BARF - συνταγή ala Costas EAR

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.183
Reaction score
27.657
Παντως Κωστα τοσο υπομονή για να μας κατατοπίσεις μπραβο σου! Δεν είναι καθολου ευκολο αυτό που κανεις (BARF), αλλα κι ένα σωρο πληρεστατα αρθρα, τι να πω μπραβο εις διπλουν, τριπλουν .....

Θα δοκιμασω σε καποια φαση τα απλα. Δηλαδη κοτοπουλο από σφαγειο. Ελπιζω ο Μιχαλης να ξερει ακριβως που βρίσκεται το σφαγειο. Η μπορει να παμε και παρεα. Αυριο θα δοκιμασω από σουπερ μαρκετ το BARF. Νομιζω ότι εχει στο κοντινο μου σουπερ μαρκετ.
Βασίλη ξέρω που είναι.
Έλα να πάμε μαζί, διότι κι εγώ από εκεί παίρνω, αλλά για μένα!!
 

Μηνύματα
4.089
Reaction score
3.583
Το πρόβλημα είναι (όπως ξέρεις) ότι αν φάει ωμή κότα, μετά την κροκέτα δε την κοιτάει καν..

Πίσω από το σιδηροδρομικό σταθμό, στο παράλληλο δρόμο με τη Μοναστηρίου που λέγεται μαργαροπουλου, εκεί που είναι το αστυνομικό τμήμα, στον αμέσως δίπλα κάθετο δρόμο. Όπως στο χάρτη:

View attachment 70178
Ευχαριστώ . Κατατοπιστικότατος πολύ κοντά από εκεί που μένω είναι αλλά δεν ήξερα ότι σε εκείνη την περιοχή έχει σφαγεία.
Όντως το σκυλί αν φάει ξανά ωμό θα υπάρχει πρόβλημα με την κροκέτα αλλά έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται πλέον , ξέρει τις ώρες που βγαίνει το φαγητό και περιμένει να δει αν θα μπει στο μπωλ μαγειρεμένο η όχι και τρώει αφού το έχει εμπεδώσει ότι αλλαγές δεν γίνονται :)
 


Μηνύματα
1
Reaction score
0
Καλησπερα.Ξεκινησα barf στο σκυλακο μου πριν 4 μερες και αναρωτιομουν..πειραζει να του δινω κανενα μπισκοτακι μεσα στη μερα ή πρεπει μονο ωμα;;;Ειναι λιχουδης και του αρεσουν πολυ
 

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.340
Reaction score
30.714
Επικίνδυνες για την υγεία των ζώων αλλά και του ανθρώπου μπορούν να αποβούν στροφές για σκύλους με βάση το ωμό κρέας
Πολλές τροφές για σκύλους που έχουν ως βάση το ωμό κρέας, περιέχουν υψηλά επίπεδα δυνητικά επικίνδυνων βακτηρίων, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία τόσο των ίδιων των ζώων όσο και των ανθρώπων, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Η διατροφή των σκύλων με προϊόντα που περιέχουν ωμό κρέας, έχει γίνει περισσότερο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, επειδή θεωρείται πιο υγιεινή σε σχέση με τα άλλα εμπορικά προϊόντα για τα κατοικίδια, παρόλο που στην πραγματικότητα τα πρώτα δεν υφίστανται παστερίωση.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.100
Reaction score
124.655
Δες τη φωτογραφία από το χαρτοκουτο στο #3 και #7 ποστ αυτού του θρεντ.
 

Μηνύματα
3
Reaction score
1
Ευχαριστώ για την απάντηση! Κάτι τελευταίο το παραγγελνετε και σας το στέλνουν ή πηγαίνετε από το εργοστάσιο και το παιρνετε;
 



Μηνύματα
1
Reaction score
0
καλημέρα και χρόνια πολλά !!! Θέλοντας να ξεκινήσω Barf στα 2 μου σκυλιά (Jack Russell και malinois ) άρχισα να ψάχνομαι στο net και έπεσα πάνω εδώ. Η αρχική μου σκέψη είναι να ξεκινήσω με έτοιμη barf nature;s food και στην πορεία να πάω σε παρασκευή. Ερώτηση : Αν κατάλαβα καλά αγοράζεις πάστα κοτόπουλο κατεψυγμένη την οποία παρασκευάζεις με όλα τα υπόλοιπα υλικά και την ξανακαταψύχεις. Αυτό δεν επηρεάζει την ποιότητα ; απόψυξη και κατάψυξη ξανά ; Σε ευχαριστώ
 

Μηνύματα
2
Reaction score
0
Τα υλικά αυτά όλα μαζί τα ανακατεύουμε καλά με την πάστα για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, συνολικά μου βγαίνει περίπου 40 κιλά.

