Bazinga... Hypex για τα Orion

Reaction score
1.772
απο αποψη ασφαλειας το εγραψα αλεξ.
αν καταλαβα καλα εννοεις να γειωσεις το smps με το κουτι
και το ρευματοληπτη μαζι η αν αφησεις και το smps floating?
να βαλης και τα δυο στο ιδιο σημειο αφου σε καποια ζημια
βοηθαη να πεση η ασφαλεια του πινακα με τις μικροτερες
δυνατες απωλειες.

Reaction score
2.566
Nτάξει ξενέρωσα άσχημα...τέλειωσα και τον 2ο σήμερα...τον βάζω, συνδέω πάω να τον ανοίξω...σκέφτομαι...ωχ γείωση δεν έχω βάλει στον ρευματολήπτη...ξε-συνδέω ξαναβάζω στον πάγκο, βάζω τη γείωση αλλά δεν την βιδώνω κάτω για να μπορώ να δοκιμάσω με και χωρίς...τον πάω πάλι στο ηχείο, ξανασυνδέω κτλ, και τον ανάβω...και ρε γαμώτο το κ0λ0καλώδιο της γείωσης έτσι ελεύθερο που ήταν, δεν είχα προσέξει ότι είχε πάει και είχε ακουμπήσει ένα πιν του τροφοδοτικού (εκεί που ορίζεις 115 η 230V)...ε, κι έτσι όπως το ανάβω, έτσι κάνει μια σπίθα...το κλείνω αμέσως...κι ενώ μετράω ότι το τροφοδοτικό άντεξε και βγάζει κανονικά 46V στην έξοδό του, οι ενισχυτές που τροφοδοτούσε βγάζουν παράσιτα...όπερ σημαίνει ότι μάλλον έχει κάψει κάποια κοινή γείωση και στους 2...πάνω που είχα τελειώσει γαμώτη μου...
Και ήταν το τροφοδοτικό που ήταν στους 2 κιόλας, όχι στον έναν να πεις πάει στο διάολο...σκ@τα...

Reaction score
1.772
εισαι σιγουρος;μπας και εκαψε κανα rc στην εισοδο του τροφοτικου και περνανε σκουπιδια;
για κανε αλλαγη τα τροφοδοτικα να δεις.
μπορη να ειναι πιο απλο απο οτι νομιζεις.

Reaction score
677
Nτάξει ξενέρωσα άσχημα...τέλειωσα και τον 2ο σήμερα...τον βάζω, συνδέω πάω να τον ανοίξω...σκέφτομαι...ωχ γείωση δεν έχω βάλει στον ρευματολήπτη...ξε-συνδέω ξαναβάζω στον πάγκο, βάζω τη γείωση αλλά δεν την βιδώνω κάτω για να μπορώ να δοκιμάσω με και χωρίς...τον πάω πάλι στο ηχείο, ξανασυνδέω κτλ, και τον ανάβω...και ρε γαμώτο το κ0λ0καλώδιο της γείωσης έτσι ελεύθερο που ήταν, δεν είχα προσέξει ότι είχε πάει και είχε ακουμπήσει ένα πιν του τροφοδοτικού (εκεί που ορίζεις 115 η 230V)...ε, κι έτσι όπως το ανάβω, έτσι κάνει μια σπίθα...το κλείνω αμέσως...κι ενώ μετράω ότι το τροφοδοτικό άντεξε και βγάζει κανονικά 46V στην έξοδό του, οι ενισχυτές που τροφοδοτούσε βγάζουν παράσιτα...όπερ σημαίνει ότι μάλλον έχει κάψει κάποια κοινή γείωση και στους 2...πάνω που είχα τελειώσει γαμώτη μου...
Και ήταν το τροφοδοτικό που ήταν στους 2 κιόλας, όχι στον έναν να πεις πάει στο διάολο...σκ@τα...
Κρίμα γαμώτο...

Reaction score
2.566
Βέβαια ανάβουν όλα τα λαμπάκια τους...κάτι με κάψιμο γείωσης θα έχει να κάνει σίγουρα...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
WTF!
Κρίμα ρε φίλε και εύχομαι να είναι κάπου αλλού η ζημιά τελικά, λιγότερο επίπονη!

Reaction score
677
Πάντως όπως το λες,αν τσίμπησε ρεύμα από το τροφοδοτικό,έπρεπε να το πάει προς την γη,όχι προς τους ενισχυτές.
Επαφή έκανε η γείωση του iec,έτσι;Ασφάλειες δεν έχουν οι ενισχυτές;
Κύκλωμα προστασίας έχουν πάντως από όσο έχω κοιτάξει.Για πάλεψε το λίγο γαμώτο,κρίμα είναι...
Οπτικά,δείχνουν κάπου ταλαιπωρημένοι;Μυρωδιά;

Reaction score
1.772
ψαξε αλεξη προσεκτικα με μεγενθυτικο φακο μηπως βρεις
καμια αντισταση ψημενη.
αν οχι στειλε τους στη hypex και ο θεος βοηθος γιατι αρχισαν και χαλανε και αυτοι.

