Barista Corner

Reaction score
576
Για οικιακη ερασιτεχνικη χρηση, 2 κσφεδες την ημερα πρωι απογευμα, με κατω (οσο το δυνατον) απο 500 ευρω τι μηχανη θα προτεινατε ?

Μυλος υπαρχει.
Και εγώ προτείνω Lelit. Έχω την PL41EM πάνω από 5 χρόνια με ίδια χρήση με αυτή που θέλεις και λειτουργεί άψογα και απροβλημάτιστα.

Reaction score
5.648
Το μονο αρνητικο που εχει η συγκεκριμενη lelit ειναι το 57 mm portafilter,το οποιο εχει ελαχιστa εξαρτηματα αναβαθμισης σε σχεση με το 58 που εχει αφθονια γιατι οι περισσοτερες μηχανες εχουν 58.

Reaction score
16.652
Συμφωνώ!! Τουλάχιστον βρήκα 57mm bottomless & dosing ring... οπότε για μένα τέλος...........!

(Μη σου πω τα 57ρια είναι πιο ακριβά...)

It's all about money...

Reaction score
1.646
Το μονο αρνητικο που εχει η συγκεκριμενη lelit ειναι το 57 mm portafilter,το οποιο εχει ελαχιστa εξαρτηματα αναβαθμισης σε σχεση με το 58 που εχει αφθονια γιατι οι περισσοτερες μηχανες εχουν 58.
Ναι ισχύει σε σύγκριση πάντα με την ποικιλία που μπορείς να βρείς στα 54mm ή 58mm. Απο εκει και πέρα υπάρχουν τα παντα απο δυναμομετρικά πατητήρια, βάσεις tamper, όλων των τυπων portafilter και φυσικά καλαθάκια. Παίρνεις αυτα που χρειάζεσαι - έτσι για αλλαγή ;) - και κάνεις και οικονομία στο τέλος...

Reaction score
192
Η αλλη υποψηφια ειναι η Gaggia classic με 58ρι φιλτρο.... δνε εχει τα καλουδια της Lelit αλλα τις εχουν στην ιδια κατηγορια στα φορα... εχετε γνωμη σχετικα ?

Ο περιορισμος σε 57ρια αξεσουαρ δεν με απασχολει.... ενα πορταφιλτερ, ενα ταμπερ και ενα καλαθακι θα χρειαστω.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.575
new

Reaction score
1.350
Είχα ξαναρωτήσει αλλα μετα ξέχασα να βάλω παραγγελία και δε το βρίσκω πλεον. Για 57mm καλαθάκι έχω πάρει w28219 είναι 16-18gr αλλά έχει λίγες τρύπες. ποιος είναι ο αντίστοιχος κωδικός με περισσότερες; Γιατι με 2 μαγαζιά που μίλησα μου λένε δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Επίσης θα πάρω ένα υγρό καθαρισμού αλάτων. έχει οδηγιες πάνω; Είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσω; Δεν θέλω να βάλω ξινό.
Μου είπαν για αποσκληρυντή νερού που μπαίνει μέσα στο δοχείο νερού.Χρησιμοποιείτε εσείς; Επηρεάζει τη γεύση;
Και τελευταία ερώτηση γιατι σας ζαλισα. Κάνετε service στη μηχανή σας χωρίς να αντιμετωπίζετε καποιο πρόβλημα;

Reaction score
4.322
Όλα ξεκινάνε από το, ποια μηχανή?

Τα καθαριστικά αλάτων έχουν πάνω δοσολογία.

Αν η μηχανή είναι είναι καλή και ακριβή, να πάει σε service καλύτερα. (γνώμη μου)

Ξινό γιατί όχι?
Είναι ότι πιο ακίνδυνο για ζημιά ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει.

Στη δική μου profitec go έχω βάλει ένα brita aqua aroma crema, in tank αφού η μηχανή έχει από το εργοστάσιο ήδη connector μέσα.

Αν κάνει δουλειά θα δείξει μελλοντικά, προς το παρόν δεν ξέρω αν και αμφιβάλω ότι ένα τόσο δα σκατουλακι θα μειωσει τα άλατα νερού..

Last edited:

Reaction score
1.350
lelit pl41tem pid είναι η μηχανή
Να τη στείλω; Την έχω 3 χρόνια νομίζω (μπορεί και 2)
Ξινό έλεγα όχι από την άποψη πως επειδή δεν έχω κάνει ποτέ αφαλάτωση δεν ξέρω πόσο δυνατό ειναι

minas

Πισιά
Reaction score
4.480
Και τα φακελάκια αφαλάτωσης που αγοράζουμε, τις περισσότερες φορές κιτρικό οξύ έχουν (ξινό).

