BBQ Weber Spirit and other grills in action

rose.athens

Super Moderator
Super Moderator
Μηνύματα
34.594
Reaction score
55.631
Φοβάσαι μη σου σκουριάσει η κότα και την πέρασες με μίνιο; :p :biggrin:
:roflmao:

Rub με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Αν δοκίμαζες την πετσούλα, θα καταλάβαινες....

Λοιπόν, το πουλί :tongue: ήταν 1.850 γραμμάρια. Μικρό δεν το λες... Στο εσωτερικό δοχείο τοποθετήθηκε μισή μπύρα με κλωναράκια δενδρολίβανου και φρέσκιας ρίγανης. Το παραπάνω rub τοποθετήθηκε και στην αρχή. Ψήθηκε 1 ώρα και 45' στους 170-180°C, σε έμμεσο ψήσιμο. Ό,τι νοστιμότερο και πιο ζουμερό έχω φάει.

@spylab, δοκίμασέ το.
 
Last edited:


xfader

Mine, All Mine
Administrator
Μηνύματα
23.125
Reaction score
35.630
:roflmao:

Rub με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Αν δοκίμαζες την πετσούλα, θα καταλάβαινες....

Λοιπόν, το πουλί :tongue: ήταν 1.850 γραμμάρια. Μικρό δεν το λες... Στο εσωτερικό δοχείο τοποθετήθηκε μισή μπύρα με κλωναράκια δενδρολίβανου και φρέσκιας ρίγανης. Το παραπάνω rub τοποθετήθηκε και στην αρχή. Ψήθηκε 1 ώρα και 45' στους 170-180°C, σε έμμεσο ψήσιμο. Ό,τι νοστιμότερο και πιο ζουμερό έχω φάει.

@spylab, δοκίμασέ το.
Σε πιστεύω, απλά δεν έχω σε εκτίμηση τα πουλερικά. Δεν θα κάτσω δηλαδή να ξοδέψω το χρόνο μου σε μαγείρεμα με πρώτη ύλη κοτόπουλο. Το έχω λίγο πάνω από τις μπάμιες. :biggrin:
 

Μηνύματα
106
Reaction score
271
Μια Gourmet βραδιά με εκλεκτό κρασί
Post automatically merged:

Στέλνω και άλλες φώτος για να χορτάσουν τα μάτια...
 

Attachments




Μηνύματα
106
Reaction score
271
Συνηθισμένο φαινόμενο η σιελόρροια.
Ειδικώς στην θέα κρεάτων, έστω και ελαφρώς ψημένα.
Επιβεβλημένος ο συγκεκριμένος τρόπος ψησίματος για τέτοιου είδους κρέατος!!! Αυστηρά rare , medium rare
 

melina

Unabomber
Μηνύματα
16.193
Reaction score
25.648
:roflmao:

Rub με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Αν δοκίμαζες την πετσούλα, θα καταλάβαινες....

Λοιπόν, το πουλί :tongue: ήταν 1.850 γραμμάρια. Μικρό δεν το λες... Στο εσωτερικό δοχείο τοποθετήθηκε μισή μπύρα με κλωναράκια δενδρολίβανου και φρέσκιας ρίγανης. Το παραπάνω rub τοποθετήθηκε και στην αρχή. Ψήθηκε 1 ώρα και 45' στους 170-180°C, σε έμμεσο ψήσιμο. Ό,τι νοστιμότερο και πιο ζουμερό έχω φάει.

@spylab, δοκίμασέ το.
Ψήνεται εξίσου καλά και στον ηλεκτρικό φούρνο. Δεν χρειάζεται ειδικό σκεύος αν δεν υπάρχει (υπάρχει μεγάλη γκάμα οικονομικών εξαρτημάτων βοηθητικών σε αυτό το ψήσιμο), αρκεί και το κουτάκι της μπίρας. Συνιστάται τάπωμα στο λαιμό με ένα κρεμμύδι για να μην φεύγουν οι ατμοί της μπίρας. Το εξωτερικό πασάλειμμα κατά προτίμηση, ένα στην αρχή τουλάχιστον το θέλει και ας είναι μόνο με λάδι. Οι φτερούγες διπλωμένες στις "μασχάλες" για να μην καίγονται.
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
26.712
Reaction score
16.196
Επιβεβλημένος ο συγκεκριμένος τρόπος ψησίματος για τέτοιου είδους κρέατος!!! Αυστηρά rare , medium rare
Το ξέρω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος ψησίματος για τα συγκεκριμένα κρέατα και γενικώς το μοσχάρι.
Απλά εγώ είμαι στραβόξυλο και δεν μπορώ τα λίγο ψημένα και αιματηρά, θέλω να τα βλέπω ροδοκόκκινα.
 

