε μια έρευνα αυτό την καθιστά αυτόματα σωστή ? Το θέμα είναι ότι το ενδιαφέρον είναι "μειωμένο" κατα την δική μου εκυίμηση στον τομέα audio engineering συκριτικά με αλλού.

ΥΓ: Για όλα τα άλλα που λες δεν διαφωνώ , εαν και στα πιο πολλά μου βάζεις λόγια στο στόμα. Σε δύο να σταθω α) είπα άλλο η επιστημονική έρευνα στα πανεπιστημια και την εξάιρεσα και β) το θέμα που έβαλες έτσι όπως καταλάβα εγω είναι εαν αυτός μου θυμίζει επιστήμονα. ε, εμ΄νεα δεν μου θυμίζει. Εσένα σου θυμίζει.

Δεν ασχολούμαι με τιποτε απο τα άλλα , ούτε με πολυενδιαφέρουν. Το "χομπι" και η εξέλιξη του audio εμένα δεν με ενδιαφέρει. Δεν είναι δουλειά μου αυτή.
Edit : Τι είναι το Inception ? xa xa
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.373
Reaction score
125.444
Για πες βρε γκορού τι φάση είναι αυτός ?
Ως επίτιμος γκορού

https://www.google.com/search?sxsrf=ALiCzsZQPoqawO1QuHwLz1mx4CUE07OSBQ:1658409308679&source=univ&tbm=isch&q=Goru&client=ms-android-huawei-rev1&fir=DdVaZtRWWPnaHM%2CFgj9yl_zkGklWM%2C_%3BRTKuLX1zB_-QkM%2Cj_omKOLJirnAoM%2C_%3BK-f8X2zAQTz7RM%2CD7dhO7SZqFhzTM%2C_%3BSeqdwPJUeDxfQM%2Ct6X8-6fX--gWYM%2C_%3BjSzW6Btb12WW-M%2ChQYvZsGIvKTWTM%2C_%3BTk08Yyagxb-QMM%2Cc63AO_T21GqSCM%2C_%3B9Rl02qzWePBU5M%2C9oIoY5cHB5FPdM%2C_%3BIFVECqP6ISrnjM%2CRRUQfZOrX_qYOM%2C_%3BUlgRHYXUT06I3M%2CiyNDoXCfEEepWM%2C_%3BT7nZ-lWtpApm5M%2CmA-vzKy8n4oF9M%2C_%3BY1eHJTUgHM_MnM%2CSOAWFoNhIoT-EM%2C_%3BU4JAnBkgkkiZdM%2CVx3j3cK9UfYmiM%2C_%3BUydxOlrbJoxfSM%2CD4fr2QhZ6gAHBM%2C_%3BN-UwYhyHmNyC3M%2CVINSuXwA9eOO2M%2C_%3BGUHgqGFNuQsgrM%2CVx3j3cK9UfYmiM%2C_&usg=AI4_-kSeMr2XH81F2TqlOF9ocCbS-y50Mg&sa=X&ved=2ahUKEwjmnvGNiIr5AhVZtqQKHcHPCmUQ7Al6BAgEEC8&biw=360&bih=699&dpr=3

Θα μου επιτρέψετε να πω ευθέως, ότι συγκριτικά με τις υπόλοιπες παραδοσιακές πηγές ενημέρωσης περί των συσκευών ήχου (στερεοφιλ έως τας) ο αμίρ και το τσαρδί του είναι λαμπρός φάρος αληθινής γνώσης μέσα στο βόθρο του χαϊ ενδ, όπου τα επιπλέοντα σκατά (πχ Μιχαλάκης) μου προκαλούν εμετό και πόνο στον εγκέφαλο.
 

Μηνύματα
12.473
Reaction score
14.634
Συμφωνώ με @Ndis

Ο Αμιρ είναι προς την σωστή κατεύθυνση, και βελτιώνεται. Έχει και άλλα περιθώρια βελτίωσης, και έχει και τα κουσούρια του, εντάξει, αναφέρθηκαν κάποια ήδη, αλλά συνολικά προσφέρει.

