Bazinga... Hypex για τα Orion

Reaction score
677
τζιάμπα τα λιφτά φιλαράκ', απου αρμουνικές θα παρς...τα ....:fuckyou:
.
.
.Μεγειά βρέη, για ρίξε πράμα στο χαλί...:prankster:
Και δεν πετάει αυτό επάνω στο foobar να βαλει όσες αρμονικές θέλει;;:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::imtheking:
(Άμα τις πατήσεις στο τέρμα,μόνο παραμορφώσεις ακούς,όχι μούζικα,έχει πολύ πλάκα.)
((Φυσικά και δεν παίζεις bit-perfect αν βάλεις κάτι τέτοιο,πλάκα κάνουμε,οκ; ))

Reaction score
2.566
Λοιπόν...ακούω κάνα 3ωρο διάφορα κομμάτια...οι ενισχυτές σαν ενισχυτές είναι πολύ αξιόλογοι κι αυτό φαίνεται γρήγορα...οι δυνατότητες ανάλυσης και περιγραφής τους είναι εξαιρετικές, όπως βλακείες είναι και αυτά περί χροιών των "ψηφιακών", σκληράδας κλπ...σε αυτά δεν έχουν κανένα θέμα.
Το θέμα είναι ότι το όλο σεταπ δεν είναι σωστό έτσι...ένα πρώτο θέμα είναι ότι όντως θέλουν περισσότερη τάση στην είσοδό τους από αυτή που μπορεί να δώσει το βουβάλι και αυτό εξηγεί κάνα δύο πραγματάκια που παρατηρώ ότι παίζουν σε σχέση με πριν...
...οπότε...μπλέξαμε...ήθελα να ηρεμήσω και τα κανα χειρότερα γιατί τώρα νιώθω υποχρεωμένος να το ψάξω για να παίξουν όπως δείχνουν ότι μπορούν...πφφφφφφ....:headbang:

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Μήπως ήσανε αφελής εξαρχής που έτρεφες την ελπίδα ότι θα ξέμπλεκες; :laugh:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.627
Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί το να έχεις περισσότερο κέρδος από ότι χρειάζεται και να αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς περισσότερο attenuation δίνει αυτό το γέμισμα στον ήχο. Τεχνικά είναι λάθος, προσθέτει θόρυβο, χαλάει τη γραμμικότητα, κλπ. Είμαι περίεργος σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα όπως το Grimm, πόσο κέρδος έχουν δώσει και πόσο attenuation χρειαζεται;

Reaction score
1.772
Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί το να έχεις περισσότερο κέρδος από ότι χρειάζεται και να αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς περισσότερο attenuation δίνει αυτό το γέμισμα στον ήχο. Τεχνικά είναι λάθος, προσθέτει θόρυβο, χαλάει τη γραμμικότητα, κλπ. Είμαι περίεργος σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα όπως το Grimm, πόσο κέρδος έχουν δώσει και πόσο attenuation χρειαζεται;
το αντιθετο συμβαινη.οταν χρησιμοποιης attenuation μειωνεις το θορυβο απο τα αρχικα σταδια που ειναι και τα πιο ευαισθητα.

βαλε τον ενισχυτη σου στον υπολογιστη και ανοιξε τερμα το volume χαμηλωνοντας απο τον υπολογιστη να δεις τι θορυβο ακους ενω δυναμωνοντας τον υπολογιστη και χαμηλωνοντας τον ενισχυτη εξαφανιζεται.

τωρα για το γεμισμα αμα το βρεις πες μου και εμενα.

Reaction score
677
Λοιπόν,αυτό εγώ δεν το ήξερα.
Το είδα όμως με τον Mactone που έβαλα επάνω πριν λίγες μέρες που φοβόμουνα να το βάλω πάνω από το 45% του volume.(Τα pot των κρος τα έχω σχεδόν σε unity,μόνο ελάχιστη διόρθωση για απόλυτη ισορροπία στα κανάλια,μου φαίνεται ηλεκτρικά πιο σωστό μιας και ο προ με τους τελικούς είναι ομόσταυλοι.)
Παναθεμά το όμως,με κέρδος,όντως γεμίζει κάπως στα χαμηλά.
(Έβαλα κι εγώ μισό dbάκι από τα κρος κι από όσο ακούω,μάλλον θα το αφήσω έτσι..)