abcd

Πρώην Διοικητής
Super Moderator
Μηνύματα
58.551
Reaction score
41.584
Επιβεβλημένος ο συγκεκριμένος τρόπος ψησίματος για τέτοιου είδους κρέατος!!! Αυστηρά rare , medium rare
Εάν ψηθεί όπως αρέσει στον Μελίδη, ποια είναι τα μείον του;
 


minas

Πισιά
Μηνύματα
2.467
Reaction score
1.059
Εάν ψηθεί όπως αρέσει στον Μελίδη, ποια είναι τα μείον του;
Αν "ροδοκόκκινα" μεταφράζεται medium, είναι αποδεκτό για αρκετά μοσχάρια.
Προφανώς ο καθένας είναι ελεύθερος να απολαμβάνει το φαγητό του όπως προτιμάει, αλλά τόσο η υφή όσο και η γεύση χάνουν αρκετά όταν παραψήνεται.
Το μόνο εύκολο είναι να κάνει ο καθένας blind test. Κυριολεκτικά blind όμως, γιατί στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει το κοκκινωπό χρώμα στο κρέας να το θεωρούμε λάθος, και η εικόνα επηρεάζει σημαντικά την αντίληψη της γεύσης.

Το άλλο, είναι η κλασική δοκιμή σκληρότητας στον μυ του αντίχειρα. Διαδοχικά ενώνοντας τον αντίχειρα με όλα τα απέναντι δάχτυλα, η σκληρότητα του μυ είναι περίπου η σκληρότητα του κρέατος σε διάφορους βαθμούς ψησίματος. Δεν νομίζω ότι τίθεται επιλογή για το αν προτιμάς να μασάς λουκούμι ή σόλα :drinks:.
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
26.712
Reaction score
16.196
Γι΄αυτό δεν μ΄αρέσουν τα μοσχαρίσια κρέατα στην σχάρα.
Διότι δεν τρώγονται, αν ψηθούν όπως μ΄αρέσουν εμφανισιακά.
Μόνο κατσαρόλας, π.χ. σούπα, κοκκινιστό ή στιφάδο.
 

xfader

Mine, All Mine
Administrator
Μηνύματα
23.125
Reaction score
35.630
Το ξέρω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος ψησίματος για τα συγκεκριμένα κρέατα και γενικώς το μοσχάρι.
Εγώ έχω άλλο "θέμα".

Θέλω το κυρίως φαγητό ζεστό προς καυτό. Το χλιαρό δεν μου κάνει. Οπότε το medium είναι το ελάχιστα αποδεκτό.

Για μεζέ βέβαια τρώω καρπάτσιο και μου αρέσει πολύ.
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
9.984
Reaction score
13.222
Εγώ έχω άλλο "θέμα".

Θέλω το κυρίως φαγητό ζεστό προς καυτό. Το χλιαρό δεν μου κάνει. Οπότε το medium είναι το ελάχιστα αποδεκτό.

Για μεζέ βέβαια τρώω καρπάτσιο και μου αρέσει πολύ.
Εσυ γενικα παντως απ οτι εχω καταλαβει εισαι προβληματικος κι ανωμαλος ( νορμαλ για μενα) οποτε, ενταξει, δε μου κανει κι εντυπωση !

;)
 




Μηνύματα
6.732
Reaction score
4.098
ρε γμτ τι ψυγειο εχεις ;
θεωρω δεν θα καταναλωθουν αυθημερων - η μηπως ναι;
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
153.265
Μηνύματα
2.316.707
Members
34.818
Νεότερο μέλος
Gregory_1
Top