AZbox HD Elite ... under hard test...

Reaction score
1
Απάντηση: AZbox HD Elite ... under hard test...

Oh yes, χαχα. premium.

Και τον δοκίμασα στην ίδια ταινία 1080p με το HTPC και είναι μέρα...νύχτα...

άσε που 1080p ακόμα και απο εσωτερικό σκληρό την παλέυει δεν την παλέυει.

Αναμένω μόνο να τον δοκιμάσω σε δορυφορικό HD απλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης και ψάχνω μπας και βρώ δανεικό κανενα DM HD

Πάντως έχει το πιο έυκολο και σταθερό cam client που έχω δεί ποτε σε δέκτη (Για να λέμε και κανένα καλό)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

λίγο παράξενα είναι αυτά που λές φίλε Moonsoda...:117:

O ΑΖΒΟΧ HD θεωρείται απο τους καλύτερους δέκτες στην απόδοση HD δορυφορικών σημάτων και γενικότερα του HD, η ανάλυση του φτάνει και μέχρι τα 1080p και κάνει upscaling με αρκετή επιτυχία σε SD κανάλια και ειδικότερα αυτα με υψηλό bitrate...

Μηπως η τηλεόραση σου έχει καποιο πρόβλημα ?
Η εικόνα είναι πολύ καλή στην 42'' Philips μου , ή στην 55'' Hitachi που εχω, αλλά και σε 42'' LG που είχα.
Εχω δοκιμάσει πάρα πολλους δέκτες και είναι πραγματικά απο τους καλύτερους.

1080p τι αρχεία δοκίμασες και με τι bitrate και file size ?
Την μοναδική φορά που είχε πρόβλημα (σπασίματα) ήταν με ενα αρχείο 17GB 1080p...

Μην ξεχνάς βεβαια ότι είναι ΠΡΩΤΑ ενας δορυφορικός δέκτης και μετά όλα τα υπόλοιπα...:126:

Reaction score
1

Πάνο, το τεστ έγινε πάνω σε LG 42άρα Scarlet 6100.

Σε αυτή έχω συνδέσει σε ένα hdmi το azbox και σε άλλο το Htpc.

Καταρχήν να διευκρινίσω ότι δεν μιλάω για δορυφορικό HD (δεν έχω άποψη δεν έχω καν δει αφού προς στιγμή κοιτάζει μόνο hotbird) ,αλλά για αναπαραγωγή .mkv στα 1080p με καλό rate (με έπιασες απροετοίμαστο δεν θυμάμαι το rate αλλά η ταινία που τεστάρω - James Bond Quantum Of Solace.. ειδικά τα 10 πρώτα λεπτά είναι τρέλα ε? - είναι τάξης μεγέθους περίπου στα 12GB)

Για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα παρατηρήσει από την αρχή ( απόσταση θέασης περίπου 3μ) απλά κάτι δεν με κέρδιζε στην εικόνα . Από το 1.5 μέτρο η διαφορά είναι εμφανής και ξεκάθαρη. Η εικόνα έχει πολύ λάθος.

Θα προσπαθήσω μπας και κλέψω εικόνα και από τις δύο περιπτώσεις με snapshot για να δεις τι ακριβώς εννοώ… αν και το βλέπω μάλλον χλωμό να γίνεται.

Για να σιγουρευτώ για το αποτέλεσμα , δοκιμή έγινε και με επεισόδιο από το BBC Planet Earth σε 1080p επίσης. Και στις δύο ταινίες στο HTPC το λάθος ήταν ελάχιστο ενώ στο box μπόρεσε και το διέκρινε άνετα και άλλος παρατηρητής. Δεν μιλάω για ήχο η σπασίματα εικόνας, αλλά ποιότητα αναπαραγωγής, ειδικά σε σκοτεινά σημεία ήταν πολύ έντονο. Σαν να έφταιγε το codec του box. To Firmware που έχει επάνω είναι το 4219.

Σε up scaling και SD είμαι και συμφωνώ μαζί σου, πολύ ευχαριστημένος ,και έχοντας και το DVB-T επάνω αναμένω με ανυπομονησία την Digea στην Αθήνα.

Όπως είπες είναι δορυφορικός- επίγειος ψηφιακός δέκτης και ως τέτοιος είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, και για αναπαραγωγή ταινιών low bit rate divx κτλ θα έλεγα , αλλά για ταινίες HD 1080p το box (αυτό που έχω στα χέρια μου τουλάχιστον) απέχει πολύ από το να παροπλίσει ένα HD media player.