Αυτό το μοιράζω σε τάπερ και μπαίνει στον καταψύκτη:

View attachment 69995

View attachment 69996

Και η ποσότητα του φαγητού είναι τώρα 1-3% του σωματικού βάρους του σκύλου, αναλόγως ηλικίας, δραστηριότητας, μεταβολισμού, καιρικών συνθηκών αν είναι έξω, κλπ.

Δηλαδή, σκύλος βάρους 10 κιλών θα φάει 100-300γρ τη μέρα, σε 2 δόσεις.

Συμπλήρωμα μόνο σαρδέλα, 1 φορά την εβδομάδα, ωμή φυσικά, με αναλογία 1 σαρδέλα ανά 10-15 κιλά σωματικού βάρους.

Εγώ του δίνω 3 σαρδέλες τη βδομάδα, σε μία δόση, κάθε σβκ. Τις έχω επίσης στον καταψύκτη, συσκευασμένες σε 3-αδες, κόστος αγοράς 2€ το κιλό.

View attachment 69997

Απαραίτητο αξεσουάρ σε όλα τα ανωτέρω, το fairy ultra, με σχολαστική καθαριότητα όπου ακουμπήσει κότα, γιατί ο σκύλος δεν θα πάθει τίποτα, αλλά εμείς μπορεί να πάθουμε σαλμονέλα.

Οπότε πάντα με το γάντι, ανακάτεμα με το γάντι, τάισμα με το γάντι, γάντι πάντα και παντού:

View attachment 69998

Αυτά!
Καλό τάισμα! ;)
Καλημέρα φίλε μου. Θέλω να σε ρωτήσω, το ξεπαγωμα της πάστας, και η ψύξη της ξανά που κάνεις σε μερίδες, δεν δημιουργεί πρόβλημα στο κοτόπουλο?
 


Μηνύματα
2
Reaction score
0
Μια ακόμη αναγκαία διευκρίνηση.

Κατά την δική μου εκτίμηση, το βασικό συστατικό στην BARF διατροφή είναι τα κόκκαλα.
Δέχομαι μόνο την αρχική έννοια του όρου BARF, που είναι bones and raw food, κι όχι την μετέπειτα διαστρέβλωση του όρου.
Άλλωστε, η όλη υπόθεση ξεκίνησε με το σύνθημα give your puppy a bone!

Την προσθήκη υδατανθράκων, που κάνω με την φρυγανιά, τα μακαρόνια και το ρύζι, την κάνω εν γνώση μου ότι βλάπτει (όπως και στον άνθρωπο, καθώς οι μεγαλύτεροι διατροφολογοι προτείνουν την πλήρη αποχή από ψωμί και άλευρα και τα συναφή) αλλά γίνεται μόνο για να καλύψει ενεργειακές ανάγκες στα κρύα του χειμώνα, ή για να συνέλθει ένα ισχνό ζωντανό, και όπως ήδη διευκρίνησα, η ποσότητα της φρυγανιάς ελαττώνεται σταδιακά μέχρι εξάλειψης στους πολλούς ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

Αν το σκυλί σας είναι εντός οικίας, θα πρότεινα να μη δώσετε ποτέ τέτοια πρόσθετα υδατανθράκων, σκέτο κρέας και λαχανικά στις τυπικές αναλογίες (65-70% κόκκαλα, 30-35% λαχανικά και φρούτα).

Η χρήση του ψωμιού ως φαγητού των σκύλων, έχει πολύ βαθιές ρίζες στην χώρα μας, καθώς όλοι λίγο πολύ θα έχετε ακούσει για το τάισμα των ελληνικών ποιμενικών, ψωμί απαραιτήτως το χειμώνα, για τις ανάγκες ενός σκύλου εργασίας στα δύσκολα κρύα.

Το σκυλί σαλονιού, δεν χρειάζεται ποτέ να ταιζεται με ψωμί... ;)

Ούτε με άλλες αμυλούχες προσμίξεις στις τροφές του.

Ακόμα και στην τριτοκοσμική χώρα μας, υπάρχουν ήδη πληθώρα σοβαρών εκτροφεων, με παγκόσμιες διακρίσεις, που συνεισφέρουν αποφασιστικά ακόμα και στην καταγραφή της διαμόρφωσης της μορφολογίας των ειδών, που ήδη μετρούν δεκαετίες εμπειρίας με διατροφή BARF, και η εκτίμησή τους οφείλει τουλάχιστον να είναι σεβαστή. Προσωπικά έχω μία τάση να βλέπω πιο προσεκτικά τις κινήσεις στον επαγγελματικό χώρο, όπως έχετε μάλλον προσέξει ότι κάνω και στο audio.;)
κωστα καλησπερα. τα φρουτα και τα λαχανικα που ειναι στο 25-30%, μπορουν να μπουν καταψυξη?Επισης, εχεις αποψη για τζιντερ και kelp?
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.100
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top