Reaction score
2.566
Πάντως, η γνώμη μου είναι ότι θα όφειλαν να μπορούν να παίξουν πιο εύκολα και να μην υπάρχουν αυτές οι προυποθέσεις...κρίμα είναι γιατί κάποιος που δεν πολυενδιαφέρεται θα μπορούσε να βγάλει λάθος εντύπωση για τους ενισχυτές ενώ ουσιαστικά δεν φταίει η ενισχυτική τους βαθμίδα. Και είμαι σίγουρος πώς όσοι τους έχουν κρίνει αρνητικά μάλλον έχει να κάνει με αυτό και απλά δεν ήξεραν να το αναγνωρίσουν....τέσπα, θα δω πώς θα προσεγγίσω το θέμα...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.627
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Το ότι έχουν μικρό κέρδος, θεωρητικά θα ήταν πρόβλημα μόνο αν ήθελες παραπάνω ένταση από το ρυθμιστικό στη θέση μηδέν. Ισχύει κάτι τέτοιο; μάλλον όχι. Άρα γιατί να πρέπει να αυξήσεις το κέρδος μόνο για να κανείς μετά κάποιου είδους attenuation που ότι και να είναι, καλό δεν είναι.

Reaction score
1.772
καλα δεν ειναι προβλημα των hypex ισχυη για ολους τους τελικους απλα οι hypex εχουν ευαισθησια εισοδου 2.25volt σε σχεση με το συνηθες 1 η 1.5volt που εχουν οι περισσοτεροι και γινεται πιο ευκολα αντιληπτο.

dapost ωραια τα λες αλλα αν μπορεις δωσε μας και μια εξηγηση γιατι ολοι οι προενισχυτες εχουν εξοδο 10-15 η και 20volt.

συμφωνα με τι λογικη σου επρεπε να εχουν το πολυ 3volt αφου δεν υπαρχη τελικος που να θελη παραπανω.

υ.γ.αλεξ what is merak; για δωσε πληροφοριες.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.627
Δηλαδή ένα σύστημα με 50db περισσότερο κέρδος που όμως το εξασθενεις κατά 50db για να ακούς στην ίδια ένταση, έχει περισσότερο headroom ;

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.627
Οι προενισχυτές μπορεί να έχουν 15ν έξοδο max, αλλά η εξασθένιση που υπάρχει στα αρχικά τους στάδια τη μειώνει.
(Σημ. Να μάθω προσπαθώ, θέλω ένα αδιάψευστο λόγο που να δικαιολογεί το 'γεμισμα' που δίνει ο προ - έαρ, ακούει;)

Reaction score
8.905
...κρίμα είναι γιατί κάποιος που δεν πολυενδιαφέρεται θα μπορούσε να βγάλει λάθος εντύπωση για τους ενισχυτές ενώ ουσιαστικά δεν φταίει η ενισχυτική τους βαθμίδα. Και είμαι σίγουρος πώς όσοι τους έχουν κρίνει αρνητικά μάλλον έχει να κάνει με αυτό και απλά δεν ήξεραν να το αναγνωρίσουν....
Σχόλια με ουσία...! :thumbsup:

Reaction score
2.566
Πριν: Έξοδος ντακ 2,5V περίπου, με 196Ω αντίσταση εξόδου από το κρος σε τελικούς με ευαισθησία 1V, κέρδος περίπου 31db και υψηλή αντίσταση εισόδου > 47k
Τώρα: Έξοδος ντακ 2,5V περίπου, με 196Ω αντίσταση εξόδου από το κρος σε τελικούς με ευαισθησία 2,25V, κέρδος 26db και αντίσταση εισόδου 10k

Αποτέλεσμα...καμία σχέση το πριν με το τώρα...μόνο όταν παίζει το volume του foobar σχεδόν στα 2/3, αλλά και πάλι, κάπως μικρότερη σκηνή με λιγότερο βάθος, μονοδιάστατη κάπως και τραβηγμένη πιο πίσω, με λιγότερα σώματα, δυναμικά και ενέργεια...δεν είναι να ακούς μουσική με αυτόν τον τρόπο, δεν το φχαριστιέσαι, εκτός του ότι σε πιο χαμηλές εντάσεις καταρρέουν όλα σε μια πορδή στο κέντρο. Από "χροιές" και περιγραφή, articulation πώς το λεν, είπαμε άψογοι, καθώς και από έλεγχο και χειρουργική ακρίβεια, δεν εξέχει τίποτα δεν υπερβάλλει τίποτα... το θέμα είναι πώς διατηρούμε αυτά τα πολύ καλά τους στοιχεία, δεν τα χρωματίζουμε και τα φέρνουμε στην επιφάνεια από χαμηλές εντάσεις να ζωντανέψει το πράγμα...

Έχει κανείς να δοκιμάσουμε για αρχή κάνα καλό ντακ με πάνω από 5V μπαλανς έξοδο να μας βοηθήσει να εξακριβώσουμε την ακριβή αιτια?

Last edited:

Reaction score
2.566
(Σημ. Να μάθω προσπαθώ, θέλω ένα αδιάψευστο λόγο που να δικαιολογεί το 'γεμισμα' που δίνει ο προ - έαρ, ακούει;)
Εγω ως τώρα πάντως ποτέ δεν έπαιζα με προ και ποτέ δεν χρειαζόμουν γέμισμα...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.378
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