AZbox HD Elite ... under hard test...

Reaction score
0
Εν όψιν και του power buy, μήπως γνωρίζει κανείς:
  1. Έχω κάρτα νόβα, αλλά όχι cam. Θα παίξει εύκολα, ή θα παιδευτώ; Και αν παιδευτώ, θα παιδεύομαι κάθε φορά που θα αλλάζει το firmware; (Που φαντάζομαι θα γίνεται συχνά τώρα στις αρχές;)
  2. Το tv out που έχει, μπορεί να περάσει και HD κανάλια σε χαμηλότερη ανάλυση;
  3. Αν μπει δεύτερος δέκτης, υποστηρίζει PAP; (2 κανάλια δίπλα-δίπλα;)
  4. Μπορεί να βγάλει την εγγενή ανάλυση του υλικού από HDMI; (Έτσι ώστε να κάνει το upscaling ο scaler της τηλεόρασης αν είναι καλύτερος;)
  5. Εσωτερικό δίσκο δέχεται;
  6. Από PVR πως πάει; Αν γράψω κάτι από νόβα, θα μπορώ να το μεταφέρω/δω από το HTPC;

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: AZbox HD Elite ... under hard test...

1) αν θυμάμαι καλά η nova παίζει και με τα ενσωματωμένα readers, σίγουρα όμως με cam χωρίς πρόβλημα...
2) το Tvout ? εννοείς το RF ή το SCART. Γιατι απο SCART παίζει όλα τα HD, υποβαθμισμένα.
3) Picture Αnd Picture...δεν το ξέρω, θα μας το πεί ο υπεύθυνος
4) τι εννοείς να βγάλει πχ 576 και να το αναβαθμίσει ο scaler της TV? έχει πάντως επιλογή για όλες τις αναλύσεις.
5) οποιοδήποτε δίσκο SATA ο PREMIUM.
6) Αυτο θέλει δοκιμές, πάντως γραφει τα πάντα σε ts.

συντόμως και οι απαντήσεις απο τους υπευθύνους...:109:

Reaction score
0
:109:Εγω παντος για να δω καλα σε upscaling γυρισα στην εκδοση 0.9.1621 γιατι στις υπολειπες ειναι επειηκος:101: απαραδεκτο το upscaling,τουλαχιστον τωρα ειναι καλη η εικονα, σε φωτο δε παιζει καμια απο τον δυκτιακο σκληρο μου ειναι ολες 2880-1600 και πρεπει να τι κανω 1980-1020 για να παιξουν συμφωνα με το μυνημα που μου βγαζει κια στις ματροσκες τις 3απο τις 6 τις παιζει χωρις ηχο μαλλον λογω DTS στο HDMI ακομα δεν το εχω πσαξει ε και το κλασικο στα ελληνικα δεν εχω epg,ουφ τα ειπα και ξαλαφρωσα,αναμενω το επεγειο tuner για δοκιμες κια βλεπουμε.:114:

Reaction score
0
2) Εννοώ το RF-out. Πάντως θετικό ότι παίζει από scart...
4) Εννοώ να αλλάζει αυτόματα την ανάλυση του HDMI ανάλογα με το υλικό. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο πρέπει να κάνει το autoresolution plugin των dreambox, αν και δεν έχω ούτε dreambox. Αν για παράδειγμα επιλεγεί ανάλυση 1080 αλλά το κανάλι είναι SD, τότε υποθέτω ότι ο scaler του δέκτη θα το μετατρέψει σε 1080. Ενώ αν αυτόματα το αφήσει στην εγγενή ανάλυση (και αλλάξει ανάλογα την ανάλυση του HDMI), τότε την προσαρμογή θα την κάνει η τηλεόραση...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: AZbox HD Elite ... under hard test...

Εν όψιν και του power buy, μήπως γνωρίζει κανείς:
  1. Έχω κάρτα νόβα, αλλά όχι cam. Θα παίξει εύκολα, ή θα παιδευτώ; Και αν παιδευτώ, θα παιδεύομαι κάθε φορά που θα αλλάζει το firmware; (Που φαντάζομαι θα γίνεται συχνά τώρα στις αρχές;)
    τις επισημες καρτες τις παιζει κανονικα χωρις προβληματα. Εχουν παρατηρηθει ορισμενα προβληματα με συγκεκριμενες version αλλα ειναι θεμα αναβαθμισεων και λογισμικου να λυθουν.
  2. Το tv out που έχει, μπορεί να περάσει και HD κανάλια σε χαμηλότερη ανάλυση;
    Απο την εξοδο tv out-Rf modulator βγαινει μονο SD αναλυση .Μπορει να βγαλει οτι καναλι βλεπετε ειτε HD ειτε SD ακομα και Terrestrial αν εχετε το σχετικο tuner
  3. Αν μπει δεύτερος δέκτης, υποστηρίζει PAP; (2 κανάλια δίπλα-δίπλα;)
    Ακομα στο λογισμικο αυτο οχι .Συντομα απο οτι με εχουν ενημερωσει θα το υποστηριζει. Θα βγει σχετικη ενημερωση.
  4. Μπορεί να βγάλει την εγγενή ανάλυση του υλικού από HDMI; (Έτσι ώστε να κάνει το upscaling ο scaler της τηλεόρασης αν είναι καλύτερος;)
    δεν καταλαβαινω την ερωτηση...sigma chip εχει ικανοτατο scaler
    αν καταλαβα καλα ,δεν γινεται αυτο ....
  5. Εσωτερικό δίσκο δέχεται;
    Οχι μονο εξωτερικο. Εσωτερικο δεχεται ο premium
  6. Από PVR πως πάει; Αν γράψω κάτι από νόβα, θα μπορώ να το μεταφέρω/δω από το HTPC;
Τις εγγραφες τις κανεις οτι θελεις. Μπορει να γραψει κλειδωμενα καναλια και να κανεις αναπαραγωγη μετα κανονικα. Μπορεις να το μεταφερεις στο σκληρο του pc και μετα να τα βλεπεις δικτυακα απο εκει. Ειτε σε USB stick

Reaction score
0

Μια ερωτηση στον premium μπορουμε να δουμε ταινιες διοτι εγω προσπαθησα αλλα αυτο δεν ειναι εφικτο

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

??? :112:
Δεν εχω Premium, αλλά μου φαίνεται παράξενο να παίζουν κανονικά όλα στον Elite και να μην παίζουν στον Premium...
Εισαι σίγουρος ? :121:
Το μόνο που δεν παίζει ακόμη είναι Ελληνικοί υπότιτλοι , αλλά είναι θέμα χρόνου αφού υποστηρίζει .srt ...

Reaction score
0

Εγω με τον FileZilla μπαινω στον δεκτη και βαζω το mkv στο Data/usb1/sda1(φακελο movie εγω δημιουργησα και ριχνω το mkv το οποιο ειναι 728.845.247 οταν το μεταφερει ειναι 4096 τον σκληρο ενω του εκανα φορματ στον δεκτη τα στοιχεια που γραφει ειναι (Συσκευη USB(1) 465 GP P (0) Partition κανενα κανω κατι λαθος?

Reaction score
19
Δύο γρήγορες ερωτησούλες και από εμένα:

1) Αν πάρω δύο δέκτες μπορώ να μοιράζω νοβα από τον έναν στον άλλον που θα είναι σε άλλο δωμάτιο και πάνω σε δίκτυο?
2) Μπορεί να δώσει stream μέσω δικτύου ώστε να το βλέπω από VLC Player από κάποιο PC όπως κάνει ο dreambox??

Reaction score
0
1) Αν πάρω δύο δέκτες μπορώ να μοιράζω νοβα από τον έναν στον άλλον που θα είναι σε άλλο δωμάτιο και πάνω σε δίκτυο?
Κρίμα που δεν μας διαβάζει η νόβα, και να γίνει λίγο πιο ευέλικτη :142:
Χάθηκε να μας δίνει 2 επιπλέον κάρτες για να μην κάνουμε τέτοιες "μαιμουδιές"; Στις μέρες μας κάθε σπίτι θέλει τουλάχιστον 2 θέσεις θέασης, και ο δέκτης με το RF που δίνει δεν είναι η λύση... :121:

Reaction score
4.906

Κρίμα που δεν μας διαβάζει η νόβα, και να γίνει λίγο πιο ευέλικτη :142:
Χάθηκε να μας δίνει 2 επιπλέον κάρτες για να μην κάνουμε τέτοιες "μαιμουδιές"; Στις μέρες μας κάθε σπίτι θέλει τουλάχιστον 2 θέσεις θέασης, και ο δέκτης με το RF που δίνει δεν είναι η λύση... :121:
Αμα σου έδινε 2 επιπλέον κάρτες...θα τις πουλούσες για να βγάλεις τα σπασμένα!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: AZbox HD Elite ... under hard test...