Reaction score
192
Πανω που ημουν ετοιμος να παραγγειλω την Lelit Anna PL41TEM, οπως πολλοι εδω εχετε και συστησατε, και αφου διαβασα και ειδα και καποια βιντεακια και μου αρεσε, επεσα στην καινουργια Gaggia Classic UP, η οποια ομως δεν εχει κυκλοφορησει ακομα και ουτε υπαρχει καποια αναφορα η τεστ στο youtube και γενικα στο ιντερνετ.

Πηρα ενα τηλ στο αντιπροσωπο προχθες, μου ειπε την περιμενουμε και δεν εχουμε ουτε τιμη ακομη, καπου στα 850-900 θα βγει ειπε, πολλα ειναι λεω μεσα μου σε σχεση με την Αννα στα 500 και σημερα λιγο πριν πατησω το κουμπι να φυγει η παραγγελια για τη Λελιτ, με περνει ο αντιπροσωπος οτι την εχει ετοιμοπαραδοτη στα 819 ευρω....

Δυσκολευτηκα λιγο, γιατι η χρηματικη διαφορα ειναι μεγαλη, τα specs των δυο ειναι παρομοια και δε νομιζω να ειναι 320 ευρω καλυτερη η gaggia.... αλλα, μια ψυχη που ειναι να βγει, βγηκε.... ας οψεται το 57 vs 58 mm φιλτρο.

Ελπιζω να αξιζει και να μην εχουμε κανα boilergate η τιποτε παρομοιο σαν νεο μοντελο που ειναι.

Last edited:

minas

Πισιά
Reaction score
4.480
Ωραία θα πάρω σήμερα ξινό. Τι αναλογία να βάλω;
Εγώ βάζω 2 κουταλιές της σούπας σε ~1 λίτρο νερό, και κάνω και παύσεις λίγων λεπτών κατά τη διάρκεια, ώστε να προλάβει να δράσει.

Reaction score
1.646
οπως έχω ήδη αναφέρει έχω την Anna εδω και 5 σχεδόν χρονια χωρίς κανένα προβλημα. Εβδομαδιαίο καθάρισμα/descaling με Cafiza και 4-5 φορές το χρόνο καθάρισμα του group. Χρησιμοποιώ επίσης το φίλτρο της lelit για μαλακότερο νερό. Επίσης το νερό που μπαίνει στη μηχανή προέρχεται απο φίλτρο brita.

Reaction score
68
Καλημέρα, έχω κι εγώ τη Lelit PL41TEM PID. Γνωρίζει κανείς κάποιο σέρβις στη Θεσσαλονίκη που να αναλαμβάνει έλεγχο και μικροδιορθώσεις;
Έχει αρχίσει να στάζει το ακροφύσιο και εμφανίζει μια μικρή διαρροή όταν βρίσκεται υπό πίεση.
Έχω πάρει τηλέφωνο σε μερικά σέρβις, αλλά είτε δεν την αναλαμβάνουν είτε δεν μπορούν να βρουν ανταλλακτικά.
Γνωρίζω για την αντιπροσωπεία στην Αθήνα, αλλά ιδανικά θα αποτελούσε την τελευταία λύση.

Εναλλακτικά, θα μπορούσα να παραγγείλω εγώ τα ανταλλακτικά και να τα τοποθετήσει κάποιος τεχνικός εδώ. Γνωρίζει κανείς ποιοι είναι οι σωστοί κωδικοί ανταλλακτικών για το ακροφύσιο ατμού;
Στο σχεδιάγραμμα της μηχανής βλέπω τους εξής κωδικούς:
MC037, MC214-41, MC216-41, MC215, MC080
Είναι αυτά τα σωστά μέρη που σχετίζονται με τη διαρροή ή χρειάζεται κάτι διαφορετικό;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
42.611
lelit pl41tem pid είναι η μηχανή
Να τη στείλω; Την έχω 3 χρόνια νομίζω (μπορεί και 2)
Ξινό έλεγα όχι από την άποψη πως επειδή δεν έχω κάνει ποτέ αφαλάτωση δεν ξέρω πόσο δυνατό ειναι
Σε Λελιτ χρησιμοποιώ υγρό Urnex (μια φορά τον χρόνο, 1/3 του μπουκαλιού)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.898
Members
38.747
Νεότερο μέλος
Δημητρης Μητροπουλος