Ίσως να φταίει το firmware, ίσως κάνω κάτι λάθος, αλλά όπως και να έχει, με μέτρο σύγκρισης το HTPC που με το ίδιο setup πιάνει πολύ υψηλοτέρα επίπεδα εικόνας, προσωπικά δεν θα το πρότεινα για αντικατάσταση ενός HD media player .

Reaction score
0

Πάνο, το τεστ έγινε πάνω σε LG 42άρα Scarlet 6100.

Σε αυτή έχω συνδέσει σε ένα hdmi το azbox και σε άλλο το Htpc.

Καταρχήν να διευκρινίσω ότι δεν μιλάω για δορυφορικό HD (δεν έχω άποψη δεν έχω καν δει αφού προς στιγμή κοιτάζει μόνο hotbird) ,αλλά για αναπαραγωγή .mkv στα 1080p με καλό rate (με έπιασες απροετοίμαστο δεν θυμάμαι το rate αλλά η ταινία που τεστάρω - James Bond Quantum Of Solace.. ειδικά τα 10 πρώτα λεπτά είναι τρέλα ε? - είναι τάξης μεγέθους περίπου στα 12GB)

Για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα παρατηρήσει από την αρχή ( απόσταση θέασης περίπου 3μ) απλά κάτι δεν με κέρδιζε στην εικόνα . Από το 1.5 μέτρο η διαφορά είναι εμφανής και ξεκάθαρη. Η εικόνα έχει πολύ λάθος.

Θα προσπαθήσω μπας και κλέψω εικόνα και από τις δύο περιπτώσεις με snapshot για να δεις τι ακριβώς εννοώ… αν και το βλέπω μάλλον χλωμό να γίνεται.

Για να σιγουρευτώ για το αποτέλεσμα , δοκιμή έγινε και με επεισόδιο από το BBC Planet Earth σε 1080p επίσης. Και στις δύο ταινίες στο HTPC το λάθος ήταν ελάχιστο ενώ στο box μπόρεσε και το διέκρινε άνετα και άλλος παρατηρητής. Δεν μιλάω για ήχο η σπασίματα εικόνας, αλλά ποιότητα αναπαραγωγής, ειδικά σε σκοτεινά σημεία ήταν πολύ έντονο. Σαν να έφταιγε το codec του box. To Firmware που έχει επάνω είναι το 4219.

Σε up scaling και SD είμαι και συμφωνώ μαζί σου, πολύ ευχαριστημένος ,και έχοντας και το DVB-T επάνω αναμένω με ανυπομονησία την Digea στην Αθήνα.

Όπως είπες είναι δορυφορικός- επίγειος ψηφιακός δέκτης και ως τέτοιος είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, και για αναπαραγωγή ταινιών low bit rate divx κτλ θα έλεγα , αλλά για ταινίες HD 1080p το box (αυτό που έχω στα χέρια μου τουλάχιστον) απέχει πολύ από το να παροπλίσει ένα HD media player.

Ίσως να φταίει το firmware, ίσως κάνω κάτι λάθος, αλλά όπως και να έχει, με μέτρο σύγκρισης το HTPC που με το ίδιο setup πιάνει πολύ υψηλοτέρα επίπεδα εικόνας, προσωπικά δεν θα το πρότεινα για αντικατάσταση ενός HD media player .
Φταίει το firmware. To 0.9.42.19 είναι το τελευταίο που έβγαλε. Η AZBox πιστή στη παράδοση που έχει δημιουργήσει να κάνει ένα βήμα(και ούτε ένα, μάλλον θα έλεγα μισό) μπροστά και πέντε βήματα πίσω(το λιγότερο) στην υποτιθέμενη "αναβάθμιση" των firmware, έβγαλε αυτό το 42.19 που είναι απαράδεκτο πλέον και σε θέματα εικόνας(μέχρι τώρα μας συνήθιζε να βγάζει αναβαθμίσεις με πιο πολλά bugs). Βαριέμαι να απαριθμήσω τη δεν δουλεύει σωστά σε αυτό το firmware. Πέρασε το 0.9.38.77, το τελευταίο πιο σταθερό firmware κατά τη γνώμη μου και επανέλαβε τα τεστ σου. Θα δεις μεγάλη διαφορά και θα καταλάβεις την αξία του μηχανήματος.

Reaction score
0
Παιδες μπραβο καταπληκτικη δουλεια.
Μετα την 0.9.4001 δεν μπορω να συνδεσω το WIFI με τιποτα εχω κανει τα παντα λιγη βοηθεια απο καποιο φιλο.
Ευχαριστω.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Νέο firmware για τον AZBOX HD... 0.9.4295...

fixed time seek | fixed numeric buttons ff | added usals message | fixed vob files | better movie subtitles timings

http://fw.azupd.com/

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Re: AZbox HD Elite ... under hard test...

