Barista Corner

Μηνύματα
1.543
Reaction score
1.274
Τη καλύτερη δουλειά κάνεις αλλά δεν αντέχω το πέρα δώθε. Κουβαλάς και το μύλο μαζί; Εγώ δοκίμασα νέο καφεδάκι. Νομίζω έχει αναφερθεί παλαιότερα.
 

Attachments


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.088
Reaction score
143.544
Ναι, και το μύλο, φυσικά. Είναι συμμαζεμενου μεγέθους κι αυτός.
 

TGD

Μηνύματα
10.731
Reaction score
10.340

Υπολογίζεται ότι ένα στα τρία φλιτζάνια καφέ που καταναλώθηκαν το 2023 εκτός σπιτιού ήταν κρύος καφές, ενώ η κατανάλωση καφέ εκτός σπιτιού είναι ήδη μεγαλύτερη και αναμένεται να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κ. Μιχαΐλοβα, η αξία της παγκόσμιας αγοράς καφέ το 2024 υπολογίζεται σε 485 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 350 δισ. ευρώ αφορούν την κατανάλωση εκτός σπιτιού. Το εν λόγω κομμάτι της αγοράς αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη 5% έως το 2030 έναντι ανάπτυξης 3% που προβλέπεται για την κατανάλωση εντός σπιτιού.

Αν και οι Ελληνες φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να μάθουν σε αρκετούς ξένους, κυρίως στους τουρίστες, την απόλαυση του κρύου καφέ, δεν έχουν «μεταλαμπαδεύσει» τη γνώση της παρασκευής του κρύου καφέ, είτε πρόκειται για τον «πρωτοπόρο» των κρύων καφέδων, τον φραπέ, είτε για τον διάδοχό του, τον εσπρέσο φρέντο ή τον φρέντο (η παγωμένη εκδοχή του καπουτσίνο). Ας σημειωθεί ότι ο πρώτος χρονολογείται από τη δεκαετία του ’50 με διάφορες εκδοχές για το πώς επινοήθηκε, αλλά με επικρατέστερη αυτή που θέλει τον Δημήτρη Βακόνδιο να χτυπά το 1957 στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης τυχαία σε σέικερ nescafé με κρύο νερό και να προκύπτει ο φραπέ (ή ο φραπές επί το ελληνικότερον), ενώ ο πρώτος παγωμένος εσπρέσο επινοήθηκε επίσης στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
 


Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.731
Μηνύματα
3.025.237
Members
38.487
Νεότερο μέλος
Βασίλειος
Top