Bazinga... Hypex για τα Orion

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.596
Επειδή εμενα μου χρειαζεται, πως το εφτιαξες το κοπτικο?
Μπορεις να μου δωσεις πληροφοριες, αν μπορω να το φτιαξω και γω?

Reaction score
2.566
Alex άστα hypex. Πάμε γιαυτό ?
www.diyaudio.com/forums/vendors-bazaar/248996-first-one-mosfet-amplifier-module.html
88 ευρουλακια το ενα. Παρε 2 για τα τουιτερ και εισαι αρχοντας
Έχω σχηματίσει την άποψη από τις λίγες μέρες που άκουγα τους χάυπεξ εδώ, ότι όποιος θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω με ενισχυτές πρέπει να έχει θέμα...οι χάυπεξ κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και το κάνουν ΑΨΟΓΑ...ότι θέμα υπάρχει στην ακρόαση μουσικής με χάυπεξ, οφείλεται ΑΛΛΟΥ κι απλά βγαίνει στην επιφάνεια...δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με ενισχυτές...όχι ότι δεν θα υπάρχουν ακόμα καλύτεροι (ελάχιστοι), αλλά εχω καλυφθεί πλήρως...
Είμαι σίγουρος ότι το 85% θα διαφωνεί γιατί:
i) κάπου, κάτι, είχε, άκουσε χάυπεξ και δεν του άρεσαν...οκ, το καταλαβαίνω, είναι δύσκολο να συνειδητοποιηθεί ότι οι μόνοι που δε φταίγαν είναι οι χάυπεξ...
ii) έχει συνηθίσει για χρόνια να ακούει με συγκεκριμένες παραμορφώσεις... οκ, κι αυτό το καταλαβαίνω....

Νο problem, ο καθένας όπως νομίζει...καλά να μαστε...

Reaction score
2.566
Ναι μπορώ, φυσικά και θα μπορείς να το φτιάξεις, απλά θέλει προσοχή γιατί ανάλογα με την ακρίβεια που απαιτείς, πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα κάποια σημεία... αν είναι θα σου πω αύριο γιατί θα βγω σε λίγο...

Reaction score
1.772
Έχω σχηματίσει την άποψη από τις λίγες μέρες που άκουγα τους χάυπεξ εδώ, ότι όποιος θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω με ενισχυτές πρέπει να έχει θέμα...οι χάυπεξ κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και το κάνουν ΑΨΟΓΑ...ότι θέμα υπάρχει στην ακρόαση μουσικής με χάυπεξ, οφείλεται ΑΛΛΟΥ κι απλά βγαίνει στην επιφάνεια...δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με ενισχυτές...όχι ότι δεν θα υπάρχουν ακόμα καλύτεροι (ελάχιστοι), αλλά εχω καλυφθεί πλήρως...
i) κάπου, κάτι, είχε, άκουσε χάυπεξ και δεν του άρεσαν...οκ, το καταλαβαίνω, είναι δύσκολο να συνειδητοποιηθεί ότι οι μόνοι που δε φταίγαν είναι οι χάυπεξ...
ii) έχει συνηθίσει για χρόνια να ακούει με συγκεκριμένες παραμορφώσεις... οκ, κι αυτό το καταλαβαίνω....

ωχ ωχ ,μεγαλη κουβεντα ειπες.

Reaction score
677

Αν είναι δύσκολοι στην προσαρμογή και στο ταίριασμα εκεί που οι άλλοι είναι εύκολοι,κάπου φταίνε κι αυτοί όμως...
Ένα προϊόν σαν αυτό,και για τις χρήσεις που προορίζεται,οφείλει να είναι τελείως απροβλημάτιστο,ευκολοπροσάρμοστο κι ευέλικτο.
Όχι να πρέπει κανείς να αλλάξει το σεταπ του για χάρη τους.
Τι δηλαδή,μου το δίνεις φτηνό και μου το βγάζεις απ' την μύτη ρε φίλε;
Για τον ήχο τώρα,κολοκυθόπιτες,κλπ,μην τα ξαναλέμε.

(Εγώ πάντως κάποιες συγκεκριμένες καμπύλες και παραμορφώσεις τις θέλω,την λέω την αμαρτία μου,δεν είμαι της υγιεινής ,είμαι των παΐδακίων :roflmao:)

Reaction score
1.817

(Εγώ πάντως κάποιες συγκεκριμένες καμπύλες και παραμορφώσεις τις θέλω,την λέω την αμαρτία μου,δεν είμαι της υγιεινής ,είμαι των παΐδακίων :roflmao:)

Reaction score
1.772
Αν είναι δύσκολοι στην προσαρμογή και στο ταίριασμα εκεί που οι άλλοι είναι εύκολοι,κάπου φταίνε κι αυτοί όμως...
Ένα προϊόν σαν αυτό,και για τις χρήσεις που προορίζεται,οφείλει να είναι τελείως απροβλημάτιστο,ευκολοπροσάρμοστο κι ευέλικτο.

καλα τωρα οι hypex φταινε οι μερικοι μερικοι που παιζουμε χωρις προ;
τι ειναι το συνηθισμενο;

οσο για λιπη και σαλτσες κλπ. βγαινουν και αλλιως δεν χρειαζεται να τα βγαλη ο τελικος.