Παιδες μπραβο καταπληκτικη δουλεια.
Μετα την 0.9.4001 δεν μπορω να συνδεσω το WIFI με τιποτα εχω κανει τα παντα λιγη βοηθεια απο καποιο φιλο.
Ευχαριστω.
χρησιμοποιείς κλείδωμα στο router wifi και τι είδους ?
Οταν κάνεις αναζήτηση για ασύρματα δίκτυα βλέπει το router σου?

Reaction score
0

Πάνο καλημέρα
Απο σήμερα είμαι και γώ κάτοχος του Premium και πήρα το θάρρος επειδή βλέπω εδώ και καιρό ότι ασχολείσαι να θέσω κάνα δυό ερωτήσεις σχετικά.

1 - Ποιός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να στείλεις αρχείο στον ενσωματωμένο σκληρό του ΑΖ-box? Με DCC που δοκίμασα σήμερα οι ταχύτητα είναι 0.7MB/sec

2 - Υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να μπορώ να κάνω copy-paste απο ένα εξωτερικό σκληρό ή ένα usb κατευθείαν στον εσωτερικό?

3 - θέλω να βάλω κινητό πιάτο, τί να χρησιμοποιήσω Diseqc ή USALS?

4 - Ενώ έχω συνδεθεί και με wifi και με ethernet και στο δίκτυο του AZ-BOX μου βγάζει τους φακέλους που έχω κοινόχρηστους, δεν μου εμφανίζει τα περιεχόμενα τους, έχεις ιδέα τί μπορεί να κάνω λάθος?

Αυτά, ελπίζω να μήν σε κούρασα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις-λύσεις

Reaction score
0

Και κάτι ακόμη που πρόσεξα μόλις τώρα, όταν επιλέγω απο το μενού κλεισίματος "shutdown" o δέκτης μου βγάζει στην οθόνη ένα μήνυμα του στύλ "preparing to shutdown" και μένει έτσι για αρκετή ώρα χωρίς να κάνει τίποτα, είναι φυσιολογικό αυτό? firmware έχει το τελευταίο (4295)

Reaction score
1

Και κάτι ακόμη που πρόσεξα μόλις τώρα, όταν επιλέγω απο το μενού κλεισίματος "shutdown" o δέκτης μου βγάζει στην οθόνη ένα μήνυμα του στύλ "preparing to shutdown" και μένει έτσι για αρκετή ώρα χωρίς να κάνει τίποτα, είναι φυσιολογικό αυτό? firmware έχει το τελευταίο (4295)
η συγκεκριμένη επιλογή είναι για να το κλείνεις εσύ το box με το κουμπάκι, απλά κλέινει το OS για να μην πάθει καμιά ζημιά.

Αν παρατηρήσεις το preparing.. αλλάζει σε now,shutdown .... μετά απο μερικά δέυτερα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: AZbox HD Elite ... under hard test...

χρησιμοποιείς κλείδωμα στο router wifi και τι είδους ?
Οταν κάνεις αναζήτηση για ασύρματα δίκτυα βλέπει το router σου?
Φιλε Πανο χρησιμοποιω κλειδωμα WEP 64 bit στην αναζητηση το βλεπει το Router κανονικα δινω κωδικο αλλα τιποτα μαλιστα το εβαλα και χωρις κωδικο ελευθερο αλλα τιποτα μεχρι και την 0.9.4001 ολα καλα μετα τιποτα οσον αφορα το WIFI.
Φιλε αν εχεις καμμια ιδεα σωσε με.
Ευχαριστω

Reaction score
0

η συγκεκριμένη επιλογή είναι για να το κλείνεις εσύ το box με το κουμπάκι, απλά κλέινει το OS για να μην πάθει καμιά ζημιά.

Αν παρατηρήσεις το preparing.. αλλάζει σε now,shutdown .... μετά απο μερικά δέυτερα.
Ευχαριστώ φίλε μου, μου λύθηκε η απορία - λέω και γώ, ακόμα δεν το πήρα μου κάνει κόλπα!