Αμα σου έδινε 2 επιπλέον κάρτες...θα τις πουλούσες για να βγάλεις τα σπασμένα!
Αν υποθέσουμε ότι έχω συνδρομή και 1 βασική κάρτα + 2 addon (δεμένες με την βασική, που βλέπουν μόνο ότι βλέπει η βασική). Για το ίδιο σπίτι ή το εξοχικό, μου κάνει την ζωή εύκολη. Αλλά ας υποθέσουμε ότι θέλω αν την πουλήσω. Ποιος θα την αγοράσει που δεν με ξέρει και δεν είναι γείτονας; Μάλλον κανείς, γιατί μόλις σταματήσω η αλλάξω εγώ την συνδρομή, επηρεάζεται άμεσα και η addon κάρτα. Άρα μιλάμε για κάποιον συγγενή/φίλο. Άντε και δεχόμαστε 3 άτομα να μοιραστούμε τις κάρτες, και να πληρώνουμε από κοινού συνδρομή. Και πάλι δεν βλέπω πρόβλημα. Θα δίνουν από 20 ευρώ έκαστος, και θα βλέπουν όλοι νόμιμα. Παρά να δίνουν τα ίδια αλλού...

Χώρια που θα μπορούσε οι 2 addon να είναι κλειδωμένες σε κάποιο δέκτη. Πολλά μπορούν να κάνουν για να γίνουν ελκυστικότεροι και να αποκτήσουν και μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά. Το αν θέλουν δεν ξέρω... :142:

Reaction score
118

Επειδή δεν είδα απάντηση στο ερώτημα του φίλου μας παραπάνω, είπα να το ξανακάνω quote, μήπως κάποιος γνωρίζει.

Το κύριο ερώτημα είναι αν ακούς ήχο από την TV, δηλαδή, αν κάνει decoding τo DTS στο HDMI.

Eυχαριστώ :)
Kι εγω θα ηθελα μια απαντηση απο τον Πανο σ'αυτο...:121:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

παιδια σίγουρα βγαζει και υποστηρίζει Dolby Digital, τωρα εαν αποκωδικοποιεί ή κανει pass through το DTS απο HDMI, αυτο δεν το γνωρίζω να το τσεκάρω όμως στον Elite.
Νομίζω όμως ότιθ θα το υποστηρίζει. Αναμείνατε...

Reaction score
0

μια ερωτηση απο μενα.εχω μια καρτα HD με συνδρομη.ενω βλεπω τα καναλια HD κανονικα εχω προβλημα με τον ηχο .οταν στην τηλεωραση εκει που εχει της ενδειξεις οταν αναψει το digital δεν εχω ηχο απο το στερεο.οταν το καναλι δεν εκπεμπη σε digital ακουω ηχο απο το στερεο.επισης εχω συνδεση την τηλεωραση με το hdvi καλωδιο και τον δορυφορο με το στερεο με το optical.,γιατι δεν εχω ηχο?θελει τιποτα αλλο?

Reaction score
118

Εχει επιλογη για απεικονιση διαφορετικη απο 1080p/50Ηz;
Ρωταω γιατι σε ματροσκες και xvid με 23.976, που ειναι και η πλειοψηφια, η κινηση ΔΕΝ θα ειναι ομαλη στα 50Hz ουτε με σφαιρες.

Και απο λιγο ψαξιμο που εκανα DTS δεν αποκωδικοποιει.
Δεν αποκλειεται βεβαια στο μελλον...:108: (βλ.Εgreat,Istar κλπ)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

μια ερωτηση απο μενα.εχω μια καρτα HD με συνδρομη.ενω βλεπω τα καναλια HD κανονικα εχω προβλημα με τον ηχο .οταν στην τηλεωραση εκει που εχει της ενδειξεις οταν αναψει το digital δεν εχω ηχο απο το στερεο.οταν το καναλι δεν εκπεμπη σε digital ακουω ηχο απο το στερεο.επισης εχω συνδεση την τηλεωραση με το hdvi καλωδιο και τον δορυφορο με το στερεο με το optical.,γιατι δεν εχω ηχο?θελει τιποτα αλλο?
Βοήθησε με λίγο.

