- Reaction score
- 142.473
Αν ενδιαφέρεσαι για την φιλοσοφία BARF, έχει πολύ υλικό στο διαδίκτυο. Ψάξε, διάβασε, μάθε, κι αποφάσισε μόνος σου το τι θα φάει.Και γιατί να μην φάει κροκέτες;
Το δικό μου πάντως, δεν τρώει κροκέτες πλέον.
Καθόλου.
Το καλοκαίρι πχ, όταν έλλειψα ένα πσβκ, 4 μέρες, δε μπορούσα να του αφήσω BARF έξω, κι έλλειπαν οι γείτονες, όλοι. Του άφησα ένα πολύ γεμάτο μεγάλο μπωλ με κροκέτες, ζυγισμένο 4 κιλά κροκέτες είχε. Το άφησα Πέμπτη βράδυ, και δευτέρα που γύρισα ήταν άθικτο, δεν είχε φάει καθόλου, το ζύγισα. Επί τόπου έφαγε 4 κότες (κόκκαλα), είναι περίπου μισό κιλό η κότα.
Είχε λυσσαξει στην πείνα, αλλά κροκέτες δεν άγγιζε.
Κι ήταν οι τοπ πριμιουμ κροκέτες της Ρουαγιάλ, οι μόνες που έτρωγε παλιότερα. Έχω δοκιμάσει ο,τι κροκέτες μπορείς να φανταστείς, χωρίς ενδοιασμούς στο κόστος.
Θα πρέπει να φτάσει στα όρια του να ψοφήσει στην πείνα, για να φάει μία χούφτα κροκέτες, κι αν.
Και τώρα το χειμώνα, που είχε -7 και βγάλε, είχα αφήσει στην αρχή κάνα κιλό κροκέτες (από πριμιουμ που ταίζω αδέσποτα) σε ένα μπωλ, μη τυχόν θελήσει. Δε τα αγγίζει.
Αντιθέτως, αφού το τάιζα καλά κόκκαλα, οπότε δεν ήθελε άλλο, άφηνα σε άλλο μπωλ κανα μισοκιλο κόκαλα για το βράδυ μη το πιάσει καμία λιγούρα, που λόγω θερμοκρασίας παρέμεναν κατεψυγμένα. Αυτά τα έτρωγε μες στη νύχτα.
Αυτά από το δικό μου σκύλο. Κακομαθημένο πες, ότι θες πες.
Πολλές φορές τρώμε τα ίδια. Ένα αβγό, λίγο ψωμί, σαλατα, κότα, φρούτο.
Απλά τα δικά του είναι αλεσμένα, κι η κότα ωμή.
Το καλοκαίρι χρησιμοποιώ διάφορα λαχανικά εποχής. Τα λαχανικά και τα φρούτα παίζουν, αναλόγως εποχής. Δεν τρώει σταθερά μία συνταγή πάντα. Τώρα έκανα τη συνταγή που είδες, την επόμενη φορά που θα φτιάξω BARF, πιθανά σε 3,5 μήνες, θα είναι πια ζεστός ο καιρός, δε θα βάλω ίσως καθόλου φρυγανιά (εξαρτάται από το βάρος του σκύλου και αν θέλει δίαιτα ή αν το παίρνει να βάλει κάνα κιλό, όπως και γω δηλαδή..) οπότε θα πρέπει να πολτοποιήσω γύρω στα 15 κιλά μαρούλια καρότα λάχανα μήλα κλπ.
Και καρπούζι τρώει. Ότι κυκλοφορεί στην εποχή.
Εσύ δώσε μόνο κροκέτες, σταθερά την τέλεια συνταγή της επιτυχίας, αν πιστεύεις ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα.
Που είναι ειδικά φτιαγμένη για το δικό σου σκύλο.
Χαχαχαχαχα, οκ.