BBQ Weber Spirit and other grills in action








Μηνύματα
24
Reaction score
75
Ψάχνω να πάρω κάτι άμεσα !
Αν έχετε να προτείνετε κάτι σε Weber παρακαλώ.......
Ευχαριστώ.
Μετά από δέκα χρόνια παρέας με την Weber Genesis Ε320 και έχοντας καταναλώσει άπειρες μπουκάλες γκαζιού, σου τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Ψήνω κυριολεκτικά τα πάντα, από όλες τις κοπές μοσχαριού, πχ τόμαχωκ και πικάνια ολόκληρη, έως προβατίνα. Φυσικά ψάρια κάθε μεγέθους, από σαρδέλλα έως πεντάκιλη σφυρίδα ολόκληρη. Με μία σούβλα (με μηχανάκι μπαταρίας) ψήνω κοντοσούβλια, κοκορέτσι και ότι άλλο μπαίνει στη σούβλα. Επίσης πολύ καλό αποτέλεσμα είχα σε όλόκληρο γουρουνόπουλο και αρνάκι, φυσικά όχι στη σούβλα, αλλά πάνω σε κληματόβεργες σε ένα επαγγελματικό ταψί που βρήκα κατάλληλου μεγέθους. Μην κοιτάξεις τίποτα άλλο, αν οικονομικά είσαι οκ.
Είναι το προηγούμενο μοντέλο, όχι το τρέχον, αλλά πιστεύω ότι η καινούργια θα είναι ακόμα καλύτερη.
415PH3M7MHL._AC_.jpg
 

melina

Unabomber
Μηνύματα
16.689
Reaction score
27.286
Αρνί παϊδάκι σε ψησταριά γκαζιού δεν παίζει, θα βγάζει φλόγα συνέχεια θα στα κάψει.
Το κάρβουνο το έχουμε αποκλείσει για πολλούς λόγους, μην τα ξαναλέμε.
Και για μεγαλύτερα κομμάτια (μισό αρνί ή ένα ποδαράκι ας πούμε) θα χρειαστείς ταψί άρα πρακτικά θέλεις φούρνο.
Ο φούρνος που έχει στην κουζίνα είμαι σίγουρος ότι κάνει τέλεια δουλειά. Διάβασε λίγο το manual χρήσης που έχει. Πειραματίσου με διάφορες τεχνικές, ακόμα και σχάρα μπορείς να δουλέψεις με το ταψί από κάτω να μαζεύει τα ζουμιά. Προφανώς με το grill που έχει και θα είναι και πιο ελεγχόμενη η παροχή ισχύος και από το γκάζι και πολύ περισσότερο από το κάρβουνο. Ρίξε και κανά κλαδάκι ή ξυλαράκι αρωματικό στο ταψί που μαζεύει τα ζουμιά ή πάνω στη σχάρα (είπαμε πειραματισμός) για έξτρα καπνιστό άρωμα και καλά.
Μετά παίξει και με γάστρες και άλλες τεχνικές. Ο φούρνος που έχεις τα κάνει όλα, καλύτερα και πιο υγιεινά από οτιδήποτε άλλο. Η μόνη περίπτωση που δικαιολογώ πλέον BBQ είναι αυτό της monolith που και θερμοκρασία πολύ ψηλή σηκώνει και ελεγχόμενη θερμοκρασία σε μεγάλο βαθμό πετυχαίνει και πολύ μικρή κατανάλωση έχει. Ολα τα άλλα είναι χαβαλές, άντε και καμιά weber για κανά ribeye με κόκκαλο (έχω και τέτοια)...γιατί χωρίς κόκκαλο η ηλεκτρική που έχω κάνει πολύ πιο τέλεια και ξένοιαστη δουλειά.
 



rose.athens

Dah 4 Mod
Super Moderator
Μηνύματα
35.381
Reaction score
58.309
Αρνί παϊδάκι σε ψησταριά γκαζιού δεν παίζει, θα βγάζει φλόγα συνέχεια θα στα κάψει.

Θα κανω την παρασκευη μυθικα παιδακια τα επιθυμησα :)
Η @melina έχει πήξει στο όσπριο και το ρύζι, και βγάζει κακία. :laugh:
 



Μηνύματα
2.114
Reaction score
3.377
Τόσο χάλια?
Μια χαρά ψήνονται φτάνει να τηρήσεις κάποιους κανόνες.
Φαντάζομαι ότι το λέει με την έννοια ότι είναι ιεροσυλία αλλά και η γκριλιέρα έχει τα μυστικά της και κάνει και αυτή θαύματα ;)
 

Μηνύματα
586
Reaction score
766
Μια χαρά ψήνονται φτάνει να τηρήσεις κάποιους κανόνες.
Φαντάζομαι ότι το λέει με την έννοια ότι είναι ιεροσυλία αλλά και η γκριλιέρα έχει τα μυστικά της και κάνει και αυτή θαύματα ;)
Ακριβώς αυτό.
Εννοείται να τα κάνεις όπως σου κάνει κέφι.
 

Μηνύματα
24
Reaction score
75
Αρνί παϊδάκι σε ψησταριά γκαζιού δεν παίζει, θα βγάζει φλόγα συνέχεια θα στα κάψει.
Μια χαρά ψήνονται φτάνει να τηρήσεις κάποιους κανόνες.
Φαντάζομαι ότι το λέει με την έννοια ότι είναι ιεροσυλία αλλά και η γκριλιέρα έχει τα μυστικά της και κάνει και αυτή θαύματα ;)
Σωστά, όλα ψήνονται, αν ξέρεις τον τρόπο!
Ομολογώ όμως ότι έχω καψαλίσει αρκετά μέχρι να μάθω να ψήνω λιπαρά ...
 



Μηνύματα
112
Reaction score
316
Rib eye Αργεντινής!!!
 

Attachments



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
154.340
Μηνύματα
2.349.387
Members
35.083
Νεότερο μέλος
Trepos
Top