AZbox HD Elite ... under hard test...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: POWER BUY, μαζική αγορά δορυφορικών δεκτών AZ-BOX HD

Για να ξέρω τί να του απαντήσω αύριο....;
ας διαβασει τι προβλεπει το καταστατικο της πολυκατοικιας......

λογικα θα λεει τι επιτρεπει να υπαρχει στην ταρατσα

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Re: POWER BUY, μαζική αγορά δορυφορικών δεκτών AZ-BOX HD

Για να ξέρω τί να του απαντήσω αύριο....;
Εαν υπάρχουν καλώδια που καταλήγουν στην ταράτσα για SAT, προφανως τα έχει συνδέσει όλα αυτά σε ενα switch και μετά στο LNB-πιατο, για να τα κατανείμει στα διαμερίσματα και προφανώς στοχευει το πιατο τον Hotbird για NOVA κυριως.

Δεν θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην κατανομή των σημάτων, βεβαια απώλειες θα έχει ειδικά εαν είναι στα χαμηλά διαμερίσματα.
Απλώς θα βλέπουν όλοι μόνο ενα δορυφόρο.
Εαν του δίνει τη δυνατότητα ο κανονισμός πολυκατοικίας να βάλει άλλο πιατο, τότε no problem, απο το καλώδιο που υπάρχει το ΠΑΚΕΤΟ ΛΗΨΗΣ 2 απο το Powerbuy, μαζι με εναν AZBOX είναι ότι πρεπει...:109:

Reaction score
6
Απάντηση: AZbox HD Elite ... under hard test...

λογικά το reader που εχει θα κάνει emulation το irdeto, οπότε δεν θα χρειαστεί το χέρι να μπεί στην τσέπη...
Εγω απλώς ανέφερα πώς είδα NOVA...:126:
Το reader ενώ διαβάζει irdeto καρτες (το UCASX τις αναγνωρίζει) δεν ανοίγει με τίποτα τα κανάλια της NOBA.... Με την ίδια κάρτα σε irdeto cam ανοίγει κανονικά... (έπαιζα με ένα AZBOX Elite χτες...)

Αντίθετα την viacess κάρτα του HD Suisse το reader την άνοιξε κανονικά...!!

Από την λίγη ώρα που τον έψαξα πάντως , είδα ότι έχει αρκετή καθυστέρηση στο response του τηλεκοντρόλ, ενώ μου κόλλησε και 2 φορές, μια σε αναπαραγωγή αρχείου από usb stick και μια σε browsing του καταλόγου του usb stick... Επανήλθε μόνο με διακόπτη off-on !
Δοκίμασα να παίξω ts αρχείο από HD Feed mpeg-2 4:2:2 και κόλλησε ο δέκτης... Κάποιος είχε πει ότι υποστηρίζει 4:2:2 feeds??
Από την άλλη τα μενού του είναι πλήρη, με υποστήριξη για ότι έκδοση diseqc θέλεις, μοτέρ usals & diseqc 1.2 κλπ...
Γενικά μου έκανε καλή εντύπωση, αρκεί να βελτιωθεί η απόκριση των μενού...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: POWER BUY, μαζική αγορά δορυφορικών δεκτών AZ-BOX HD

ελα που είναι οι "εχοντες και κατέχοντες" τον δέκτη... :109:

εντυπώσεις , πρωτες σκέψεις και κρίσεις, πρώτα συμπεράσματα ?:118:

Για γράψτε εδώ τι βλέπετε ? :126:

Reaction score
0
Με την επιγεια ψηφιακη τι θα κανουμε γιατι μαθαινω θα σκασουν μυτη καποια ιδιωτικα καναλια λογω εκλογων.....Και απ,οτι γνωριζω εκτος λαθους DVB-T2 Τιουνερ δεν υπαρχει ακομη ουτε για Elite ουτε για Premium. Ευχαριστω

Reaction score
0
Re: Απάντηση: POWER BUY, μαζική αγορά δορυφορικών δεκτών AZ-BOX HD

ελα που είναι οι "εχοντες και κατέχοντες" τον δέκτη... :109:

εντυπώσεις , πρωτες σκέψεις και κρίσεις, πρώτα συμπεράσματα ?:118:

Για γράψτε εδώ τι βλέπετε ? :126:

προσπαθω να προσαρμοσθω στη λογικη του premium, ειναι η πρωτη μου επαφη με linux δεκτη και ομολογω οτι βαδιζω στα τυφλα ( μαλλον με εχει καταραστει ο technomate 6900), ψαχνοντας στο ιντερνετ να βρω πληροφοριες.
Εχει πολλες δυνατοτητες, αλλα θελει και πολυ ψαξιμο για μενα τον πρωταρη!!! Ενας οδηγος θα ηταν χρησιμος για μας τους αρχαριους και για το τι μπορουμε να κανουμε με τον δεκτη.
περασα τη τελευταια αναβαθμιση με usb ( 0.9.232) και συνεχιζω την εξερευνηση...
Η εικονα τωρα σε συγκριση με τον technomate 6900 hd θελει δουλεια ακομα αλλα φανταζομαι οτι θα βελτιωθει λογω των hardware δυνατοτητων του δεκτη, αφου ειμαστε σε περιοδο beta ακομα.
Αυτα προς το παρον

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

η εκδοση που κυκλοφορεί είναι η 0.9.2032

Τα χαρακτηριστικά της ...