Reaction score
2.566

...τέσπα... γκουντνάιτ...

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.409
ep4nder δεν ανοίγεις ένα θέμα για το κοπτικό με μερικές φωτό και τα βασικά σημεία: σύρμα ( χρωμονικελίνη; από που; ), βολτάζ (AC; DC; το ίδιο για κάθε χρήση; ), πρακτικά tips από την εμπειρία σου (προένταση, ρυθμός κοπής για διάφορα υλικά, κλπ)

Μερσί!

Reaction score
2.566
ep4nder δεν ανοίγεις ένα θέμα για το κοπτικό με μερικές φωτό και τα βασικά σημεία: σύρμα ( χρωμονικελίνη; από που; ), βολτάζ (AC; DC; το ίδιο για κάθε χρήση; ), πρακτικά tips από την εμπειρία σου (προένταση, ρυθμός κοπής για διάφορα υλικά, κλπ)

Μερσί!
Ναι χρωμονικελίνη από ένα μαγαζί στον Πειραιά, πρέπει να το βρω δεν θυμάμαι... η θερμοκρασία που θες να πετύχεις εξαρτάται από την τάση που δίνεις και την αντίσταση του σύρματος που εξαρτάται από το πάχος και μήκος του και υπολογίζεις με κλασσικά V=IR... βολτάζ εγώ το τρέχω κατευθείαν ΑC από έναν μετασχηματιστή 9V αλλά το βγάζω μετά από 3-4 κοψίματα για 5 δευτερόλεπτα να ψυχρανθεί πάλι γιατί θέλει λίγο λιγότερο κανονικά με το σύρμα που έχω.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία να είναι ακριβώς κάθετο το σύρμα και για αυτό εγώ έχω φτιάξει ένα Π με κόντρα πλακέ και αλουμίνιο (που είναι εύκαμπτο γιατί ψιλόδιαστέλεται το σύρμα όταν θερμαίνεται) και καλό είναι (αν κόβεις από μεγάλες πλάκες όπως εγώ) να φτιάξεις σταθερό οδηγό τον οποίο να βιδώνεις στις επιθυμητές αποστάσεις πάνω στην πλάκα εργασίας, για να τα σέρνεις πάνω με σχετική πίεση και να βγαίνουν απόλυτα ευθεία και σε οριζόντιο και σε κάθετο επίπεδο, γιατί οι κλασσικοί σφιγκτήρες ψιλοκουνιούνται με τη πίεση. Αυτά είναι τα βασικά...να δες περίπου πώς είναι ο βραχίονας...

DSCF3838.jpg

Last edited:

Reaction score
2.566

Reaction score
2.566
Πάπαλα κι αυτό...

qrd.jpg

Πήρε 10 μέρες με 2-2,5 ώρες ενασχόληση/ημέρα...οπότε γύρω στις 25 ώρες δουλειά...δεν το λες και λίγο...
Αύριο που θα έχει κάτσει η κόλλα και των τελευταίων blocks θα βάλω όλα τα 2D QRD που έχω φτιάξει στα σημεία που πρέπει, να δω πώς αλλάζουν οι μετρήσεις του ενός έστω ηχείου...

Άντε να ρθουν τα ενισχυτάκια μου...:geek:...προς το παρόν ακούω από ένα ηχείο...

Last edited:

Reaction score
2.566
Αυτή είναι η καμπύλη απόκρισης του αριστερού ηχείου στη θέση ακρόασης, σε απεικόνιση 1/6oct, με τα 2D Qrd's στα σημεία που πρέπει...not bad ε...;)

fr with 2d qrd\'s.jpg

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.628
Φαντάστικ! Βάλε και χωρίς να συγκρίνουμε.

Συγγνώμη, μετράς σε τόσο υψηλές στάθμες ή δεν έχεις βαθμονομήσει το σύστημα;

Reaction score
2.566
όχι, είχε ξερυθμιστεί επειδή είχα αλλάξει κάτι ρυθμίσεις και δεν το βαθμονόμησα τώρα γιατί το έκανα πρόχειρα να δω στα γρήγορα τι παίζει...εντάξει δεν επηρεάζει κάτι αυτό...

Εδώ είναι πριν και μετά, να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα τέτοια ευθυγράμμιση στην απόκριση ούτε στις περιοχές που λειτουργεί!

before (blue) and after (red).jpg

Reaction score
2.566
Μην ανεβάζω πολλά διαγράμματα, γενικά μου ψιλοίσιωσε κι άλλο τους χρόνους, τους κατέβασε και λίγα ms, ακόμα και στις πολύ χαμηλές συχνότητες και μείωσε συγκεκριμένες ανακλάσεις στη ETC...άντε να ρθουν οι ενισχυτές να δω τί γίνεται και ακουστικά με όλα στη θέση τους...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.628
Κα-τα-πλη-κτι-κό αποτέλεσμα. Για το δικό μου μικρό δωμάτιο, είναι όνειρο θερινής νυκτός! Εντύπωση μου κάνει το φούσκωμα στα χαμηλά, δεδομένου του ηχείου, τοποθέτησης μακριά από τοίχους και μεγάλου χώρου.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.407
Members
38.698
Νεότερο μέλος
Spiromag