Εννοείς κάρτα κάποιου δορυφορικού πακέτου και παίζεις με AZbox HD Elite ?

Τι ακριβώς σύνδεση έχεις και πώς θέλεις να ακούς το κανάλια απο τον δέκτη. Μέσω TV ή μέσω στερεοφωνικού ?

Εχεις απο την HDMI του δέκτη σύνδεση με TV και απο την αναλογική έξοδο του δέκτη σύνδεση με το στεροφωνικό σου με RCA ή ψηφιακή με SPDIF ?:121:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Εχει επιλογη για απεικονιση διαφορετικη απο 1080p/50Ηz;
Ρωταω γιατι σε ματροσκες και xvid με 23.976, που ειναι και η πλειοψηφια, η κινηση ΔΕΝ θα ειναι ομαλη στα 50Hz ουτε με σφαιρες.

Και απο λιγο ψαξιμο που εκανα DTS δεν αποκωδικοποιει.
Δεν αποκλειεται βεβαια στο μελλον...:108: (βλ.Εgreat,Istar κλπ)
Media Player - Supported FormatsAudio

Containers: AAC, M4A, MPEG audio (MP1, MP2, MP3, MPA), WAV, WMA, FLAC, Ogg

Codecs: AAC; AAC +; Dolby Digital, WMA, WMA Pro, MP1, MP2, MP3, LPCM, FLAC, Vorbis

Audio Passthrough: DTS; Dolby Digital

Video

Containers: MPEG1/2/4 (M1V, M2V, M4V); MPEG1/2 PS (M2P, MPG); MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS), VOB, AVI, ASF, WMV, IFO, ISO (Backuped DVD's); Matroska (MKV), MOV (H.264), MP4, RMP4

Codecs: XVID SD/HD; DIVX; MPEG-1; MPEG-2: MP@HL; MPEG-4.2: ASP@L5, 720p, 1-point GMC; WMV9: MP@HL; H.264: BP@L3; H.264: [email protected]; H.264: [email protected]; H.264: [email protected]; VC-1: MP@HL; VC-1: AP@L3

Photos: JPEG; BMP (GIwill be soon avaliable)

Subtitle: SRT; SMI (SUB; SSA; TXT will be supported soon)

Αρα τα περνάει μέσα απο την HDMI και δεν τα αποκωδικοποιεί, αυτό σημαίνει ότι περνάει ΟΛΑ τα φορμάτ ακόμη και τα νέα...
Θα τα δοκιμάσω πάντως με την πρώτη ευκαιρία...:109:

Θα το ζητησουμε και απο ως διευκρίνηση απο την κατασκευάστρια εταιρία...

Reaction score
118

Eυχαριστω Πανο.
Μπορει το θεμα του DTS να μην αφορα πολυ κοσμο καθως οι περισσοτεροι εχουν AV με DTS αλλα τo να μπορει να παιξει 1080p/24Ηz τα .mkv αφορα ολους οσους το βλεπουν KAI σαν media player.
Το αισιοδοξο ειναι οτι ολα αυτα ειναι θεμα firmware...

Reaction score
0

και εγω εχω μπει στην λιστα για τον elite:103:

και αυτο γιατι η τιμη του ειναι πραγματι εκπληκτικη για τις δυνατοτητες του.

ΑΛΛΑ θα απογοητευτω αν δεν λυθουν τα προβληματα με τα .mkv και με τους ελληνικους υποτιτλους μεσα σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα :120:

και μια ερωτηση:

υπαρχει η δυνατοτητα να παιζει mms:// λινκς (streaming απο δικτυο δηλαδη).????????

Ξερω πως το καλαμποκι το συγκεκριμενο δεν το υποστηριζει αλλα υποστηριζει τα Http:// links

αν το εχει δοκιμασει κανεις ας μου πει.

ευχαριστω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.413
Members
38.453
Νεότερο μέλος
Xatzisjim