RELEASE NOTES

MEDIA PLAYER - GENERAL
Support play from long url like: \\pc\\audio\3 doors down - away from the sun\3 doors down - away from the sun - 01 - when i'm gone.mp3

JUKEBOX - AUDIO PLAYER
Increase covers size at audio-player and support jpg or bmp covers at folders
Support m3u - winamp playlist
Fixed some bad display (show only half picture) showing correct picture/poster from mp3 file (id3 tag)
playing mp3 file (and i think all media contents) from long url is no possible example \\pc\\audio\3 doors down - away from the sun\3 doors down - away from the sun - 01 - when i'm gone.mp3

RECORDING
Some fixes relating recording at HD channels
Fix but that sometimes make impossible play contents after recording

HD CHANNELS BUFFERING
Increase HD channels buffering for PLATAFORMA HD at 9e

SATELLITE TUNER SCAN
keep previous positions stored at rotor (diseqc1.2)
fixed bug of store positions at diseqc 1.2 mode, if position number is higher than 46 (box not send valid diseqc command to positioner)

AUDIO/VIDEO SETTING
Added options panscan and pilarbox at display format

PHOTO VIEWER
add zoom and rotate effect to slideshow

IPTV
added - streaming (multicasting) client which can receive and play a/v content from vlc format. you can add ip channel on tv channel at setting (be careful! at moment only mpeg2ts system is supported)

OPENXCAS
at camd setup - multicas - we change "camd script editor" to "smartcard interface"
added option "waiting time" at openxcas config, use 'wait=digit', where digit is second on the openxcas.conf, this is useful if you are running 2 or more daemons

--------------------------------- SOME CONSIDERATIONS:---------------------------------------------
1) We have planned with this release launch fixes for RGB, 4.2.2. HD contents, HE-AAC audio, however for this we need switch completely SIGMA driver, at moment we need some more time to test this new driver carefully.
We are very hard to make it work correctly on next days.
2) TWIN TUNER DVB-S2, during last days we have seen a lot of bad information on web about twin tuner support. Azbox can PLENITY support two DVB-S2 tuners at same time. However we are rush to make receiver working more stable, recording and timeshift and PVR perfect working before finishing implementing DVB-S2 twin tuner.

download απο εδώ...
http://www.myazbox.de/database/official_fw/0.9.2032/patch.rar

Επίσης τα site που υποστηρίζουν τον Azbox...

http://www.satplanet.net/
www.azboxworld.com
www.myazbox.de
http://www.sat-universe.com/forumdisplay.php?f=346
http://www.azboxhd.com
http://www.azboxhd.info/
http://www.azboxhd.eu/
http://www.satmods.com/azbox/
http://www.satlords.nl/board/board.php?boardid=219&sid=43400a2af1e1c09f2c722c64828f5eac
http://www.azboxforum.nl/
http://www.satfans.be/phpBB2/
http://phpbb.sat4all.be/viewforum.php?f=74&sid=0b57fc9bdbdd75ad9f9451b732385d84
http://perfect-digitalsat.com/forum/forumdisplay.php?f=278
http://www.azboxhd.net/viewforum.php?f=11&sid=6d1aab287390305e9ea475eb7367fee2

και πολλά ακόμη...
Εαν βρειτε και εσεις κάτι ενδιαφέρον, να το αναφερετε εδώ...
Το πρώτο λινκ είναι Ελληνικό...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Re: Απάντηση: POWER BUY, μαζική αγορά δορυφορικών δεκτών AZ-BOX HD

προσπαθω να προσαρμοσθω στη λογικη του premium, ειναι η πρωτη μου επαφη με linux δεκτη και ομολογω οτι βαδιζω στα τυφλα ( μαλλον με εχει καταραστει ο technomate 6900), ψαχνοντας στο ιντερνετ να βρω πληροφοριες.
Εχει πολλες δυνατοτητες, αλλα θελει και πολυ ψαξιμο για μενα τον πρωταρη!!! Ενας οδηγος θα ηταν χρησιμος για μας τους αρχαριους και για το τι μπορουμε να κανουμε με τον δεκτη.
περασα τη τελευταια αναβαθμιση με usb ( 0.9.232) και συνεχιζω την εξερευνηση...
Η εικονα τωρα σε συγκριση με τον technomate 6900 hd θελει δουλεια ακομα αλλα φανταζομαι οτι θα βελτιωθει λογω των hardware δυνατοτητων του δεκτη, αφου ειμαστε σε περιοδο beta ακομα.
Αυτα προς το παρον
Σωστη η παρατηρηση σου για τη δημιουργία ενος οδηγού...
Γιατο θα πρέπει να συζητάμε τα προβλήματα και θέματα που προκυπτουν για να βρούμε λύσεις.
Οι μηχανικοί του AZBox προσπαθούν να βρούν λύσεις και νομίζω ότι κάνουν καλή δουλεια...

