- Reaction score
- 8.239
Πολύ καλό αποτέλεσμα, μπράβο. Κάτω από τα 54Hz πάει εξίσου καλά;
Αφού τα έχεις ακούσει εσύ κιόλας, ξέρεις πώς παίζουν χαμηλά...Κα-τα-πλη-κτι-κό αποτέλεσμα. Για το δικό μου μικρό δωμάτιο, είναι όνειρο θερινής νυκτός! Εντύπωση μου κάνει το φούσκωμα στα χαμηλά, δεδομένου του ηχείου, τοποθέτησης μακριά από τοίχους και μεγάλου χώρου.
Γιατί να γεμίσουν βρε τί έχουν? Αν εννοείς την μικρή καμπή γύρω στους 100-110 εξαρτάται αποκλειστικά από την απόσταση από τον τοίχο πίσω τους. Δηλαδή, η καμπή ανεβαίνει σε συχνότητα και βαθαίνει ή ψηλώνει όσο τα μετακινείς προς τα πίσω λόγω ακύρωσης από τον πίσω τοίχο. Η θέση που είναι τώρα έχει επιλεγεί γιατί αποτελεί μια χρυσή τομή μεταξύ απόδοσης και λειτουργικότητας στο σαλόνι (δεν είναι και υπερβολικά έξω, γύρω στο 1,5μ και γι αυτό βασικά συμβαίνει και η μικρή ακύρωση αφού πλησιάζουμε στο λ/2 των 110hz), με μεγαλύτερη φυσικά έμφαση στην απόδοση. Μπορώ δηλαδή αν θέλω να την εξαφανίσω τελείως, αλλά έχω επιλέξει να μην το κάνω για λειτουργικούς-αισθητικούς λόγους. Νομίζω η θυσία στην απόδοση είναι πολύ μικρή και είναι η θέση στην οποία έχω καταλήξει εν πάση περιπτώση...Δηλαδη εχεις μπασα Χαρη?
Μετρας,,,,,,,,, ΠΑΡΑ πολυ καλα, Τα χαμηλα μεχρι τους 200 περιπου, μπορουν να γεμισουν?
που κροσαρουν τα χαμηλα?
Οχι Χαρη...ουτε Μπαμπη...Αλεξανδρο τον λενε...Δηλαδη εχεις μπασα Χαρη?![]()

στο τελος θα βγεις εξω εσυ για να χωρεσουν ολα τα πανελΤην πάτησα...αλλάζουν γραφεία αυτές τις μέρες στη χάυπεξ και θα καθυστερήσουν κι άλλο οι ενισχυτές...
Δε πειράζει, ευκαιρία να βελτιώσω κι άλλο τον χώρο μου μέχρι να έρθουν...αφού με τσίτωσαν οι χάυπεξ να ασχοληθώ επιτέλους με τα προβληματάκια που είχα και βαριόμουν τόσο καιρό, καλό είναι...ήδη έχω ξεκινήσει κάτι αρκετά φιλόδοξο, διαστάσεων 2,10μ Χ 1,20μ...για να δούμε πώς θα πάει...
Σήμερα τέλειωσα και 2 άλλα μικρά πάνελ για απορρόφηση σε συγκεκριμένα σημεία στο ταβάνι που μου κάναν ζημιά στην ΕΤC και πέτυχα να μειώσω την ανάκλαση που ήθελα κατά 10db...και προχωράμε...
View attachment 33480
!!! !!! !!!...θα το βάζω όρθιο σε μια μεγάλη εσοχή που υπάρχει...
και κρύβεται μια χαρά και θα το βγάζω...
Που ειναι το κουμπί ¨hate¨ ...
....ναι, να βάζεις στην θέση του κανά πίνακα του Matisse, μην σε περάσει και το γκομενάκι για κανένα φρίκουλαXαχα, όχι δεν είναι πολλά μωρέ εντάξει, μάλλον 5 θα είναι σύνολο, 2 μπροστά, 2 πάνω, 1 πίσω...τα μπροστά και πίσω μπαινοβγαίνουν στη στιγμή, δηλαδή γενικά δεν θα υπάρχουν στον χώρο, ή βασικά το πίσω δεν θα υπάρχει, τα μπροστά μπορεί και να τα αφήνω, ταιριάζουν...τα πάνω επίσης είναι οκ και είναι και μικρά, το μεγάλο το πίσω όμως που ασχολούμαι τώρα σιγά σιγά, θα το βγάζω στάνταρ γιατί είναι του ματς για σπιτικό σαλόνι...θα το βάζω όρθιο σε μια μεγάλη εσοχή που υπάρχει και κρύβεται μια χαρά και θα το βγάζω στην ακρόαση...
...που είναι οι ντομάτες, που? 
Αν ήξερες πώς θέλω να κάνω την etc... αλλά είναι πολύ περιοριστικό το σαλόνι ρε γμτ και δε το βλέπω να τη κάνω έτσι, γιατί θα πρέπει να βάλω και reflectors σε κάποια σημεία...κι εντάξει, ωραία όλα αυτά, αλλά θέλω να μου αρέσει κι ο χώρος μου....και ήδη τώρα είναι λίγο κάπως...Που ειναι το κουμπί ¨hate¨ ...
Χα, μπα αν ήταν μπροστά από τοίχο δεν θα το έβγαζα, αλλά δεν είναι... θα είναι σε πολύ χειρότερο σημείο γι αυτό και θα μπαίνει μόνο σε ακροάσεις.....ναι, να βάζεις στην θέση του κανά πίνακα του Matisse, μην σε περάσει και το γκομενάκι για κανένα φρίκουλα...που είναι οι ντομάτες, που?
![]()