Αντιθέτως, κάποιοι άλλοι ριβιουερς είναι εγκεφαλικά μιάσματα, σκουπίδια, ξεφτιλισμένοι μιζαδόροι, κουφοί (αποδεδειγμένα), οι οποίοι όχι μόνο δεν προσφέρουν στην ανάγκη των καταναλωτών/ακροατών για καλύτερες συσκευές, αλλά αντιθέτως τους ωθούν και αυτούς και τους κατασκευαστές στο χαντάκι του πλασέμπο. Και δεν έχουν και κανένα περιθώριο βελτίωσης.

Και όλοι αυτοί σκούζουν μαζικά και απελπισμένα, διότι το ASR έχει μαζέψει πάρα πολλά μέλη, και έχει επανειλλημένως στριμώξει κατασκευαστές που πουλούσαν τζάμπα μούρη. Κάποιες φορές αδίκως, τις περισσότερες δικαίως.

Συνολικά είναι πλέον ξεκάθαρο πως η φθίνουσα παγκόσμια κοινότητα των χαϊεντάδων τον έχει βάλει στο μάτι, αλλά ευτυχώς δεν περνάει η μπογιά τους πλέον.
E, ναι σωστά όλα αυτά ....απλώς δεν τα θεωρώ επιστημονικά χα χα.

Για μένα όλοι χάλια είναι οι ριβιούερς (παλιοι και καινουργιοι). Απλώς κρίνω πιο αυστηρά τον Αμίρ γιατί ο ίδιιος ευαγγελίζεται ότι είναι ο Θεός της αντικειμενικότητας και της επιστήμης. Εντάξει τώρα δηλα΄δη αυτά είναι υπερβολικά. Δεν φταίει αυτός , οι άλλοι φταίνε που τον εκλαμβάνουν έτσι. Με αυτούς τα έχω, όχι με αυτόν χα χα
Ως επίτιμος γκορού

https://www.google.com/search?sxsrf=ALiCzsZQPoqawO1QuHwLz1mx4CUE07OSBQ:1658409308679&source=univ&tbm=isch&q=Goru&client=ms-android-huawei-rev1&fir=DdVaZtRWWPnaHM%2CFgj9yl_zkGklWM%2C_%3BRTKuLX1zB_-QkM%2Cj_omKOLJirnAoM%2C_%3BK-f8X2zAQTz7RM%2CD7dhO7SZqFhzTM%2C_%3BSeqdwPJUeDxfQM%2Ct6X8-6fX--gWYM%2C_%3BjSzW6Btb12WW-M%2ChQYvZsGIvKTWTM%2C_%3BTk08Yyagxb-QMM%2Cc63AO_T21GqSCM%2C_%3B9Rl02qzWePBU5M%2C9oIoY5cHB5FPdM%2C_%3BIFVECqP6ISrnjM%2CRRUQfZOrX_qYOM%2C_%3BUlgRHYXUT06I3M%2CiyNDoXCfEEepWM%2C_%3BT7nZ-lWtpApm5M%2CmA-vzKy8n4oF9M%2C_%3BY1eHJTUgHM_MnM%2CSOAWFoNhIoT-EM%2C_%3BU4JAnBkgkkiZdM%2CVx3j3cK9UfYmiM%2C_%3BUydxOlrbJoxfSM%2CD4fr2QhZ6gAHBM%2C_%3BN-UwYhyHmNyC3M%2CVINSuXwA9eOO2M%2C_%3BGUHgqGFNuQsgrM%2CVx3j3cK9UfYmiM%2C_&usg=AI4_-kSeMr2XH81F2TqlOF9ocCbS-y50Mg&sa=X&ved=2ahUKEwjmnvGNiIr5AhVZtqQKHcHPCmUQ7Al6BAgEEC8&biw=360&bih=699&dpr=3