Σίγουρα το firmware ειναι ακόμη σε beta μορφη, αλλά εξελίσεται ταχύτατα, η υποστήριξη του παγκόσμια είναι πολύ ισχυρη...

Reaction score
0

-πραγματι ενας οδηγος step by step θα ηταν πολυ χρησιμος για οσους δεν γνωριζουν το linux. Απ'οτι ειδα στο manual δεν υπαρχουν επαρκης/καθολου πληροφοριες σχετικα με εγκαταστασεις/παραμετροποιησεις softcam κλπ

- με απασχολει και το θεμα του δισκου εσωτερικου/εξωτερικου.
Στο μελλον θα μπορει να γινει δυνατη η υποστηριξη read/write σε ntfs δισκους ή οριστικα υποστηριζεται μονο το ext2/3 (read/write)????
(δεν εχω ακομα elite αλλα ετοιμαζω δισκο γι'αυτο ρωταω:126: )

ευχαριστω

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

-πραγματι ενας οδηγος step by step θα ηταν πολυ χρησιμος για οσους δεν γνωριζουν το linux. Απ'οτι ειδα στο manual δεν υπαρχουν επαρκης/καθολου πληροφοριες σχετικα με εγκαταστασεις/παραμετροποιησεις softcam κλπ

- με απασχολει και το θεμα του δισκου εσωτερικου/εξωτερικου.
Στο μελλον θα μπορει να γινει δυνατη η υποστηριξη read/write σε ntfs δισκους ή οριστικα υποστηριζεται μονο το ext2/3 (read/write)????
(δεν εχω ακομα elite αλλα ετοιμαζω δισκο γι'αυτο ρωταω:126: )

ευχαριστω
θα ετοιμάσουμε ενα οδηγό, αλλά δεν θα καλύπτει θεματα που δεν είναι στα πλαίσια της νομιμότητας, θελω να το ξεκαθαρίσω αυτό...
Τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η Ευρωπαική Ενωση για την πειρατια, θα είναι αρκετα σκληρά... οπότε stay cool... :121:

Οσον αφορά το NTFS μπορεί να το διαβάσει αλλά δεν μπορεί να γράψει... στο μέλλον πιστευω να το υποστηρίξει.
Προτίμησε το FAT32 πρός το παρόν αν και δεν υποστηρίζει αρχεία πάνω απο 4 GB.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Θα ηθελα να προσθεσω και την δυνατότητα Streaming video που προστεθηκε σε αυτη τη version firmware...:109:

IPTV
added - streaming (multicasting) client which can receive and play a/v content from vlc format. you can add ip channel on tv channel at setting (be careful! at moment only mpeg2ts system is supported)

Enjoy it...!!!:126:

Reaction score
6
Απάντηση: Re: AZbox HD Elite ... under hard test...

Με την επιγεια ψηφιακη τι θα κανουμε γιατι μαθαινω θα σκασουν μυτη καποια ιδιωτικα καναλια λογω εκλογων.....Και απ,οτι γνωριζω εκτος λαθους DVB-T2 Τιουνερ δεν υπαρχει ακομη ουτε για Elite ουτε για Premium. Ευχαριστω
Τα ιδιωτικά θα παίξουν σε DVB-T (και όχι DVB-T2 - αυτό μόλις ξεκίνησε να δοκιμάζεται από το BBC !) με κωδικοποίηση mpeg-4/h264 ....
Με ένα DVB-T tuner στον AZBOX θα είσαι μια χαρά !!!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: AZbox HD Elite ... under hard test...

Τα ιδιωτικά θα παίξουν σε DVB-T (και όχι DVB-T2 - αυτό μόλις ξεκίνησε να δοκιμάζεται από το BBC !) με κωδικοποίηση mpeg-4/h264 ....
Με ένα DVB-T tuner στον AZBOX θα είσαι μια χαρά !!!
Από ότι έχω διαβάσει μέχρι σήμερα, τα ιδιωτικά θα πάνε για DVB-T2 κατευθείαν, που χωράει παραπάνω κανάλια (είτε θα βγουν στον αέρα με τις μισές συχνότητες, είτε θα βγάλουν shopping channels, ή απλά θα περιμένουν την επόμενη αλλαγή νομοθεσίας για να πουλήσουν συνδρομητικές υπηρεσίες).