Reaction score
2.566
Τους έστειλα ήδη μειλ μπας και μπορέσουν να με καθοδηγήσουν για να μη χρειαστεί να τους στείλω...δεν πρέπει να είναι κάτι σοβαρό...έγραψα και στο diyaudio μπας και το δει ο ίδιος ο bruno ή ο άλλος και μου γράψουν τίποτα...δεν αγχώνομαι, απλά ξενέρωσα επειδή έγινε όπως έγινε...για το τίποτα...μια στιγμιαία απροσεξία...τώρα θα άκουγα τη μουσικούλα μου...

Last edited:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
:headbang:
##@^&&%*$%%%#@γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ:mad::mad::mad:
Μην κάνεις τίποτα για 24 ωρες.Άνοιξε ραδιόφωνο,πήγαινε βόλτα,ρίξτο έξω η βάλτο μέσα :rolleyes:(οτι είναι πιο βολικό :sneaky:)
Έχω περάσει από εκεί .:unsure:

Reaction score
2.566
Ωραίος ήταν ο Bibi Tanga...αλλά δυστυχώς τα σημερινά νέα είναι άσχημα...
Πήγα σε φίλο με παλμογράφο...οι 2 ενισχυτικές πλακέτες που ήταν συνδεδεμένες με το τροφοδοτικό πήγαν στον παράδεισο...
Η μία κάηκε τελειώς, ο modulator έκλ@σε, άσε που στην έξοδο βγάζει 20vdc
Η άλλη μισοκάηκε, ο modulator δουλεύει στα 80khz αντί στα 400khz και το πηνίο ζορίζεται άσχημα και δεν δουλεύει σωστά.
Έπαιξε δηλαδή το χειρότερο σενάριο....και λογικό βασικά τελικά...όταν ακούμπησε το καλώδιο στο πιν των 115v, λογικά το τροφοδοτικό δούλεψε στιγμιαία στα 115v στέλνοντας την διπλάσια τάση στις πλακέτες, οι οποίες δεν μπόρεσαν να την αντέξουν κι έκαψε η καθεμία ότι είχε ευχαρίστηση...
Είμαι περίεργος να δω πώςθα αντιδράσει η hypex, αν και δεν περιμένω και πολλά...

Reaction score
677
Και να πεις πως τους χάρηκες και λίγο...
Δεν μπορεί γαμώτο,κάτι θα κάνουν στην Hypex,κρίμα είναι...

Reaction score
2.566
Εντάξει μωρέ δε πειράζει, απλά θα υπάρξει μια καθυστέρηση 10 ημερών και ένα πρόσθετο κόστος το πολύ 100 με 150€ υπολογίζω (αν μη τι άλλο θα μου κάνουν μια έκπτωση στην πρόσθετη αγορά αν χρειαστεί)...δε χάθηκε και ο κόσμος...απλά σπάσιμο από μια απροσεξία...

Reaction score
1.789
Αλεξανδρε κακια στιγμη! Γι αυτο τον λογο και εγω οτι κανω το κανω παντα αφου τσεκαρω αρκετες φορες το καθετι.

Βεβαια και εγω εχω πληρωσει πολυ ακριβα ενα [παλιοκαλωδιο] . Καποτε ειχα γυρισει ενα κτηνος λαμπατου , 6χel 34 στο καναλι , και τα δυο καναλια σε ενα σασι, περιπου 45 κιλα για να ρυθμισω το bias. Τα τριμερ τα ειχα απο την κατω πλευρα. Οπως λοιπον τον στηριξα στο πλαι για να μπορω να κανω δουλεια , δεν ειχα απομακρυνει το ιντερκονεκτ που ερχοταν απο το cd player [MIKROMEGA] και πηγε και ακουμπησε ακριβως στο + του ηλεκτρολυτικου πυκνωτη της τροφοδοσιας! 450 βολτ. Δεν χρειαζεται να σου πω τι κοκομπλοκο επαθε το player!

Reaction score
2.566
Ουχ..γιαπ....τί να κάνεις συμβαίνουν αυτά...
...ευτυχώς είναι διαχειρίσμο το ποσό της ζημιάς αλλιώς θα ήμουν πολύ πιο down...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.414
Members
38.697
Νεότερο μέλος
Spiromag