Θα μου επιτρέψετε να πω ευθέως, ότι συγκριτικά με τις υπόλοιπες παραδοσιακές πηγές ενημέρωσης περί των συσκευών ήχου (στερεοφιλ έως τας) ο αμίρ και το τσαρδί του είναι λαμπρός φάρος αληθινής γνώσης μέσα στο βόθρο του χαϊ ενδ, όπου τα επιπλέοντα σκατά (πχ Μιχαλάκης) μου προκαλούν εμετό και πόνο στον εγκέφαλο.
Ποιός είναι ο Μιχαλάκης και τι είναι το inception xa xa. Γμτ εδω μέσα όλα άγνωστα μου είναι . :D
 

Ndis

Titika
Μηνύματα
1.867
Reaction score
4.639
Αυτό λέω δεν υπάρχουν .... χα χα Το βρίσκεις φυσιολογικό εσυ αυτό μετά απο 40 χρόνια ? ή νομίζεις ότι αφου δεν υπάρχει αντίλογος σε μια έρευνα αυτό την καθιστά αυτόματα σωστή ?
Νομίζω ότι εξήγησα τη κατάσταση με την ερευνα αλλά να το γράψω και αλλιώς.

Αρχικά πέρνουμε μια απόφαση, είτε το γυρνάμε στη συνωμοσιολογία και αρχίζουμε τα ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ !!! είτε δεχόμαστε ότι τα συμπεράσματα της έρευνας τους είναι τοσο καλά που ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί.

Προφανώς δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε οτι συζητάμε για ερευνα που χρηματοδοτείται και συνεπως ανηκει σε εταιρείες, μη περιμένεις 100 papers το χρόνο που θα αναλύουν το κwλο τους! Δεν είναι τόσο μαλάκες έτσι;

Επειδή όμως δεν παιζουν μπάλα μόνοι τους, αν ο ανταγωνισμός τους έβρισκε λάθος να είσαι σίγουρος οτι θα το είχε κάνει σημαία. Μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί αυτό άρα μάλλον είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι (προς το παρόν) η ερευνα τους είναι προς τη σωστή κατευθυνση.

Edit : Τι είναι το Inception ? xa xa
Interstellar 2 ήθελα να γράψω ο παπάρας :)!
 

Μηνύματα
12.473
Reaction score
14.634
Νομίζω ότι εξήγησα τη κατάσταση με την ερευνα αλλά να το γράψω και αλλιώς.

Αρχικά πέρνουμε μια απόφαση, είτε το γυρνάμε στη συνωμοσιολογία και αρχίζουμε τα ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ !!! είτε δεχόμαστε ότι τα συμπεράσματα της έρευνας τους είναι τοσο καλά που ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί.

Προφανώς δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε οτι συζητάμε για ερευνα που χρηματοδοτείται και συνεπως ανηκει σε εταιρείες, μη περιμένεις 100 papers το χρόνο που θα αναλύουν το κwλο τους! Δεν είναι τόσο μαλάκες έτσι;

Επειδή όμως δεν παιζουν μπάλα μόνοι τους, αν ο ανταγωνισμός τους έβρισκε λάθος να είσαι σίγουρος οτι θα το είχε κάνει σημαία. Μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί αυτό άρα μάλλον είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι (προς το παρόν) η ερευνα τους είναι προς τη σωστή κατευθυνση.



Interstellar 2 ήθελα να γράψω ο παπάρας :)!
Ναι εξάλλου το directivity plot αυτοί το καθιέρωσαν και την χρησιμοτητα του. Αλλά τελευταία φορά που "ενημερώθηκα" (μην νομίζεις ότι τα ψάχνω και πολύ, το "χομπι" έχει τόσους μυθους απο όλες τις πλευρές κατα τη γνώμη μου που το σιχαίνομαι χα χα, όποτε μην παρεξηγείς κάθε μου τοποθέτηση και την ψιρίζεις) δεν υπάρχουν σοβαρές μελέτες , (πανεπιστημιακές λέω τώρα, όχι ότι του κατέβει του καθενα στο κεφάλι) για την διασπορά και εαν συμβάλει σε κάτι όσον αφορά (πρόσεξε τι θα πω) την "ποιότητα" του ήχου που ακούμε. Στην αλληλεπίδραση με τον χώρο ΟΚ υπάρχουν ε ? αλλά πάλι non conclusive ? Ρωτάω , εαν έχεις καμια βάλε λίνκ. Θενκς
 


Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.128
Reaction score
18.909
Αποψεις και θέσεις όμως βασισμένες σε δεδομένα, όχι μπουρδολογίες των γκουτενμπεργκ και των ντάρκο αυτού του κόσμου
Άσε πάει, χάλασε κι αυτός..
Ενεργά και τεχνολογίες του διαβόλου πλασάρει.. :p

 

Ndis

Titika
Μηνύματα
1.867
Reaction score
4.639
Ναι εξάλλου το directivity plot αυτοί το καθιέρωσαν και την χρησιμοτητα του. Αλλά τελευταία φορά που "ενημερώθηκα" (μην νομίζεις ότι τα ψάχνω και πολύ, όποτε μην παρεξηγείς κάθε μου τοποθέτηση και την ψιρίζεις) δεν υπάρχουν σοβαρές μελέτες , (πανεπιστημιακές λέω τώρα, όχι ότι του κατέβει του καθενα στο κεφάλι) για την διασπορά και εαν συμβάλει σε κάτι όσον αφορά (πρόσεξε τι θα πω) την "ποιότητα" του ήχου που ακούμε. Στην αλληλεπίδραση με τον χώρο ΟΚ υπάρχουν ε ? αλλά πάλι non conclusive ? Ρωτάω , εαν έχεις καμια βάλε λίνκ.
Βρε δεν παρεξηγώ κανέναν, ουτε σκοπός μου ειναι να ψιρίσω. Δεν έχω ψάξει να σου πω την αμαρτία μου (δεν υπάρχει χρόνος) και τώρα κανονικά δεν έπρεπε να γράφω (έπρεπε να κάνω δουλειά!) αλλά βαριέμαι ασύστολα !
 

Μηνύματα
12.473
Reaction score
14.634
Οι περισσότερες έρευνες της Harman είναι μια χαρά τεκμηριωμένες, αφήστε τους χαϊεντάδες να λένε.
Μλκιες λένε, όπως πάντα.
Αυτό με την καμύλη που όλο αυτό συζητάνε μόνο όλοι .... τι ιστορία είναι ?

Κάποιο στάντρντ πήγαν να βγάλουν για να εφαρμόζουν και τα στούντιο και εμείς στο σπίτι για να πετυχουμε επαναληπτικότητα ? (γιατί εντάξει τώρα , άλλος μπορεί να μην του αρέσει βρε παιδί μου αυτή η καμπύλη. Εγω πχ. με αρέσουν τα τονισμένα υψηλά , αλλούνου τους αρέσουν αλλες καμπυλες π.χ. κλπ)
Βρε δεν παρεξηγώ κανέναν, ουτε σκοπός μου ειναι να ψιρίσω. Δεν έχω ψάξει να σου πω την αμαρτία μου (δεν υπάρχει χρόνος) και τώρα κανονικά δεν έπρεπε να γράφω (έπρεπε να κάνω δουλειά!) αλλά βαριέμαι ασύστολα !
Τι να οω και εγω.... φευγω σε λίγο για οδοντίατρο (απονεύρωση) χα χα.

Α, τώρα κατάλαβα και για το ντάρκο, που πόσταρε ο Δημητρης 77 χα χα. ¨ηταν τρίτη άγνωστη μου λέξη χα χα.

Ναι τον έχω δει αυτόν , τι κάθεστε και ακούτε βρε σεις χα χα.

Εντάξει τους έχω δει και εγω απο λίγο, μην λέω ψέμματα.

Ο μόνος που συμπαθώ είναι ενα παιδι Αγγλος ¨Ελις λέγεται. Μου αρέσει που έχει και δείγματα ηχου. Εγω ακούω τις διαφορές που λεεί καμια φορά , απο τα ακουστικά. Κάτι καταλαβαίνω.
 
Last edited:



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.878
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top