Ηδη το star channel έχει κάνει δοκιμές από Υμηττό σε DVB-T2.

Γνωρίζεις κάτι διαφορετικό από αυτά ?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Απάντηση: Re: AZbox HD Elite ... under hard test...

Από ότι έχω διαβάσει μέχρι σήμερα, τα ιδιωτικά θα πάνε για DVB-T2 κατευθείαν, που χωράει παραπάνω κανάλια (είτε θα βγουν στον αέρα με τις μισές συχνότητες, είτε θα βγάλουν shopping channels, ή απλά θα περιμένουν την επόμενη αλλαγή νομοθεσίας για να πουλήσουν συνδρομητικές υπηρεσίες).

Ηδη το star channel έχει κάνει δοκιμές από Υμηττό σε DVB-T2.

Γνωρίζεις κάτι διαφορετικό από αυτά ?
To Star κάνει δοκιμές σε DVB-T αλλά mpeg4. Τα κανάλια της ΕΡΤ παίζουν σε DVB-T mpeg2. Αυτή είναι η διαφορά. Προς τα εκεί θα πάνε τα ιδιωτικά κανάλια.

Το DVB-T2 αν και είναι πλέον αναγνωρισμένο πρότυπο έχει δοκιμασθεί μόνο από το BBC σε μία μικρή περιοχή του Λονδίνου...

Reaction score
0

και αυτο το tuner poy θα το βρουμε να το παρουμε?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

θα ερθει απο τον αντιπρόσωπο...
Το DVB-T2 υποστηρίζει και DVB-T και Mpeg2 - Mpeg4...:109:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Αυτα προς το παρον
Επειδή έχω και εγώ τον 6900 θα ήθελα λίγο περισσότερες πληροφορίες για την ποιότητα της εικόνας και ειδικά το upscale από τα sd κανάλια...

Ο 6900 είναι πάρα πολύ καλός σε αυτόν τον τομέα...

Επίσης βλέποντας και αυτό το post:

:109:Εγω παντος για να δω καλα σε upscaling γυρισα στην εκδοση 0.9.1621 γιατι στις υπολειπες ειναι επειηκος:101: απαραδεκτο το upscaling,τουλαχιστον τωρα ειναι καλη η εικονα, σε φωτο δε παιζει καμια απο τον δυκτιακο σκληρο μου ειναι ολες 2880-1600 και πρεπει να τι κανω 1980-1020 για να παιξουν συμφωνα με το μυνημα που μου βγαζει κια στις ματροσκες τις 3απο τις 6 τις παιζει χωρις ηχο μαλλον λογω DTS στο HDMI ακομα δεν το εχω πσαξει ε και το κλασικο στα ελληνικα δεν εχω epg,ουφ τα ειπα και ξαλαφρωσα,αναμενω το επεγειο tuner για δοκιμες κια βλεπουμε.:114:
... σκέφτομαι ποιό firmware να χρησιμοποιήσω...

Reaction score
0

για την ωρα δε γινεται συγκριση, ο 6900 υπερτερει στα δικα μου παντα ματια, σε ποιοτητα εικονας, καλυτερη υφή πως να το περιγραψω...ομοιογενεια μαλλον, χωρις γρεζα στην εικονα

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Εχω βαλει τον Premium σε μια διασύνδεση μεσω Component στα 1080i, σε ενα μονιτορ της Samsung 19''...

Παίζει εκπληκτικά την εικόνα σε SD και σε HD...

Εχω καταγράψει ενα βιντεάκι μικρό με το κινητό μου, θα το ανεβάσω να το δείτε...
Σύνδεσα ενα εξωτερικό DVD player και εβλεπα κανονικότατα την ταινία "Αποκάλυψη" με ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ...!!!
Μαλιστα δεν χρειάστηκε να επιλέξω υπότιτλους αφού τους είχα ορίσει στο αρχικό setup...

Παίζει μάλιστα και στο SCART ότι ακριβώς παίζει και στο HD υποβαθμισμένο φυσικά...
Θα το ανεβάσω να το δείτε...

Reaction score
0
λοιπον,
θεμα Πρωτον: συνδεση premium με ασυρματο κλειδωμενο μοντεμ.
μεχρι στιγμης αδυνατη, οταν αφηνω ξεκλειδωτο το μοντεμ κανενα προβλημα, μολις το κλειδωσω, το βρισκει μεν, δεν συνδεεται ομως , αφου δε μου επιτρεπει να επιλεξω τις επιλογες security που δειχνει ο δεκτης.
Εκανα και reset, τιποτε ομως

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.365
Members
38.450
Νεότερο μέλος
Ec_K