Reaction score
0

παιδια εχω τον elite eδω kai 6 μηνες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος θελω να τον κανω wifi βρηκα σε ενα site αυτο http://www.sat-television.com/showthread.php/108784-Wlanmonitor-Plugin-for-Azbox-HD αν το εχει κανει καποιος να μου πει την διαδικασια γιατι ειναι ο πρωτος δεκτης λινουξ που εχω

Reaction score
0

Δοκίμασα σήμερα αναπαραγωγή απο τον εσωτερικό σκληρό (ext) αρχείων mkv και avi και είχα πρόβλημα. Εκεί που όλα είναι μια χαρά, μετά απο ~15 λεπτά στα mkv και 30-40 λεπτά στα avi κολλάει και μένει η εικόνα ακίνητη μέχρι να του κάνω reboot.
Τί μπορεί να φταίει?
(για το mkv ίσως να δικαιολογείται λόγω μεγέθους? άλλα και τα avi?)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: AZbox HD Elite ... under hard test...

παιδια εχω τον elite eδω kai 6 μηνες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος θελω να τον κανω wifi βρηκα σε ενα site αυτο http://www.sat-television.com/showthread.php/108784-Wlanmonitor-Plugin-for-Azbox-HD αν το εχει κανει καποιος να μου πει την διαδικασια γιατι ειναι ο πρωτος δεκτης λινουξ που εχω
Παρε ανα acces point απο μαγαζια οπως πλαισιο η μυλτιραμα η στο ιντερνετ sτα γνωστα eshop apo 20-120eyros και καθαρισες ....:128:

Reaction score
0

εχω ενα level one τον τροπο πως θα περασω τα αρχεια δεν ξερω

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Πάνο καλημέρα
Απο σήμερα είμαι και γώ κάτοχος του Premium και πήρα το θάρρος επειδή βλέπω εδώ και καιρό ότι ασχολείσαι να θέσω κάνα δυό ερωτήσεις σχετικά.

1 - Ποιός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να στείλεις αρχείο στον ενσωματωμένο σκληρό του ΑΖ-box? Με DCC που δοκίμασα σήμερα οι ταχύτητα είναι 0.7MB/sec

2 - Υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να μπορώ να κάνω copy-paste απο ένα εξωτερικό σκληρό ή ένα usb κατευθείαν στον εσωτερικό?

3 - θέλω να βάλω κινητό πιάτο, τί να χρησιμοποιήσω Diseqc ή USALS?

4 - Ενώ έχω συνδεθεί και με wifi και με ethernet και στο δίκτυο του AZ-BOX μου βγάζει τους φακέλους που έχω κοινόχρηστους, δεν μου εμφανίζει τα περιεχόμενα τους, έχεις ιδέα τί μπορεί να κάνω λάθος?

Αυτά, ελπίζω να μήν σε κούρασα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις-λύσεις
1. To filezilla είναι ο καλύτερος τρόπος μέσω FTP...
2. Μπορεί στο μέλλον, ειναι θεμα firmware.
3. Diseqc 1.2 που είναι εντολές για μοτέρ και USALS για τις προκαθορισμένες θέσεις δορυφόρων στην κίνηση του πιάτου.
4. Πρέπει να πάς απο την θέσει browse files και οχι απο video ή audio.

Τι να με κουράσεις... εδω είμαστε για να αλληλοβοηθιόμαστε μεταξύ μας, το hobby μας κάνουμε αλλωστε...:109:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Δοκίμασα σήμερα αναπαραγωγή απο τον εσωτερικό σκληρό (ext) αρχείων mkv και avi και είχα πρόβλημα. Εκεί που όλα είναι μια χαρά, μετά απο ~15 λεπτά στα mkv και 30-40 λεπτά στα avi κολλάει και μένει η εικόνα ακίνητη μέχρι να του κάνω reboot.
Τί μπορεί να φταίει?
(για το mkv ίσως να δικαιολογείται λόγω μεγέθους? άλλα και τα avi?)
τι firmware εχεις ?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

o Elite δεν διαθέτει ενσωματωμένο wifi οπως ο Premium, οπότε δεν μπορεί να λειτουργήσει ετσι. Χρειάζεται ενα usb stick wifi και την διαδικασία που περιγράφεται στο αντίστοιχο λινκ.
Οσον αφορά το acces point που λέει ο χρήστης anny γίνεται, αλλά είναι λίγο μεγάλη η διαδικασία και εντελει το κοστος του wifi usb δεν είναι μεγάλο, περίπου στα 20-30 ευρώ...:126:

Reaction score
0

τι firmware εχεις ?
Το τελευταίο, το 4295
(δεν το πέρασα εγώ, το είχε ήδη επάνω περασμένο ο Κώστας (soft2730) απο τον οποίο τον αγόρασα.
Ο δέκτης δεν παίζει να έχει κάτι, είναι ολοκαίνουριος (1 μήνα)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera