BBQ Weber Spirit and other grills in action








Μηνύματα
79
Reaction score
514
Ψάχνω να πάρω κάτι άμεσα !
Αν έχετε να προτείνετε κάτι σε Weber παρακαλώ.......
Ευχαριστώ.
Μετά από δέκα χρόνια παρέας με την Weber Genesis Ε320 και έχοντας καταναλώσει άπειρες μπουκάλες γκαζιού, σου τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Ψήνω κυριολεκτικά τα πάντα, από όλες τις κοπές μοσχαριού, πχ τόμαχωκ και πικάνια ολόκληρη, έως προβατίνα. Φυσικά ψάρια κάθε μεγέθους, από σαρδέλλα έως πεντάκιλη σφυρίδα ολόκληρη. Με μία σούβλα (με μηχανάκι μπαταρίας) ψήνω κοντοσούβλια, κοκορέτσι και ότι άλλο μπαίνει στη σούβλα. Επίσης πολύ καλό αποτέλεσμα είχα σε όλόκληρο γουρουνόπουλο και αρνάκι, φυσικά όχι στη σούβλα, αλλά πάνω σε κληματόβεργες σε ένα επαγγελματικό ταψί που βρήκα κατάλληλου μεγέθους. Μην κοιτάξεις τίποτα άλλο, αν οικονομικά είσαι οκ.
Είναι το προηγούμενο μοντέλο, όχι το τρέχον, αλλά πιστεύω ότι η καινούργια θα είναι ακόμα καλύτερη.
415PH3M7MHL._AC_.jpg
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.983
Αρνί παϊδάκι σε ψησταριά γκαζιού δεν παίζει, θα βγάζει φλόγα συνέχεια θα στα κάψει.
Το κάρβουνο το έχουμε αποκλείσει για πολλούς λόγους, μην τα ξαναλέμε.
Και για μεγαλύτερα κομμάτια (μισό αρνί ή ένα ποδαράκι ας πούμε) θα χρειαστείς ταψί άρα πρακτικά θέλεις φούρνο.
Ο φούρνος που έχει στην κουζίνα είμαι σίγουρος ότι κάνει τέλεια δουλειά. Διάβασε λίγο το manual χρήσης που έχει. Πειραματίσου με διάφορες τεχνικές, ακόμα και σχάρα μπορείς να δουλέψεις με το ταψί από κάτω να μαζεύει τα ζουμιά. Προφανώς με το grill που έχει και θα είναι και πιο ελεγχόμενη η παροχή ισχύος και από το γκάζι και πολύ περισσότερο από το κάρβουνο. Ρίξε και κανά κλαδάκι ή ξυλαράκι αρωματικό στο ταψί που μαζεύει τα ζουμιά ή πάνω στη σχάρα (είπαμε πειραματισμός) για έξτρα καπνιστό άρωμα και καλά.
Μετά παίξει και με γάστρες και άλλες τεχνικές. Ο φούρνος που έχεις τα κάνει όλα, καλύτερα και πιο υγιεινά από οτιδήποτε άλλο. Η μόνη περίπτωση που δικαιολογώ πλέον BBQ είναι αυτό της monolith που και θερμοκρασία πολύ ψηλή σηκώνει και ελεγχόμενη θερμοκρασία σε μεγάλο βαθμό πετυχαίνει και πολύ μικρή κατανάλωση έχει. Ολα τα άλλα είναι χαβαλές, άντε και καμιά weber για κανά ribeye με κόκκαλο (έχω και τέτοια)...γιατί χωρίς κόκκαλο η ηλεκτρική που έχω κάνει πολύ πιο τέλεια και ξένοιαστη δουλειά.
 



rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.153
Reaction score
93.263
Αρνί παϊδάκι σε ψησταριά γκαζιού δεν παίζει, θα βγάζει φλόγα συνέχεια θα στα κάψει.

Θα κανω την παρασκευη μυθικα παιδακια τα επιθυμησα :)
Η @melina έχει πήξει στο όσπριο και το ρύζι, και βγάζει κακία. :laugh:
 



Μηνύματα
3.764
Reaction score
6.732
Τόσο χάλια?
Μια χαρά ψήνονται φτάνει να τηρήσεις κάποιους κανόνες.
Φαντάζομαι ότι το λέει με την έννοια ότι είναι ιεροσυλία αλλά και η γκριλιέρα έχει τα μυστικά της και κάνει και αυτή θαύματα ;)
 

Μηνύματα
2.377
Reaction score
3.578
Μια χαρά ψήνονται φτάνει να τηρήσεις κάποιους κανόνες.
Φαντάζομαι ότι το λέει με την έννοια ότι είναι ιεροσυλία αλλά και η γκριλιέρα έχει τα μυστικά της και κάνει και αυτή θαύματα ;)
Ακριβώς αυτό.
Εννοείται να τα κάνεις όπως σου κάνει κέφι.
 

Μηνύματα
79
Reaction score
514
Αρνί παϊδάκι σε ψησταριά γκαζιού δεν παίζει, θα βγάζει φλόγα συνέχεια θα στα κάψει.
Μια χαρά ψήνονται φτάνει να τηρήσεις κάποιους κανόνες.
Φαντάζομαι ότι το λέει με την έννοια ότι είναι ιεροσυλία αλλά και η γκριλιέρα έχει τα μυστικά της και κάνει και αυτή θαύματα ;)
Σωστά, όλα ψήνονται, αν ξέρεις τον τρόπο!
Ομολογώ όμως ότι έχω καψαλίσει αρκετά μέχρι να μάθω να ψήνω λιπαρά ...
 



Μηνύματα
136
Reaction score
405
Rib eye Αργεντινής!!!
 

Attachments



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.312
Μηνύματα
2.858.174
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top